Test LSAT: Vsebina in struktura

Test LSAT: Vsebina in struktura

LSAT je sestavni del sprejemnega postopka za večino pravnih šol. Z drugimi besedami, testna ocena je bistvena sestavina vsakega posameznika, ki se želi prijaviti na pravno fakulteto. Test je večnamenski, papir in svinčnik, razvit in voden pa je prek LSAC (Svet za sprejem na pravno fakulteto). Poleg testnega rezultata LSAT pravne fakultete upoštevajo tudi nekatere druge komponente za vašo prijavo. Vaša bodoča šola bo morda zahtevala, da predložite svoj splošni uspeh, priporočila, osebno izjavo in prijavo za zbirko poverilnic. Pomembno je omeniti, da vse večje število pravnih šol zdaj obravnava GRE kot zahtevo za sprejem namesto njega Sprejemni test za pravno fakulteto (LSAT). Po ugotovitvi osnovnih dejstev si poglejmo podrobnosti izpita LSAT.

Kaj je LSAT?

LSAT ali preizkus vpisa na pravno fakulteto je pomemben vidik sprejema pravnih šol v Kanadi, ZDA in v številnih drugih državah. Izpit je namenjen oceni temeljnih veščin, ki so potrebne za uspeh na pravni fakulteti. Te veščine vključujejo bralno razumevanje, logično sklepanje in analitično sklepanje. Pomembno je omeniti, da je ta test, ki ga v sprejemni standard sprejmejo vse šole, pooblaščene za ABA, in kanadske šole za splošno pravo. Obstaja tudi nekaj pravnih šol, ki namesto LSAT za sprejem sprejmejo druge ocene. Kandidatom, ki želijo povečati možnost sprejema v želene šole, svetujejo, naj napišejo ta izpit. Nedvomno je test tisti, ki študentom omogoča, da ocenijo svojo pripravljenost na pravno fakulteto.

Podrobnosti testa LSAT

LSATexam je na voljo sedemkrat v enem letu. Testuse tri vrste vprašanj za oceno spretnosti kandidatov. Razdeljen je na štiri odseke in vsak odsek se ocenjuje ločeno. Vsak del vsebuje vprašanja z več izbirami, učenci pa imajo na voljo 35 minut, da izpolnijo vsak odsek. Obstajata dva oddelka za logično razmišljanje, ki merita sposobnost posameznikov, da ocenijo in analizirajo argumente. Pozvani boste, da določite prednosti in slabosti argumentov ter kaj jih naredi šibke ali močne. Oddelek za analitično utemeljevanje ocenjuje spretnosti osnovne logike, kot so iskanje strukture v organiziranih podatkih in deduktivno sklepanje. To področje se imenuje tudi “Logične igre”. Nekatera vprašanja zahtevajo veščine ujemanja, nekatera pa spretnosti zaporedja ali oboje. Razdelek o razumevanju branja temelji na znanstvenih odlomkih in ocenjuje sposobnost študentov, da prepoznajo podrobnosti in glavne ideje, naredijo ekstrapolacije in sklepajo. Vsi ti oddelki zahtevajo resno in visoko kritično razmišljanje. Zato je ključnega pomena, da temeljito preučite, da izboljšate svoje rezultate v različnih vidikih testa. Mojo bi morali usmeriti v razvoj kritičnega branja, analitičnega mišljenja itd.

PREBERITE Centralna banka Bahamov uradno lansira svojo centralnobančno digitalno valuto Sand Dollar

V izpitu LSAT je še en odsek, in sicer eksperimentalni. Ta del ne šteje med vaše dejanske skupne rezultate v testu. Eksperimentalna vprašanja so namenjena ocenjevanju novih testnih vprašanj za prihodnje izpite. Vedeti morate, da ni mogoče določiti, kateri od odsekov je poskusni in kateri ne. To pomeni, da boste morali odgovoriti na vsa vprašanja najbolje. Na koncu izpita je tudi 30-minutni vzorec pisanja. Ocenjuje vašo sposobnost obrambe položaja pred drugim in podpiranja enega položaja, medtem ko drugega podre. Upoštevajte, da to območje ni razvrščeno. Vendar pa je poslan vaši bodoči pravni fakulteti, da jim pomaga pri sprejemu. Če želite biti seznanjeni s posodobitvami, obiščite uradno spletno stran.

PREBERITE SBI Ripple Asia želi prevzeti 50% zmogljivosti RippleNet

LSAT testna struktura

Logično razmišljanje Eno: To je razdelek z več izbirami, ki temelji na argumentih. Vsebuje med 24 in 26 vprašanj, čas za njegovo izpolnitev pa je 35 minut.

Logično razmišljanje dva: To je tudi odsek z več izbirami, ki temelji na argumentih in vsebuje 24 do 26 vprašanj. Dovoljeni čas je tudi 35 minut.

Analitični oddelek: Sem spadajo tudi vprašanja z več izbirami. Oddelek temelji na odlomkih Logic Games in vsebuje 22 do 24 vprašanj. Kandidati imajo na voljo 35 minut, da opravijo ta del preizkusa.

Bralno razumevanje: To je odsek z več izbirami, ki temelji na odlomkih in vsebuje med 26 in 28 vprašanj. Čas za ta del je 35 minut.

Del Pisanje predpostavlja en sam esej, vi pa imate 35 minut, da ga dokončate. Študenti imajo na voljo 3 ure in 30 minut, da opravijo vse odseke izpita. Če želite napisati test, se morate najprej prijaviti in plačati izpit. Nujno je omeniti, da lahko obstajajo tudi druge pristojbine. Na primer, morate plačati naročnino na službo za zbiranje poverilnic. Razpon ocene LSAT je od 120 do 180, povprečna ocena pa 151.

Kdaj je treba napisati test LSAT?

Izpit LSAT je na voljo sedemkrat na leto. Priporočljivo je, da študentje načrtujejo test dovolj zgodaj, da dobijo rezultate na pravni fakulteti po svoji izbiri. Preverite politiko vpisa na pravno fakulteto, kamor želite poslati prošnjo, tako da boste vedeli najzgodnejši rok za prijavo.

Pri pripravi na preizkus lahko uporabite različne materiale. Poleg učnega gradiva bi morali razmisliti tudi o številnih vprašanjih, da se seznanite z vzorcem izpitov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me