Beste IOTA-portemonnee voor 2021: top 5 keuzes vergeleken

Dus je hebt wat IOTA voor jezelf gekocht en bent nu op zoek naar de beste IOTA-portemonnee om je crypto veilig en beveiligd op te slaan.

In dit artikel zullen we de verschillende soorten IOTA-wallets uitsplitsen en onderzoeken welke opties voor u het veiligst en betrouwbaarst zijn om uw investering veilig te beschermen..

We zullen alle verschillende soorten IOTA-portefeuilles evalueren op basis van factoren zoals kosten, beveiliging, toegankelijkheid en een aantal andere factoren om te zien welke er bovenaan komen te staan.

Met dat gezegd, laten we eerst eens kijken naar de verschillende soorten wallets waaruit u kunt kiezen …

beste iota-portemonnee

De verschillende soorten IOTA-portefeuilles

De verschillende soorten IOTA-wallets zijn onder meer:

  1. Hardware portemonnees
  2. Wissel portemonnees uit
  3. Webportefeuilles
  4. Desktop-portefeuilles
  5. Mobiele portemonnees

Dit soort wallets voor IOTA zijn er in verschillende vormen, functies en capaciteiten en ook van verschillende providers, die we in de volgende sectie gaan onderzoeken.

IOTA hardware wallets

Hardware wallets zijn fysieke wallets waarbij uw crypto wordt opgeslagen op een echt apparaat (Ledger Nano-typen vallen in deze categorie). Ze behoren tot nu toe tot de meest veilige wallets die momenteel beschikbaar zijn. Munten kunnen offline worden opgeslagen en beveiligd en zijn ook toegankelijk wanneer het fysieke portemonnee-apparaat is aangesloten op een computersysteem. Dit type is meestal handig voor het opslaan van grote hoeveelheden IOTA.

IOTA Exchange-portefeuilles: 

Dit zijn systeem- / softwareportefeuilles die alleen worden geprogrammeerd door beurzen waar IOTA kan worden verhandeld en uitgewisseld. Deze typen hebben een zeer lage beveiligingsoptie vanwege het feit dat de gebruiker geen volledige controle over de portemonnee heeft, vooral als het gaat om gecentraliseerde uitwisselingen. Het is altijd aan te raden om slechts kleine hoeveelheden munten in dergelijke portefeuilles te bewaren en na het handelen een groot aantal munten naar privéportefeuilles te verplaatsen.. 

IOTA-webportefeuilles: 

Dit zijn portemonnees met de capaciteit om IOTA op te slaan die alleen is geprogrammeerd om online toegankelijk te zijn via een server met behulp van een webbrowser. Dit soort wallets zijn gemakkelijk toegankelijk en hun gebruikersinterface is vaak vrij eenvoudig. Maar het heeft een grote kans op risico vanwege het feit dat het ook gemakkelijk kwetsbaar is voor cyberaanvallen, hacking en online diefstal. Deze webportefeuilles zijn eigendom van en worden beheerd door de verschillende providers die ze beschikbaar stellen. 

IOTA-desktopportefeuilles:

Hier vinden we IOTA-wallets voor Windows, IOTA-wallets voor Mac en IOTA-wallets voor Linux.

Het zijn app-achtige portefeuilles, gemaakt om te worden gedownload en gebruikt op uw desktop of laptop op dezelfde manier waarop andere softwareapplicaties worden gedownload en gebruikt. De meeste aanbieders / bedrijven van webportefeuilles maken ook desktopportefeuilletoepassingen om munten op te slaan.

Hier worden uw munten offline bewaard op uw desktop / laptop, u kunt er alleen toegang toe krijgen door verbinding te maken met internet met uw privésleutels die alleen specifiek zijn voor uw portemonnee. Dit soort portemonnees zijn gemakkelijk toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken, maar hun nadeel is dat uw munten alleen toegankelijk zijn met uw desktop / laptop..

IOTA mobiele portefeuilles:

Het zijn ook softwaretoepassingen, net als de desktopportefeuilles. Ze zijn beschikbaar voor verschillende mobiele telefoons, wat betekent dat we zowel IOTA-portemonnee voor iOS als IOTA-portemonnee voor Android kunnen krijgen.

Net als de desktopportefeuilles zitten IOTA-munten ook vast bij de telefoons met de mobiele portemonnee-applicaties, worden ze offline opgeslagen en zijn ze alleen toegankelijk via internet met de privésleutel of het wachtwoord van de portemonnee die is ingesteld voor de applicatie. Het is een veilige soort portemonnee, tenzij uw telefoon geïnfecteerd raakt met een virus of wordt gestolen, en het is ook handiger in gebruik dan de desktopportefeuilles (IOTA-portemonnee Windows, Mac en Linux), vooral met zijn speciale functies zoals het scannen van QR-codes en een gebruiksvriendelijkere mobiele interface. 

Dus wat is de beste Iota-portemonnee?

Op basis van de soorten IOTA-wallets die hierboven worden vermeld, zijn er verschillende wallets beschikbaar in alle categorieën. Sommigen van hen zijn gratis IOTA-portefeuilles, met name de soorten IOTA-portefeuilles voor Windows en de portefeuilletoepassingen (desktop en mobiel), terwijl sommigen een prijskaartje hebben, een perfect voorbeeld is het hardware-IOTA-portefeuillegrootboek.

De verschillende portemonnees bevatten; Trinity wallet, Nelium wallet, Ledger Nano S IOTA, Ledger Nano X IOTA, IOTA wallet voor Android, GUI IOTA Light wallet, Nostalgia IOTA Light wallet, Coinbase IOTA wallet, etcetera. 

Als het gaat om het rangschikken van de beste IOTA-wallets, is hier een opmerking over mijn top vijf:

1. Trinity-portemonnee

De eerste op mijn lijst is de Trinity portemonnee. Dit is een mobiele portemonnee met veel gemak en gemak. Het is een uitstekende keuze voor het opslaan van IOTA omdat het is ontwikkeld door de IOTA-organisatie en alle benodigde functies van Tangle erin zijn geïmputeerd. Het is beschikbaar voor mobiel (iOS en Android) en desktop (Mac, Windows en LinuX), gemakkelijk in te stellen en te gebruiken, en biedt ook een garantie van eersteklas veiligheid met het gebruik van seed-encryptie. Het biedt ook een Market Watch-functie voor het bewaken van prijzen van cryptocurrencies voor een aantal aanbevolen crypto’s en het is een perfecte keuze voor IOTA-beginners. 

2. Ledger Nano voor IOTA

Ledger Nano S

De Ledger Nano is een soort portemonnee voor hardwareapparaten en staat ook bovenaan mijn lijst als het gaat om de beste IOTA-portefeuilles. Dit komt omdat het voor honderd en een procent is beveiligd en uw munten volledig tot uw beschikking staan. De Ledger Nano wordt geleverd in Nano S en Nano X en beide hardwareapparaten ondersteunen IOTA. Uw IOTA-munten zijn offline beveiligd en zijn alleen voor u toegankelijk wanneer u het portemonnee-apparaat op een computersysteem aansluit. 

3. GUI IOTA Light Wallet

Dit is ook een geweldige keuze voor de IOTA-portemonnee voor mensen met IOTA-munten of die er binnenkort naar uitkijken. Het is een desktopportemonnee, compatibel met Windows, Mac en Linux en kan worden gedownload van GitHub. Het wordt geleverd met twee soorten portemonnee; de Full Node Wallet en de Light Node Wallet. Terwijl de Light Node-portemonnee voor beginners is en wordt gebruikt voor reguliere transacties voor het verzenden en ontvangen van IOTA, is de Full Node-portemonnee een beetje complex en wordt deze gebruikt door mensen met de vereiste technische expertise. Over het algemeen heeft GUI een eenvoudig in te stellen proces met een paar eenvoudige stappen, het is gemakkelijk te gebruiken en heeft ook een goede gebruikersvriendelijke interface.

4. Nostalgie IOTA Light Wallet

Dit is weer een geweldige keuze voor IOTA-houders die op zoek zijn naar de beste IOTA-portefeuilles. Het is ook een IOTA-desktopportemonnee die compatibel is met Windows, Mac en Linux. Het voert zijn transacties met een hogere snelheid uit omdat het een lichte oplossing is. Het heeft ook geweldige beveiligingsfuncties, hoewel het een beetje ingewikkeld is om te gebruiken voor beginners. 

5. Coinbase-portemonnee

coinbase portemonnee

Dit is een uitwisselingsportefeuille en tot nu toe een van de beste IOTA-portefeuilles in de categorie uitwisselingsportefeuilles. U kunt IOTA opslaan, overboeken en ook handelen op dit platform en met zijn IOTA-portemonnee. Het is een populaire beurs met een groot handelsvolume en geeft je daardoor de mogelijkheid om eenvoudig je IOTA te verhandelen naar andere crypto’s of fiat en ook om IOTA met fiat of andere crypto’s te kopen en daar op te slaan. Het is gemakkelijk toegankelijk, gebruiksvriendelijk en heeft uitstekende beveiligingsfuncties dankzij het gebruik van een biometrisch authenticatieproces.

Coinbase is beschikbaar als webportemonnee en ook als mobiele applicatie voor Android en Mac. 

Gevolgtrekking 

Na de toenemende acceptatie van crypto’s en in het bijzonder IOTA, is het altijd aan te raden om veilige en handige opslagportefeuilles te gebruiken voor je IOTA-munten. Trinity-portemonnee en Ledger Nano staan ​​bovenaan de lijst van de vijf die hier worden aanbevolen als beste IOTA-portefeuilles. Het doel van het opslaan van IOTA is om het veilig en gemakkelijk toegankelijk te houden wanneer dat nodig is en dit kan worden bereikt door de veiligste en beste IOTA-portefeuilles te gebruiken.

Zie ook: Beste Stellar Lumens-portemonnee

Laat hieronder eventuele vragen of opmerkingen achter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me