Bitcoin kopen op Coinbase versus Paypal: wat is beter?

PayPal’s recente beslissing om cryptocurrency-aankopen mogelijk te maken en limieten te verhogen, heeft de cryptosfeer stormenderhand veroverd. Analisten zijn van mening dat het besluit van PayPal deze maand waarschijnlijk heeft geleid tot de explosieve stijging van Bitcoin, omdat het een intense vraag van consumenten signaleert en mogelijk een geheel nieuwe markt opent die voorheen niet werd aangeboord..

bitcoin kopen met PayPal

U kunt nu Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen met Paypal.

Als u een online consument bent, heeft u waarschijnlijk uw eigen PayPal-rekening – er zijn meer dan 350 miljoen PayPal-gebruikers en de groei blijft jaar na jaar stijgen. Ter vergelijking: pure cryptocurrency-services zijn merkbaar kleiner – Coinbase, een van ‘s werelds meest populaire crypto-to-fiat on-ramps, heeft bijvoorbeeld slechts ongeveer 35 miljoen gebruikers. Voor de meeste mensen is het een goed idee om wat Bitcoin op PayPal te kopen in plaats van zich aan te melden bij een geheel nieuw bedrijf. Is het echter zo gemakkelijk een beslissing te nemen? Laten we de implicaties bespreken van het kopen van cryptocurrency op elk platform.

Bitcoin kopen op Coinbase

Coinbase is geen handelsplatform, maar een crypto-uitwisseling waar mensen fiat kunnen storten om cryptocurrencies te kopen, en vice versa. Ze bevatten ook het Earn-programma, waarmee mensen cryptocurrency kunnen verdienen door educatief / promotiemateriaal voor andere munten te bestuderen. De hele website is cryptospecifiek en richt zich op één hoofddoel: Bitcoin voor iedereen toegankelijk maken.

Opvallend is dat Coinbase strengere KYC-voorschriften heeft in vergelijking met PayPal, althans als het gaat om het aanmaken van een nieuw account. Transacties in cryptovaluta zijn moeilijker te volgen in vergelijking met transacties met een bankpas of bankrekening, dus toezichthouders zorgen ervoor dat gelicentieerde cryptocurrency-bedrijven weten wie hun platform gebruikt. Het is meestal onmogelijk om een ​​Bitcoin-aankoop op Coinbase te doen zonder een volledig geverifieerd account te hebben – wat natuurlijk betekent dat u eerst uw KYC-informatie naar Coinbase moet sturen..

Een groot voordeel van het kopen van Bitcoin op Coinbase is echter dat de Bitcoins daadwerkelijk op uw account worden bijgeschreven, die u vervolgens on-chain kunt opnemen. U kunt uw munten van Coinbase halen en ze vervolgens opslaan in uw eigen webportemonnee, of zelfs een hardware wallet als u er een heeft (die veel veiliger is en u beschermt tegen incompetentie van derden of kwaadwillende targeting).

Bitcoin kopen op PayPal

Aangezien de meeste mensen al een PayPal-rekening hebben, is het voor hen inderdaad een triviale zaak om hun saldo of gekoppelde kaarten / rekeningen te gebruiken om direct vanuit de app cryptovaluta te kopen. Het heeft een groot voordeel als u zich niet hoeft aan te melden bij een nieuw account: het is niet alleen gemakkelijker, maar het vermindert ook het risico dat uw privégegevens worden gelekt of gestolen, aangezien het één bedrijf minder is dat gegevens over u heeft..

Het belangrijkste probleem dat mensen hebben vastgesteld bij het kopen van Bitcoin op PayPal, is de beperkende aard ervan. De Bitcoin die u op PayPal koopt, is heel anders dan wat u op Coinbase kunt kopen. PayPal’s Bitcoin gedraagt ​​zich meer als een afgeleide token, in die zin dat het de waarde van Bitcoin bevat, maar u kunt het onderliggende cryptocurrency-token zelf niet gebruiken. Volgens de algemene voorwaarden van PayPal kunnen Bitcoins die op het platform zijn gekocht niet worden overgedragen aan andere PayPal-gebruikers, noch kunnen ze worden opgenomen in een externe cryptocurrency-portemonnee..

Dus welke is geschikt voor mij?

Hier is geen eenduidig ​​antwoord voor: het hangt er helemaal van af waarom u Bitcoin wilt kopen en wat voor soort gebruiker u bent. Hier zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden:

  • Gemak. Als u al een PayPal-gebruiker bent, is het logistiek gezien natuurlijk handiger om in te loggen en de aankoop te doen. U bespaart op de tijd en moeite die nodig is om u aan te melden voor Coinbase, een nieuw account aan te maken, een betaalmethode te koppelen, geld te storten, te kopen en op te nemen.
  • Vertrouwen / privacy. U kunt PayPal meer vertrouwen als u een bestaande gebruiker bent – het is ook het beste om uw KYC-informatie bij zo min mogelijk bedrijven te hebben. Als u er nog een aan de mix toevoegt, is dit altijd slechter voor uw privacy en gegevensveiligheid.
  • Gebruik cases. Als je echt gebruik wilt maken van je Bitcoins (dat wil zeggen: ze naar vrienden of familie sturen, dingen kopen in online winkels die cryptocurrency accepteren, spelen met slimme contracten, altcoins kopen, enz.), Dan kun je dat niet doen als u kiest voor PayPal, maar u kunt dit doen met Coinbase. Dit gezegd hebbende, de meerderheid van de nieuwe gebruikers die de crypto-ruimte betreden, heeft niet noodzakelijk Bitcoins nodig om ze daadwerkelijk op markten te gebruiken – ze speculeren vaak op een prijsstijging. Als u een van die consumenten bent, is het logisch om de aankoop op PayPal te doen, want hoewel PayPal’s Bitcoin niet kan worden opgenomen, zal het nog steeds de werkelijke Bitcoin-waarde volgen, zodat u het gemakkelijk kunt kopen en direct in contanten kunt verkopen. om winsten / verliezen te realiseren. (Natuurlijk is neerwaartse speculatie niet mogelijk via PayPal – als u de markt wilt shorten, moet u uw munten naar een beurs zoals BitMEX brengen, waarvoor u ze moet kunnen opnemen).
  • Eigendom. Een belangrijk principe van de cryptowereld is het bezit van uw eigen financiën. Als u Bitcoin op Coinbase koopt, kunt u het opnemen in uw eigen portemonnee en het zelf beveiligen, waardoor u volledige controle heeft over de privésleutels die uw geld bevatten. Als u uw munten op PayPal koopt, kunt u ze niet uit PayPal halen, tenzij u liquideert via fiat, wat betekent dat uw privésleutels voor cryptocurrency altijd in het bezit zullen zijn van een derde partij. Dit is niet ideaal voor mensen die geloven in het principe ‘niet je sleutels, niet je munten’.

Als u eenmaal weet wat voor type gebruiker u bent en waarvoor u Bitcoin gebruikt, is het een gemakkelijke beslissing. Wat voor soort gebruiker bent u op basis van de bovenstaande criteria? Welke past het beste bij jou: Coinbase of PayPal? Laat het ons weten met een opmerking hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me