Kako skrajšati Bitcoin leta 2021 (BTC) [Priročnik za začetnike po korakih]

Kripto trg je od maja 2020 dosegel osupljivih 267 milijard dolarjev. Vse več trgovcev išče načine, kako povečati panogo in iz nje izkoristiti. Trgovci na Bitcoin trgu lahko na en način pridobijo s skrajšanjem.

Čeprav se novincem morda zdi čudna ideja za »kratke bitkoine«, to preprosto pomeni prodajo bitcoinov po nižji ceni. Vsi vemo, da je prva trgovalna mantra, ki bi jo slišali kot novinec, “kupiti visoko prodati nizko.”

Vendar s kratkim stikalom prodajate bitcoin v upanju, da se bo znižal in lahko odkupite. Trgovci prodajajo razliko v tržni ceni. Začetnik se mora naučiti, kako skrajšati bitcoin, preden se poda.

Prva stvar, ki jo mora vsak, ki se želi podati na Bitcoin shortting, pravilno določiti, je njegova motivacija za prehod na ta vidik trgovanja. Bitcoin shortting temelji na napovedovanju medvedjega trga za bitcoin.

Če torej na Bitcoin gledate z vidika, da se bo pocenil, morate biti na tekočem z dogajanjem na trgu.

Za nekatere trgovce, ki imajo kratke bitkoine, to storijo kot sredstvo za varovanje pred izgubo. Torej, pri učenju kratkega bitcoina je vaša začetna motivacija zelo pomembna. 

kako skrajšati bitcoin btc -

Kratki vodnik: Kako skrajšati Bitcoin na Bitmexu

HITRI VODNIK: Kako skrajšati Bitcoin

 1. 1. Ustvarite račun na BitMEX in nastavite 2FA2. Za določitev trenda analizirajte trg s pomočjo grafikona BitMEX.
 2. 3. Ustvarite naročilo zneska bitcoina, ki ga želite skrajšati, ob upoštevanju provizije za transakcijo.
 3. 4. Kliknite gumb »Prodaja / Kratko«, da oddate naročilo v živo.
 4. 5. Postavite stop-loss, da boste lahko samodejno zaprli naročilo, ko bo doseglo želeno ceno.
 5. 6. Zaprite naročilo in analizirajte obdobje, v katerem je bil vaš kratek prenos v živo.

Pojdite na Bitmex

Kje kratek Bitcoin – Top 5 izmenjav

Ko trgovec skrajša Bitcoin, želi izkoristiti pričakovano zmanjšanje vrednosti Bitcoinov. Trgovci torej na borzi kupijo določeno količino bitcoinov na posojilo z namenom, da ko Bitcoin pade v ceno, vrnejo natančen znesek.

To pomeni, da če dobite 10 BTC s platforme na kratki BTC, boste morali najeti 10 BTC, ko bo vaše naročilo končano. Da se izognete izgubi, morate biti prepričani, da je vaša analiza pravilna. 

Obstajajo različni načini kratkega bitcoina, ki si jih bomo na kratko ogledali. 

Kratka prodaja Bitcoinov 

Obstaja tudi možnost, da na odprtem trgu premoženja bitcoinov Bitcoin skrajšate. Trgovci lahko kratke bitkoine neposredno prodajo in jih prodajo po ceni, ki jim ustreza, nato pa počakajo, da se cena zniža, in jih odkupijo.

Lahko je tako preprosto, kot da na bitko skrajšate bitcoin, ko je ta visok; trgovec ga pretvori v USDT in jih nato kupi nazaj, ko ta upade, s čimer dobi več BTC. Obstaja velika verjetnost, da boste izgubili svoj BTC med kratkim, obstaja pa tudi možnost ustvarjanja dobička. 

Trženje marž

Eden najpogostejših načinov skrajšanja Bitcoina je trgovanje z maržami. Vlagatelji si denar izposojajo na platformah za trgovanje z maržami in prodajajo po tržni ceni. Vlagatelji odkupijo BTC, ko cena pade, in vrnejo natančen znesek, ki so si ga izposodili, hkrati pa ohranili dobiček.  

Terminski trg

Prihodnje trgovanje je povezano z nakupom sredstva s pogodbo, v kateri je navedena cena, po kateri bo naložba prodana v prihodnosti. Pri trgovanju z bitcoin terminskimi pogodbami vlagatelj kupi terminsko pogodbo BTC s ciljem, da se cena v bližnji ali kasnejši prihodnosti zviša.

Ko se cena zviša, lahko BTC kupite po vnaprej dogovorjeni ceni, kot je navedeno v terminski pogodbi, ki bo bistveno nižja od trenutne tržne cene. 

Trgovanje z binarnimi opcijami

Pri binarnem trgovanju lahko trgovci izbirajo med prodajnimi ali nakupnimi opcijami. Opcijska pogodba trgovcu omogoča, da se v prihodnosti odloči za nakup ali prodajo BTC po določeni ceni.

Z nakupno opcijo trgovec dobi pogodbo z nakupno opcijo, ki bo olajšala pravico do nakupa bitcoinov v prihodnosti, medtem ko vam prodajna opcija omogoča prodajo bitcoin pogodb v prihodnosti z uporabo skrbniškega računa.

Kar zadeva kratkoročno trgovanje, trgovci uporabljajo pogodbo o prodaji prodajnih opcij.

Trgi napovedi

Že od začetka bitcoinov se napovedujejo, ali gre za balon ali ne, ali bo cena padla. Trge napovedi lahko uporabite tudi za skrajšanje BTC.

Vse, kar mora trgovec storiti, je napovedati odstotek ali ceno, za katero bi bitcoin upadel, in druge prepričati, da nanj stavijo. Če bitcoin upade za to ceno ali odstotek, trgovec prejme dobiček. 

Če iščete zamenjave za kratke Bitcoin, vam bodo naslednje izmenjave omogočile kratke bitcoine in z lahkoto ustvarjali dobiček.

Najboljše izmenjave kratkih bitcoinov

NameDeposit MethodBuy
Kraken

 • Elektronski prenos sredstev
 • Bančno nakazilo (SEPA)
 • Bančno nakazilo
 • Skrbništvo Ethane
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Binance

izmenjava binance

 • Bančno nakazilo (ACH)
 • bančno nakazilo
 • Kriptovaluta
 • Debetna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Bitfinex

 • Kreditna kartica
 • Kriptovaluta
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Poloniex

 • Kriptovaluta
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Vodič po korakih za skrajšanje Bitcoinov  

Za razliko od običajnega trgovanja z bitcoini, kjer kupujete in prodajate s stop-stop, je trgovanje z Bitcoin Futures nekoliko drugačno. V tem poglavju bomo preučevali, kako kratkati bitcoin na borzah in kako kriptirati kripto v ZDA.   

Kako kratek Bitcoin na Binance

1. korak: Ustvarite račun na Binance: 

Obiščite binance.com/en in ustvarite račun, če ga še nimate. Postavite svoje geslo in se preverite, tako da v “gumb za preverjanje” vstavite potrebne dokumente, ki jih daste tudi v dvofaktorsko overjanje (2FA).

Kako skrajšati Bitcoin

2. korak: Izvedite analizo trga z uporabo kazalnikov in grafikonov 

Analizirajte trg s pomočjo grafikonov in kazalnikov. Kot novinec v kripto poskusite uporabiti okno »Basic Exchange«. Grafikone Binance lahko uporabite za določanje cenovnih gibanj.

Indikator drsečega povprečja (MA) se samodejno odpre in na rdečem stolpcu lahko preprosto zaznate trend upada na Binanceu, kar pomeni, da se bo cena kmalu znižala.

Za napovedovanje cen je bolje pogledati gibanje cen teden prej in včasih tudi mesec prej, da napovemo naslednji padec.  

3. korak: Ustvarite kratko naročilo

Binance vam ponuja dve denarnici, eno za izmenjavo in drugo za trgovanje z maržami. Pojdite na denarnico za izmenjavo in prenesite BTC na svojo maržo. Kliknite gumb ‘marža 3x’, da dobite pregled denarnice.

Premaknite se na stran za trgovanje z maržami in izberite sredstvo, ki ga želite skrajšati, v tem primeru BTC. Izberete lahko 3-krat ali 5-krat vzvod svojega sredstva ali pa se odločite za izposojo in odplačilo. Znesek BTC, s katerim želite trgovati, si lahko sposodite na strani prodaje in vnesete znesek, pri katerem želite prodati.  

4. korak: Spremljajte vedenje trga 

Ne pozabite, da trgujete z izposojenimi BTC, paziti morate na tržno vedenje. Zato je nujno, da uporabite stop stop, da preprečite izgubo vseh sredstev.

5. korak: Zaprite naročilo in izkoristite dobiček

Po natančnem opazovanju trga zaprite naročilo, ko cena BTC pade na napovedano ceno, in odplačajte izposojeni BTC. Glede na stopnjo in obseg preverjanja se lahko dobiček giblje med 0,012% in 0,10%.

Kako kratek Bitcoin na Kraken 

1. korak: ustvarite račun 

Ustvari račun Kraken naprej https://www.kraken.com. Poskrbite, da preverite in posodobite 2-faktorsko preverjanje pristnosti za svoj račun. 

2. korak: financirajte svoj račun 

Po preverjanju pošljite želeno sredstvo (BTC) na svoj račun, da deluje kot zavarovanje s sredstvi. Če želite to narediti, pojdite na »Financiranje« na nadzorni plošči. Takoj, ko prispejo vaša sredstva, na zavihku na zavihku kliknite zavihek „Trgovina“, ki vas pripelje do možnosti „Kraken Pro“.

3. korak: Postavite svoj kratki položaj

Če želite izbrati trgovalne pare, kliknite zavihek ‘Markets’ v zgornjem levem kotu in dobili boste želeni par sredstev, v tem primeru BTC / USD. Določite določeno naročilo z omejenim naročilom po določeni ceni.

Prejeli boste poziv za nastavitev vzvoda. Navedite število enot, ki jih želite prodati, in ceno, po kateri želite vstopiti na položaj. Nastavite lahko tudi čas za položaj.

Če naročilo ni izpolnjeno do izteka časovnega okna, bo naročilo samodejno zaprto. Za pregled naročila kliknite gumb Prodaja, nato kliknite »Potrdi«, da ga dodate v knjigo naročil.

4. korak: nastavite Stop Loss

Stop-Loss vas ščiti pred izgubo, če gre trg proti vam. Če želite nastaviti stop-izgubo, na zavihku ‘Kupi’ ustvarite nakupno naročilo enakovrednega obsega kot vaše prodajno naročilo.

Kliknite »Stop-Loss« skupaj z vzvodom in vnesite količino bitcoinov in ceno, po kateri se mora vaša pozicija zapreti, da preprečite izgube. Nato nastavite časovni okvir in kliknite na nakup, da potrdite svojo stop izgubo.

5. korak: Izkoristite dobiček

Če želite ustvariti dobiček, ustvarite naročilo za nakup z natančnim obsegom kot kratkoročni bitcoin in po ciljni ceni. Kliknite zavihek “Kupi”, izberite “Omejitev” kot drugo vrsto in izberite enak vzvod kot vaš kratki položaj.

Prepričajte se, da je vaše zaprtje enako kot odprta pozicija. Pustite vzvod na isti ravni, kot ste ustvarjali kratki vrstni red. Navedite ceno, po kateri bi se trgovina samodejno zaprla, ko cena pade.

Nastavite časovni okvir za trgovanje in kliknite na nakup. Zaprite svoj položaj z uporabo tržnega naročila namesto z omejenim naročilom, da dobite najboljšo razpoložljivo ceno in izkoristite svoj dobiček. 

Več informacij o skrajšanju BTC [FAQS]

Kateri je najboljši čas za kratek Bitcoin?

Bitcoin lahko prodajate na kratko, vendar lahko kupujete le takrat, ko ste prepričani, da se bo cena BTC znižala na ceno, ki ste jo napovedali. Ni najboljšega časa; samo opravite analizo in se prepričajte, da trend ne gre proti vam. 

Ali obstajajo tveganja pri krajšanju Bitcoinov?? 

Pri krajšanju bitcoinov je povezanih več tveganj. To je zato, ker stavite, da se bo cena BTC nekoč v prihodnosti znižala. Trendi morda ne bodo šli po načrtih in lahko boste utrpeli izgubo.

Lahko pride tudi do skoka cen, ki lahko povzroči likvidacijo; Provizije za prevračanje lahko ubijejo stopnjo vaše verjetnosti, če cena ostane stabilna.

Obstajajo tudi tveganja, povezana s stopnjami vzvoda, ki jih uporabljate, saj lahko visoka stopnja vzvoda vašo likvidacijsko ceno približa začetni ceni, s katero ste začeli.   

Zaključek

Pri naložbah morate biti previdni, saj vedno obstajajo tveganja. Preden začnete trgovati, morate imeti dovolj znanja. Pri kratkem stiku sodeluje veliko možnosti bitcoinov, izbirate pa lahko med različnimi načini trgovanja in naložb. Zbiranje bitcoinov lahko izvedemo kadar koli, vendar če niste prepričani v svoje napovedi, je najbolje, da se v to ne spuščate.

Prav tako bi morali začeti z nižjimi vzvodi, kot so 3x ali 5x, namesto da uporabite 10x ali 20x, saj boste morda hitreje likvidirani. Kratka prodaja Bitcoina ima veliko potenciala za ustvarjanje dobička, saj cena Bitcoina zelo niha. Naučiti se kratkega bitcoina je enostavno; majhne težave pri začetnikih se lahko pojavijo pri pridobivanju ustrezne tržne analize in ustrezne strategije izstopa. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me