Kako kupiti Tezos (XTZ) – najboljše borze za trgovanje

Torej, našli ste informacije o platformi Tezos za dApps in pametne pogodbe, želite vlagati v njihov žeton in se sprašujete, kako kupiti Tezos. Ugotovili boste, da se ne razlikuje veliko od nakupa drugih altcoinov. Nadaljujte z branjem za informacije in vodnik po korakih.

Kaj je Tezos?

Najprej je Tezos platforma, ki uporabnikom omogoča upravljanje blockchain-a in spreminjanje njegovih pravil, z minimalnimi motnjami blockchain-a kot celote. Ta sposobnost bi omogočila, da se veriga blokov nadgradi, ne da bi jo bilo treba razdeliti na dva ločena veriga blokov (postopek, znan kot vilice). Interakcija z verigo blokov Tezos zahteva, da uporabniki pridobijo in zadržijo žetone Tezos (XTZ).

Kje lahko kupim Tezos?

Ob pisanju tega članka obstaja 26 različnih borz tezos. Pet najboljših borz, razvrščenih po obsegu trgovanja, so MXC, Coinbase Pro, BitMax, Kraken in Oceanex.

Ali lahko kupim Tezos na Binance?

V času pisanja tega članka (10. avgusta 2019) Binance ne trguje z žetoni Tezos XTZ. Celoten, posodobljen seznam borz tezos si lahko ogledate s strani Crypto Market Cap do kliknite tukaj.

Kako kupiti Tezos XTZ

Prvi korak je, da imate denarnico, kamor lahko po nakupu kriptovalute tezos varno shranite svoje žetone. Na voljo je več denarnic s programsko in strojno opremo.

 1. Denarnice programske opreme: Za uporabnike sistema Windows in macOS lahko izbirate med Galleon Wallet in Tezbox. Galleon Wallet je na voljo tudi za Linux, obstaja pa tudi različica Tezbox za Android. Tezbox ponuja tudi spletno denarnico, prav tako Kukai.
 2. Denarnice za strojno opremo: Za tiste, ki imajo raje strojne denarnice, tako Ledger kot Trezor sprejemata žetone XTZ.

Ko je denarnica nastavljena, je čas, da ugotovite, kako kupiti Tezos.

Priročnik po korakih za nakup zdravila Tezos

1. korak: Iskanje borznega in trgovalnega para:

 1. Pojdi na Kripto tržna kapitalizacija. Na domači strani v iskalno polje zgoraj desno vnesite XTZ.

  kripto tržna kapitalizacija

 2. Naslednji zaslon prikazuje podrobne informacije o žetonu Tezos, vključno z opisom, trenutno ceno (v USD) in obsegom trga. Prikazal se bo tudi grafikon cen. Na levi boste našli deset najboljših borz, ki navajajo teze, razvrščene po obsegu trga, seznam raziskovalcev blokov za žeton in informacije o družabnih medijih. Od tam lahko kliknete in si ogledate podroben seznam vseh borz, ki kotirajo na XTZ.

  tezos crypto market cap

 3. Če si ogledate celoten seznam borz, lahko vidite tudi vse trgovalne pare XTZ na posamezni borzi. V naslednji zgornji meji lahko vidite, da Kraken dovoljuje trgovanje med Tezos XTZ in Bricktoxom (XBT), ameriškimi dolarji, evri, ethereumom (ETH), bitcoinom (BTC) in kanadskimi dolarji. Če ste lastnik katerega koli od teh kripto žetonov, gre le za njegovo prenos na borzo, ki ste jo izbrali za nakup tezosov..

  izmenjave tezos

2. korak: prenos žetonov na vašo borzo Tezos

V tem primeru predpostavimo, da želim kupiti kriptovaluto tezos z eterom in sem se odločil za to z uporabo borze BitMax, ki je prva na seznamu s trgovalnim parom XTZ / ETH. Ugotovili boste, da vse kripto borze sledijo istemu osnovnemu postopku.

 1. Prijavite se v BitMax in na zgornjem traku kliknite »Moja sredstva« in »Depozit«.

  bitmax prijava

 2. V spustnem meniju kliknite ETH.

  kako kupiti tezos

 3. Na tej borzi boste prejeli naslov denarnice Ethereum. Če je vaš eter v aplikaciji za mobilno denarnico, kot je Trust Wallet, odprite denarnico, izberite »pošlji« in nato optično preberite kodo QR, da prilepite naslov. Vnesite količino etra, ki ga želite položiti, in jih pošljite na BitMax.

  kje lahko kupim tezos

 4. Če je vaš eter shranjen v drugi izmenjavi, storitvi e-denarnice ali spletni denarnici, kopirajte naslov denarnice v odložišče. V tem primeru predpostavimo, da imate eter žetone shranjene v računu Uphold. Postopek je zelo podoben pri drugih e-denarnicah ali kripto borzah.

 5. Prijavite se v Uphold, in izberite svojo kartico ETH. Nato kliknite na »Pošlji na kriptovaluto ali uporabni žeton«.

  kupi tezos XTZ

 6. Pomaknite se navzdol po seznamu, dokler ne vidite ETH, kliknite in preusmerjeni boste na zaslon, kamor lahko prilepite naslov denarnice in vnesete količino etra, ki ga želite položiti v BitMax. Po potrditvi prenosa bo trajalo nekaj minut, da se prenos zaključi. Ko se to zgodi, boste imeli eter žetone pripravljene za nakup tezosov.

  kupi kriptovaluto tezos

3. korak: Trgovanje z ETH za XTZ

Zdaj je čas, da na svoji najljubši kripto borzi kupite žetone za kriptovalute tezos.

 1. Vrnite se na BitMax in na zgornjem traku kliknite »Gotovina«. Preusmerjeni boste na trgovsko stran. V tem primeru iščemo stran za trgovanje za par BTMX / USDT.

  nakup kripto vodiča

 2. Ker bomo trgovali z eter žetoni, kliknite zavihek “ETH” v levem stolpcu in v iskalno polje vnesite “xtz”. Ko je XTZ prikazan, kliknite nanj in preusmerjeni boste na ustrezno stran za trgovanje.

  bitmax izmenjava

 3. Na tej strani za trgovanje boste lahko s pomočjo gumbov na dnu »kupili XTZ« z deponiranim ETH ali »prodajte XTZ«, ki ste ga morda že imeli, da bi dobili več ETH.

  kako uporabljati bitmax -

  kupi tezos xtz

4. korak: prenos žetonov Tezos v osebno denarnico

Kot pri drugih borzah tudi tam, tudi BitMax ne daje zasebnih ključev za vaše denarnice. To pomeni, da uporabniki tega ne storijo res jih imeti v lasti. Zaradi tega in drugih varnostnih razlogov je dober nasvet, da žetonov ne hranite dlje časa na denarnicah za izmenjavo.

 1. Za prenos iz BitMaxa v denarnico kliknite »Moja sredstva« in »Umik« na zgornjem traku domače strani. Prikazal se vam bo umik zaslona.

 2. V spustnem meniju na levi izberite XTZ. Na desni prilepite naslov programske ali strojne denarnice tezos, vnesite količino žetonov tezos, ki jo želite prenesti, prilepite ali vnesite ustrezne varnostne kode in kliknite »Umakni«. Ko bo to končano, bodo vaši žetoni shranjeni v vaši osebni denarnici.

  bitmax kripto izmenjava

Zaključek

Nakup žetonov tezos je precej preprost postopek, ki se sploh ne razlikuje od nakupa drugih altcoinov. Gre za iskanje borze z ustreznim trgovalnim parom, prenos obstoječih žetonov v ustrezno denarnico na tej borzi, trgovanje in na koncu prenos novo pridobljenih žetonov tezos v osebno denarnico. Na izbiro je veliko borz in trgovalnih parov, tako da boste po naslednjih korakih le nekaj minut oddaljeni od Trezorja, ki vam bo omogočil interakcijo z verigo blokov Trezor..

Če imate kakršna koli vprašanja, pustite komentar spodaj!

Poglej tudi:

 • Kako kupiti Altcoins z USD
 • Kako kupiti OmiseGO (OMG)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me