Kako kupiti kriptovalute na Havajih

Odkar je borza kriptovalut Coinbase leta 2018 prenehala poslovati na Havajih, je bilo veliko vprašanj o tem, kam gre kripto trgovanje v državi. Nekateri so se celo spraševali, ali je havajski zakon o bitcoinih trgovanje s kriptovalutami sploh naredil nezakonito. Če ste se spraševali, kako kupiti kriptovaluto na Havajih, berite naprej.

Je Bitcoin zdaj na Havajih nezakonit??

Zagotovo ne. Bitcoin Rudarstvo, lastništvo, trgovanje in poslovanje z bitcoini in drugimi kriptovalutami so na Havajih še vedno zakoniti. Država dobi veliko prihodkov od turistov, ki prihajajo iz Azije, med katerimi je uporaba kriptovalut precej razširjena, zato je smiselno, da Havaji ne prepovejo uporabe kriptovalut. Nameščenih je celo več bankomatov za bitcoin. Torej, ne. To nikakor ni nezakonito.

Torej, kaj se je zgodilo s Coinbase?

Coinbase je že leta 2014 zaprosil za dovoljenje za delovanje na Havajih in kmalu zatem začel delovati v državi. Vendar pa so se havajski zakoni o kriptovalutah od takrat spremenili. Konec leta 2017 je oddelek za finančne institucije na Havajih sporočil, da bodo sprejeti novi predpisi. V skladu s temi predpisi mora vsak operater digitalne valute (vključno s kripto menjalnicami) imeti dovolj rezerv, da pokrije vse premoženje prebivalcev Havajev. Te rezerve bi morale biti v likvidnih sredstvih. Ker Havaji kriptovalut ne štejejo za likvidna sredstva, bi morale biti rezerve operaterja v gotovini.

Zdaj bi to pomenilo, da bi moral Coinbase za vsak bitcoin, ki ga ima prebivalec Havajev, hraniti rezervo v višini 9500 dolarjev. Če ima 150.000 prebivalcev (le 0,1% prebivalstva države) po 1 BTC, bi to pomenilo, da bi bil Coinbase prisiljen obdržati rezervo v višini nekaj več kot 1,4 milijard dolarjev.

Coinbase je izjavil, da so ti predpisi prestrogi in niso praktični za nobene vrste valutnih operaterjev kjer koli na svetu in jih ne bi mogli upoštevati, zato so prenehali poslovati v državi.

Havajski zakoni o kriptovalutah trgovanja s kripto valutami v državi niso naredili nezakonitega. Pravkar so ustvarili zelo nepraktične pogoje za izmenjave.

Če po branju zgornjih informacij mislite, da je odgovor, kako kupiti kriptovaluto na Havajih, trden “ne morete”, potem se motite. Pravzaprav je precej preprosto. Toda Coinbase ne boste mogli uporabljati. Namesto tega bomo uporabili alternativo Coinbase.

Katere alternative Coinbase obstajajo za Havaje?

Obstaja več kripto borz, tako v ZDA kot mednarodnih, s katerimi prebivalci Havajev lahko kupujejo kriptovalute. Na voljo so Kraken, Bitstamp, Gemini in Coinmama. Možna so tudi spletna mesta za kripto trgovanje, kot je Localbitcoins.com. Na koncu nekateri ponudniki e-denarnic, kot sta Skrill in Uphold, ponujajo možnost nakupa več kriptožetonov.

Glej tudi: Najboljša kriptovaluta, ki jo je vredno kupiti

Kako kupiti kriptovalute na Havajih

Predpostavimo, da želite kupiti nekaj žetonov Ripple (XRP). Dal vam bom podroben vodnik o tem, kako kupiti Ripple na Havajih z uporabo Upholda.

1. Ustvarjanje in financiranje vašega računa Uphold:

Uphold je pravzaprav rešitev za e-denarnico. V zvezi s tem je podoben PayPalu. Toda za razliko od bolj znanega konkurenta Uphold podpira tudi operacije s kriptovalutami. Mogoče ni možnost z najnižjimi provizijami za transakcije, vendar je njen vmesnik – čeprav nenavaden za kripto izmenjavo – zelo uporabniku prijazen in ponuja hitre zanesljive transakcije.

Če nimate računa Uphold, lahko ustvarite brezplačen klik tukaj. Po ustvarjanju računa ga morate potrditi, da boste kar najbolje izkoristili svojo podporo. Preverjanje je enostavno in predložiti morate le fotografijo državne izkaznice in selfie.

Ko se prijavite v svoj račun, boste na nadzorni plošči videli več “kartic”. Te kartice so podobne različnim naslovom denarnic, ki jih imate na drugih borzah, zato imate “Dollar kartico”, “Bitcoin kartico”, “Ripple kartico” itd..

Kako kupiti kriptovaluto na Havajih

 1. Naš prvi korak bo financiranje vaše USD kartice. Kliknite “Dodaj sredstva”
 2. Obstajajo štiri možnosti za dodajanje sredstev na vašo USD kartico: z ameriškega bančnega računa, z evro bančnega računa prek SEPA, s kreditne / debetne kartice ali s kripto. Kliknite »z ameriškega bančnega računa«.

  havajski zakon o bitcoinih

 3. Izpolnite zahtevane podatke, sprejmite določila in pogoje in kliknite »Ustvari«. Upoštevajte, da polje »Poimenujte ta račun« pomeni, da lahko izberete ime, ki ga boste zlahka prepoznali, če povežete več bančnih računov s svojim računom. Samo ime na bančnem računu se mora ujemati z imenom na vašem potrjenem računu. Ko je račun povezan, ga lahko izberete kot možnost pri dodajanju sredstev na vašo USD kartico. Prenosi trajajo približno 5 delovnih dni.

  havajski zakoni o kriptovalutah

2. Nakup kriptovalut z USD na Uphold

 1. Ko so sredstva na vaši kartici, je čas za nakup žetonov Ripple. Recimo, da želite kupiti XRP v vrednosti 20 dolarjev. Najprej morate ustvariti tudi kartice za žetone, ki jih želite kupiti. Če želite ustvariti kartico Ripple, na nadzorni plošči kliknite »Dodaj kartico / valuto«. Dajte kartici ime, na spustnem seznamu izberite »XRP« in kliknite »Ustvari«.

  kupujte kripto z uphold

 2. Zdaj se vrnite na svojo nadzorno ploščo, kliknite svojo USD kartico, kot prej, in preusmerjeni boste na isti zaslon, s katerega ste povezali svoj račun. Zdaj pa namesto da kliknete »Dodaj sredstva«, kliknite »Pošlji na kartico za zadrževanje«. Prikaže se naslednji zaslon:

  coinbase alternativni Havaji -

 3. Na spustnem seznamu izberite svojo kartico Ripple. Nato vnesite znesek, ki ga želite kupiti (v USD). Predstavili vam boste trenutno stopnjo, pristojbino in končni znesek. Če je vse zadovoljivo, kliknite »Potrdi« in transakcija bo končana v nekaj sekundah. Čestitke! Zdaj ste kupili svoj Ripple.

Prehod skozi kripto izmenjave, kot je Kraken, ali iskanje enakovrednega uporabnika na Localbitcoins.com sta prav tako preprosta postopka.

V zaključku…

Tudi če so zakoni o kriptovalutah ustvarili pogoje, za katere se nekateri zdijo nepraktični ali preveč omejujoči, je trgovanje s kripto valutami na Havajih še vedno povsem zakonito. Ko se bodo umaknili iz države, Coinbase morda ne boste mogli več uporabljati, vendar vam je na voljo več lepih možnosti. Ponudniki e-denarnic, kot je Uphold, so dober začetek.

Sporočite nam, če imate kakršna koli vprašanja o nakupu kripto na Havajih!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me