Kraken vs Bitfinex: Sammenlign gebyrer og funksjoner 2021

Kraken, rangert som den 8. beste kryptokursutvekslingen i verden, er en verdig konkurrent i enhver kryptodiskusjon, takket være den brukervennlige appen, lave avgifter og solid sikkerhet. Lansert i kjølvannet av Mt.Gox hack, Kraken har alltid prioritert sikkerhet som et resultat.

ken vs bitfinex sammenlign

Kan det samme sies for Bitfinex? Rangerte 6. på vår beste krypto-utvekslingsrangering, tilbyr Bitfinex flere mynter og markeder enn Kraken, men gir det en bedre totalopplevelse? Er de like sikre? Hvor vil nybegynnere føle seg mest komfortable?

Det er på tide å bringe disse to tungvekter sammen.

Sammenlign Kraken vs Bitfinex

kraken utveksling

Kraken bfx stablet

Bitfinex

USA akseptert?
Ja Nei
Handelspar
177 309
7-dagers volum
$ 1.090.234.866 $ 680,678,914
Besøk Besøk

Kraken-avgifter vs Bitfinex-avgifter

Kraken

Som de fleste kryptokursutvekslinger tilbyr Kraken en gebyrplan for produsent-taker, som du kan se nedenfor. Jo mer du handler, jo bedre blir rabattene dine. Det totale handelsvolumet for de siste 30 dagene oppdateres etter hver handel, så handelsmenn trenger ikke å bekymre seg for å motta rabattene. Se full tidsplan her, og les noen handelseksempler her.

Skjermbilde 2021 01 02 klokka 09.57.23

Bitfinex

Avgiftsplanen på Bitfinex er lik for produsenter, men er dyrere for takere, noe som gir Kraken en liten fordel. Heldigvis for Bitfinex-brukere som har LEO, det opprinnelige verktøyet token til Bitfinex, er det rabatter å få, og de er ganske gode til 25%. Jo mer LEO som holdes, jo bedre blir rabattene. Se mer her, inkludert margin, derivater, lån og kryptouttak.

Skjermbilde 2021 01 02 kl 10.04.01

Vinner: Kraken. De har litt lavere avgifter.

Registrer deg og opplev KYC

Slik registrerer du deg på Kraken

kraken vs bitfinex registrer deg enkelt

 1. Gå til Kraken.com og klikk ‘Opprett konto’ øverst til høyre
 2. Oppgi en e-postadresse, brukernavn, passord og hjemlandet ditt
 3. Godta vilkårene og klikk ‘Opprett konto’
 4. Gå til e-postklienten din og finn en ‘aktiverings-e-post’ med en nøkkel du trenger å kopiere og lime inn. Nøkkelen vil være et langt virvar av tall og bokstaver
 5. Skriv inn brukernavnet og passordet ditt sammen med nøkkelen og klikk ‘aktiver konto’
 6. Deretter må du gå til “Bli bekreftet” -siden i rullegardinmenyen, som du finner øverst på hjørnet på brukersiden etter at du har logget på.
 7. Du må velge en kontotype (se nedenfor). For å ha noe å gjøre med fiat-valuta, trenger du enten en mellomliggende eller en pro-konto. La oss gå med intermediate for nå
 8. For å bekrefte den mellomliggende kontoen din, må du gi Kraken et bilde av din regjeringsutstedte ID, bevis for opphold, et ID-bekreftelsesbilde (vanligvis en selfie av deg som har ID-en din) og yrke. Bekreftelsen bør ta mindre enn 10 minutter
 9. Når du er bekreftet, kan du begynne å legge til penger på kontoen din.

Skjermbilde 2021 01 02 kl 10.15.09Ulike kontotype tilbyr forskjellige grenser, men krever forskjellige former for identitet for å bekrefte

Tenker på å bli med i Bitfinex?

Her er prosessen:

Skjermbilde 2021 01 02 kl 16.32.03

 1. Besøk Bitfinex.com og velg ‘Registrer deg’
 2. Oppgi et brukernavn, e-postadresse og sikkert passord, samt tidssonen din, en mulig henvisningskode og litt Captcha-tekst, og klikk deretter ‘Åpne konto’
 3. På neste side blir du bedt om å bekrefte e-postmeldingen din, så gå over til e-postklienten din og klikk på bekreftelseskoblingen.
 4. I det nye vinduet som åpnes, kan du logge på med brukernavnet og passordet du oppga
 5. Når du er inne, vil du ha muligheter for å øke kontosikkerheten din, for eksempel 2FA (anbefalt), uttak blokkert på nye IP-adresser, en uttaksbekreftelsesfrase, PGP-postkryptering og mer
 6. Deretter vil du ønske å legge til penger på kontoen din, men det lar deg ikke være før du er en fullstendig bekreftet bruker, så du bør følge ledeteksten og oppgi navn, alder, telefonnummer, to regjeringsformer. ID og en selfie med ID-en, en kontoutskrift og bevis på bostedsadressen din
 7. Vent på bekreftelse, som kan ta 2-3 dager
 8. Når du er bekreftet, kan du begynne å legge til fiat-valuta

Vinner: Slips. Prosessen er veldig lik, men Kraken er raskere i gjennomsnitt for å bli verifisert.

Brukervennlighet & Følelse av nettsted / app

Krakens mesterlige app

Kraken tjener mye respekt for appen av høy kvalitet, med et tydelig grensesnitt og ultra-forenklet layout. Noen hevder at det er den eneste appen som kan konkurrere med Coinbase om tilgjengelighet, og siden Coinbase er mer en megler enn en børs, er dette gode nyheter for Kraken. Netthandelsplattformen er imidlertid en annen historie, den er stilisert til å se ut som en gammel Wall Street-skjerm som kjører på Windows 95, og den er rett og slett ikke så intuitiv og vennlig som 95% av konkurrentene. Det skjer for mye.

Skjermbilde 2021 01 02 klokka 09.50.20Krakens netthandelsvisningKraken Pro tilbyr nå Dark Mode | Kraken BloggKrakens mobilapp er mye lettere for øyet

Bitfinex’s raffinerte tilnærming

Bitfinex ble lansert helt tilbake i 2012, og er en veteran i kryptovaluta-utvekslingssektoren, og har mye tid til å avgrense og tilpasse nettstedet og appen for å gjøre dem enkle å bruke. Til tross for dette er plattformen mer egnet for avanserte handelsmenn enn for nybegynnere, og tilbyr flere handelsalternativer enn Kraken. I motsetning til Kraken har amerikanske kunder imidlertid blitt utestengt fra tjenesten siden 2017.

Skjermbilde 2021 01 02 klokka 09.51.09Bitfinexs handelsvisning er mykere og enklere

Vinner: Slips. Kraken har en bedre app, Bitfinex har en bedre nettplattform.

Innskuddsmetoder

Kraken

Kraken støtter mange forskjellige alternativer for å sende fiat-valuta til plattformen, selv om metodene er forskjellige for hver valuta, som forklart nedenfor:

 • USD – Fedwire, SWIFT, SEN
 • EUR – SEPA, SWIFT
 • CAD – Wire, SWIFT, kontanter / debet hos Canada Post
 • AUD – Bankoverføring / Osko
 • GBP – FBS, BACS, CHAPS, SWIFT
 • CHF – SIC, SWIFT
 • JPY – FORT

De fleste innskuddsmetoder er gratis, men Kraken krever noen mindre avgifter basert på avtalen med den aktuelle betalingsleverandøren. I USA tar innskuddsmetoder alt opptil 5 dager å fjerne. En full liste over metoder og avgifter kan være funnet her, og en guide for deponere midler her.

Bitfinex

Noen kryptokursutvekslinger oppfordrer brukere til å sette inn fiat-valuta, da dette naturlig gjør dem mer sannsynlig å bruke den til å kjøpe kryptovaluta, noe som gir større fortjeneste til børsen. Bitfinex er en litt annerledes. De har utrolig høye minimumsinnskuddsgrenser med bare 0,1% behandlingsgebyr, slik at de oppfordrer store handelsmenn, fagpersoner og institusjoner til plattformen. Dette systemet ble introdusert i møte med en økning i nettangrep på plattformen.

Her er minimum fiat innskudd (kun bankoverføringer):

 • 10 000 USD, EUR eller GBP
 • 1.000.000 JPY

Det er gratis å sette inn kryptovalutaer og stablemynter til Bitfinex.

Vinner: Kraken. Et minimum innskudd på $ 10.000 kutter ut en stor del av nybegynnermarkedet.

Alternativer for øyeblikkelig kjøp (kjøp med kreditt- eller debetkort)

Kraken

Brukere kan kjøpe, selge og konvertere 54 forskjellige kryptovalutaer på både Kraken-nettstedet og i appen deres. Øyeblikkelige kjøp kan gjøres gratis ved å bruke den fiat-valutaen som allerede er satt inn (i valutaene som er nevnt i delen for innskuddsmetoder). Hvis brukere ønsker å kjøpe kryptovaluta direkte og omgå innskuddsprosessen, kan de bruke debet- eller kredittkortet. Kortgebyrene er 3,75% av det totale kjøpet, pluss € 0,25 per transaksjon. Brukerne vil også bli belastet for ”spread”, som er en markering som meglere plasserer på toppen av markedsprisen; Krakens spredning varierer fra 2-10% avhengig av kryptovalutaen. Dette gjør dem til et ganske kostbart valg.

Bitfinex

Å kjøpe kryptovaluta direkte fra Bitfinex med et kredittkort er mye enklere enn å sette inn fiat-valuta (og mye mer praktisk hvis du ikke har $ 10.000 til å begynne med).

Brukere kan kjøpe:

 • Bitcoin
 • Tether
 • Tezos
 • TRON
 • Litecoin
 • Zcash
 • BINDESTREK
 • Algorand
 • FLAGGERMUS
 • Ethereum
 • Tether Gold
 • Valgte andre ERC-20 altcoins

Minimumskjøpet er $ 25, og gebyrene varierer avhengig av betalingsbehandler, kjøpsstørrelse og betalingsmottakerland.

Vinner: Slips. Kraken kan være dyrere, men de tilbyr også bedre alternativer for øyeblikkelige kjøp.

Handelserfaring

Kraken

Vi prøvde netthandelsvisningen, og vi likte den ikke, men det betyr ikke at du ikke vil gjøre det. Designet virker utdatert og mangler de intuitive knappene og kontrollene som konkurrentene har tatt med. Mobilappen, som vi har nevnt, er helt fantastisk og eksisterer som en enorm kontrast til nettplattformen.

Bitfinex

Mens Bitfinex er rettet mot mer profesjonelle handelsmenn, eller de med større handelsvolum, er nettplattformen faktisk vennligere og enklere å bruke enn Kraken. Hvis brukerne føler seg komfortable med Bitfinexs nettvisning, vil de ikke ha noe problem med mobilappen, som har samme følelse og gir brukerne den samme opplevelsen.

Vinner: Bitfinex. Kraken har et vakrere nettsted, men når det gjelder handelsplattform, likviditet og intuitive funksjoner, vinner Bitfinex.

Rykte & Sikkerhet

Kraken

Et enormt positivt aspekt av Krakens omdømme er at de var en av de første børsene som beviste at de hadde alle brukernes penger på et trygt sted, takket være en ‘bevis-på-reserver-revisjon’. Å bevise at de har alle midlene viser brukere at selv om noe går galt, vil de kunne tømme kontoen sin uten problemer.

Det har imidlertid ikke alt vært vanlig seiling. De har møtt mange cyberangrep, overlevd dem alle, men en rekke angrep i januar 2018 tvang dem til å stenge i en uke og styrke forsvaret. Kraken har aldri tapt penger eller kryptovaluta gjennom et hack.

personvernregler for kraken

Bitfinex

Dessverre for Bitfinex var de offer for det nest største utvekslingshacket i historien, med i underkant av 120 000 BTC som ble stjålet, til en verdi av over 3,5 milliarder dollar til dagens kurs. Å komme tilbake fra et slikt ødeleggende slag har ikke vært lett, men Bitfinex klarte å komme seg og overleve i en situasjon der de fleste børser ville smuldre.

Skjermbilde 2021 01 02 kl 16.37.55

Vinner: Kraken. Det vil ta Bitfinex lang tid for folk å glemme …

Bitfinex vs Kraken: Hvem er vinneren vår??

Dette er nesten for nært å ringe, men Kraken er vår vinner.

Disse to plattformene er nakke og nakke når det gjelder å bestemme om en vinner, men vi er her for å betjene nybegynnere som er nye i verden av kryptovaluta, og av den grunn kan Kraken bare kanten av det.

Kraken vinner på grunn av sin overlegne sikkerhet og mobilapp, som begge kan gi brukerne et økt nivå av komfort. Mange innskuddsmetoder pluss litt lavere avgifter knytter også dette slipsen til deres fordel.

Ikke tell Bitfinex ut skjønt, for mer avanserte handelsmenn er de en utmerket plattform som ikke nådde 6. plass i Coin Clarity-rangering uten god grunn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me