Pogumen pregled brskalnika 2021: prihodnost varnega in zasebnega brskanja po spletu?

Večina orehov za zasebnost že leta ne vidi oglasov. V čem je vse težave pri brskalniku Brave? Ali je pogumni brskalnik res korak naprej za pravice uporabnikov do zasebnosti ali preprosto pameten način, kako izbrati ljudi, da postanejo sužnji podjetja za trženje? To bi morali raziskati in zato smo napisali to poglobljeno oceno Brave Browser.

Internet je v mnogih pogledih sestavni del vsakdanjega življenja. Pogumni brskalnik uporabnikom ponuja način brskanja po internetu brez oglasov, tako da preprosto omejite svojo izpostavljenost podatkov oglaševalcem. Algoritmi ali algoritmi vas ne morejo prepoznati, ker se jim podatki o sledenju ne pošiljajo, zato ni vredno, da bi se prikazovali oglasi. To vam prihrani življenjsko dobo baterije in hitreje naloži strani. Torej, v čem se ta pristop razlikuje od dodajanja dodatkov z običajnim brskalnikom? Nadaljujte z branjem tega pregleda Brave Browser, če želite izvedeti več.

pogumen pregled brskalnika

Je pogumen brskalnik brezplačen?

Da, brskalnik Brave je brezplačen in bi lahko tudi postavil vaše žepe. Pogumni brskalnik uporablja žeton Ethereum ERC-20, imenovan Basic Attention Token ali BAT, da uporabnikom plača za brskanje po njihovih oglasih. To je program za prijavo, ki izplačuje BAT za ogled oglasov, ki jih je odobril Brave Browser. Podatki, ki jih zbere brskalnik, se izvedejo lokalno, nato pa prikažejo oglase, ki so ciljno usmerjeni na vas. Namestitev je nevsiljiva in fantastično so prepričali ljudi, da so na varnem.

Pogumni brskalnik zaposluje končne uporabnike za zagotavljanje storitve, njihovo pozornost. Če ne želite sodelovati, vam ni treba, njihov brskalnik pa je brezplačen, tudi če ne želite videti pogumnih odobrenih oglasov.

Je pogumen varen brskalnik?

Ne, vendar z varnostnega vidika ni nič varnega; vedno gre za orožarsko tekmo med oblikovalci ključavnic in varovalkami. Glede na to, če iščete brskalnik, ki ne ogovarja in ne daje veliko informacij o vas, je Brave dobra izbira, če potrebujete kaj plug and play.

Piškotki spremljajo vse, kar počnete v spletu, saj je internet zasnovan tako, da deluje. Na žalost tržni proračuni to znajo izkoristiti. Facebook, Google, Microsoft, Amazon in katero koli spletno mesto lahko tvorijo zelo trdno sliko o tem, kdo ste. Če imajo dovolj veliko mrežo, da vas lahko spremljajo po internetu.

Medtem ko Brave ne bo neposredno zagrozil vaše operativne varnosti (ali opsec), njihov zunanji ponudnik denarnice Podprite je vesel. Z verižno analizo bo prijava za izplačilo in dvig sredstev razkrila vse. Blockchains so pregledni in nespremenljivi. Proces KYC bo vaša sredstva BAT povezal s katero koli denarnico Ethereum, denarnico ali podjetjem, kamor jih nakažete.

Zelo nehladni, pogumni odvetniki, ki kršijo zasebnost, v resnici niso imeli druge izbire, kot da zaščitijo lastni interes brskalnika Brave. Vendar s tem ne vidimo nobenih težav, saj gre za brezplačno storitev za prijavo, ki ne diskriminira uporabe. Najemajo kogar koli in enakovredno izplačujejo, izključno na podlagi ogleda oglasov, poleg tega pa so ustvarili plačilni koridor za potrošnike vsebin, da nagrajujejo ustvarjalce.

pogumne funkcije brskalnika

Ali pogumni brskalnik uporablja Google?

Zdi se, da pogumni brskalnik Google uporablja na tri načine. Prvi je Chromium, ki je Googlova odprtokodna testna mreža za Google Chrome. Brave temelji na Chromiumu, ki tvori osnovno kodo brskalnika.

Preprosto so odstranili google vohunsko programsko opremo, povsod dodali HTTPS, blokirali nekatere funkcije sledenja, dodali Tor brez navodil, denarnico BAT in naključna ozadja za vsak nov neuporabljeni zavihek.

Drugi je privzeti iskalnik. Google lahko nastavite kot privzeti iskalnik. Tega pa odsvetujejo. Tretjič, pogumni brskalnik lahko uporablja samo razširitve za Chrome, kar omogoča lažjo selitev, saj Google nadzoruje tržni delež uporabnikov interneta in upravičeno bi imel tudi večino razvijalcev, ki ustvarjajo brskalniške aplikacije..

Pogumni brskalniki lahko Googlove storitve uporabljajo tudi posredno, če mora uporabnik dostopati do svojega Gmaila, gledati YouTube ali katere koli druge Googlove storitve.

Vsi oglasi, vključno z Googlovimi oglasi, ne bodo prikazani, saj Brave Shields onemogoča podatke o sledenju. Pogumni ščit ne blokira samo oglasov, temveč ima tudi nadzor nad piškotki, nadgradnje HTTPS, blokira skripte, preprečevanje prstnih odtisov in te storitve so prilagodljive za vsako spletno mesto ali po vsem svetu. Nekateri Lastnosti niso na voljo za vse platforme, zato vedno opravite svoje raziskave.

Pogumen prenos spletnega brskalnika

Torej, po malem uvodu, razmišljate, ali bi morda želeli pogumno poskusiti Brave? Pojdi do Brave.com in izberite Prenesi. To me spominja na staro šalo Internet Explorerja in Binga. Edini čas, ko bi kdaj uporabili IE in Bing, je, če morate po namestitvi Windows poiskati drug brskalnik. Ko že govorimo o IE, za osnovno kodo uporabljajo tudi Chromium.

Vsak naj poskusi brskalnik Brave. Izkoristek pomnilnika ali RAM-a je impresiven in neverjetno naredi, da ne poudarja starejših računalnikov. Vendar tega ne bi izvajali na sistemu Pentium 3, ne smejte se preveč, to je upravičena skrb dobrodelnih organizacij, ki otrokom in odraslim nudijo računalniško usposabljanje.

Mnogi ljudje po vsem svetu si ne morejo privoščiti boljših računalnikov in Brave brskalnik ni zanje. Nebankirani so brez razloga brez razloga. Nimajo papirjev in nikoli ne bodo smeli na KYC. Kot taki z uporabo enega samega brskalnika, ki bi jim lahko pomagal pri nadgradnji starajočih se računalnikov, nikoli ne morejo dobiti nobene finančne koristi.

Kako uporabljati Brave brskalnik

Brskalnik Brave je intuitiven in enostaven za uporabo. Če lahko uporabljate Internet Explorer, lahko uporabite pogumno. Imajo preprost poziv za vmesnik, ki postavi nekaj vprašanj o tem, kako želite brskati. Ko je internet končan, je na dosegu roke na pol zaseben do zaseben način, odvisno od vaše izbire.

Ko zaženete in zaženete brskalnik, boste takoj opazili, da se nekaj stvari razlikuje. Ko odprete nov zavihek, se vam prikaže neverjetna fotografija nečesa kul, vsaj tako mislimo. Predstavijo vam nekaj statističnih podatkov zgoraj levo, ki vključujejo; Blokirani oglasi in sledilci.

Ta statistika je glavni razlog za uporabo Brave. Ne dovolijo razkrivanja nekaterih podrobnosti o vas na spletnih mestih, ki jih obiskujete, to vključuje vašo internetno zgodovino in lokacijo. To oglaševalcem onemogoča neposredno prepoznavanje všečkov in všečkov, kar pomeni, da vam ne morejo tržiti.

Nadgradnje HTTPS vaše podatke še dodatno zaščitijo s šifriranjem vaše seje. Zaradi česar je težje analizirati vaš promet. Zadnja meritev je vaš prihranjeni čas, to je neposredno posledica nenalaganja oglasov in odzivanja na sledilce. Predstavljajte si, da poskušate ven iz pisarne, vendar je vaš rojstni dan in vsi vas želijo zaželeti. To je brskanje z oglasi.

Zdaj pa si predstavljajte dan, ko končno odstopite s sovražnega dela, preprosto vstopite, odstopite šefu in odidete. Hitro, enostavno in resnično zadovoljivo. Takšno je brskanje brez oglasov. Brskanje brez oglasov dramatično podaljša življenjsko dobo baterije, saj brskalnik teh nalog preprosto ne opravlja več.

Obstaja tudi ura, ki ni čez 24 ur, zato je po našem mnenju neuporabna. Poskušali so popraviti tej težavi že skoraj 2 leti in so preprosto obupali. Zadnja stvar, ki jo je treba omeniti, je denarnica, ki smo jo omenili zgoraj. Medtem ko so v svoji izdali tudi denarnico Binance Ponoči različica, ki ni na voljo v stabilni izdaji, zato še ne bomo komentirali.

Pogumno nagrajuje oglase

Čeprav smo popolnoma proti uporabi denarnice Uphold. Način, kako so se odločili za monetizacijo tega projekta, je ugleden. Brave brskalnik prodaja ciljno trženje oglaševalcem. Uporabniki, ki se odločijo za ogled oglasov, dobijo svoj čas v osnovnem žetonu pozornosti ali BAT. To je win-win za vse vpletene strani.

Druga značilnost storitve je, da ustvarjalcu vsebine napišete vsebino. To vsem založnikom in ustvarjalcem omogoča, da izkoristijo tudi vašo pozornost, tudi če ste odstranili njihovo denarno spodbudo za ustvarjanje vsebin.

Trženjski genij, ki stoji za Brave in BAT, je neverjeten. To je kot virus, če ustvarjalcu, ki se ni prijavil, daš napotnico, ga finančno spodbudijo k prijavi in ​​predajo podatke KYC za dvig sredstev, ker je na voljo brezplačen denar in večina ljudi denar ceni kot zasebnost.

Je Brave brskalnik boljši od Chroma?

Da. Pogumni brskalnik je boljši od običajnega brskalnika Google Chrome. Google Chrome je zasnovan kot orodje za neposredno trženje, ki nadzoruje 64,45% tržnega deleža. Chrome ima vgrajene vtičnike, ki jih je mogoče onemogočiti. Chrome zbira podatke o uporabnikih, jih obdeluje s pomočjo algo-jev in med brskanjem po internetu prinaša vsebino neposredno v vaš vidni kot. Ko med tem zberemo milijarde USD, mi pride na misel tisti stari rek: »če je brezplačno, si izdelek«.

Če se uporablja na ta način, Chrome počasi nalaga strani. Postane procesor in pomnilnik, ki izprazni baterijo ali potisne vaše napajalne enote ali napajalnik močneje, kot je potrebno. Zaračunali vam bomo čas in elektriko.

Pogumni brskalnik vs Safari

Safari je zasnoval Apple Inc. Edini način uporabe Safarija je prenos drugega brskalnika. Odobreni Safari je veliko boljši od IE s skupnim tržnim deležem 17,5%. Safari se kar dobro znajdejo na drugem mestu.

Poleg tega bo Apple poskušal zaščititi vaše digitalne pravice in se obrnil na sodišče, da vaših podatkov ne bo predal vladnim agencijam, če in kje se uporablja šifriranje, če pa bo prisiljen s sodno odredbo, bo to spoštoval.

Pogumni proti Firefoxu

Sedanji izvršni direktor Brave Brendan Eich je bil tudi ustvarjalec Javascripta in nekdanji izvršni direktor korporacije Mozilla. Mozilla Corporation je ustvarila in upravlja Firefox. Mozilla zasluži z … Uganili ste, oglasi. No, nekako. Iskalniki Mozilli plačujejo licenčnine za uporabo brskalnika za dostop do podatkov uporabnikov. Firefox je brezplačen in odprtokoden z razvojno skupnostjo s sedežem po vsem svetu. Še vedno je v lasti Mozille, ki je profitno podjetje.

Brskalnik Tor z razlogom temelji na Firefoxu, saj je zelo prilagodljiv dodatni vtičnik, ki ni vgrajen, ampak je na voljo za namestitev in uporabo. V poštenem boju z vtičniki je Brave težko proti Firefoxu. Menimo, da pogumni brskalnik v celoti ne uporablja Tor in mu manjkajo potrebni dodatki, ki so na voljo v brskalniku Tor, da bi med brskanjem spreminjal identitete, medtem ko lahko to še vedno dosežete tako, da zaprete vse seje Tor, okna in zavihke in odprete novo sejo Tor, okno ali zavihek.

Firefox nadzoruje 4,58% tržnega deleža brskalnikov s približno četrt milijardami aktivnih mesečnih uporabnikov, kar je 20-krat več kot Brave Browser, ki ima 12 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov.

Pogumni in slabi brskalniki

Pogumni brskalnik ima več prednosti kot slabosti. Pri zasebnosti je boljša izbira brskalnika v primerjavi z običajnimi namestitvami brskalnika. Standardno je opremljen z vgrajenim Adblockerjem in je hitrejši in učinkovitejši pri brskanju po internetu.

Nasprotno pa je Brave brskalnik pri razširitvah v Googlovi milosti, saj nima lastne knjižnice dodatkov in mora slediti navodilom tretje osebe. Razširitve tretjih oseb tudi Brave ne preverja posamezno, na srečo pa bo brskalnik Brave svetoval, če opazi kakršno koli neugodno dejavnost dodatka. Storitev Tor deluje, vendar se ne primerja s prvotnim brskalnikom Tor in to je po našem mnenju preprosto marketinški trik.

Uvažanje brskalnika Brave je uporabno za zaznamke in vašo zgodovino in to je to. Brave ne more uvoziti vaših gesel. To je bolečina za večino končnih uporabnikov. Lahko bi trdili, da gesla ne smete shraniti v brskalnik, vendar nihče ne upošteva tega nasveta, razen tistih, ki so bili vdrti in se naučili iz njihovih napak, teh uporabnikov je malo in.

Pomanjkljivosti

Slon v sobi z Brave Rewards in njihovim trženjem je, da se strinjate s storitvijo, kjer ste izdelek. Za nekatere ljudi je to morda v redu, vendar je to polovična mera.

Za izplačilo žetonov BAT za pravi denar morate narediti KYC, ki premaga bistvo spletne zasebnosti. Ljudje potrebujejo manj prijav, povezanih z njihovimi resničnimi identitetami. Vsako podjetje, ki ima vaše podatke KYC, je dodaten vektor napada za hekerje.

Zakaj bi morali uporabljati?

Brskalnik Brave prinaša tisto, kar je obljubljeno, zato so najboljši v svojem razredu za izkoriščanje energije in vam bodo dramatično podaljšali življenjsko dobo. Osebno že leta nismo videli oglasov in ne vemo, kaj se dogaja. Naših vtičnikov ne bomo naštevali zaradi opsec in še česa ne.

pogumen pregled brskalnika

Pogumen pregled brskalnika: Zaključek

Brskanje zasebno je odgovornost in ne pravica. Medtem ko je pogumni brskalnik korak v pravo smer. V redu je, na področju zasebnosti ne ponuja nič posebnega in ni najboljše orodje. Čeprav je Tor boljši, naj vas tudi ne zavede, da ga uporabljate varno.

Pri zasebnem brskanju gre za razširjen nabor protokolov, ne le s pomočjo čarobnega brskalnika, ki vas bo zaščitil. Za začetek dobite VPN, razmislite o formatiranju trenutne naprave DBAN in začenši s svežo namestitvijo. Obstaja nekaj zasebnosti vaje to lahko resnično celo pomaga olds one. Nekateri koraki so skrajni in so odvisni od tega, kaj poskušate storiti.

Naši podatki KYC so za nas vredni več denarja, kot jih lahko ponudi brskalnik Brave, dovolj je le eno puščanje, da vam ukradejo identiteto in ste prisiljeni zapraviti leta svojega življenja v boju za svojo identiteto. V tem časovnem obdobju ne morete kupiti hiše, dobiti novega avtomobila, policija pa vas lahko pridrži, če mislite, da ste tat identitete.

Čeprav se nam zdi, da pogumni brskalnik ne izstopa v primerjavi z množico, je z vidika varnosti in zasebnosti odličen kraj za začetek uporabnikov. Uporabniki, ki o najboljših praksah na spletu ne vedo ničesar, potrebujejo trdno izhodišče in pogumni to ponujajo v pikah. Na žalost je varnost zasebnosti kot nabita pištola in končni uporabniki si lahko ustrelijo v nogo.

Brave je najboljši varčni brskalnik, ki je na voljo. Brskalnik Brave smo uporabljali in bomo še naprej uporabljali pri uporabi naprav, ki delujejo na baterije. Je neverjeten varčevalec energije in vsem priporočamo, da jih preizkusijo.

Naključno ozadje jezička je najboljša lastnost tega brskalnika, saj upočasni resnično razmišljanje o tem, kaj boste iskali ali katero spletno mesto boste obiskali. Vzemiti si trenutek za razmislek in opazovanje resnične lepote je lep odmik od brušenja digitalnega življenja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me