Kjøpe Bitcoin på Coinbase vs Paypal: Hva er bedre?

PayPal’s nylige beslutning om å muliggjøre kryptovaluta-kjøp og øke grenser har tatt kryptosfæren med storm. Analytikere mener at PayPal-avgjørelsen sannsynligvis førte til Bitcoins eksplosive økning denne måneden, siden det signaliserer intens etterspørsel fra forbrukerne, og muligens åpner et helt nytt marked som tidligere var uutnyttet..

kjøpe bitcoin med PayPal

Du kan nå kjøpe Bitcoin og andre kryptovalutaer ved hjelp av Paypal.

Hvis du er en online forbruker, har du sannsynligvis din egen PayPal-konto – det er over 350 millioner PayPal-brukere, og veksten fortsetter å gå oppover år etter år. Til sammenligning er rene kryptovaluta-tjenester merkbart mindre – for eksempel har Coinbase, en av verdens mest populære krypto-til-fiat-ramper, bare rundt 35 millioner brukere. For de fleste er det ikke bra å kjøpe Bitcoin på PayPal i stedet for å måtte registrere seg med et helt nytt selskap. Er det imidlertid så enkelt med en beslutning? La oss diskutere implikasjonene av å kjøpe kryptovaluta på hver plattform.

Kjøpe Bitcoin på Coinbase

Coinbase er ikke en handelsplattform – i stedet er det en kryptobørs der folk kan sette inn fiat for å kjøpe kryptovalutaer, og omvendt. De har også Earn-programmet, som gjør det mulig for folk å tjene kryptovaluta ved å studere pedagogisk / salgsfremmende materiale for andre mynter. Hele nettstedet er kryptospesifikt og fokuserer på ett hovedmål – å gjøre Bitcoin tilgjengelig for alle.

Noe av oppmerksomhet er at Coinbase har strengere KYC-regler i forhold til PayPal, i det minste når det gjelder opprettelse av en ny konto. Kryptovaluta-transaksjoner er vanskeligere å spore sammenlignet med de som er gjort med et debetkort eller en bankkonto, så regulatorer sørger for at lisensierte kryptokursfirmaer vet hvem som bruker plattformen. Det er vanligvis umulig å foreta et Bitcoin-kjøp på Coinbase uten å ha en fullverifisert konto – som selvfølgelig innebærer å sende KYC-informasjonen din til Coinbase først.

En stor fordel med å kjøpe Bitcoin på Coinbase er imidlertid at Bitcoins faktisk blir kreditert kontoen din, som du deretter kan ta ut on-chain. Du kan flytte myntene dine fra Coinbase, og deretter lagre dem i din egen nettlommebok, eller til og med en maskinvarepungebok hvis du har en (som er mye sikrere og beskytter deg mot tredjeparts inkompetanse eller skadelig målretting).

Kjøpe Bitcoin på PayPal

Siden de fleste allerede har en PayPal-konto, er det virkelig en triviell sak for dem å bruke balansen eller tilknyttede kort / kontoer for å øyeblikkelig kjøpe kryptovaluta fra appen. Det er en stor fordel ved ikke å måtte registrere deg for en ny konto – ikke bare er det lettere, men det reduserer risikoen for at privat informasjon blir lekket eller stjålet, siden det er et mindre selskap som har data om deg.

Det primære problemet folk har identifisert med å kjøpe Bitcoin på PayPal, er dens begrensende karakter. Bitcoin du kjøper på PayPal er veldig forskjellig fra det du kan kjøpe på Coinbase. PayPal’s Bitcoin fungerer mer som et derivat-token, ved at det holder verdien av Bitcoin, men du kan faktisk ikke bruke det underliggende kryptokurrency-token selv. I henhold til PayPals vilkår og betingelser kan ikke Bitcoins kjøpt på plattformen overføres til andre PayPal-brukere, og de kan heller ikke trekkes tilbake til en ekstern kryptovaluta-lommebok.

Så hvilken som er riktig for meg?

Det er ikke noe svar på dette: det kommer helt an på hvorfor du vil kjøpe Bitcoin, og hva slags bruker du er. Her er de viktigste faktorene du bør vurdere:

  • Bekvemmelighet. Hvis du allerede er PayPal-bruker, vil det åpenbart være mer logistisk praktisk å logge på og foreta kjøpet. Du sparer tid og krefter som kreves for å registrere deg for Coinbase, opprette en ny konto, koble en betalingsmåte, finansiere den, kjøpe og ta ut.
  • Tillit / personvern. Du kan stole på PayPal mer hvis du er en eksisterende bruker – det er også best å ha KYC-informasjonen din med så få selskaper som mulig. Å legge til en til blandingen er alltid verre for ditt personvern og datasikkerhet.
  • Bruk saker. Hvis du faktisk vil bruke Bitcoins (dvs. sende dem til venner eller familie, kjøpe ting på nettbutikker som aksepterer kryptovaluta, spille med smarte kontrakter, kjøpe altcoins osv.), Vil du ikke være i stand til å gjøre det hvis du velger PayPal, men du vil kunne gjøre det med Coinbase. Når det er sagt, krever ikke flertallet av nye brukere som går inn i kryptorommet, nødvendigvis at Bitcoins faktisk bruker dem i markeder – de spekulerer ofte i at prisen vil stige. Hvis du er en av disse forbrukerne, er det fornuftig å kjøpe på PayPal, siden selv om PayPals Bitcoin ikke kan trekkes tilbake, vil den fortsatt spore den faktiske Bitcoin-verdien, slik at du enkelt kan kjøpe og selge den direkte i kontanter for for å realisere fortjeneste / tap. (Selvfølgelig er ikke spekulasjoner nedover mulig via PayPal – hvis du vil forkorte markedet, må du ta myntene dine til en børs som BitMEX, som krever at du kan trekke dem tilbake).
  • Eie. En viktig prinsipp i kryptoverdenen er eierskap til din egen økonomi. Å kjøpe Bitcoin på Coinbase betyr at du kan ta den ut i din egen lommebok og kan sikre den selv, noe som gir deg full kontroll over de private nøklene som inneholder pengene dine. Hvis du kjøper myntene dine på PayPal, vil du ikke kunne ta dem ut av PayPal med mindre du avvikler til fiat, noe som betyr uansett hva, private kryptovalutaer vil alltid bli oppbevart av en tredjepart. Dette er ikke ideelt for folk som tror på prinsippet “ikke nøklene dine, ikke myntene dine”.

Når du vet hvilken type bruker du er og hva du bruker Bitcoin til, er det en enkel beslutning. Basert på kriteriene ovenfor, hva slags bruker er du? Hvilket passer deg bedre: Coinbase eller PayPal? Gi oss beskjed med en kommentar nedenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me