PlotX ($ PLOT): Å sette prediksjonsmarkeder på blockchain

PlotX lar folk plotte neste mulige utfall og blir belønnet for riktige spådommer. Hele dette konseptet stammer fra spådomsmarkeder. Forutsigelsesmarkeder som sportsbetting forventes å nå en verdsettelse på $ 155,49 milliarder dollar i USA innen 2024. Markedene har også blitt støttet av opptaket av online kasinoer og betting nettsteder. I noen tilfeller har mer enn noen få aktører utnyttet kraften i blockchain-teknologi for å gi gjennomsiktighet i et marked som har blitt hemmeligholdt og under urettferdige oppsett..

Med den økende populariteten til open finance (OpFi), hjelper blockchain-baserte plattformer brukerne med å forutsi retning av markedet, og, akkurat som i det tradisjonelle prediksjonsmarkedet, blir de belønnet hvis deres spådom er riktig. PlotX er en slik plattform.

Sjekk ut intervjuet mitt med Ish Goel, medstifter av PlotX:

Bakgrunn: Hvem står bak PlotX?

Prosjektet lever av det populære mantraet av Abraham Lincoln at fremtiden bare kan forutsies ved å visualisere den i nåtiden. PlotX har et dedikert team ledet av Ish Goel, Nitika Goel, Kartic Rakhra og Satheesh A. Videre er teamets store erfaringer spredt over ulike sektorer.

For eksempel har Ish Goel vært involvert i Ethereum siden 2016 og vant London Blockchain Week Hackathon i 2017. I mellomtiden ledet Nitika Goel utviklingen av Nexus Mutual og var medstifter GovBlocks. PlotXs viktigste partnere inkluderer også GovBlocks, Matic og Venrai.

PlotX teamPlotX team

Hva er PlotX?

Bygget på Ethereum blockchain, er PlotX et nettverk som søker å gjøre handel med desentralisert finansiering (DeFi) “enkel og morsom!” ved å drive et spådomsmarked med kryptovalutahandlere i tankene.

I hjertet av plattformen er en desentralisert applikasjon (Dapp) som gjør det mulig for virtuelle valutahandlere å forutsi fremtiden til Bitcoin (BTC), Ether (ETH), blant andre kryptovalutaer på ukentlig, daglig og timebasis. Prosjektet tar også hensyn til desentraliserte finansieringsplattformer (DeFi) som Uniswap som bruker en automatisert market maker-modell.

Spesielt kommer beslutningen om å gi markedsforutsigelser et sted, dvs. problemene som finnes i sentraliserte plattformer som tilbyr prediksjonstjenester. De største problemene inkluderer høye kostnader ved bruk av konvensjonelle systemer, sikring av rettferdighet og motpartsrisiko.

Prøvde men mislyktes, på tide å gjøre det igjen

Selv om etableringen av kryptovaluta-sentriske prediksjonsmarkeder har blitt prøvd på desentraliserte systemer, var tiden ikke moden. Derfor så den lite, om noen, adopsjon.

Å være en DeFi-fokusert prediksjonsplattform, har PlotX som mål å drive kryptobaserte spådommer ved hjelp av distribuert hovedboksteknologi. Det muliggjør markedsføring på kjeden ved hjelp av smarte kontrakter. PlotX muliggjør deltakelse gruvedrift via en gamified opplevelse ved å hente inspirasjon fra avling oppdrett eller likviditet gruvedrift som brukt i DeFi protokoller.

I tillegg søker PlotX å gi øyeblikkelige belønninger, korte markedssykluser og bruke en mekanisme som sprer risikoen. Spredning av risiko gjør det mulig for brukeren å skreddersy sin eksponering for å redusere tap som skyldes feil spådommer. Med dette alternativet mister brukere omtrent 20% av sin totale prediksjonssatsning.

PlotX-plattformPlotX-plattform

Den innsatte mengden kan imidlertid tilpasses for å speile brukernes risikovilje fra 1x, 2x, 3x, 4x og 5x. Merk at jo høyere risiko, jo høyere belønning og potensielt tap.

Styring på PlotX

Protokollen benytter en samfunnsbasert styringsmodell gjennom bruk av en desentralisert autonom organisasjon (DAO) som stemmer og initierer forslag angående endringer i systemet.

Denne tilnærmingen spiller en viktig rolle i å tilby styring i kjeden i et blockchain-basert prediksjonsmarked. Imidlertid, for ikke-blockchain tvisteløsning, har plattformen et rådgivende utvalg. Styret har ingen rettigheter til midler, og dets roller blir svakere etter hvert som samfunnet blir sterkere.

For å drive denne modellen, speiler plattformen tilnærmingen som brukes av Nexus Mutual. I tillegg inneholder den smarte kontrakter bygget på GovBlocks-nettverket for å styrke samfunnsengasjementet.

Plattformen bruker også smarte kontrakter som gjør det mulig å redigere beslutningspunkter, tokenholdere for å ta opp spørsmål, samt gjøre det mulig for tokenholdere å komme til en avtale.

PlotXs komponenter i en sunn DeFi-prediksjonsprotokoll

Hvordan lager PlotX en sunn DeFi-prediksjonsprotokoll? Dette er gjennom flere funksjoner i PlotX-protokollen som følger:

Markedsskaping – Dette håndterer nettverkets opprettelse av forskjellige kryptovalutapar for prediksjon. Et typisk marked på plattformen kan være: “Hva blir ETH / BTC-prisen 17. oktober kl. 1800 GMT?”

Markedsposisjonering og prising – En posisjon kan variere fra nøytral, til bullish, til bearish og kan bare påvirkes av brukerens opplevelse av handel med digital valuta. EN formel brukes til å beregne en posisjonspris i kjeden. Oddsen endres i forhold til deltakelse.

Posisjonskjøp – Å kjøpe seg til en stilling krever at brukeren setter krypto som ETH. En bruker kan kjøpe seg inn i mer enn en posisjon, avhengig av hvor mye token er satt inn, hvor mye som kreves for hver posisjon osv.

Posisjonshandel – Her kan brukere handle posisjoner på en desentralisert måte og avslutte posisjoner før de utløper.

Markedsoppgjør – Avsluttende priser beregnes ut fra data levert av distribuerte orakler som Chainlink.

Markedsbelønningskrav – Belønning fordeles når markedet lukkes. Distribusjonen av belønninger stoppes imidlertid i tilfelle en tvist til tvisten er løst. Imidlertid kan en tvist bare reises innen kjøleperioden, gitt etter at markedet lukkes.

PlotX Alpha og PlotX Token ($ PLOT) brukstilfeller

Alpha er en versjon av PlotX som eksisterer på Ethereums Kovan testnet-nettverk. Selv om systemet i stor grad bruker ETH når det gjelder spådommer, har det et innfødt token kalt PLOT. Token muliggjør:

· P2P-provisjoner.

· Henvisning gruvedrift – Eksisterende brukere kan invitere venner og familie og bli belønnet.

· Minedrift i samfunnet – Å tiltrekke flere mennesker inn på plattformen ved hjelp av gruvelige airdrop-premier.

· Spill gruvedrift – Brukere blir belønnet for å satse PLOT før de deltar i markedsforutsigelser.

· Styring av gruvedrift – Stemningsstyrken avhenger av hvor mye PLOT som er stilt.

· Likviditetsdrift via staking.

PlotX ($ PLOT) lansering og oppføring av mainnet

13. oktober 2020 vil PlotX lanseres på Ethereum mainnet. Ved lansering vil BTC / USD og ETH / USD handelspar være tilgjengelige for brukere å forutsi bruk av PLOT og ETH.

Samme dag klokka 13:00 (UTC) vil dets opprinnelige token PLOT bli oppført på Uniswap.

Konklusjon

Å være en ikke-forvaringsprotokoll, får PlotX-brukere tilgang til plattformen ved hjelp av MetaMask-lommeboken eller hvilken som helst av deres mobile lommebøker. Nettverkets brukere kan også logge på med e-postadressene sine. Imidlertid må de integrere sentraliserte finansbroer for å nyte fordelene av et spådomsmarked i DeFi-verdenen.

Prosjektets avhengighet av Ethereum blockchain og ETH-token gjør at brukerne kan samhandle optimalt med OpFi-protokoller, siden de fleste av dem er bygget på samme kjede. Med online prediksjonsmarkeder som får grep i det sentraliserte rommet, gir PlotX en overlegen service for de i den desentraliserte verdenen.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: veiledninger, guider og mer

Med innhold for både nybegynnere og mer avanserte brukere, sjekk ut vår YouTube DeFi-serie som inneholder opplæringsprogrammer om de essensielle verktøyene du trenger for å handle i DeFi-rommet, f.eks. MetaMask og Uniswap. I tillegg til et dypdykk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette nettstedet dekker også emner som ikke er utforsket på YouTube. For en introduksjon om hva som er DeFi, sjekk ut Decentralized Finance (DeFi) Oversikt: En guide til den hotteste trenden i kryptovaluta

Opplæringsveiledninger og veiledninger for de essensielle DEFI-VERKTØYENE:

 • MetaMask Guide: Hvordan oppretter du en konto? PLUS tips og hacks for avanserte brukere
 • Uniswap gjennomgang og opplæring: Nybegynnerveiledning og avanserte tips og triks
 • Serum DEX guide og gjennomgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklart
 • 1-tommers utveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimate gjennomgangen og guiden

For detaljert informasjon om andre spesifikke DeFi-prosjekter, sjekk ut våre DeFi token-guider. Her er noen av våre mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den viktige guiden til denne DeFi-protokollen
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nøkkelkobling i DeFi-rommet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hva er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolusjonerende leverandør av likviditet på kjeden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske utvekslingsplattformer?
 • Polkadot ($ DOT): Alt du trenger å vite om DeFi-kjære i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det opp verdien av innsatte eiendeler?
 • Reef Finance ($ REEF): Alt-i-ett Defi-plattformen
 • Solana ($ SOL) forklarte
 • Grafen ($ BRT) – Neste nivå av desentraliserte apper
 • Trustswap ($ SWAP) forklart – Neste generasjon av DeFi-transaksjoner
 • Ønsker å finansiere sammenslåing av DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kredittbasert DeFi-utlånsplattform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så husk å abonnere på vår Youtube-kanal og (for nå) GRATIS ukentlig nyhetsbrev slik at du kan bli varslet så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me