Hva er Blockchain Technology? Alt du trenger å vite

Blockchain og kryptokurrency har dukket opp som et buzz-ord i ulike livsfelt det siste tiåret. De skyhøye verdiene til kryptokurver i slutten av 2017 har gitt disse ordene et bredere tilbud. Det er bare noen få som ikke er kjent med disse ordene. Også fraksjoner av menneskene som ofte bruker disse ordene, forstår den virkelige forstanden og betydningen av disse ordene. Tidligere var blockchain-teknologi assosiert med Bitcoin. Men i dag virker denne teknologien revolusjonerende i nesten alle livets felt. Forskerne er opptatt med å øke skalerbarheten og sikkerhetsfunksjonene til denne rasende teknologien.

Blockchain

Etter mye forskning har ekspertene konkludert med at blockchain er en slags offentlig hovedbok som lagrer alle transaksjonene som foregår i digital verden. En av de særegne egenskapene til blockchain er at hver transaksjon lagres i en egen blokk og deles av alle i nettverket. Alle disse blokkene er knyttet til hverandre og motstår dermed endring i hovedboken. Kryptografi og distribuerte konsensusalgoritmer er teknikkene for å sikre disse transaksjonene. Den økende digitaliseringen og smarthetstrendene over hele verden har gjort blockchain til et bredere forslag for folket å forstå.

Typer blokkjeder

Det er to typer blockchain-teknologi som er mye brukt over hele verden. Disse er:

1-tillatte blokkjeder

Dette er blokkjedene som bare er validert av eierne og validerte brukere i nettverket. Dette betyr at det ikke kreves ytterligere bekreftelse med tillatelse fra disse brukerne fordi disse er de pålitelige. Slike blokkeringer brukes ofte i statlige institusjoner og bedrifter, og statlige avdelinger er de validerte brukerne. Tillatte blokkjeder kan også være private, og i slike tilfeller blir organisasjonene validert brukere.

2-tillatelsesløse blokkjeder

Dette er de mest brukte blokkjedene der hver bruker av nettverket deltar i konsensus. Det er denne blokkjeden der hver blokk er sikret gjennom en sikkerhetsnøkkel. Disse typer blokkjeder er tilgjengelige for alle, men ingen kan verken kopiere eller temperere transaksjonen som finner sted.

Blockchain-teknologi

Blockchain-teknologi er teknologien som hjelper utviklerne til å utvikle forskjellige applikasjoner støttet av blockchain. Det er denne teknologien som har utvidet bruken av blockchain innen ulike livsfelt, inkludert helse- og veldedighetsorganisasjoner. Det er en åpen kildekode-teknologi som kan brukes av enkeltpersoner så vel som selskaper på sine egne måter til fordel for seg selv. Bruken av denne teknologien har avskaffet tredjeparts rolle i finansielle transaksjoner. Dette er grunnen til at blockchain-teknologi anses å være ideell for land med flertall ikke-bankert befolkning. Med enkle ord kan vi si at blockchain-teknologi er teknologien som hjelper til å lagre og utveksle digitale eiendeler i et peer-to-peer-nettverk uten behov for mellommenn.

Les også: 8 beste Blockchain online kurs for trening & Sertifisering 2019

Arbeid med Blockchain Technology

hvordan fungerer blockchain

img kilde: G2 Crowd

I løpet av det siste tiåret har blockchain-teknologi blitt anerkjent som en rask måte å bli rik på. Dette er grunnen til at flere og flere interesserer seg for å investere i blockchain og kryptokurver. Det er viktig å forstå konseptet og bruken av blockchain-teknologi for å få de virkelige fordelene. Arbeidet med blockchain-teknologi kan forklares i fire enkle trinn. Disse er:

LES Ripple – MoneyNetint With RippleNet Eyeing to Use XRP to Source On-Demand Liqudity

1-å ta plass til en transaksjon

Det aller første og viktigste å forstå hvordan blockchain-teknologien fungerer, er at det krever en transaksjon. Transaksjonen kan finne sted mellom to personer eller bedrifter uavhengig av hvor de befinner seg. En av disse blir avsenderen og den andre blir mottakeren.

2-validering / verifisering av transaksjon

Etter at transaksjonen har funnet sted, er neste trinn i arbeidet med blockchain-teknologi validering eller verifisering av den transaksjonen. Ettersom transaksjonen deles mellom millioner datamaskiner over hele verden, skynder et nettverk av datamaskiner seg for å bekrefte den transaksjonen. Disse bekrefter transaksjonen sammen med dato, tid, beløp og til og med deltakerne i transaksjonen.

3-dannelse av en blokk

Når transaksjonen er validert av datamaskiner i nettverket, lagres den i en egen blokk. Denne blokken inneholder all informasjon om den transaksjonen. Denne informasjonen kan omfatte tid, dato, beløp, digitale signaturer og mye mer. Disse blokkene er synlige for alle enkeltpersoner eller bedrifter i nettverket, og det blir derfor umulig å endre registrene. Denne nye blokken er lagt til en allerede eksisterende blockchain-database. Informasjonen i hver blokk lagres gjennom kryptografi og visse andre distribuerte konsensusalgoritmer.

4-tildeling av en kode / hasj

Det siste trinnet i arbeidet med blockchain er tildelingen av en kode eller hash til den blokken. Denne koden tildeles etter at alt om transaksjonen er bekreftet. Denne koden er alltid unik, noe som gjør transaksjonen sikker. Her er det viktig å nevne at ny blokk kan legges til blockchain kun etter at den har fått en viss kode. Dessuten blir denne nye blokken synlig for allmennheten etter tillegg til en eksisterende blockchain eller database.

Fordeler med Blockchain Technology

Å være en åpen kildekode-teknologi, er blockchain mye brukt i ulike livsfelt. Den økende bruken av denne teknologien har revolusjonert mange bedrifter over hele verden. Noen av fordelene er:

1-transaksjonshastighet

Blockchain-teknologi er mye brukt over hele verden for sin lynhurtige hastighet på globale transaksjoner. Her er det relevant å nevne at adopsjon av denne teknologien har revolusjonert banksektoren over hele verden. Dette fordi de globale transaksjonene som pleide å finne sted i løpet av 15-20 dager, nå finner sted i løpet av sekunder. For eksempel fullføres en global transaksjon på bare 0,3 sekunder i Ripples blockchain-nettverk.

2-sikkerhet

De økende sikkerhetstruslene i finansverdenen har også økt bruken av blockchain-teknologi på forskjellige felt. Den høye graden av kryptering i denne teknologien gjør hver eneste transaksjon sikker. Videre gjør tilgjengeligheten av blokker i form av offentlig hovedbok for alle i verden det umulig for alle å endre transaksjonene. Alle blokkene som lagrer informasjon om visse transaksjoner er sikret med hashes / koder som er unike. Forskerne og ekspertene er fremdeles opptatt med å øke sikkerheten til transaksjoner som foregår i digital verden.

LES Blockchain i helsemarkedet for å overstige 1,6 milliarder dollar innen 2025

3-gjennomsiktighet

En annen fordel med blockchain-teknologi er dens uovertruffen gjennomsiktighet. Ingen annen teknologi tåler blockchain-teknologi i gjennomsiktighet av globale transaksjoner fordi alle transaksjonene er synlige for alle. Bare de som har nøkler har tilgang til disse transaksjonene uten å endre disse. Videre forblir avsender og mottaker informert om statusen for transaksjonen som finner sted.

4-kostnadseffektivitet

Omfanget av blockchain-teknologi øker også for hver dag som går på grunn av sin kostnadseffektivitet. Denne teknologien har eliminert rollen til mellommenn i finansielle transaksjoner, som ikke bare har økt transaksjonenes hastighet, men også gjort disse kostnadseffektive. Det er ikke behov for dokumentasjon i blockchain-nettverket som også har eliminert forsinkelsene i transaksjonene. Avsenderen og mottakeren er direkte koblet til hverandre gjennom blockchain-nettverk og holdes informert om status for transaksjonen.

5-samarbeid

Samarbeid er også blant de viktigste fordelene med blockchain-teknologi fordi både avsender og mottaker samarbeider med hverandre gjennom hele transaksjonsprosessen, noe som gjør den tilfredsstillende og friksjonsfri. Dette gjør også blockchain-teknologi pålitelig og rask fordi det ikke er behov for tredjepart.  

6-høy grad av nøyaktighet

Til slutt blir blockchain-teknologi også mye brukt på grunn av høy grad av nøyaktighet i transaksjonene. Synligheten av blokker for alle i nettverket gjør transaksjoner gjennomsiktige. Koblingene mellom disse blokkene øker også nøyaktigheten til teknologien fordi informasjonen i disse blokkene verken kan kopieres eller endres.

Hvordan bruker Cryptocurrency Blockchain?

Det er mer enn 1400 kryptovalutaer som bruker blockchain-teknologi på sine egne spesielle måter. Bitcoin var den første kryptovalutaen som brukte denne teknologien. Med tanke på de forskjellige problemene i nettverket bruker forskjellige altmynter denne teknologien i forskjellige former. For eksempel, i Bitcoins nettverk, opprettes hver nye blokk etter ti minutter som bekrefter transaksjonen. På den annen side reduseres denne gangen i Ethereum blockchain til 10-20 sekunder, og denne gangen reduseres til 0,3 sekunder i Ripples blockchain-nettverk.

Fremtiden for Blockchain Technology

På grunn av sin utbredte bruk forblir blockchain-teknologi i forkant av nesten alle diskusjoner relatert til digitale valutaer. De fleste eksperter er av den oppfatning at bruk av blockchain-teknologi virker uendelig. Om et tiår eller to vil det være på baksiden av nesten alle livets felt. Noen av bruken av blockchain-teknologi i nær fremtid kan omfatte:

  • Bruken av den ved å lage smarte kontrakter kan øke.
  • Eksperter er av den oppfatning at blockchain-teknologi snart vil bli brukt til distribusjon av medisinsk topprioritet.
  • Ettersom det generelle valget i de fleste land er hacket, kan blockchain-teknologi snart brukes til å stemme for å gjøre valg rettferdig og raskt.
  • Ingen kan benekte bruken i e-handelsindustrien, derfor kan man håpe at kjøp og salg av alle slags eiendommer vil skje gjennom blokkjeder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me