Kako uporabljati Shapeshift s Coinbase

Mogoče ste že slišali za Shapeshift.io. Gre za izmenjavo kriptovalut, ki deluje nekoliko drugače kot druge, bolj tradicionalne, kripto menjalnice. Če Coinbase uporabljate za nakup kriptovalut s fiat valuto, se morda sprašujete, kako Shapeshift s Coinbase uporabljati za izmenjave ali nakup altcoinov. Ta pregled in vadnica za premikanje oblik bo upala odgovoriti na vaša vprašanja.

Kaj je Shapeshift?

Shapeshift je le kripto menjalnica valut. To pomeni, da ne deluje s fiat valuto, zato je ne boste mogli uporabiti za nakup kriptovalut z ameriškimi dolarji, evri ali katero koli drugo državno izdano valuto. Z njim lahko zamenjate samo en žeton za drugega. Shapeshift zagotovo ni edina kripto-izmenjava. Nekatere borze poleg kripto trgovanja ponujajo tudi fiat trgovanje. Vendar pa je Shapeshift v nasprotju z večino drugih borz tam zunaj brez skrbništva izmenjava.

Kaj je nekodijska zamenjava?

Večina borz shrani uporabniške žetone v denarnice, ki jih je ustvarila sama borza. Če bitcoin kupite na Coinbase ali Poloniex, se ti bitcoini hranijo na denarnicah, dokler jih ne dvignete. To je sporno med kripto trgovci, ker borze svojim uporabnikom ne dajo zasebnih ključev teh denarnic, kar pomeni, da uporabniki nimajo popolnega lastništva.

Ne-skrbniške izmenjave delujejo drugače. Te borze ne ustvarjajo denarnic za svoje uporabnike. Namesto tega morajo uporabniki za prejemanje žetonov uporabljati lastne denarnice. To omogoča uporabo Shapeshift ne samo z osebnimi denarnicami, temveč tudi z denarnicami drugih borz, kot sta Coinbase ali Poloniex. V tem pregledu boste izvedeli, kako uporabljati Shapeshift s Coinbase. Beri naprej.

Kakšne so prednosti Shapeshift?

Ko je shapehift začel trgovati, je ponudil anonimne borze. Uporabnikom ni bilo treba niti ustvariti računa. To ni več tako. Od oktobra 2018 morajo uporabniki za uporabo borze ustvariti račun. Torej anonimnost ni več ena od prednosti. Toda to ne pomeni, da ne ponuja nobenih ugodnosti.

Lastništvo denarnice:

Kot je navedeno zgoraj, je Shapeshift borza, ki ni skrbniška, zato boste za shranjevanje kovancev uporabljali lastne denarnice. To je prednost ne samo zato, ker je vaša denarnica resnična tvoja, ampak tudi zaradi varnosti. Ker ta vrsta menjave nima nobene valute, niti niso privlačna tarča hekerjev. Premik oblike je bil vdrli že leta 2016, a od takrat so dodali nove varnostne ukrepe.

Enostavnost uporabe in hitrost:

Shapeshift ima zelo preprost vmesnik. Naravnost in brez motenj ali zapletenih možnosti za krmarjenje. In transakcije se zgodijo zelo hitro z najmanj zahtevanimi potrditvami. Tudi trgovci prvič ne bodo imeli težav z izmenjavo svojih žetonov.

Pristojbine za premik oblike:

Običajno menjalnice zaračunajo provizijo za vsako transakcijo. Nekateri zaračunavajo pavšalne provizije, na primer 1% za vse posle. Drugi zaračunavajo različne provizije, odvisno od vrste transakcije ali določenega žetona, s katerim se trguje. Premik oblike je drugačen. Ne zaračunavajo nobenih provizij, razen provizije rudarja, ki je običajno precej nižja od tiste, ki jo zaračunavajo druge borze. Provizija rudarja se razlikuje glede na kriptovaluto. Na primer, za Bitcoin je provizija rudarja 0,00056 BTC. Za Ripple je 0,15 XRP. Za Ethereum znaša 0,003 ETH. Ogledate si lahko celoten seznam provizij za rudarje tukaj.

Ali obstajajo omejitve Shapeshift?

Kot pri vseh borzah tudi pri Shapeshift-u obstaja omejitev transakcij. Trenutno je omejitev za preverjene uporabniške račune 10.000 USD na transakcijo.

Kaj pa alternativa Shapeshift?

Čeprav je večina kripto izmenjav skrbniških, Shapeshift ni edina takojšnja izmenjava, ki ni skrbniška. CoinSwitch in Changelly sta alternativi Shapeshift. Obstajajo razlike med tremi navedenimi ponovnimi kovanci, pristojbinami in časom trgovanja. Changelly podpira fiat valute, CoinSwitch pa ponuja večji seznam podprtih žetonov. Vse so trdne, zaupanja vredne, varne možnosti za izmenjavo kriptovalut. Preberite o njih in izberite najprimernejše za vaše potrebe.

Zdaj bomo prešli na vaje v tem članku …

Kako uporabljati Shapeshift s Coinbase

Če ste se tu spraševali, kako uporabljati Shapeshift s Coinbase, verjetno že imate račun Coinbase in ste ga uporabili za nakup nekaj kriptovalut in želite s Shapeshiftom trgovati.

Če še nimate računa Shapeshift, bo prvi korak ustvariti in preveriti.

Ustvarite in preverite račun Shapeshift:

 1. Pojdite na Domača stran Shapeshift in na sredini kliknite gumb »Prijavi se«.

  Kako uporabljati shifthift z coinbase

 2. Vnesite svoj e-poštni naslov, izberite in potrdite varno geslo za svoj račun, izpolnite CAPTCHA in kliknite “Sign Up”.

  nadomestna oblika

 3. Na naslov, ki ste ga navedli, bo poslano e-poštno sporočilo z aktivacijsko povezavo. Odprite ga in kliknite povezavo.

 4. Po aktivaciji bo čas za začetek preverjanja računa. Vnesite svoje osnovne podatke: ime, datum rojstva, telefonsko številko in naslov. Kliknite »Nadaljuj«.

 5. Naslednji korak je preverjanje identitete. Za to lahko izberete enega od treh dokumentov: osebna izkaznica, vozniško dovoljenje ali potni list. Izberite vrsto dokumenta, ki ga želite uporabiti, vnesite številko dokumenta in kliknite »Pošlji«. Nato boste morali fotografirati ali naložiti skenirane dokumente. Po nalaganju je treba preverjanje opraviti v nekaj minutah.

  meje premika oblike

 6. Po končanem preverjanju osebnega dokumenta boste morali nastaviti dvostopenjsko preverjanje pristnosti (2FA). To ni obvezno, vendar zelo priporočljivo. V meniju na levi strani kliknite »nastavitve« in nato na plošči »Nastavitev 2FA«. Sledite navodilom za dokončanje tega koraka.

Po končanih zgornjih korakih boste lahko začeli trgovati.

Kako uporabiti Shapeshift z Coinbase za izmenjavo

Predpostavimo, da želite nekaj Bitcoinov, shranjenih na vašem računu Coinbase, zamenjati za nekaj Ethereuma, ki bo nakazan tudi Coinbase (lahko tudi katera koli druga Ether denarnica).

 1. Pojdite na domačo stran Shapeshift.io. Na polju na desni strani boste nastavili trgovino. Kliknite polje “Deposit” in na seznamu izberite Bitcoin. Nato kliknite polje »Prejmi« in izberite »Eter«. Dovoljeni sta dve vrsti trgovine: hitra in natančna. Slednje vam omogoča večji nadzor nad menjavo, zato kliknite “Natančno”. Zaslon bi moral zdaj izgledati kot slika. Kliknite »Nadaljuj«.

  Kako uporabljati Shapeshift s Coinbase

 2. Naslednji zaslon predstavlja nekaj koristnih informacij. Ogledate si lahko najmanjšo in največjo količino Bitcoinov, s katerimi lahko trgujete, kot tudi provizijo rudarja za trgovanje. Tu boste izpolnili tudi znesek Bitcoina, ki ga boste poslali. Izpolniti morate tudi naslov, na katerega želite, da vam pošljejo Eter, in navesti naslov za vračilo Bitcoinov, če trgovina iz nekega razloga ne uspe..

 3. Ker bomo Coinbase uporabljali za pošiljanje in prejemanje, pojdimo na Coinbase, se prijavite in pojdite na svoje denarnice.

 4. Pod vašo Bitcoin denarnico kliknite »Prejmi«. To bo vaš naslov za vračilo kupnine. Kopirajte ga in prilepite v polje »Naslov za vračilo« na Shapeshift.

 5. Še vedno na Coinbase pod vašo denarnico Ethereum kliknite »Prejmi«. To je naslov, na katerega bo Shapeshift poslal vaš eter. Kopirajte ga in prilepite v ustrezno polje na Shapeshift.

 6. Izpolnite znesek Bitcoina, s katerim želite trgovati, Shapeshift pa bo prikazal količino etra, ki ga boste dobili.

  Kako uporabljati Shapeshift s Coinbase

 7. Ko je vse izpolnjeno, se strinjajte s pogoji in kliknite »Začni transakcijo«.

 8. Shapeshift vam bo zdaj prikazal naslov, na katerega morate poslati svoj Bitcoin. Kopirajte ga in se vrnite na Coinbase.

 9. Na Coinbase pod denarnico BTC kliknite »Pošlji«. Prilepite naslov Shapeshift in pošljite svoje žetone.

 10. Po tem je samo še čakanje, da Shapeshift sklene posel (traja le nekaj minut) in pošlje svoj Ether na Coinbase. Čas prejema bo odvisen od aktivnosti žetona in omrežja.

Čestitke! Zdaj ste Shapeshift uporabljali za trgovanje z žetoni na Coinbase.

V zaključku…

Ne skrbniške borze, kot je Shapeshift, so odlična možnost za hitro trgovanje s kripto žetoni, pogosto z nižjimi provizijami. Ker se odločite, katere denarnice uporabljate pri teh borzah, lahko izberete obstoječe osebne denarnice ali denarnice za izmenjavo. Po tukaj opisanih korakih zdaj veste, kako uporabljati Shapeshift s Coinbase.

Preberite tudi: Najboljša alternativa Shapeshift

Komentarje ali vprašanja pustite spodaj!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me