Hoe beveiligt u uw cryptocurrency-portemonnee tegen cybercriminelen?

Kent u vanaf vandaag de grootste cryptocurrency? Bitcoin is een van de welbekende en grootste cryptocurrencies die in 2009 werd geïntroduceerd door een mysterieuze entiteit genaamd Satoshi Nakamoto. Bitcoin steeg in populariteit toen de prijs zijn hoogtepunt bereikte in 2019. Ongetwijfeld zijn er wilde schommelingen in de prijs van bitcoin vanwege de volatiele markt. De waarde van bitcoin wordt beïnvloed door verschillende factoren, en de belangrijkste is de vraag en het aanbod. De prijsschommelingen van bitcoin trekken niet alleen individuen en de overheid aan, maar trekken ook cybercriminelen aan.

Na de uitvinding van bitcoin werden veel meldingen geregistreerd van overvallen en hacks die op beurzen zijn gedaan, en bij die hacks zijn talloze mensen hun geld kwijtgeraakt. Omdat bitcoin fysiek niet bestaat en in zijn digitale vorm aanwezig is, zijn er grotere risico’s op hacks door cybercriminelen. Digitale portefeuilles worden gebruikt om bitcoins en andere digitale tokens op te slaan, en deze portefeuilles werken online omdat ze een privésleutel bevatten die online wordt opgeslagen. Alleen via privésleutel kunnen gebruikers hun digitale tokens naar anderen sturen, en het is belangrijk om uw privésleutel te beschermen om frauduleuze activiteiten te voorkomen. U kunt leren om uw cryptocurrency-portefeuilles te beveiligen via CryptoCode.

In eenvoudige bewoordingen is de privésleutel de digitale identiteit van de gebruiker en cybercriminelen houden uw munten altijd in de gaten om de frauduleuze handeling uit te voeren. Cybercriminelen gebruiken technieken om uw digitale tokens te stelen of over te dragen naar hun account onder uw toezicht, en daarom mag u de veiligheid van uw privésleutels nooit in gevaar brengen..

Laten we enkele manieren onderzoeken waarop u uw bitcoins kunt beveiligen, die als volgt zijn:

Maak gebruik van een beveiligde internetverbinding.

Tijdens het overdragen of verhandelen van cryptocurrencies moeten gebruikers altijd een beveiligde internetverbinding gebruiken en het gebruik van openbare wifi vermijden. Bij het gebruik van thuisnetwerken moeten gebruikers ook een virtueel particulier netwerk gebruiken om beveiliging toe te voegen. Door gebruik te maken van een VPN verandert uw locatie en IP-adres. Niet alleen dit, maar het maakt uw browsen ook veilig en beschermt uw browsen tegen aanvallen en hacks.

Gebruik cold wallets in plaats van hot wallets.

Cold wallets zijn de beste digitale wallets om uw bitcoin op te slaan, omdat deze niet verbonden hoeven te zijn met internet. Het beste van cold wallets is dat ze niet kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen en voorkomen dat uw privésleutels ongeoorloofd toegang krijgen. Er zijn veel meldingen geregistreerd voor andere soorten wallets van waaruit aanvallen de wallets van bitcoin-gebruikers hebben gehackt.

Cyberaanvallers wachten altijd op gebruikers om een ​​zwak wachtwoord te gebruiken en om hen de kans te geven hun portemonnee aan te vallen. Het is altijd beter om een ​​koude portemonnee te gebruiken en uw privésleutels op te slaan op apparaten die niet met internet hoeven te zijn verbonden.

Maak gebruik van meerdere portemonnees.

Investeerders en handelaren houden ervan om in verschillende cryptocurrencies te investeren en te handelen, en er is ook geen specifieke beperking voor het maken van verschillende portefeuilles. Gebruikers moeten gebruik maken van meerdere portefeuilles om hun verschillende cryptocurrencies te beveiligen. Gebruikers kunnen een portemonnee gebruiken om een ​​groot aantal cryptocurrencies op te slaan en een om dagelijkse transacties uit te voeren. Als u meerdere portefeuilles gebruikt, wordt uw portefeuille beveiligd en wordt elk verlies op uw account voorkomen.

Gebruik een uniek wachtwoord.

De beste manier om uw cryptocurrencies te beveiligen, is door een uniek en sterk wachtwoord te gebruiken. Een gebruiker moet vermijden om hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts en apps te gebruiken. Het is ook cruciaal om een ​​sterk wachtwoord te gebruiken dat bijna onmogelijk te raden is. Gebruikers moeten ook hun wachtwoorden blijven wijzigen om het risico van hackers te vermijden. Het gebruik van tweefactorauthenticatie voor uw portemonnee helpt bij het bieden van extra beveiliging.

Werk de antivirussoftware van uw apparaat bij

Het maakt niet uit of u een webportemonnee, desktopportemonnee of een mobiele portemonnee gebruikt; Het wordt aanbevolen om uw apparaat te beveiligen met de nieuwste antivirussoftware. Antivirussoftware fungeert als een firewall die uw apparaat beschermt tegen malwareaanvallen en onbevoegde toegang. Apparaten waar geen antivirussoftware is, hackers profiteren van het targeten van die apparaten en proberen de privésleutel van de bitcoin-portemonnee te hacken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me