Wat zijn de verschillende manieren om Bitcoin te kopen?

Cryptocurrency verwijst naar het digitale geld dat wordt gebruikt om betalingen te doen en financiële transacties uit te voeren. In 2008 bracht een persoon genaamd Satoshi Nakamoto een whitepaper uit met daarin de eerste cryptocurrency, bitcoin. Later in het volgende jaar, 2009, werd het bitcoin-netwerk gelanceerd en het is meer dan een decennium geleden dat bitcoin is ontstaan. Hoewel er duizenden cryptocurrencies zijn vrijgegeven na bitcoin, blijft het de meest populaire cryptocurrency die de mainstream is binnengekomen.

Die mensen die niet op de hoogte zijn van cryptocurrencies, moeten veel dingen leren terwijl ze de markt betreden. Het is cruciaal om te leren hoe u bitcoins kunt opslaan, overdragen, kopen en verkopen. Het leren van de basisprincipes van de bitcoin-markt zal individuen helpen voorzichtig te zijn en voorzichtig verder te gaan. Met de basisprincipes kunt u kennis opdoen over het handelen in bitcoin en een van de platforms om bitcoin te verhandelen officiële site

In dit artikel leren we de manieren om bitcoin te kopen.

Wat is vereist om bitcoins te kopen?

In eerste instantie moeten gebruikers bitcoins opslaan, en omdat bitcoin een digitale valuta is, worden deze opgeslagen in digitale portefeuilles. Digitale portemonnees lijken meer op traditionele bankrekeningen waarmee gebruikers eenvoudig bitcoins kunnen opslaan, verzenden en ontvangen. Deze portemonnees kunnen soms worden gebruikt om betalingen, opnames en stortingen te doen. Er zijn drie hoofdonderdelen van een digitale portemonnee, waaronder een bitcoin-adres, een openbare sleutel en een privésleutel. Het bitcoin-adres lijkt meer op een rekeningnummer en via welke transacties kunnen worden gedaan. Een ander belangrijk ding is ook de privésleutel van de bitcoin-portemonnee, die fungeert als een pincode. De privésleutel is uniek en wordt elke keer nieuw gegenereerd.

Er zijn verschillende soorten wallets die cryptocurrencies zoals bitcoin opslaan, die als volgt zijn:

Papieren portemonnees

Papieren portefeuilles zijn offline portefeuilles waarvoor een pagina en een printer nodig zijn om te worden afgedrukt. Een papieren portemonnee heeft meestal twee QR-codes en gebruikers kunnen eenvoudig bitcoins verzenden door QR-codes te scannen. Er wordt gezegd dat papieren portemonnees een veilige optie zijn om uw digitale tokens op te slaan. Het is altijd beter om een ​​back-up van uw portemonnee te maken als u deze per ongeluk kwijtraakt; u kunt uw bitcoins gemakkelijk terugkrijgen.

Mobiele portemonnees of webportefeuilles

Mobiele wallets of web wallets kunnen alleen worden gebruikt met een internetverbinding. Zowel mobiele als webportefeuilles zijn minder veilig omdat mobiele portefeuilles privésleutels op mobiele apparaten opslaan, terwijl webportefeuilles toegang bieden aan derden om privésleutels te verwerken. Dit verhoogt het risico op diefstal of aanval op privésleutels.

Desktop-portefeuilles

Desktopportefeuilles zijn een veel betere optie dan andere portefeuilles omdat het een offline portefeuille is die de privésleutel op de computer opslaat en eersteklas beveiligingsfuncties biedt.

Koop Bitcoin met een creditcard of contant.

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn online marktplaatsen waar gebruikers bitcoins kunnen kopen en verkopen zonder dat ze een digitale portemonnee nodig hebben. Om bitcoin van de beurs te kopen, moeten gebruikers hun account openen bij een cryptocurrency-uitwisseling en hen uw persoonlijke gegevens verstrekken en het KYC-proces voltooien. Gebruikers moeten ook hun betaalrekening of creditcard koppelen om geld voor aankopen te betalen. Zodra u bitcoin met uw account heeft gekocht, stort de uitwisseling bitcoins in een nieuw aangemaakte digitale portemonnee. Het enige dat u hoeft te doen, is de beurs vertellen hoeveel bitcoin u wilt kopen of verkopen.

Koop Bitcoin met een geldautomaat met cryptocurrency.

Net als traditionele geldautomaten, worden nu geldautomaten met cryptocurrency over de hele wereld ontwikkeld. Via geldautomaten met cryptocurrency kunnen gebruikers gemakkelijk bitcoin kopen met contant geld, pinpassen / creditcards. Het proces van het kopen van bitcoin via een crypto-geldautomaat is vrij eenvoudig omdat een gebruiker een privésleutel van een digitale portemonnee aan de geldautomaat moet verstrekken. Selecteer het aantal bitcoin dat u wilt kopen en klik op de koopoptie. Gebruikers die geen digitale portefeuilles hebben, kunnen ook papieren portefeuilles maken bij geldautomaten, aangezien geldautomaten de mogelijkheid hebben om ter plekke een portemonnee te maken.

Het is niet nodig om persoonlijke informatie te verstrekken aan geldautomaten met cryptocurrency. Het enige nadeel van het gebruik van crypto-geldautomaten is dat deze machines vaak hoge transactiekosten in rekening brengen en ook verschillende wisselkoersen hebben voor verschillende cryptocurrencies..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me