Pregled omrežja XYO 2021: prihodnost sledenja GPS?

Cilj XYO Network je podjetje, ki storitve sledenja lokaciji usmerja v novo prihodnost (sčasoma nadomešča sledenje GPS). Dejansko bi bil današnji svet vsekakor precej drugačen, če ne bi bilo GPS-a. V tem Pregled omrežja XYO, analizirali bomo, kako deluje tehnologija, kako kopati žetone XYO in kakšna je prihodnost projekta.

Sprva ga je ameriška vlada (in ameriška vojska) v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja začela uporabljati v 80. letih prejšnjega stoletja, že pred obdobjem pametnih telefonov. 

Dandanes si težko predstavljamo življenje brez Google Zemljevidov, lokacijskih storitev in sledenja paketom za spletne nakupe. Vse te storitve za pravilno delovanje uporabljajo tehnologijo GPS.

Omrežje XYO je razmeroma nov predlog, katerega namen je ustvariti mrežo povezanih naprav, ki bodo olajšale sledenje in iskanje paketov in predmetov s pomočjo tehnologije veriženja blokov.. 

Spletno mesto za pregled omrežja XYO

Njeno glavno poslanstvo je ustvariti omrežje, ki je dovolj veliko, da uporabnikom ponuja različne vrste izkušenj sledenja za različne namene. V tem Pregled omrežja XYO, zajeli bomo osnovna načela tega projekta, pa tudi njegovo trenutno stanje na kripto trgu.

Mreža XYO, ustanovljena v zadnjem četrtletju 2017, je v začetku leta 2018 izdala svojo prvo knjigo, nato pa je v drugem četrtletju istega leta začela prvo prodajo svojega XYO žetona, kar je sovpadlo z lansiranjem protokola o konceptu in prvi MVP. 

Od leta 2019 je podjetje že predstavilo svoje aplikacije za iOS in Android, trenutno pa razvijajo odprtokodno pobudo in posodobljeno različico svojega osrednjega omrežja, ki se bo začelo leta 2020.

KAKO DELUJE OMREŽJE XYO?

The XYO Oracle Network ima štiri ključne komponente: Sentinels, Bridges, Archivists in Diviners. Sentinel je naprava, privezana na omrežje XYO, ki verigi pomaga tako, da odda signal s svojo lokacijo in drugimi podatki, kot so temperaturni pogoji, datum in čas. 

Sentineli lahko zaznajo druge Sentinele in oddajajo signal, ki prikazuje bližino obeh naprav, kar ustvari nekaj, kar imenujemo vezana interakcija prič (BWI). Te interakcije nato preidejo na mostove, ki so naprave, ki so odgovorne za njihovo potrditev v omrežju.

Arhivisti so naprave, ki shranjujejo potrjene BWI-je in jih nato posredujejo Divinerjem, ki so naprave, ki jih omrežje uporablja za odgovarjanje na vprašanja uporabnikov, ki morajo plačati z XYO žetoni..

Pregled omrežja XYO

Od danes aplikacija XYO Network svojim uporabnikom omogoča, da postanejo bodisi Sentineli ali Bridges: možnosti, da postanejo arhivarji in prerokovalci, so še vedno v razvoju, SDK-ji pa so trenutno na voljo, če želite prispevati kot razvijalec.

Da bi to naredil Pregled omrežja XYO celoviteje, predstavljajmo resnični primer: želite poiskati izgubljeno kolo, na katerem je pritrjen sledilnik XYO Sentinel. Morali bi poslati poizvedbo v omrežje, da jo poiščete.

Z uporabo podatkov, shranjenih v napravah Diviner, bi omrežje (v teoriji) lahko izsledilo lokacijo vašega kolesa, da bi jo lahko pridobili. Poizvedba je blockchain transakcija, ki jo morate plačati prek XYO žetonov. Torej, kako bi se ljudje lotili tega?

KAJ JE XYO GEO MINING: ALI JE DOVOLJENO?

T Omrežje XYO deluje z žetonom XYO Utility Token, ki bi ga uporabniki uporabili za plačilo omrežja za reševanje njihovih poizvedb, ko bi poskušali najti določen predmet s podatki, odvzetimi iz Diviners.

To nas pripelje do prvega vprašanja našega pregleda mreže XYO: kako dobim XYO žetone?

Trenutno lahko XYO žetone dobite na dva načina: prvi je, da jih kupite prek kripto borze KuCoin, ki trenutno obravnava največji obseg.

Drugi je začeti geomining za njegovo omrežje s prenosom njihove COIN App, ki je že na voljo za Android in iOS. Geominer dobi plačilo v žetonih XYO, ko pomagajo ustvariti preverjene knjige iz podatkov, ki so jih zbrali Sentineli in jih naložili v omrežje.

Geomining se razlikuje od običajnega rudarjenja, saj namesto da bi zagotovili moč računalnika, določite svojo lokacijo z ustvarjanjem povezanih interakcij prič, ki smo jih razložili zgoraj. 

Aplikacija XYO Network

Ko XYO Diviner za izpolnitev poizvedbe uporabi podatke o lokaciji, ki jih navedete, dobite plačilo, toda ker je omrežje še v povojih, je najbolje, da uporabniki zdaj zaslužijo denar, da začnite geominirati žetone.

Te žetone zaslužite tako, da prenesete aplikacijo in delite svojo lokacijo, kar vam bo omogočilo rudarjenje iz določenih fizičnih prostorov, imenovanih ploščice, ki so kvadratki, ki v povprečju merijo 130 čevljev.

Vsaka ploščica vam ne bo dala enake količine XYO žetonov: nekateri bodo plačali manj kot sto XYO žetonov, medtem ko bi druge pomembne lokacije, ki jih rudarite, lahko privedle do „velikih geominov“, ki vam lahko naenkrat prislužijo na tisoče XYO žetonov.. 

Sistem bi lahko deloval na podoben način kot na primer Pokémon GO, kjer zbirate ta mesta in zbirate žetone.

Nekateri drugi pregledi omrežja XYO so pokazali, da je ta vrsta rudarjenja lahko koristna, saj omogoča hitro plačilo z relativno lahkoto in v kratkem času.

Po nekaj minutah hoje, kolesarjenja ali vožnje okoli in izmenjavi podatkov o lokaciji lahko enostavno zaslužite veliko XYO žetonov. 

KAKO GEMOMINIRAM ŽETONE Z APLIKACIJO ZA KOVANCI?

Aplikacija COIN je zelo enostavna za uporabo: preprosto jo prenesite v telefon in nastavite račun. Geomine lahko igrate brez računa, vendar pozneje ne boste mogli umakniti svojih sredstev. 

Aplikacijo je najbolje uporabljati med hojo, kolesarjenjem ali vožnjo. Če želite izkopati določeno ploščico, preprosto kliknite ikono kramp in prejeli boste naključno količino XYO žetonov.

Aplikacija XYO Network

Če je ploščica že izkopana, bo na zemljevidu prikazana v drugi barvi in ​​od nje ne boste dobili nobenih nagrad, vendar se ponavadi ponastavijo po nekaj minutah.

Aplikacija COIN deluje v povezavi s fizično napravo Bluetooth SentinelX, ki jo lahko dobite brezplačno: prijavite se, prenesite aplikacijo in plačajte stroške pošiljanja na spletnem mestu aplikacije COIN.

Ko ga prejmete, ga morate seznaniti s telefonom in ob geominiranju ploščic boste prejeli 12-krat nagrade.

Aplikacija uporabnikom omogoča tudi, da se naročijo na načrte, ki omogočajo boljše rudarjenje. Naročnina COIN Plus uporabniku dodeli dvakratno hitrost geomininga, stopnjo polnjenja (možnost ponovnega kopanja na prej izkopanih mestih) in dvakrat možnost, da najde velike geomine.

Na voljo je tudi naročnina na COIN Pro, ki ponuja trikratno stopnjo geomininga, nagrade in vse funkcije, ki so na voljo v načrtu COIN Plus. Članstvo v COIN Plus znaša 24,95 USD na mesec, članstvo v COIN Pro pa 34,95 USD na mesec.

Naprave za pregled omrežja XYO

Prav tako lahko kupite napravo BridgeX (200 USD), s katero lahko zaslužite do 10% nagrad iz zaslužka drugih uporabnikov, ko prejmejo podatke iz naprave SentinelX. Vendar ta funkcija trenutno ni na voljo, saj omrežje XYO še ni aktivno.

Uradna trgovina na spletnem mestu XYO prodaja tudi naprave SentinelX po 50 USD, vendar dodaten SentinelX ne bo vplival na vaš zaslužek, saj lahko z aplikacijo seznanite samo eno napravo.

Če jih podarite prijateljem in družini, boste morda v prihodnosti, ko bo Mreža stražarjev in mostov v celoti delovala, povečali vaše možnosti za zaslužek.. 

Če imate več kot en Sentinel zdaj, povečujete vezane interakcije prič, ki pomagajo graditi mrežo, ne pa tudi nagrade XYO žetona.

KAKŠNA JE PRIHODNOST XYO OMREŽJA?

Od svojega začetka se je vrednost kovanca XYO nenehno zmanjševala in je samo v zadnjem letu izgubila približno 85% vrednosti. Trenutno je cena enega XYO žetona 0,00042 USD, kar pomeni, da bi morali uporabniki izkopati približno 2300 XYO žetonov, da bi v zameno dobili 1 $.

Naključna narava nagrad za ploščice lahko uporabnikom oteži rudarjenje žetonov v razumnem času (recimo en mesec), kar je v zadnjih pregledih omrežja XYO privedlo do nekaterih špekulacij, da bi lahko dejansko kupovali žetone na borzi KuCoin. bolj dobra naložba.

Pregled omrežja XYO - cena

Nekateri uporabniki so zaskrbljeni, ali je omrežje XYO resničen ali lažen projekt, koliko XYO dejansko plača in ali je XYO dobra naložba ali ne. 

Te pomisleke se pojavljajo predvsem zaradi dejstva, da je geominiranje vse, kar lahko uporabniki trenutno počnejo po omrežju: njihove resnične aplikacije še ne delujejo, in čeprav lahko uporabniki (in tudi) ustvarjajo vezane interakcije prič: dejansko omrežje ni živeti od danes.

Poleg tega je tudi samo podjetje imelo nekaj zastojev in nekaj čudnih dogodkov. Spodaj jih bomo navedli za vašo premislek: 

  • Junija letos, odpustili so polovico celotnega osebja, natančno 40 zaposlenih, pri čemer je navedel potrebo po preusmeritvi svojih prizadevanj. Po nekaterih virih novic se je odpuščanje osredotočilo predvsem na zaposlene v marketingu.
  • Podjetje je bilo na udaru zaradi nekaterih spornih tržnih odločitev v zvezi z nekaterimi prej ponujenimi izdelki, vključno z geomining kompleti in prejšnjimi paketi izdelkov, ki podjetje ne ponuja več ali podpira, tudi po precejšnji porabi uporabnikov.
  • Ti paketi izdelkov, ki so vključevali ponudbe, kot so ekskluzivni mojstrski tečaji o “geo hekiranju”, swagu, delnicah podjetij in napravah XYO, šel skozi postopek samovoljnih preimenovanj in odpovedi zaradi česar so številne stranke ostale nezadovoljne in sumljive.
  • Uporabnik je objavil veliko pritožb glede cenzure podjetja. Uporabnikom, ki imajo težave z geominingom, izgubljenimi žetoni, naložbami in okvarjenimi napravami, se komentarji (in računi) običajno izbrišejo ali blokirajo, podjetje pa ne odgovori na pritožbe na javnih forumih..

ZAKLJUČEK PREGLEDA OMREŽJA XYO

Številni uporabniki verjamejo, da je omrežje XYO utripajoča bomba in da je podjetje morda le prevara, ki skuša izkoristiti trdo delo uporabnikov v omrežju..

Vendar od tega trenutka ni jasnih dokazov in glede na to, da njihove naprave Sentinel še vedno gredo brezplačno (upoštevajoč samo stroške pošiljanja), bodo novi uporabniki izgubili verjetno majhno količino denarja, če se bodo odločili vlagati.

Če pa želimo govoriti o prihodnosti omrežja XYO, moramo počakati, da omrežje začne delovati v celoti, vključno z arhivarji in prerokovalci. 

Trenutno ni nobenega fiksnega voznega reda, ki bi mu lahko zaupali (razen časovnega načrta podjetja), trenutno stanje pa kaže na spreminjanje številnih njegovih podprojektov v prihodnosti.

Za zaključek tega pregleda omrežja XYO priporočamo, da zainteresirani uporabniki pozorno spremljajo obvestila XYO. Podjetje je v postopku razvoja novih aplikacij, ki imajo resnične aplikacije in jim bodo omogočile, da dejansko izkoristijo svoje težko prislužene žetone XYO. 

Trenutno jih lahko le geominirajo in zaslužijo tako, da jih prodajo ali zamenjajo za druge stabilne kriptovalute ali gotovino.

To ni zelo privlačna pokrajina, vendar vseeno obstaja nekaj upanja za mrežo XYO, zato je najbolje, da začnemo čim bolj geominirati s čim manj investicijami, da se izognemo negotovosti glede prihodnosti podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me