Kako unovčiti velike količine Bitcoinov

Nekaj ​​sto bitcoinov ste uspeli kupiti že leta 2010, ko so bili praktično brez vrednosti in zdaj gledajo na več kot dva milijona ameriških dolarjev digitalne valute. Zdaj so vam na dosegu roke vaš lasten luksuzni apartma, avto ali morda celo zasebni tropski otok, vendar se sprašujete kako unovčiti velike količine bitcoinov. V tem kripto vodniku bomo poskušali osvetliti to težavo, za katero si vsi želimo, da bi jo imeli.

Kako hitro unovčiti velike količine Bitcoinov

Najboljši način za izplačilo velikih količin Bitcoina je nekaj, kar se imenuje transakcija OTC (over-the-counter). Transakcija OTC se zgodi, ko zasebnika in zasebnega prodajalca poveže posrednik, da olajša zamenjavo. Posrednik deluje kot zaupanja vreden posrednik, ki prejme sredstva in najprej Bitcoin, tako da nobena stranka ne izkoristi prednosti. Ko posrednik prejme pologe od katere koli strani, nato olajšajo odhod.

Pravzaprav smo v družbi Crypto Coin Society omogočili veliko takšnih poslov z našimi zasebnih kupcev. Če bi želeli, da se potem povežete z enim od naših zasebnih kupcev kliknite spodnji gumb za izpolnitev obrazca za prijavo in stopili bomo v stik z vami, da vam bomo olajšali transakcijo OTC, s katero boste zlahka unovčili kateri koli znesek Bitcoinov.

Stvari, o katerih morate razmisliti, preden izplačate bitcoin

Pred izplačilom bitcoinov je treba razmisliti o nekaj stvareh, zlasti v velikih količinah. Razmisliti morate o:

  1. – Omejitve kripto izmenjave
  2. – Gibanje bank
  3. – Davki
  4. – Najboljši način za izplačilo bitcoinov

Lotiva se vsakega posebej.

Omejitve umika na kripto borzah

Večina kripto borz omejuje količino denarja, ki ga uporabniki lahko dvignejo vsak dan. Te omejitve so lahko nekaj tisoč dolarjev ali pa veliko višje. Na primer, omejitev dviga Coinbase je 10.000 USD na dan. Za Kraken je omejitev 5.000 USD na dan v kripto na nivoju 1 (dvigi valut Fiat za to raven niso na voljo). Običajno kripto izmenjave omogočajo povečanje omejitev dvigov z nadgradnjo ravni računa. Na primer, nadgradnja računa Kraken na stopnjo 2 omogoča dvig fiat (do 100.000 USD na dan) in poveča omejitev dnevnega dviga kripto na 500.000 USD.

Kako unovčiti velike količine bitcoinov

Če boste unovčili veliko količino bitcoinov, se prepričajte, da vaše omejitve dviga lahko obvladajo ta znesek. Lahko pa se umaknete z več borz namesto samo z ene. Ker nadgradnja vašega računa pomeni, da izmenjavi zagotovite več osebnih podatkov, bodo uporabniki, ki želijo ohraniti anonimnost, raje izbrali to zadnjo možnost.

Nenavadna gibanja na bančnih računih

Pranje denarja je resno vprašanje. Recimo, da imate že nekaj časa svoj bančni račun, pri čemer imate naenkrat nekaj sto dolarjev in naenkrat prejmete zelo velik nakazilo. Dovolj za nakup majhnega tropskega otoka. Razumljivo je, da ima vaša banka morda nekaj vprašanj za vas. Morda vam celo zamrznejo račun, dokler ne dobite zadovoljivih odgovorov, od kod prihaja ta denar.

Tega res ni mogoče rešiti, razen da se pred pologom pogovorite s svojimi vodji bank. Sporočite jim, da boste prejeli nenavadno veliko denarja, in pojasnite, od kod ta denar. Če jih lahko prepričate, da so bila sredstva pridobljena zakonito, bodo morda v redu s tem. Če se banka po zaslišanju odloči, da ne bo sprejela depozita (nekatere banke absolutno nočejo sprejeti depozitov, povezanih s trgovanjem s kriptovalutami), vam morda ne preostane drugega, kot da odprete račun pri drugi banki.

Prepričajte se, da plačujete davke na zaslužek z bitcoinom 

Richard Nixon je seveda na koncu zašel v veliko težav. Ampak to ni bilo povezano z davki. Resnica je, da prejemanje velikih količin denarja pomeni, da boste morali plačati več davkov, ne glede na to, ali gre za kripto trgovanje ali ne. Ob predpostavki, da ne želite biti naslednji Al Capone, bi se morali vsekakor prijaviti in plačati davke.

Poročanje in plačevanje davkov je splošen nasvet, vendar se davčna zakonodaja lahko zelo razlikuje glede na državo ali regijo. Posvetovati se morate z računovodjo ali pravnikom, ki je specializiran za davke. Še bolje, pravnik ali davčni računovodja, ki pozna kripto davke ali se jih specializira. Kdor koli od teh strokovnjakov vam bo morda lahko pomagal pri zakonitem vplačilu sredstev z nižjimi davčnimi stopnjami, kar bi moralo več kot nadoknaditi provizije, ki vam jih bodo zagotovo zaračunali.

Najboljši način za izplačilo bitcoinov

Bitcoin lahko pretvorite v fiat valuto na več načinov. Izbira najboljšega načina za vas je odvisna od tega, ali želite bitcoine anonimno pretvoriti v gotovino. Obstajata dve splošni metodi za pretvorbo bitcoinov: na borzi ali zunaj borze.

  • Med izmenjavo: kripto borze ponujajo prednost hitrih, zanesljivih in varnih transakcij. Nekatere od teh borz trgujejo s fiat valutami in vam omogočajo, da povežete svoj bančni račun, tako da lahko neposredno dvigujete. Če pa želite omejitve dviga povečati na obseg, primeren za velike količine bitcoinov, morate navesti osebne podatke, ki ogrožajo anonimnost. Drsanje je lahko težava tudi pri unovčenju na borzi.
  • Izmenjava: ta vrsta trgovanja se dogaja neposredno med dvema osebama. Obstajata dve rahli različici te metode: ena je trgovanje z borznim posrednikom (OTC), druga pa trgovanje z enakovrednim trgovanjem (p2p). V obeh primerih bi trgovali neposredno z osebo. Razlika je v tem, da je prvi profesionalni kripto trgovec, drugi pa ne. Trgovanje zunaj borze omogoča večje stopnje anonimnosti, vendar morate biti zelo previdni, s kom trgujete. Enaka anonimnost, ki vas ščiti, ponuja tudi zaščito goljufom, ki so morda za vašim bitcoinom.

V zadnjem času postaja priljubljena tretja možnost, nekateri pa pravijo, da je to prihodnost kripto trgovanja. Ta tretja možnost poskuša ponuditi najboljše iz obeh svetov: hitrost in varnost trgovanja na borzi z anonimnostjo možnosti izmenjave zunaj borze. Ta alternativa je uporaba decentralizirane medsebojne izmenjave. Te borze delujejo podobno kot trgi p2p. Nekaj ​​več o tem spodaj.

Predpostavimo, da ste pripravljeni izplačati denar. Z banko ste že dobili zeleno lupo, se posvetovali z odvetnikom ali računovodjo in ste pripravljeni prijaviti sredstva in plačati davke pred upokojitvijo v Francosko Polinezijo.

Kako unovčiti velike količine bitcoinov na borzi

Najprej boste morali izbrati kripto borzo, ki trguje v fiat valuti. Kraken, Coinbase in Bitstamp so med najbolj priljubljenimi možnostmi za to. Če ga še nimate, se morate prijaviti in ga preveriti do ravni, ki je potrebna za dvig želene količine denarja. Lahko bi se celo odločili, da se ne boste zadovoljili le z eno od teh borz, temveč boste svoje bitcoinov razdelili med dve ali več in hkrati umaknili z vseh borz. Tako bi lahko dodali dnevne omejitve dvigov z vsake menjalnice.

najboljši način za izplačilo bitcoinov

Ko ustvarite svoj račun (e), boste morda ugotovili, da morate pred izvedbo dvigov vplačati vplačilo v fiat valuti. Če je temu tako, storite to. Tudi majhna količina bo zadostovala. Tudi če to ni potrebno, je morda dobro, da to storite, da se prepričate, da je povezava do vašega bančnega računa pravilno nastavljena.

Ko je vse nastavljeno in pripravljeno za uporabo, pošljite svoje bitcoine na denarnico za izmenjavo. Ko so tam, dvignite želeni znesek na svoj bančni račun in počakajte, da se sredstva pokažejo. Upoštevajte, da lahko traja od enega do pet dni, da bodo sredstva na voljo.

Kako unovčiti velike količine bitcoinov zunaj izmenjave

Če potrebujete stopnjo anonimnosti, ki je kripto borze ne zagotavljajo, ali se jim zdi njihova provizija previsoka ali postopek umika prepočasen, potem želite izstopiti iz borze.

Če raje trgujete z OTC posrednikom, boste ugotovili, da niso natančno navedeni na rumenih straneh. To so ljudje, ki so lahko redno vpleteni v večmilijonske posle, zato ponavadi ostajajo skromni. Če pa je vaš odvetnik ali računovodja strokovnjak za kripto trgovanje, vam bodo morda lahko predlagali nekatera imena.

Če je vaša možnost izmenjave na trgu p2p, so najbolj priljubljena mesta Localbitcoins in Paxful. Oba trga delujeta v skoraj vseh državah sveta in delujeta podobno.

Če želite svoje bitcoin prodati na lokalnih bitcoinih, morate najprej ustvariti račun. Po ustvarjanju računa boste morali navesti nekaj osebnih podatkov, zato postopek ne bo popolnoma anonimen, vendar vam ne bo treba posredovati toliko podrobnosti kot na kripto borzah.

Ko je vse postavljeno, boste morali na trgu poiskati osebo, ki ponuja nakup količine bitcoina, ki jo želite prodati. Ko ga najdete, jim pošljite zahtevo za trgovanje, lokalni bitcoin pa jim bo poslal obvestilo.

Ko bo vaša prošnja za trgovanje sprejeta, boste svoje bitcoine poslali lokalnim bitcoinom, ti pa jih bodo hranili v hrambi. To pomeni, da nekaj časa ne boste imeli svojih žetonov, ne pa tudi vašega kupca. Ko prejmete svojo fiat valuto (na svoj bančni račun, PayPal ali druge načine), boste obvestili lokalne bitcoin in šele nato bodo žetoni poslani v denarnico kupca..

Kaj pa tretja možnost?

Zadnja možnost za izplačilo vaših bitcoinov je uporaba decentralizirane izmenjave med enakovrednimi. Trenutno je najbolj funkcionalna od teh borz Hodl Hodl. Te borze delujejo na podoben način kot tržnice p2p, kot sta Paxful in Localbitcoins, z dvema ključnima razlikama. Prvič, namesto da bo borza sama držala vaše žetone v hrambi, bo ustvarjena pametna pogodba z več znaki in tam bo hramba. Drugič, lahko se odločite, ali boste navedli osebne podatke ali ne. Z drugimi besedami, na teh platformah je trgovanje lahko popolnoma anonimno. Krivulja učenja je nekoliko bolj strma kot na trgih p2p in te borze še nimajo veliko uporabnikov. Toda nekateri strokovnjaki pravijo, da bo prihodnost kripto trgovanja v tovrstnih menjalnih storitvah.

V zaključku…

To o koncu zaključuje, kako unovčiti velike količine Bitcoinov. Izplačilo Bitcoinov v vrednosti milijonov dolarjev je vsekakor izvedljivo in to lahko dosežete na več načinov, odvisno od vaše potrebe po hitrosti, varnosti in anonimnosti. Ne pozabite, da se najprej pogovorite s svojo banko, da dobite zeleno luč za transakcijo, in se posvetujte z odvetnikom ali računovodjo, ki ima strokovno znanje o zakonih o davkih na kriptovalute. Prijavite svoje premoženje, plačajte davke in uživajte. Na koncu, če se vam zdi ta članek koristen in na koncu kupite otok Morakorako, me razmislite o povabilu na vikend!

Če imate kakršna koli vprašanja, mi sporočite v komentarjih!

Preberite več: Kako kupiti altcoin z USD

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me