Top 3 najlažje izkoriščene kripto v letu 2021 [POSODOBLJENO]

Bitcoin in celoten ekosistem kriptovalut je v zadnjem desetletju pridobil izjemno priljubljenost. Ta hitro rastoči izum je verjetno najzanimivejša novost našega časa, zato ga verjetno iščete tukaj najlažji kripto za rudarstvo in tu smo, da vam pomagamo!

Globalna ozaveščenost in sprejemanje kriptovalut se večinoma povečujeta, ker je to zanesljiv način za pasivni dohodek.

Obstaja veliko načinov, kako zaslužiti pasivni dohodek v kripto prostoru, na primer “premešajte” svoja kripto sredstva med številnimi drugimi donosnimi možnostmi. Vendar pa med vsemi temi možnostmi izstopa ena glavnih metod – rudarstvo.

najlažji kripto za rudarjenje

Kaj je Crypto Mining? 

Pridobivanje kriptovalut je preprosto postopek, s katerim se transakcije preverijo in vključijo v digitalno knjigo blockchain. Prav tako zagotavlja uvajanje novih digitalnih žetonov v že krožno ponudbo.

Vse te funkcije izvaja brez potrebe po kakršni koli obliki centraliziranega organa ali tretje osebe. Pridobivanje kriptovalut zahteva uporabo specializiranih računalnikov, znanih kot Rudarji.

Obstaja več načinov izvajanja rudarjenja kriptovalut. Vključujejo:

 • Rudarstvo v oblaku – vključuje plačilo podjetju za pomoč pri opravljanju rudarskih funkcij. Podjetja so običajno specializirana, zato obstaja velika verjetnost, da bodo prejela velike donose, zlasti plačano rudarstvo v oblaku.
 • CPU rudarstvo – vključuje uporabo procesorjev za pridobivanje kriptovalut. Ta metoda je bila nekaj let nazaj zelo priljubljena. Njegova priljubljenost pa se v zadnjih letih zmanjšuje. Nekateri izmed najboljših kripto za rudarjenje s CPU vključujejo; Zcash, AEON, Vertcoin itd.
 • GPU rudarstvo – To je verjetno najbolj razširjena in najučinkovitejša metoda rudarjenja kriptovalut. Večina korporacij v rudarstvu v oblaku uporablja ploščadi GPU. Izstopajo, ker so učinkoviti, poceni in dokaj enostavni za uporabo. Nekateri izmed najboljših kripto za rudarstvo z GPU vključujejo; GRIN, ETH, Monero, Electroneum itd.
 • ASIC Rudarstvo – To vključuje uporabo posebnih naprav ASIC (ASIC – Application-Specific Integrated Circuits) za izvajanje operacij kriptokopavanja. So zelo priljubljeni zaradi ogromnih količin kripto, ki jih lahko proizvedejo v kratkem času. So pa glavni vir polemik v kriptokopalnem prostoru.

Ko se je povečala globalna ozaveščenost in sprejemanje kriptovalut, se je povečalo tudi zanimanje ljudi za kriptokopanje. Trenutno je na izbiro širok nabor kriptovalut, ko načrtujete rudarske operacije.

Da bi določen kripto poimenovali kot “najlažje kripto, ki ga je treba rudariti”, je potrebno nekaj znanja in izkušenj rudarja.

Spodaj je nekaj funkcij, na katere morate biti pozorni, preden izberete primerno kripto za rudarstvo.

 • Ocenite potencialno donosnost

Prvi korak je preveriti, kako donosna je kripto. Priporočljivo je delati z dobro znanimi kriptovalutami v nasprotju z novimi kovanci. Vendar ni nobenih strogih pravil, saj bi se novi kripto z ustrezno podporo res lahko povzpel na vrh.

 • Na voljo so možnosti umika.

Ni smiselno rudariti kripto, ki je nima zanesljive metode umika. Več novih kovancev je težko uvrstiti na borze.

V takem primeru je možnost njihove pretvorbe v fiat ali bolj priljubljene kripto, kot sta BTC ali ETH, skoraj nemogoča.

Pri izbiri kripto za rudanje je priporočljivo izbrati vidne žetone ali žetone, ki so že na voljo na borzah kriptovalut, kot je Binance.

 • Pravno sprejemljivo

Številne države, kot je Kitajska, so uvedle zakone, ki se dotikajo kriptokopavanja ali rudarjenja določenih kriptovalut. To predvsem vpliva na žetone za zasebnost, kot sta Zcoin in Monero.

Pri izbiri kripto, ki jo je treba izkopati, je pomembno zagotoviti, da se strogo spoštujejo vsi predpisi, ki se nanašajo na rudarjenje kripto.

 • Stroški kripto

Kot splošno pravilo se pričakuje, da dražje kot je kripto, bolj donosno mora biti rudarstvo. Vendar to ni vedno tako, zlasti pri dolgoročnih naložbah.

Lahko najdete tudi obetaven žeton, ga rudarite in potrpežljivo počakate, da zraste.

 • Prepolovitev

Običajno ni priporočljivo rudariti kripto žetona blizu njegovega datuma razpolovitve, saj to vodi do manjših nagrad in dobička. Zato se je treba izogibati kriptovalutam blizu datumov razpolovitve.

 • Stroški električne energije

To je glavni vidik, ki ga je treba preučiti, preden izberete kripto žeton. Koliko električne energije je potrebno za pridobivanje enega žetona? Te informacije vam bodo pomagale izračunati donosnost rudarjenja določene kriptovalute.

Najlažje kripto za pridobivanje: Ocene

1.. Litecoin

litecoin rudarstvo

Rudarstvo Litecoin je eden najzgodnejših razpoložljivih altcoinov, kar je zelo donosno. To je zato, ker je to ena najuspešnejših hardfork bitcoinov.

Rudarstvo Litecoin zahteva uporabo GPU rudarjenja. Litecoin je zaradi svoje manj spremenljive narave eden najlažjih kriptos za rudarstvo. Prav tako je enostavno trgovati na številnih platformah in se ponaša z visoko hitrostjo in ugodnimi provizijami za transakcije.

Litecoin rudarstvo uporablja Protokol SCRYPT, torej ni potrebe po ASIC rudarjenju. Kripto je tudi uvrščen med 10 najboljših kripto na svetu.

Opomba

Algoritem: dokaz o delu (PoW)

Funkcija razpršitve: Scrypt

ROI: 743,42%

Trenutna cena: 56,92 USD

Nagrada za rudarstvo blokov: 12,5 LTC

Litecoin profesionalci

 • Manj nestanovitna vrednost v primerjavi z drugimi kriptovalutami
 • Uporablja funkcijo zgoščevanja SCYPRT
 • Dobra nagrada za rudarstvo blokov pri 12,5 Litecoin, tako da je mogoče preprosto zaslužiti približno 5300 USD s preprostim rudarjenjem kripto
 • Tudi rudarjenje Litecoinov je približno 4x hitrejše od rudarjenja Bitcoinov

Litecoin Cons

 • Litecoin rudarska oprema je draga

Obiščite Crypto

2.. GRIN

Najlažji kripto za rudarstvo

Grin (GRIN) je eden najboljših kriptoslov, ki jih rudarim z uporabo GPU. Na podlagi protokola MimbleWimble je Grin povsem nov v kripto prostoru. Z omejeno ponudbo žetonov GRIN zelo privlači rudarje.

Kripto je pred kratkim izvedel svojo drugo trdo vilico in nato uporabil svoj algoritem Cuckaroom-29. Grin uporablja koncept Cuckoo Cycle in se trenutno trguje na najboljših borzah, kot so Poloniex, Kucoin, OKEx, HitBTC in Bittrex.

Opomba

Algoritem: dokaz o delu (PoW)

Funkcija razpršitve: cikel kukavice (CuckARood-29, CuckAToo-31, Cuckaroom-29).

ROI: -95,43%

Trenutna cena: 0,51 USD

Nagrada za rudarstvo blokov: 60 GRIN na blok.

GRIN Pros

 • Enostavno rudarstvo
 • Donosno
 • Varno zaradi protokola MimbleWimble
 • Tudi rudarjenje Litecoinov je približno 4x hitrejše od rudarjenja Bitcoinov

GRIN Cons

 • Oprema za rudarstvo GPU je draga
 • Ogromni računi za elektriko

Obiščite Crypto

3.. Monero

Najlažji kripto za rudarstvo

Monero, ki je bil predstavljen leta 2014, je znan kot žeton zasebnosti, ki je hkrati verodostojen in zanesljiv. Z glavnim poudarkom na zagotavljanju anonimnosti je kripto nedavno uporabil protokol RandomX.

Monero rudarstvo je mogoče izvajati s CPU. Da pa prepreči ASIC-rudarjenje, mora kripto še naprej spreminjati svoj algoritem. Z gotovostjo lahko rečemo, da je Monero letos eden najlažjih cryptos. 

Opomba

Algoritem: dokaz o delu (PoW)

Funkcija razpršitve: RandomX

ROI: 1.490,68%

Trenutna cena: 88,94 USD

Nagrada za rudarstvo blokov: 1,73 XMR

Monero Pros

 • Enostavno rudarstvo
 • Donosno
 • Kripto usmerjeno na zasebnost
 • Z lahkoto se kopa s CPU

Monero Cons

 • Nagnjen je k rudarjenju ASIC

Obiščite Crypto

4.. Ethereum Classic

Najlažji kripto za rudarstvo

Ethereum Classic (ETC) je prvotni Ethereum blockchain, z Ethereumom, kot ga poznamo danes, je trda vilica tega blockchaina. Skladno s politiko ETC, veriga blokov zmanjša nagrado blokov po vsakih 5 milijonih blokov.

Zadnje znižanje se je zgodilo marca, ko so se blokovne nagrade z 4 ETH znižale na 3,2. Kljub temu je še vedno donosno pasivno zaslužiti z rudarjenjem ETC.

Opomba

Algoritem: dokaz o delu (PoW)

Funkcija razpršitve: Ethash

ROI: 525,52%

Curr. Cena: 6.510 USD

Nagrada za rudarstvo blokov: 3,2 ETC

Pros Ethereum Classic

 • Enostavno rudarstvo
 • Donosno

Ethereum Classic Cons

 • ETC rudarska oprema je draga

Obiščite Crypto

Pogosta vprašanja

Ali bo Crypto Rudarstvo še vedno pomembno v bližnji prihodnosti?

Glede na analize kriptokriptiranja danes rudarjenje kriptov ni pomembno, številne šole mislijo, da bo v bližnji prihodnosti postalo bolj donosno. To je vsekakor dobra novica, zlasti za navdušence nad kripto, ki želijo dolgoročno vlagati v kripto prostor.

Ali lahko s svojim osebnim računalnikom kopam kriptovalute?

Teoretično, da! Lahko rudarite s svojim računalnikom. Vendar obstaja velika verjetnost, da povzročite nepopravljivo škodo na računalniški strojni opremi. Za rudarjenje Bitcoinov je na primer priporočljivo, da namesto osebnih računalnikov ali prenosnih računalnikov dobite stroj ASIC.

Kje lahko kupim rudarje po pošteni ceni?

Ker je dobiček glavni razlog za rudarjenje kriptovalut, je priporočljivo, da kupujete neposredno od proizvajalca. Glavni primer vrhunskega rudarskega stroja so Antminers, ki jih lahko varno kupite pri Bitmainu.

Zaključek

Če pogledamo pomembnejše dogodke v kripto prostoru, je jasno, da je tu treba še naprej kopati kripto. Izbira pravega kriptoskopa za moje je danes bistvenega pomena za zaslužek pasivnega dohodka v kripto prostoru.

Čeprav ni nobenega trdega pravila, kako izbrati najlažje kripto valuto, so zgoraj analizirane kriptovalute nekatere najlažje danes kriptovalute za rudarstvo.

Pomembno pa je omeniti, da trenutno nejasna kripto še vedno obstaja ena najlažjih kriptos, ki jo lahko kmalu izkopljete.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me