Najboljše knjige o Blockchainu za branje za začetnike v letu 2021

Blockchain je časovno zaporedni zapis podatkov, ki jih ni mogoče izbrisati in se distribuirajo in upravljajo brez osrednjega organa.. 

Blockchain kot tehnologija ima zapise, ki segajo že pred nekaj desetletji, vendar je začel obstajati in prihajanje v središče pozornosti je postalo možno s prihodom bitcoina, ki ga je na ekološkem sistemu blockchain razvila psevdo oseba / skupina pod ime Satoshi Nakamoto. Od takrat je tehnologija blockchain in njene spremljave deležna velikega priznanja in raziskav. 

Tu se bomo osredotočili malo na znanost in zgodovino blockchaina in nato na najboljše knjige na tabli za tiste, ki želijo več raziskati in razširiti svoje obzorje na področju tehnologije blockchain ter si morda oblikovati nišo zase ali zgraditi o različnih nišah, ki so jih že oblikovali prejšnji raziskovalci in posvojitelji. 

Znanost o blockchainu

Po Wikipediji je veriga blokov vse večji seznam zapisov, imenovanih bloki, ki so povezani s kriptografijo. Vsak blok vsebuje kriptografsko razpršitev prejšnjega bloka, časovni žig in podatke o transakcijah, kar je vsaka podrobnost, ki se nanaša na tako trenutno transakcijo ali blok, povezan s prejšnjim, kar je običajno predstavljeno kot drevo Merkle. 

Znanost o blockchainu

Blockchain, ki ga upravlja omrežje peer-to-peer, je po svoji zasnovi odporen na spreminjanje svojih podatkov. Gre za odprto porazdeljeno knjigo, ki lahko učinkovito, preverljivo in trajno beleži transakcije med obema stranema. Znanost o blockchainu leži na njegovih treh stebrih, ki so; decentralizacija kar pomeni, da nadzor blokov ni centralno nadzorovan, preglednost kar pojasnjuje, da so vse transakcije in evidence resnične, zanesljive in pravilne ter nespremenljivost, kar predstavlja njegovo zmožnost trajnega shranjevanja podatkov z izbrisom, urejanjem ali izgubo. 

Kriptografija pa je metoda zaščite informacij in komunikacij z uporabo kod, tako da jih lahko prebere in obdela samo tisti, ki so jim informacije namenjene. Blockchain kot tehnologija temelji na kriptografiji, zaradi česar je varen, hiter in, kar je najpomembneje, zanesljiv. Prvo delo na kriptografsko zaščiteni verigi blokov pripisujejo Stuartu Haberju in W. Scottu Stornetti leta 1991.

Najboljše knjige o Blockchainu

Blockchain: Načrt za novo ekonomijo

Težava, ki jo dobimo v prostoru tehničnega znanja, je, da večina ljudi, ki iščejo vedeti več o tehnologiji veriženja blokov, ali tisti, ki mislijo, da vedo več, kriptovalute ali bitkoine vidijo kot verigo blokov in obratno. Interpretirajo blockchain izključno za beleženje transakcij bitcoinov in drugih kriptovalut iz ene denarnice, rudarskega bazena ali borze itd. V drugo, vendar so tukaj vse narobe razumeli! 

Blockchain je bil zgrajen za pomoč pri preverjanju, shranjevanju in varovanju podatkov! Zgrajena je bila tako, da ustreza našemu vsakdanu in njenim dejavnostim. Ekosistem blockchain, v katerem se nahajajo bitcoini in druge kriptovalute, je bil razvit tako, da ustreza pomembnim vidikom človeškega življenja, od sektorjev, kot so kmetijstvo, rudarstvo, energetika, nepremičnine, šport, prevoz, zdravstvo, bančništvo, proizvodnja, trgovinsko financiranje in celo vlada / javni sektor. 

BlockChain Bluwprint za novo ekonomijo

Resnica je, da je bila veriga blokov zgrajena tako, da zajema vsa področja gospodarstva, da raste in se razvija kot načrt, na katerem bo zgrajeno in uspevalo veliko boljše svetovno gospodarstvo, kjer so vsi povezani podatki za vsak sektor šifrirani samo za tiste, ki sodelujejo v je bil varen in neomejen. V bistvu je v jedrnatih in neposrednih besedah ​​blockchain naslednje vse! 

Obvladovanje blockchaina

Nikoli ni nihče vstal v hladnem jutru in postal vešč pisec, ali zgovoren govornik / govornik ali izkušen in uspešen umetnik ali športnik, potrebovali so čas in študij, da so obvladali svojo umetnost in postali profesionalci v njih. Tako je tudi z verigo blokov, tako da, če kdo kdaj želi obvladati prostor verige blokov, njegovo tehnološko znanje, kriptografijo, kodiranje in druge elemente, povezane z verigo verig, se pričakuje, da bo takšna oseba pripravljena posvetiti čas in seveda študirati na področje verige blokov. Kasnejši del tega članka se bo osredotočil na najboljše knjige o blockchainu za študij, ki bodo pomagale obvladati umetnost in znanost o blockchainu.

Najboljše knjige o Blockchainu za začetnike 

najboljše knjige o blockchainu

Trenutno so na voljo različne knjige o serijah verig blokov, vendar je treba iti po najboljših močeh, da bi lahko v celoti razumeli vse, kar je potrebno glede verige blokov. Priporočljive najboljše knjige na tabli za začetnike bodo vključene; 

 1. Blockchain Melanie Swan: Načrt za novo gospodarstvo. 
 2. Knjiga Daniela Drescherja o osnovah Blockchain: Netehnični uvod v 25 korakih.
 3. E-knjiga o blokovnih verigah podjetja Cybrosys Technologies. 
 4. Obvladovanje Bitcoina Andreas M. Antonopoulos. 
 5. Blockchain Revolution Don in Alex Tapscott. 
 6. Blockchain Melanie Swan. 
 7. Knjiga o Satoshiju Phila Champagneja. 
 8. Blockchain od koncepta do izvedbe Debajani Mohanty. 
 9. Blockchain za vsakogar, Sir John Hargrave. in,
 10. Osnove bitcoinov in verig blokov: Uvod v kriptovalute in tehnologijo, ki jih poganja Anthony Lewis. 

Vsaka od teh knjig bo zagotovo razširila vaše znanje o verigi blokov, ne glede na raven, ki ste jo imeli pred branjem.

Najboljše knjige o razvoju blokovnih verig 

Tista knjiga o Blockchainu

Tukaj je mojih sedem najboljših priporočil glede najboljših knjig o verigah blokov za razvijalce, ki se želijo poglobiti v razvoj in širitev verige blokov. Vključujejo; 

 1. Predstavljamo Ethereum in Solidity: Temelji programiranja kriptovalut in blokov verig za začetnike Chriss Dannen.
 2. Blockchain Science Roger Watten Hofer. 
 3. Tista knjiga o Blockchainu: enourni uvod Jonathana Morleyja. 
 4. Aplikacije, ki podpirajo Blockchain: Razumevanje ekosistema Blockchain in kako ga narediti za vas, avtor David Metcalf, Max Hooper in Vikram Dhillon. 
 5. Razvijalec Blockchain: Praktični vodnik za oblikovanje Elad Elton. 
 6. Blockchain Developers Guide: Razvijte pametne aplikacije s tehnologijami Blockchain Brenn Hill et al.
 7. Programiranje Bitcoina: Naučite se programirati Bitcoin iz nič, Jimmy Song. 

Programiranje Botcoin

Te knjige vsebujejo vse, kar potrebujejo programerji, ki se odločijo poznati in prispevati k razvoju ekosistema blockchain. 

Prej objavljene knjige o Blockchainu

Dobro si oglejmo nekaj najboljših izbir, izdanih lani za tiste, ki želijo pravkar izdane knjige, ki so seveda aktualne, vključno z več informacijami in rezultati o verigi blokov; 

 1. Blockchain Bubble ali Revolution: sedanjost in prihodnost blockchaina in kriptovalut Aditya Agashe, Neel Mehta in Parth Detroja. 
 2. Osnove Blockchaina: Vodnik za gradnjo pismenosti v ekonomiji, tehnologiji in poslovanju Blockchain, avtorji Behina Waterbury, Bill Wagner in Tom Serres. 
 3. Blockchain: The Next Everything avtor Stephena P. Williamsa. 
 4. Legal Tech, Smart Contracts in Blockchain uredili Corrales Compagnucci in drugi. 
 5. Osnove Bitcoinov in Blockchainov: Netehnični uvod za začetnike v tehnologiji Blockchain… avtor Arthur T. Brooks. 

Te knjige so sveže pečene in vsebujejo popravljene in ponovno pregledane rezultate različnih raziskav o tehnološkem ekosistemu blockchain, vseh njegovih osnovah in celo o njegovem razvoju. 

Zaključek 

Da boste obvladali umetnost in znanost veriženja blokov, se morate najprej pripraviti na to, da boste o tem študirali. Ta članek je povedal o dobrih in priporočljivih knjigah o verigi blokov, tako o njihovem razvoju, zgodovini kot za začetnike. Uživaj v vožnji. Če želite imeti dostop do teh knjig, lahko vedno dobite knjige s pogonom PDF ali Amazon, da jih dobite.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me