Stellar Lumens (XLM) i et nøtteskall

Stellar er en plattform som forbinder banker, betalingssystemer og mennesker. Lauched i 2014, bruker Stellar blockchain-teknologi for å muliggjøre rask valutaveksling og pengeoverføring. Stellar var opprinnelig basert på Ripple Labs protokoll, men på grunn av viktige filosofiske forskjeller skrev Stellar til slutt om koden helt. Den er bygget på en semi-desentralisert konsensusplattform og er designet for å støtte alle typer valuta som amerikanske dollar, RMB eller Yen.. Stellar plattform opprinnelig valuta er Stellar Lumens (XLM).

Stellar Lumens (XLM) kan handles på Binance Exchange.

Funksjoner og spesifikasjoner

 • Transaksjonshastighet: 3-5 sekunders bekreftelsestid
 • Total forsyning: 100B XLM opprettet i utgangspunktet
 • Støtter tusenvis av transaksjoner per sekund
 • Bruker Stellar Consensus Protocol (SCP) i stedet for Proof of Work
 • Enkel, ren API
 • Multisig og smarte kontrakter
 • Desentralisert distribuert database
 • 1% fast årlig inflasjon

Hvor rask er Stellar?

Stellar XLM-logo

Stellar-nettverket kan bekrefte transaksjoner innen 3-5 sekunder med en transaksjonskostnad på mindre enn $ 0,00001. Dette gjør nettverket ideelt for adopsjon av masseforbrukere og transaksjoner over grenser. Selve nettverket kan støtte mer enn 1000+ transaksjoner per sekund.

Hvordan fungerer Stellar Lumens?

Desentralisert nettverk

Et desentralisert nettverk består av jevnaldrende som kan løpe uavhengig av hverandre. Dette betyr at Stellar-nettverket ikke er avhengig av en enkelt enhet. Tanken er å ha så mange uavhengige servere som deltar i Stellar-nettverket som mulig, slik at nettverket fortsatt vil kjøre vellykket selv om noen servere mislykkes.

Hovedbok

Som en tradisjonell hovedbok, registrerer Stellar-hovedboken en liste over alle saldoer og transaksjoner som tilhører hver enkelt konto i nettverket. En komplett kopi av den globale Stellar-hovedboken er vert på hver server som kjører Stellar-programvaren. Enhver enhet kan kjøre en Stellar-server.

Disse serverne danner et desentralisert stjernenettverk, slik at hovedboken kan distribueres så bredt som mulig. Serverne synkroniserer og validerer hovedboken ved hjelp av en mekanisme kjent som konsensus.

Konsensus

Stellar bruker Stellar Consensus Protocol (SCP) snarere enn bevis på arbeid. Stellar Consensus Protocol (SCP) er en protokoll som oppnår optimal sikkerhet mot dårlig oppførte deltakere. I utgangspunktet tar det sikte på å være sikrere og tilby bedre beskyttelse mot ondsinnede parter.

Stellar-serverne kommuniserer og synkroniserer med hverandre for å sikre at transaksjoner er gyldige og blir brukt vellykket på den globale hovedboken.

For eksempel, hvis du vil sende $ 5 til en venn i nettverket, vil en liste over pålitelige servere starte en prosess for å avtale gyldigheten av $ 5-betalingen din til vennen din. Flertallet av disse serverne må være enige om at du faktisk eier $ 5 i kreditt i nettverket før de vil merke transaksjonen som gyldig.

Hele denne prosessen med å komme til enighet om Stellar-nettverket skjer omtrent hvert 2-5 sekund.

Ankere, tillit og kreditt

Ankere er ganske enkelt enheter som folk stoler på for å holde sine innskudd og utstede kreditter i Stellar-nettverket for disse innskuddene. De fungerer som en bro mellom forskjellige valutaer og Stellar-nettverket. Alle pengetransaksjoner i Stellar-nettverket (unntatt den opprinnelige digitale valutaen til lumen) skjer i form av kreditt utstedt av anker.

Ankere gjør to enkle ting:

 1. De tar innskuddet ditt og utsteder tilsvarende kreditt til kontoadressen din på Stellar-hovedboken. Du kan gjøre et uttak ved å gi dem kreditt de utstedte.
 2. Du må stole på ankeret for å respektere dine innskudd og uttak av kreditt det har utstedt.

Ankre eksisterer i den før-stjernede verden nå. For eksempel, for å bruke Paypal, setter du inn penger fra bankkontoen din. Paypal gir deg deretter kreditt på Paypal-kontoen din. Du kan nå sende den Paypal-kreditten til alle som stoler på Paypal (alle som har en Paypal-konto). Noen som mottok Paypal-kreditten din, kan konvertere den til ekte penger ved hjelp av Paypal ved å ta den ut til banken.

Ankere utfører samme funksjon i Stellar. Forskjellen er at alle “Paypals” og andre ankere opererer på samme nettverk, slik at de alle kan handle med hverandre nå – dette gjør systemet kraftigere. Folk kan nå enkelt sende og utveksle alle disse forskjellige ankerkredittene med hverandre.

Distribuert utveksling

Stellar reskontroen er i stand til å lagre tilbud som folk har gjort for å kjøpe eller selge valuta. Tilbud er offentlige forpliktelser til å veksle en type kreditt mot en annen til en forhåndsbestemt kurs. Hovedboka blir en global markedsplass for tilbud.

Alle disse tilbudene danner det som kalles ordrebok. Det er en ordrebok for hvert valuta / utstederpar. Så hvis du ønsker å bytte Virgin Bank / EUR for bitstempel / BTC, ser du på den bestemte ordreboken i hovedboken for å se hva folk kjøper og selger den for.

Dette gjør at folk ikke bare kan kjøpe og selge valutaer på en lignende valuta, men også å konvertere valutaer sømløst under transaksjoner.

Stellar Lumens Partnerships

Hovedformålet med stjernen er å hjelpe fattige og ikke-bankede. I 2017, IBM kunngjorde et partnerskap med Stellar-protokollen å utvikle et grenseoverskridende blockchain-basert betalingssystem for store banker. Dette vil forbedre effektiviteten av transaksjoner over landegrensene, spesielt for land i Sørøst-Asia hvor pengeoverføring koster saken og mange hushjelpere har ikke råd til å sende penger hjem. For tiden fungerer programmet med 47 valutaer og i 72 land.

Stellar Lumens (XLM) valuta

Lumens er navnet på symbolet til Stellar-nettverket. De ble opprinnelig kalt stjernene tilbake da Stellar-nettverket ble lansert i 2014, men med lanseringen av det oppgraderte nettverket i 2015 endret navnet på token seg fra stjerne til lumen.

Stellar-nettverkets innebygde valuta, lumen, tjener to formål:

 1. Fungerer som en liten anti-spam-rolle
  • Hver transaksjon har en mindre avgift – 0,00001 lumen – knyttet til den. Denne avgiften forhindrer brukere med ondsinnede intensjoner i å oversvømme nettverket (ellers kjent som et DoS-angrep). Lumens fungerer som et sikkerhetstoken som reduserer DoS-angrep som prøver å generere et stort antall transaksjoner eller forbruker store mengder plass i hovedboken..
  • Tilsvarende krever Stellar-nettverket at alle kontoer har en minimumsbalanse på 20 lumen. Dette kravet sikrer at kontoer er autentiske, noe som hjelper nettverket å opprettholde en sømløs strøm av transaksjoner.
  • Kan legge til rette for transaksjoner med flere valutaer
   • XLM legger noen ganger til rette for handel mellom par valutaer som det ikke er et stort direkte marked mellom, og fungerer som en bro. Denne funksjonen er mulig når det er et flytende marked mellom lumen og hver valuta som er involvert.

   Stellar Lumen token beregninger

   Ved begynnelsen av Stellar Network ble 100 milliarder lumen (XLM) opprettet som spesifisert i protokollen. Som en del av sitt varetektsmandat er Stellar Development Foundation (SDF) betrodd å føre tilsyn med at de aller fleste, 95 milliarder, av lumen fordeles til verden.

   • 50% skal gis i små trinn til flest mulig mennesker.
   • 25% skal gis til andre bedrifter og ideelle organisasjoner for å nå folk som stellar.org ellers ikke ville være i stand til å nå gjennom Direct Signup-programmet.
   • 20% skal gis til bitcoin- og XRP-innehavere
   • 5% skal beholdes av Stellar.org for drift.

   Stellar-nettverket har en innebygd, fast inflasjonsmekanisme. Nye lumen tilføres nettverket med en hastighet på 1% hvert år. Nettverket krever også et basisgebyr for hver operasjon i en transaksjon. Midlene fra basisgebyrene legges til inflasjonsmassen.

   Som et balanseringstiltak for økosystemet, kan alle som har lumen stemme på hvor midlene i dette bassenget går. Hver uke distribuerer protokollen disse lumenene til en konto som får over.05% av stemmene fra andre kontoer på nettverket.

   Hvordan gruve Stellar (XLM)

   Et spørsmål som ofte blir stilt, er hvordan man skal utvinne Stellar (XLM). Stellar kan ikke utvinnes i en prosess som ligner på Bitcoin fordi den ikke bruker Proof-of-Work. I stedet er Stellar avhengig av gjenopprettede noder som bekrefter transaksjoner via et stemmesystem. Blokkeringsbelønninger gis til Stellar Nodes med 1% inflasjon per år. Du kan kjøpe eller selge Stellar (XLM) på Binance Exchange.

   Ressurser:

   Stellar nettsted https://www.stellar.org/

   SCP-papir https://www.stellar.org/papers/stellar-consensus-protocol.pdf

   Blogg https://www.stellar.org/blog/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me