Is MyEtherwallet veilig te gebruiken in 2021? [Beveiligings- en veiligheidsinformatie]

Vorig jaar werd MyEtherWallet bereikt door een hack met de mogelijkheid om hun servers om te leiden naar een neppe en kwaadaardige site (vaak phishing-sites genoemd) in Rusland met als hoofddoel de portemonnee leeg te maken van absoluut nietsvermoedende slachtoffers die MEW gebruikten gedurende de tijd dat de hack was bezig, zoals vermeld, het omleiden van geld dat in die periode had kunnen worden verzonden. 

Na de hack waren veel gebruikers doodsbang en bleven ze nadenken over de vraag: “is MyEtherWallet veilig?‘En of het in 2019 nog steeds een veilige Ethereum-portemonnee-optie is.

Als dit interessant voor je klinkt, laten we er dan op ingaan!

Is MyEtherwallet veilig

Wat is MyEtherwallet?

Taylor Manahan en Kosala Hemachandra opgericht MEW (MyEtherWallet) terug in 2015, niet lang nadat Ethereum was gemaakt. 

Omdat het bedrijf agressief is gegroeid, zijn tal van bedrijven een partnerschap aangegaan met MEW terwijl het blijft groeien. Enkele van de grootste zijn grote jongens zoals Bity, Kyber Network, Changelly en Simplex.

OPMERKING: deze laatste bedrijven zijn vooral belangrijk om in gedachten te houden, omdat ze gebruikers in staat stellen om fiat te verhandelen voor crypto, ETH voor BTC, ETH voor ERC-20-tokens en andere dergelijke belangrijke paren.

Mocht u MEW blijven gebruiken?

Om dergelijke prangende vragen volledig te begrijpen en te kunnen beantwoorden, zullen we een korte samenvatting geven van hoe MyEtherWallet werkt en de beste manier om uw stukken binnen het platform te verplaatsen om alles zo veilig mogelijk te houden.. 

Wanneer u een MEW-account aanmaakt, wordt zowel een openbare als een privésleutel gegenereerd en deze worden niet opgeslagen op de MyEtherWallet-website.

De gebruiker heeft de volledige verantwoordelijkheid om zijn sleutels op te slaan en een back-up te maken op een offline veilige en betrouwbare plaats. Gebruikers hebben toegang tot hun accounts en kunnen ETH verzenden met behulp van een hardware wallet, zoals TREZOR of Ledger Nano S (we zullen hier binnenkort meer informatie over geven in deze gids), of op een meer directe manier door gebruik te maken van privé sleutels, Keystore-bestanden of geheugensteuntjes.

OPMERKING: ezelsbruggetjes zijn hulpmiddelen om verschillende aspecten of een grote hoeveelheid informatie te onthouden. Het kan een rijm, acroniem, liedje, afbeeldingen zijn en ook, zoals in dit voorbeeld, een zin om een ​​lijst met feiten in een specifieke volgorde te onthouden.

MyEtherWallet gehackt! 

Ja, MEW is gehackt. Op 24 april gingen de alarmen van 2018 af.

 Een oplichter ontwikkelde een phishing-hack die in onze tijd maar al te vaak voorkomt. Wat er gebeurt bij dit soort hacks, is dat mensen zonder enige verdenking toegang krijgen tot wat de officiële website lijkt te zijn. Ze weten niet dat ze een nepwebsite bezoeken die er precies zo uitziet als de site waarnaar ze probeerden te gaan. Het is bijna onmogelijk om opgemerkt te worden omdat de site er vrijwel precies hetzelfde uitziet. En dit is wat er gebeurde met de MEW-site en veel mensen werden beroofd van hun ETH.

Hoe kan dit gebeuren? Helaas is algemeen bekend dat een phishing-aanval het meest prominent aanwezig is bij gecentraliseerde services zoals MEW, aangezien er één centrale website / service is die gemakkelijker te targeten is. Zodra iemand de nepwebsite bezoekt en zijn persoonlijke gegevens invoert, is hij klaar. Vaarwel persoonlijke inloggegevens, vaarwel beveiliging.

Voordien had er in december 2017 ook een MEW-zwendel plaatsgevonden. Dit was binnen het mobiele domein, aangezien gebruikers een MEW-app in de Apple App Store konden vinden die velen voor de gek hield, omdat deze identiek was aan een echte MEW-app. Je kon natuurlijk nauwelijks zien dat het nep was, aangezien de pictogrammen er ongeveer hetzelfde uitzagen. 

Uiteindelijk handelde Apple en sloot de app af, maar niet voordat de gevoelige informatie van de gebruiker, zoals aanmeldingen, al in gevaar was gebracht.

Is MEW hier schuldig aan??

MEW beweerde dat sinds dit soort aanvallen en hacks, de domeinprovider het gewicht had als dit ongelukkig was en de exclusieve verantwoordelijkheid van het domein is. 

Misschien een simpele fout, maar het brak de MyEtherWallet-beveiliging en gaf de hacker de mogelijkheid om mensen gemakkelijk door te verwijzen naar deze nepsite en als gevolg daarvan hun ETH te verliezen.

Er zijn uitstekende voorbeelden van hoe oplichters gebruikers en zelfs technische giganten zoals Apple voor de gek kunnen houden. Deze specifieke phishing- of nep-app heeft het hele systeem doorlopen, wat we kunnen toevoegen, is strenger dan de meeste.

Als dit uw perspectief helpt, is het belangrijk voor ons om te beseffen dat dit iets was dat niet onder de controle van MEW viel. Hoewel het waar is dat het is gehackt, heeft een groot deel hiervan ook te maken met de beveiliging van Apple en preventieve maatregelen tegen dit soort nep-apps.. 

Wat is de veiligste manier om onze MEW-account te gebruiken? 

Met alle bovenstaande informatie, hoe kan ik in vredesnaam MyetherWallet vertrouwen? Als je meer vertrouwen nodig hebt en wilt weten hoe veilig MyEtherWallet is, wil je zeker meer weten over hardwareportefeuilles. We kunnen zonder twijfel zeggen dat dit onze winnaars zijn als het om beveiliging gaat. 

hoe veilig is MyEtherWallet

De rol van een hardwareportefeuille is om een ​​wachtwoordsleutel te zijn, zodat deze extra beveiligingslagen kan bieden, zoals codesalades om ervoor te zorgen dat uw zinnen of privésleutels niet worden gestolen.

De codes verschijnen op het hoofdscherm van de daadwerkelijke fysieke portemonnee die je hebt, niet op het scherm van je computer. daarom zal een externe waarnemer uw sleutels en andere informatie die u helpen toegang te krijgen tot uw MEW-account niet kunnen vinden. 

Er zijn echter altijd voorzorgsmaatregelen die u moet nemen. Hoewel hardwareportefeuilles over het algemeen veel veiliger zijn, is er altijd een bedreiging voor hackers. 

Laten we zeggen dat u om welke reden dan ook wordt omgeleid naar een phishing-site. Als u daar een transactie probeert uit te voeren met uw hardwareportefeuille, bent u dan volledig gedekt? We gaan niet liegen, je bent nooit 100% veilig, maar je zou nog steeds veiliger zijn dan wanneer je het niet had. 

Het worstcasescenario dat we hebben gezien, is dat u daadwerkelijk een gemakkelijke overdracht naar de portemonnee van de hacker maakt, maar aan de positieve kant hebben ze geen toegang tot al uw informatie.

Natuurlijk weten we dat dit niet iets is om blij mee te zijn, maar het is veel beter dan van je hele saldo gestolen te worden, of in ieder geval een grote transactie. 

Onze suggesties 

We kunnen twee opties aanbevelen als het gaat om hardware wallets zoals de TREZOR of de Ledger Nano S.Zoals we eerder vermeldden, kunnen beide worden gebruikt met MyEtherWallet.

Beide platforms zijn solide, betrouwbaar en op dit moment worden er geen grote storingen gemeld. Ze lieten ons Ethereum en vele andere munten zoals Bitcoin, DASH, Bitcoin Cash, ERC20’s en meer verwerken en opslaan.

Toegang tot uw portemonnee met een privésleutel, Keystore-bestand of geheugensteuntje kan u op een kwetsbare plek plaatsen voor dit soort hacks of aanvallen. Als u om de een of andere reden op een phishing-site terechtkomt, kan dit daarom niet uw schuld zijn, maar onbewust geeft u hackers de volledige controle over uw account.. 

Is MyEtherWallet betrouwbaar?

MEW heeft zich ingespannen om MyEtherwallet zo veilig mogelijk te houden, na een oproep tot actie door de getroffen gebruikers. Een van de meest bekende stappen hiernaartoe is de oprichting van MEWconnect

Wat is MEWconnect? 

MEWconnect is een mobiele app voor MyEtherWallet. Het wordt vaak gezien als een hardware wallet, maar eigenlijk zit er geen hardware in dit spel. Het is beschikbaar voor alle Android- en iOS-smartphones. 

Aangezien we echter hebben vermeld dat de veiligheid van MEW merkbaar toeneemt door een aparte hardware wallet te gebruiken, kunt u deze gebruiken in plaats van MEWconnect.

Wat u ook kiest, wij garanderen dat MyEtherWallet zich inzet om de ervaring van elke klant ongetwijfeld veilig te maken.

Stappen om MyEtherWallet veilig te maken

Volg deze stappen om te begrijpen hoe u op een veilige manier binnen MyEtherWallet kunt navigeren. Stel uzelf niet bloot aan gevaar, we nodigen u uit om deze veiligheidsmaatregelen te nemen:

  1. De beste optie is om “ontvang gratis ETH” -advertenties te vermijden. Blijf uit de buurt van een periode van weggeefacties! Hoe verleidelijk en ongevaarlijk het ook mag lijken, maar dit is vaak niet waar. Let op, er zijn geen snelkoppelingen. Kies in plaats daarvan voor hard werken, toewijding en meer. 
  2. Voer uw inloggegevens pas in nadat u de URL heeft gecontroleerd. Als er iets niet klopt, controleer het dan opnieuw en vergelijk. Slechts één teken of letter kan het verschil maken. Dit negeren kan een hoge prijs hebben.
  3. E-mails van MEW of andere organisaties. Controleer nogmaals, in dit geval, de e-mail van de afzender. Als je een ‘verdachte sfeer’ krijgt of te veel persoonlijke informatie vraagt, reageer dan niet en stuur deze naar spam. Klik ook niet op links. Wees erg voorzichtig.
  4. Mijnbouw oplichting. Er zijn veel oplichting gericht op MEW ERC20-portefeuilles en -munten. Wees voorzichtig, als het te goed klinkt, doe dan je onderzoek en vind recensies en ervaringen van anderen. Trap niet in de val van ‘gegarandeerde mijnresultaten’. GPU-mijnbouw kan zeer winstgevend zijn als het correct wordt uitgevoerd.
  5. MEW-apps downloaden. Ga eerst naar de officiële website en bevestig dat ze officiële apps hebben. De veiligste manier om te navigeren is tenslotte altijd door op de links op de officiële websites te klikken. 

Laatste gedachten 

Dus als het gaat om de vraag: “Is MyEtherWallet veilig?” ons antwoord is:

Ja, MEW is veilig. Houd er echter altijd rekening mee dat de crypto-werelden nog steeds gevaarlijk kunnen zijn. Het is een must dat u op een verantwoorde manier handelt. Als u nu ons advies in deze gids opvolgt, kunt u MyEtherWallet als veilig beschouwen, aangezien het een van de veiligste wallets is die er zijn.

MyEtherWallet is een veilige optie om te gebruiken en de populariteit ervan zal blijven stijgen als het gaat om ETH-beheerplatforms, maar het is uitermate belangrijk voor gebruikers om te begrijpen dat het invoeren van privésleutels of wachtwoorden op een gecentraliseerde website risico’s met zich meebrengt. Daarom hebben we verschillende stappen doorlopen om u te helpen dingen zo veilig mogelijk te doen. 

We hopen dat je veel hebt geleerd, of in ieder geval genoeg om te beslissen of MyEtherWallet de beste optie is voor jou en je ETH-beheer. 

Laat ons je mening weten in de comments!

Zie ook:

  • De beste manieren om Altcoins te kopen
  • Is Gatehub Wallet veilig?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me