Rarible ($ RARI): Utviklingen av NFT-er?

Raribel ($ RARI) er en plattform som lar brukerne lage og selge sine digitale samleobjekter sikret med blockchain-teknologi.

Tradisjonelle måter å markedsføre ditt eget arbeid som kunstner, selge verdifulle samleobjekter, eller til og med bare å finne muligheten til å vise arbeidet ditt til resten av verden, kan være en vanskelig innsats. Bortsett fra de operasjonelle og økonomiske kostnadene som disse målene kan medføre, er det alltid intellektuell eiendomsrisiko for kunstnerens eller samleobjektens eier. Rarible tilbyr en innovativ løsning for disse bekymringene – og mer.

Gjennom blockchain har Rarible skapt en plattform som lar artister og eiere nå et bredere publikum og finne interesserte investorer. Alle disse målene er oppnåelige gjennom plattformen uten å risikere en kunstners eierskap av en bestemt kunst, eller en eiers krav på en samleobjekt. Men hvordan gjør de dette, og hvordan begynte det hele?

Sammendrag

  • Rarible er en plattform som lar brukerne lage, selge og kjøpe ikke-soppbare tokens (NFT).
  • RARI er Raribles opprinnelige verktøy-token. Brukere kan tjene disse tokens fra forskjellige aktiviteter på plattformen, for eksempel å kjøpe / selge kunstverk eller samleobjekter – kjent som “Marketplace liquidity mining”.
  • RARI-token gir innehavere rett til å bestemme systemoppdateringer på Rarible og til å kuratere hvilket innhold som markedsføres på plattformen.

Bakgrunn

Rarible ble grunnlagt av Alex Salnikov og Alexei Falin tidlig i 2020. Deres visjon er å kunne lage en vellykket blockchain-applikasjon med fokus på å hjelpe kunstnere og eiere av samleobjekter..

Teamet bak Rarible kom opp med en blockchain-basert online markedsplass hvor kunstnere kan finne potensielle kjøpere for innholdet.

Ifølge Salnikov kan deltakelse i samfunnet når det gjelder å ta beslutninger for plattformen, hjelpe mye fremover. Lading avgifter for bruk av plattformen er et eksempel på et samfunn som bekymrer Salnikov kunne diskuteres, og dermed deres beslutning om å implementere et styringstoken for plattformen..

Disse funksjonene har gitt Rarible en del av den oppmerksomheten som desentraliserte finans (DeFi) plattformer fikk i midten av 2020.

Hva er sjelden?

Rarible er en Ethereum-basert desentralisert applikasjon (dapp) med fokus på å skape en markedsplass for NFT-er. Det gjør også en funksjon for brukere å lage sine egne NFT-er, noe som betyr tokenisering av samleobjektene sine.

Raribel markedsplassRarible Marketplace (Bildekreditt: Raribel nettside)

Et bemerkelsesverdig trekk ved plattformen, som også har fanget oppmerksomheten til mange, er styringsoppsettet. Gjennom det opprinnelige verktøyet token kan brukerne delta i beslutninger om styring av protokoller gjennom en stemmemekanisme. Dette er det som refereres til av Rarible implementering av en desentralisert autonom organisasjon (DAO).

En slik funksjon eksisterer ikke på de fleste NFT-markedsplasser i kryptorommet.

Hva er NFT-er?

NFT-er er en del av de mange blockchain-innovasjonene som gjør det mulig for alle å lage et digitalt motstykke til en eiendel i den virkelige verden. I hovedsak gir dette virkelige eiendeler potensialet ikke bare til å bli markedsført over hele verden, men også til å ha muligheten til å motta internasjonale investeringer så lenge de er koblet til nettverket..

NFT-er sørger også for at eiere av kunstverk eller noe slags arbeid kan være sikre på at produktene deres ikke kan dupliseres via en funksjon som gjør det mulig å kontrollere ektheten.

Lær mer om NFT-er.

Hvordan bruker sjeldne NFT-er?

Alle kan opprette en NFT. En kunstner kan enkelt gå til plattformen og lage sin digitale motstykke. Hvorvidt de vil legge NFT-ene sine i salg eller ikke, er opp til dem.

Kostnaden for transaksjonsgebyrer ved kjøp av et bestemt kunstverk kan også avgjøres av eieren av en NFT. Gjennom tokenoverføringsfunksjoner kan en samleobjekt enkelt gis til en annen person i gave ved å bare sende NFT til den tiltenkte mottakeren.

Hvis eieren av et kunstverk bestemmer at de vil fjerne arbeidet sitt fra plattformen, kan de fritt gjøre det. Ved å “brenne” NFT kan kunstverket fjernes fra blockchain. Til syvende og sist er alle funksjoner som gjelder eierskap av en samlerobjekt helt og holdent under kontroll av eierne av NFT-er.

Plattformen implementerer også et “royalty-system”, som fungerer på samme måte som den tradisjonelle belønningsmekanismen for den originale skaperen til et kunstverk. Gjennom dette systemet har en skaper rett til en viss prosentandel av kunstverkets salgspris hvis det selges igjen til andre.

Hvis brukere finner ut at noen kunstverk eller samleobjekter ble forfalsket, kan de også rapportere dem fritt gjennom plattformen.

Rarible’s DAO

Den fremtidige implementeringen av DAO er inkludert i Rarible’s veikart. Det er her plattformdeltakerne får rett til å delta i protokollstyring. Dette betyr at de kan foreslå plattformoppgraderinger og endre eksisterende protokoller som et fellesskap.

RARI er symbolet som støtter implementeringen av DAO. Men hvordan kan du få RARI?

$ RARI-token

Som allerede nevnt, er RARI Rarible’s native utility token. Den kan ikke kjøpes fra plattformen og kan bare opptjenes ved å delta i plattformaktiviteter, som å kjøpe og selge kunstverk og andre samleobjekter. Dette kalles “Marketplace Liquidity Mining.”

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics (Bildekreditt: ‘Introducing $ RARI – the first governance token in the NFT space’ Medium artikkelen)

Marketplace Liquidity Mining startet 15. juli 2020 og utstedelse av token holdt hver søndag fra 19. juli 2020 i 200 uker fortløpende. Nøyaktig 75 000 RARI distribueres til brukerne ukentlig, proporsjonalt med volumet på deres salg og kjøp fra forrige uke. Både kjøpere og selgere mottar likt halvparten av det distribuerte beløpet.

$ RARI Marketplace Liquidity Mining - Token Distribution$ RARI Marketplace Liquidity Mining – Token Distribution (Bildekreditt: ‘Introducing $ RARI – the first governance token in the NFT space’ Medium artikkelen)

Å holde RARI gir en bruker rett til visse rettigheter. Bortsett fra beslutninger om systemoppdateringer, kan RARI-holdere også være en del av Raribles samfunnsbaserte plattformmoderering.

RARI brukes også til å hjelpe kuratere innholdet som markedsføres på plattformen. Samfunnet kan stemme på hvilket kunstverk som tilhører det ukentlige utvalget, noe som gir dem et ekstra løft i rekkevidden de trenger.

Sjeldne ukentlige valgRarible Weekly Picks (Bildekreditt: Raribel nettside)

I fremtiden vil RARI lansere sin NFT-markedsindeks, som inneholder en portefølje av de mest etterspurte NFT-ene som investorer kan være interessert i å støtte.

Andre fremtidige implementeringer inkluderer:

  • Prisoppdagelsesmekanisme
  • Mobilapp
  • Sosiale funksjoner
  • Flere typer innhold (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT-er
  • Fraksjonalt eierskap

Konklusjon

Blockchain har frigjort potensialet i den digitale verdenen, noe som vil være til stor fordel for brukerne. Tradisjonelt er det vanskelig å markedsføre et kunstverk uten å måtte finne mellommenn som hjelper deg med å få kontakt med et bredere publikum. De operasjonelle og økonomiske kostnadene ved å gjøre det er også en helt annen diskusjon.

Og gjennom blockchain kan dette ikke være så bekymringsfullt lenger. Rarible er en av innovasjonene som vil sikre at samleobjekteiere og kunstnere kan være helt uavhengige når de tar beslutninger for sine egne eiendeler.

Rarible sørger også for at plattformen er så desentralisert som den kan være ved å overlate beslutninger om styring av protokoller etter samfunnets skjønn. Med det i bakhodet ser veien fremover ut til å være lovende.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me