Cryptobridge Review 2021: najboljša nova decentralizirana borza (DEX)?

Ideja decentralizirane izmenjave je bistvenega pomena. Navsezadnje imajo izmenjave kriptovalut številne ranljivosti. Ukradenih je več kot desetina bitcoinov na svetu. Velik del tega prihaja iz vdrtih kripto borz, vdorov in prevar. Vendar obstaja nekaj DEX-jev, ki so lahko dobra izbira, in to bomo ugotovili v tem pregledu Cryptobridgea.

UPDATE: Omejitev odgovornostiCryptoBridge se je ugasnil in ukinila vse svoje storitve od 15. decembra 2019.  DEX so zelo pomembni pri trgovanju s kriptovalutami. Ta podjetja se obračajo na uporabnike, ki želijo trgovati z altcoini, ne da bi jih izgubili za stranke zunaj platforme. Zaupanje se vrne v njihove roke, kar lahko pomeni, da so transakcije varnejše. Cryptobridge je nastal leta 2017 z namenom rešitve te zadeve. Njihovi uporabniki so se izmenjevali neposredno med seboj in se jim ni bilo treba zanašati na centralnega razsodnika. Za preverjanje in izplačilo svojih transakcij so se morali zanašati le drug na drugega. Cryptobridge je to označil za “nezaupljivo” operacijo. Letos oktobra pa so vsakemu uporabniku dodali zahteve KYC. Pred tem so potrebovali le uporabniško ime in geslo. Ta poteza jim je nanesla veliko kritik, čeprav imajo na najbolj priljubljenih borzah praviloma KYC. V tem pregledu bomo preučili, kako se menjava menja v letu 2020. Za nove trgovce se morda zdi nov vstop v svet decentraliziranih borz. Lahko bi bil odličen kandidat, vendar ima nekaj zaostankov. Za zdaj si oglejmo funkcionalnost, preden nadaljujemo.

Ali je Cryptobridge varna izmenjava?

Nedavni primeri decentraliziranih borz (DEX) vključujejo Changelly, eno najbolj priljubljenih. Druga imena gospodinjstev vključujejo Open Ledger, Waves, Stellar, Bisq, Barter in BitShares. Seznam se vsako leto povečuje. Cryptobridge se po svojem delovanju ne razlikuje prav veliko od njih. Uporabniški vmesnik je spodoben. Ker so se odločili, da bodo vključili pravilnike KYC (Know-Your-Customer), ste na to opozorjeni na njihovi domači strani. Na to temo se bomo vrnili kasneje v tem pregledu Cryptobridge. Novi uporabniki bodo naleteli na to, kar vidite na spodnji sliki. Ustvarite lahko račun z datoteko bin, ki ga želite uporabljati s bliskovnega pogona. Uporabniki lahko ustvarijo tudi običajni spletni račun v oblaku, za katerega trdijo, da je morda manj varen – račun je hkrati denarnica.

Pregled Cryptobridge

Prav tako lahko dostopate do obnovitve in varnostnega kopiranja računa na spletnem mestu. To pride prav v primeru popolne izgube gesla.

Lahko bi trdili, da spletno mesto resnično jemlje varnost in uporabniki lahko to koristijo. Na prvi pogled ima podjetje varno izmenjavo. Če boste pri dvigovanju in deponiranju upoštevali njihove predpise KYC, imate tudi dostop do trdne podporne linije. Podjetje je tudi precej javno: na njih lahko preprosto poiščete posodobljene informacije, vadnice in vodnike.

Kako deluje Cryptobridge?

Izmenjava in platforma BitShares

Cryptobridge deluje v blockchain omrežju, ki ga je ustvarilo podjetje BitShares. So vodilna decentralizirana borza s sedežem na Danskem. Lahko bi tudi rekli, da so začetniki tehnologije veriženja blokov. Izmenjava Cryptobridge deluje na vrhu verižnega sistema Graphene. Družba trdi, da obdeluje več kot 100.000 transakcij na sekundo. BitShares je lastnik Graphena, računi Cryptobridge pa delujejo tudi na borzi BitShares. Drugi DEX-ji, kot je OpenLedger, za izmenjavo uporabljajo tudi grafen. Trenutno je BitShares bolj priljubljena možnost kot Cryptobridge. Razlika med njima je v tem, kar je včasih ponujal Cryptobridge: popolnoma decentralizirano trgovanje. Ko zamenjate kripto na Cryptobridgeu, imate dostop samo do svojih sredstev. Navsezadnje ste edina oseba, ki ima ključe, zaradi katerih transakcije blockchain delujejo. V nekem smislu ste prehod in enako se dogaja tistim, ki trgujejo z vami. Provizije za transakcije trenutno znašajo 0,09%, skromno in privlačno. Ta mesec so ga znižali z 0,2%.

Nastavitev računa

Ko nastavite svoj račun, boste odprli nadzorno ploščo. Tukaj brskate po svojih sredstvih, dejavnostih in odprtih naročilih. V razdelku Trgovina poteka izmenjava. Lahko ga prilagodite z relativno lahkoto. Poznejša sprememba nekaterih funkcij je lahko nekoliko zapletena. Spletno mesto traja precej časa, da naloži ta odsek. Za boljše delovanje lahko naložite namizni odjemalec. V razdelku Zaslužite je prikazan referenčni program za uporabnike Cryptobridgea. Ta program je začel delovati 15. maja in končal 15. avgusta. Spletno mesto navaja, da ga bodo obnovili po priljubljenem povpraševanju. Zainteresirani uporabniki bodo opazili, da je na vrhu pasice za oglaševanje referenčnih povezav na domači strani.

Pregled Cryptobridge: Kako deluje

Značilnosti izmenjave so industrijski standard. Platforma nima bistvenih napak v svojem uporabniškem vmesniku. Vendar lahko menjava včasih postane nekoliko počasna. Verjetno bo trajalo več kot ena seja, da se bo uporabnik nanjo navadil. Druge borze ponujajo bolj racionalizirano izkušnjo.

BridgeCoin

Če odprete račun na Cryptobridgeu, boste naleteli tudi na BridgeCoin. Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da lahko ta kovanec uporabnikom podeli dejanski delež v podjetju. Imetniki BridgeCoin-a dobijo petdeset odstotkov prihodka, zbranega s provizijami za trgovanje.

Ko odprete račun, ne dobite nobenega BridgeCoina, lahko pa ga pridobite na borzi Cryptobridge. Nagrade prejmete z uporabo platforme za določen čas. Družba ima obdobje zastaranja, ki plačila izda dvakrat mesečno.

BridgeCoin

Cryptobridge vzame velikost vašega vložka (skupnega zneska BridgeCoins, za katerega se odločite) in to število pomnoži s 50% provizij za prevzeme trga. Ponujajo tudi bonuse za spodbujanje uporabnikov, da ostanejo na platformi: 20% bonus za en mesec, 50% za šest mesecev in 100% za eno leto.

Kot način, da pokaže hvaležnost svojim uporabnikom, Cryptobridge uporabnikom ponuja tudi možnost, da po drugem letu dosežejo 200% bonus. Vložki lahko nadaljujejo, dokler ne dosežejo 300% bonusa.

Letos je Cryptobridge objavil poročilo o njihovem 45. izplačilu, ki se je izteklo 1. in 15. septembra. Po poročilu so v BTC plačali 0,13658797, kar znaša približno 1200 dolarjev. Pravijo, da je trenutno založenih več kot 70% celotne ponudbe BridgeCoin.

Zahteve za Cryptobridge ID (KYC)

Cryptobridge je bil nedavno sprejet zaradi sprejetja politike KYC. Kot smo že omenili, KYC pomeni Know-Your-Customer, kar pomeni, da morajo uporabniki zdaj uporabiti ID za uporabo platforme. Podjetje je novico o tej spremembi politike objavilo oktobra in hitro odzvalo od uporabniške baze.

Vse decentralizirane borze ponujajo možnost večje zasebnosti in anonimnosti pri trgovanju. Cryptobridge trdi, da je naredil še en korak naprej z odpravo posrednikov, vendar je njihova nova politika KYC neposredno v nasprotju z njihovo izjavo o poslanstvu.

Trenutno imajo v svojih pogostih vprašanjih razdelek KYC. Tam navajajo, da bodo potni list ali državno vozniško dovoljenje prvi dokumenti, ki jih bodo upoštevali pri preverjanju računa. Zahtevajo tudi številko socialnega zavarovanja za ameriške prosilce. Uporabniki iz drugih držav običajno dajo potne liste, vendar so se pritožili zaradi neuspešnih preverjanj.

Zahteve za CryptoBridge

Kot lahko vidite na zgornji sliki (povzeto z njihove spletne strani), je Cryptobridge vzpostavil politiko KYC, da bo v skladu s 5. direktivo EU o pranju denarja. Ta posodobljeni zakon je začel veljati junija lani. V objavi v spletnem dnevniku iz tega meseca družba trdi, da so se želeli izogniti obtožbam o pranju denarja.

Trdijo tudi, da morajo borze kriptovalut na splošno izpolnjevati te predpise, da bi premagale stigmo. Vendar se v tej izjavi uporabniki sprašujejo: kaj se je zgodilo z idejo popolnoma decentralizirane izmenjave?

V teoriji je izmenjava Cryptobridge še vedno decentralizirana, vendar izmenjava zdaj ni anonimna. Anonimnost in zasebnost sta dve značilnosti, ki sta marsikaterega uporabnika sploh pripeljala do vrat. 

Mnogi od teh uporabnikov se zdaj počutijo prevarane. Drugi pregledi Cryptobridge poročajo o upadu števila aktivnih uporabnikov po tej odločitvi.

Kako preveriti svojo identiteto na Cryptobridgeu

Trenutno se bodo uporabniki morali odločiti, da bodo njihovi osebni podatki nekaj, kar jim je všeč. To morda ni tako slabo. Številne druge borze (centralizirane ali ne) zahtevajo, da uporabniki za trgovanje predložijo neko obliko osebnega dokumenta.

Glavna težava Cryptobridgeovega KYC je bila v tem, da je bil ukrep popolnoma presenečen; izvedli so ga brez predhodnega obvestila. Cryptobridge trdi, da preverjanje uporabnikov naredi omrežje bolj varno: omejitve ID služijo kot dobro orodje za odvračanje resničnih kriminalcev. To bi lahko bilo res, vendar ne pomeni, da bo Cryptobridge svoje uporabnike branil pred temi zločinci.

Če se vam zdi, da je njihovo vračanje nenavadno, vendar se kljub temu odločite za posredovanje osebnih dokumentov, boste to morali storiti prek platforme Fractal. To podjetje hrani podatke o uporabnikih Cryptobridgea in trdi, da upoštevajo vse potrebne predpise za zaščito podatkov svojih uporabnikov.

Cryptobridge preverjanje identitete

Navesti boste morali tudi fizični naslov. Potem boste morali naložiti dokument kot dokazilo o naslovu. Možnosti so enake, ne glede na to, ali živite v ZDA ali ne.

Socialni mediji in strežnik Discord

Cryptobridge je aktivno prisoten v družabnih medijih. Twitter je njihova glavna prodajna točka, vodijo pa tudi spletni dnevnik, ki se posodablja vsak teden. Uporabniki, ki sodelujejo z BridgeCoin, bodo morda želeli biti pozorni na ta spletni dnevnik.

V svojem najnovejšem prispevku, objavljenem 29. oktobra, navajajo, da nameravajo vrniti svoj referenčni program. Ponuditi želijo 10 USD na BTC ustvarjenega obsega, kar je odlična provizija za potencialne uporabnike. Ponovili so tudi hitrost svoje platforme: sto tisoč transakcij na sekundo s povprečnim časom potrditve le tri sekunde.

Uporabniki, ki želijo biti na boljši način obveščeni, si lahko ogledajo tudi strežnik Cryptobridge Discord. Do njega lahko dostopate prek referenčne povezave nekoga, ki je že znotraj, kar ni težko najti.

Cryptobridge Social Media

Cryptobridge Discord je zelo aktiven in ponuja množico hashtagov, da uporabnike pripelje na pot. Oznaka uporabnih povezav, ki jo lahko vidite v levem meniju (na zgornji sliki), vsebuje veliko vadnic in vodnikov, s katerimi lahko razumete BitShares, BridgeCoin in trgovanje znotraj platforme Cryptobridge.

Nekateri uporabniki platformi ne zaupajo zaradi pomanjkanja notranjih informacij. Za Cryptobridgeom ni uradnih računov in na njihovi uradni spletni strani ni informacij o njihovi ekipi. Twitter, Reddit in Discord so njihove najbolj aktivne platforme za družabna omrežja. Podjetje objavlja svoja uradna obvestila prek teh medijev, vendar vedno uporabljajo uporabniška imena.

Pregled Cryptobridge: Zaključek

Cryptobridge trenutno veliko dela, vendar bodo morali prebroditi reakcijo KYC. Številni uporabniki svojih računov niso mogli preveriti in protestno obiščejo družbena omrežja. Podjetje se problemov ne ukvarja neposredno, ima pa na razpolago zanesljive podporne kanale.

Nekateri uporabniki jih branijo: trdijo, da s platformo niso imeli težav, le z drugimi uporabniki. ID je le majhna cena za menjavo, ki še vedno ponuja veliko decentralizacije.

Našli boste tudi veliko število kritik Cryptobridge in objav v družabnih omrežjih, ki jih v celoti odpovedujejo. Za te uporabnike KYC pomeni, da je borza na poti do morebitne centralizacije.

Da bo podjetje očistilo svoje ime, bo moralo svojim uporabnikom ponuditi še boljšo podporo in poslušati njihovo bazo, preden bo sprejelo kakršne koli druge odločitve glede varnosti in identifikacije. Prav tako bodo morali še naprej posodabljati svojo platformo in izboljševati izbiro trgovanja, vplačil in dvigov.

Zaključimo ta pregled z ugotovitvijo, da ima platforma razmeroma dobre rezultate trgovanja. Vsi njihovi programi se zdijo zakoniti. BridgeCoin trenutno upada, vendar je še vedno razmeroma stabilen. Skupna borza ima od danes približno 148.000 USD.

Obiščite spletno mesto

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me