China’s nationale digitale valuta DCEP / CBDC-overzicht

Contents

Wat is DCEP?

China’s nationale digitale valuta DCEP (Digital Cvaluta E.lectronic P.ayment, DC / EP) zal worden gebouwd met Blockchain en cryptografische technologie. Deze revolutionaire cryptocurrency zou ‘s werelds eerste Central Bank Digital Currency (CBDC) kunnen worden, aangezien deze wordt uitgegeven door de staatsbank People’s Bank of China (PBoC). Het doel en de doelstellingen van de valuta zijn om de circulatie van de RMB en het internationale bereik te vergroten – met de uiteindelijke hoop dat de RMB een wereldwijde valuta zal worden zoals de Amerikaanse dollar. China heeft onlangs een initiatief opgezet om de acceptatie van Blockchain te bevorderen, met als doel concurrenten zoals Facebook Libra te verslaan – een valuta waarvan Facebook-CEO Mark Zuckerberg beweert dat deze de volgende grote FinTech-innovatie zal worden. China heeft expliciet gemaakt dat Facebook Weegschaal een bedreiging vormt voor de soevereiniteit van China, en benadrukt dat digitale valuta’s alleen mogen worden uitgegeven door regeringen en centrale banken. DCEP staat niet vermeld op cryptocurrency-uitwisselingen en is niet bedoeld voor speculatie van waarde.

Update: op 22 juni was het bekend gemaakt dat China de backend-infrastructuur van DCEP al had voltooid.

Voor meer informatie over Bitcoin, cryptocurrencies en in het algemeen hoe u aan de slag kunt. Bekijk mijn cursus gemaakt in samenwerking met Jeff Kirdeikis van Uptrennd- Bitcademy: leren, investeren & Handel in Bitcoin – binnen een uur

DCEP is de enige legale digitale valuta in China

DCEP is een munteenheid gecreëerd en gesanctioneerd door de Chinese regering. Het is geen stabiele munt van een derde partij, zoals Tether’s cryptocurrency-token ‘CNHT’, dat ook in een verhouding van 1: 1 aan de RMB is gekoppeld. DCEP is de enige legale digitale valuta in China (cryptocurrencies zoals Bitcoin is geen wettig betaalmiddel in China).

Huang Qifan (Voorzitter van het China International Economic Exchange Center) zei dat ze nu vijf tot zes jaar aan DCEP werken en er volledig vertrouwen in hebben dat het kan worden geïntroduceerd als het financiële systeem van het land. Het wordt momenteel uitgerold, waarbij de People’s Bank of China de valuta uitgeeft.

DCEP kan realtime gegevens verzamelen met betrekking tot geldschepping, boekhouding, enz., En biedt een nuttige referentie voor het verstrekken van geld en de uitvoering van monetair beleid

Huang QiFan op het China Finance 40 Forum

Waarom bedenkt China een digitale valuta??

De betekenis van DCEP is dat het is ontworpen als vervanging van het Geld reserveren (M0) systeem, waardoor de kosten en de wrijving van bankoverschrijvingen worden verminderd. Het is suggereerde dat DCEP de risico’s van offline papiergeldtransacties, zoals anonieme vervalsing, witwassen en illegale financiering, zal verminderen. Dit komt omdat toezichthouders digitale valutatransacties beter kunnen volgen, waarvan sommigen denken dat dit het financieel en monetair toezicht aanzienlijk zal verbeteren. DCEP kan ook de kosten verlagen die gemoeid zijn met het onderhouden en recyclen van bankbiljetten en munten.

Kortom, DCEP is klaar om een ​​digitale versie van de RMB te worden.

Bovendien is de uitgifte van DCEP bevorderlijk voor het bevorderen van de internationalisering van de RMB en het hervormen van het huidige grensoverschrijdende betalingssysteem. Dit komt doordat voordat het RMB Cross-Border Inter-Bank Payments System (CIPS) begin oktober 2015 van start ging, RMB cross border clearing en afwikkeling voornamelijk werd gedaan via CHIPS (Clearing House Interbank Payments System) of SWIFT (Society for Worldwide Interbank Payments System). Financiële telecommunicatie). Sommigen zijn echter van mening dat zowel de CHIPS- als de SWIFT-systemen fatale gebreken vertonen. Ten eerste is CHIPS een Amerikaans bedrijf. Hoewel SWIFT in het bijzonder als een bron van zorg voor de Chinezen wordt beschouwd, omdat het vanwege zijn vaste positie in het internationale banksysteem bijna essentieel is om SWIFT te gebruiken voor interbancaire overschrijvingen tussen landen. Degene die het datacenter van SWIFT beheert, heeft dus toegang tot informatie over bijna elke grensoverschrijdende overmaking, waarvan sommigen in China beweren dat het de VS is. Dit komt omdat, hoewel SWIFT beweert een neutrale internationale organisatie te zijn, 12 van de 25 directeuren ofwel afkomstig zijn uit de VS en haar bondgenoten. Ook zijn transactiegegevens bleken te zijn geleverd aan de VS.. Daarom wordt gedacht dat China wordt tegengehouden door de VS via het SWIFT-systeem, en dus heeft China bij de internationalisering van de RMB zijn eigen wereldwijde banksysteem nodig, d.w.z. DCEP.

Daarom zijn de Chinezen van mening dat het een vereiste is om een ​​nieuw valuta-verrekeningsnetwerk op te richten.

Volgens Chinese media wordt DCEP gezien als de “3e golf”Gericht op de VS..

Geschiedenis en ontwikkeling van DCEP

De ontwikkeling van DCEP is gestart in 2014 met de oprichting van een onderzoeksinstituut dat zich toelegt op digitale valuta en onderzoekt hoe het Chinese Yuan-systeem kan worden verbeterd met blockchain-technologie. Tijdens 2014 tot 2018 vertraagde het ontwikkelingsproces echter, waarschijnlijk omdat het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin of blockchain onverenigbaar is met de aard van de Renminbi als legale nationale munteenheid. Tegen het einde van 2019 trok het echter snel aan en dit was direct toe te schrijven aan het feit dat Facebook zich voorbereidde om Libra te lanceren, vooral omdat partnerleden van de Libra Association en de valuta’s waar Libra door gesteund zou worden, China bewust hadden afgewezen. Daarom voelde de Chinese centrale bank, door de hitte van de concurrentie, een enorme druk om de wereldwijde concurrentie naar een digitale valuta dringend te versnellen..

Voormalig vicevoorzitter van de Nationale Raad voor Sociale Zekerheid van de PBoC bekend gemaakt op 22 juni 2020 dat China de backend-infrastructuur van DCEP al had voltooid. Uiteindelijk zullen andere Chinese steden, buitenlandse bedrijven en locaties voor de Olympische Winterspelen van 2022, georganiseerd door China, deelnemen aan de piloottests van DCEP (zie hieronder).

DCEP is niet bedoeld voor speculatie

China heeft expliciet duidelijk gemaakt dat hun nationale digitale valuta niet bedoeld is voor speculatie. Mu Changchun, hoofd van het digitale valuta-instituut van de People’s Bank of China, stelde dat het “een digitale vorm van de yuan” is. Het is een gecentraliseerde, soevereine uitgegeven valuta en er zou zijn geen speculatie over de waarde ervan. Dit is tot grote teleurstelling van de online gemeenschap in China, waar sommige netizens op Sina.com zeiden: “Dus er zal geen plezier in zijn”.

De valuta is niet bedoeld voor speculatie. Het is anders dan bitcoin of stabiele tokens

Mu Changchun, PBoC’s onderzoeksinstituut voor digitale valuta

Het is ook niet mogelijk om DCEP te minen of in te zetten op het DCEP-netwerk.

Implementatie en distributie

Volgens Caijing magazine, de pilot-instellingen voor DCEP zullen de 4 grootste staatsbanken zijn, namelijk China Construction Bank, de Agricultural Bank of China, Bank of China en de Industrial and Commercial Bank of China. Deze eerste implementatie zal dienen als een officiële productietest voor het valutasysteem, waar het netwerk en de beveiliging worden gevalideerd. In de tweede fase zal DCEP worden gedistribueerd naar grote fintech-bedrijven zoals Tencent en Alibaba voor gebruik in WeChat Pay en AliPay respectievelijk.

DCEP werkt op een systeem met twee niveaus

De uitgifte en distributie van DCEP zal gebaseerd zijn op een tweeledig systeem.

De eerste laag zijn transacties tussen de PBoC en tussenpersonen. Deze tussenpersonen zijn financiële instellingen (bijv. De 4 grote staatsbanken, namelijk China Construction Bank, de Agricultural Bank of China, Bank of China en de Industrial and Commercial Bank of China) en niet-financiële instellingen zoals Alibaba, Tencent en UnionPay. . Hier zou de PBoC kwestie DCEP aan de tussenpersonen.

Het tweede niveau zou zijn tussen de bovengenoemde tussenpersonen en deelnemers op de detailhandelsmarkt zoals bedrijven (bijv. Winkels) en individuen zoals jij en ik. In dit niveau zullen de tussenpersonen die DCEP hebben ontvangen distribueren het naar de retaildeelnemers zodat het door de markt zou circuleren, b.v. door mensen die dingen kopen in winkels enz.

Het belangrijkste verschil in de uitgifte en distributie van DCEP in vergelijking met traditioneel contant geld is echter het feit dat DCEP zou worden overgedragen via elektronische portefeuilles in plaats van via bankrekeningen..

DCEP tweelaags systeemDCEP zou werken op een systeem met twee niveaus (afbeelding tegoed: https://www.rieti.go.jp/en/china/19122701.html

China heeft de backend-infrastructuur voor DCEP voltooid

China heeft de back-endinfrastructuur van DCEP al voltooid, evenals het instellen van parameters, onderzoek en ontwikkeling van zijn functies, gezamenlijke debugging-tests enz., Hoewel voortdurende tests nog steeds vereist zijn. Volgens netizens die screenshots van de gesloten bèta hebben verkregen, ondersteunt de DCEP-portemonnee verschillende belangrijke functies, waaronder: uitwisseling van digitale activa, portefeuillebeheer, mogelijkheid om eerdere transacties op te zoeken. Andere functies zijn onder meer betaling via QR-code, overmakingen en mobiele betalingen.

BeeldAfbeeldingen van DCEP Wallet en integratie in Alipay en Bank of China App (bron: Twitter Matthew Graham

Andere foto’s die online circuleren, lijken van de DCEP-portemonnee van de Bank of China te zijn. Zoals te zien is op de afbeelding, zal de portemonnee het mogelijk maken om de valuta te verzenden, ontvangen en converteren enz., Evenals een eenvoudige en duidelijke interface die de transactiegeschiedenis van de gebruiker laat zien.

BOC DCEP portemonneeBOC DCEP portemonnee

Hoe wordt DCEP getest?

Op 17 augustus 2020 bevestigde CCTV 2, de Chinese nationale televisie, dat DCEP eerst piloottests zal ondergaan in wat zij de “4 + 1-methode” noemen. Dat wil zeggen dat er eerst gesloten piloottests zullen zijn in Shenzhen, Chengdu, Suzhou, Xiong’an en sommige locaties waar de Olympische Winterspelen van 2022 zullen worden gehouden..

Rapporten van CCTV hebben ook bevestigd dat sommige overheidsmedewerkers in Suzhou een deel van hun loon via DCEP hebben ontvangen.

Analisten zijn van mening dat voordat het proefprogramma op grote schaal wordt uitgebreid, de monetaire autoriteiten belangrijke problemen moeten oplossen, zoals technische kwesties en marktpromotie, zodat mensen meer gewend raken aan het gebruik van digitale valuta..

Uiteindelijk zullen de tests worden uitgebreid naar 28 steden en provincies, waaronder Beijing, Shanghai, Guangzhou en de Hong Kong Macau Greater Bay Area. De uitbreiding betekent dat de dekking van de piloottests een potentiële gebruikersbasis van ongeveer 400 miljoen mensen kan omvatten – 29% van de Chinese bevolking.

Buitenlandse bedrijven zoals McDonalds en Starbucks zullen ook DCEP testen

Samen met enkele lokale hotels, onbemande supermarkten, postkluisjes, bakkerijen, boekhandels en sportscholen, zijn buitenlandse bedrijven zoals Starbucks, McDonald’s en Subway aangekondigd als bedrijven die zullen deelnemen aan het testen van DCEP. De aankondiging werd gedaan op 22 april 2020 tijdens een evenement georganiseerd door de National Development and Reform Commission en in totaal zullen 19 bedrijven deelnemen aan het testen.

De onbemande supermarkt van Jingdong zal een van de eerste plaatsen zijn waar DCEP wordt getest

China’s CCTV heeft bevestigd dat McDonalds en 19 andere bedrijven in Xiong’an al zijn begonnen met het testen van DCEP.

Handelaren moeten DCEP accepteren

De centrale overheid heeft verplicht gesteld dat alle handelaren die digitale betalingen accepteerden (zoals Apple Pay, AliPay en WeChat) betalen moet accepteer DCEP. Dit geeft DCEP een brede acceptatie in het hele land in China, waarbij elke handelaar verplicht is om deel te nemen, anders kan zijn of haar bedrijfslicentie verloren gaan. Hierdoor wordt DCEP de meest geaccepteerde digitale valuta ter wereld.

Huawei Pay ter ondersteuning van DCEP

Tijdens een persconferentie op 30 oktober 2020, Huawei, met zijn nauwe banden met de Chinese regering heeft aangekondigd dat zijn Huawei Mate40 de eerste smartphone is die een hardwareportefeuille voor DCEP mogelijk maakt. Huawei heeft ook bevestigd op het sociale mediaplatform Weibo dat het zelfs in offline situaties transacties kan initiëren. Op de hielen van Huawei heeft rivaliserend bedrijf Tencent ook verklaard dat ze DCEP zullen ondersteunen op de WeChat-betaalplatform.

DCEP-testen voor het grote publiek

RMB 10 mil in DCEP zal worden gegeven aan geselecteerde inwoners van Shenzhen

Shenzhen zal de lokale bevolking RMB 10 miljoen (US $ 1,47 miljoen) in DCEP geven via een loterij op 11 oktober 2020. Shenzhen’s Luohu-district zal in totaal 50.000 digitale ‘rode pakketten’ met elk RMB 200 (US $ 30) distribueren aan inwoners die zich hadden aangemeld voor deze loterij op de iShenzhen, een op blockchain gebaseerde app voor openbare diensten die wordt beheerd door de regering van Shenzhen.

Winnaars worden aangekondigd op 11 oktober 2020 en kunnen hun rode DCEP-pakket ontvangen via een e-wallet op de Digital Renminbi-app. Hier is een afbeelding van hoe die gelukspakketten eruit zien:

Ze kunnen de DCEP van 12 tot 18 oktober 2020 besteden in 3.389 aangewezen winkels in Luohu.

Hoewel er slechts 50.000 digitale pakketten beschikbaar zouden zijn, zou de DCEP-loterij het toch doen trok bijna 2 miljoen inwoners van Shenzhen (15% van de bevolking) aan om zich aan te melden. Dit betekent dat slechts 2,61% van de aanvragers wat DCEP in handen kon krijgen. Dit is de eerste keer dat de PBoC het grote publiek bij het testen betrekt.

Winnaars ontvingen op 12 oktober 2020 een sms met de instructie om de gespecificeerde app op Android of Apple te downloaden. Op deze Digital Renminbi-app, die niet beschikbaar is voor openbare download, moeten gebruikers een e-wallet openen om de DCEP te ontvangen. Daarom vragen sommige mensen zich af hoe senioren of kinderen DCEP kunnen gebruiken wanneer het eindelijk wordt uitgerold.

Ondertussen kunnen we al zien dat China de weg effent om DCEP te accepteren. Op Chinese sociale media kunnen we al zien dat DCEP in het algemeen “E-CNY” of 数字 人民币 (vertaling: digitale RMB) zal worden genoemd. De metrokaartautomaten in Shenzhen hebben de functie al ingeschakeld om uw metropassen op te waarderen met DCEP, en sommige commerciële gebouwen hebben “DCEP hier geaccepteerd” -borden.

Shenzhen metro en winkels bestrating weg om DCEP te accepterenShenzhen metro en winkels die de weg plaveien om DCEP te accepteren (afbeelding tegoed: Weibo)

DCEP-testen in Suzhou

Deze tweede weggeefactie van DCEP vindt plaats in Suzhou, China en begint op 12 december 2020. Deze keer zullen er in totaal 10.000 winnaars zijn die DCEP kunnen uitgeven in aangewezen winkels. De keuze voor 12 december is de sleutel, aangezien het wordt beschouwd als een ander groot winkelfestival in China, vergelijkbaar met “dubbel elf” op 11 november van elk jaar.

Meer testen in Shenzhen in 2021

Op 11 januari 2021 gaf Shenzhen opnieuw 20 miljoen RMB aan DCEP uit voor openbare tests. Gelukkige burgers hebben tot 17 januari 2021 de tijd om hun rode enveloppen uit te geven.

Welke Chinese handelaren ondersteunen al DCEP-betalingen?

Meer dan 10.000 handelaren hebben deelgenomen aan de DCEP-test. Met name de volgende grote online retailers hebben al ondersteuning voor China’s digitale valuta: JD.com (China’s grootste e-commerceplatform), Didi (ride hailing service), Meituan

(bezorgdiensten voor eten), Bilibili (platform voor videostreaming).

Hong Kong zal deelnemen aan grensoverschrijdende DCEP-tests

Op 4 december 2020 heeft de Monetaire Autoriteit van Hong Kong (HKMA) bevestigd het werkt samen met het Digital Currency Institute van de People’s Bank of China aan technische proefproeven van DCEP voor grensoverschrijdende betalingen. Momenteel worden voorbereidende technische voorbereidingen voor dergelijke tests uitgevoerd. De HKMA is optimistisch over het gebruik van DCEP voor grensoverschrijdende betalingen, aangezien de RMB al in Hong Kong wordt gebruikt en de enorme populariteit van grensoverschrijdend toerisme tussen China en Hong Kong.

China Construction Bank lanceert DCEP-portemonnee

Op 29 augustus 2020 had China Construction Bank (CCB) een zachte lancering van de DCEP-portemonnee. Gebruikers van een van de vier grote commerciële staatsbanken van China ontdekten dat een DCEP-portefeuillefunctie beschikbaar was in hun mobiele app. Gebruikers konden zelfs naar de digitale yuan-portemonnee navigeren en deze activeren door hun mobiele telefoonnummers te registreren.

Het nieuws hierover verspreidde zich duidelijk als een lopend vuurtje onder de Chinese cryptocurrency-gemeenschap en sociale media. Sommige gebruikers waren naar verluidt zelfs in staat om kleine transacties uit te voeren door hun CCB-accounts te koppelen aan de DCEP-portemonnee. Volgens de onderstaande afbeeldingen die werden verspreid, leek het erop dat gebruikers bij het activeren van de portemonnee een specifieke portemonnee-ID zouden krijgen voor transacties tussen de portemonnee en hun bankrekeningen (afbeelding links). De hoofdinterface (middenafbeelding) toont ook verschillende functies, zoals stortingen / opnames, het bekijken van gedetailleerde transactie-informatie, het verbinden van uw bankrekening met de DCEP-portemonnee, de mogelijkheid om rode pakketten te ‘schenken’, het terugbetalen van creditcards, het upgraden en annuleren van de DCEP-portemonnee . De rechter afbeelding toont ook de mogelijkheid om met een simpele klik geld te betalen / ontvangen / over te boeken, of om de portemonnee van een andere gebruiker te scannen. De “rood pakket” -functie is ook interessant, omdat het een pagina uit de populaire rode pakketfunctie van WeChat haalt waarmee mensen een geldbedrag aan anderen kunnen schenken. Alleen de ontvanger ziet het geschonken bedrag wanneer hij het pakket “opent”. Deze functie is ongelooflijk populair tijdens Chinees Nieuwjaar, waar managers of bazen virtuele rode pakketten over de WeChat-chatgroep van hun bedrijf zouden spuiten, zodat werknemers enthousiast konden verzamelen.

Ten slotte kunnen gebruikers de digitale valuta naar anderen verzenden / ontvangen door hun unieke portemonnee-ID of het telefoonnummer dat aan de bankrekening is gekoppeld in te voeren.

CCB DCEP-portemonneeCCB DCEP-portemonnee

CCB heeft de DCEP-portefeuillefunctie echter uitgeschakeld voor openbare toegang, maar niet voordat deze veel aandacht kreeg. Gebruikers die nu naar deze portemonnee zoeken, krijgen alleen een foutmelding dat de functie nog niet officieel beschikbaar is voor het publiek.

Tencent wordt een belangrijke partner van DCEP

Tencent’s Meituan Dianping heeft in gesprek geweest met de onderzoeksvleugel van de PBoC over real-world toepassingen voor DCEP. Meituan Dianping heeft miljarden dollars aan dagelijkse transacties op hun mobiele app-platform en biedt diensten zoals eten bezorgen (vergelijkbaar met UberEats), B&B-boekingen (vergelijkbaar met AirBnb), ritdienstverlening, delen van fietsen, boodschappen doen en meer. In principe voor degenen in China: aan al uw dagelijkse behoeften kan worden voldaan via het Meituan-ecosysteem.

De onderzoeksvleugel van de PBoC is ook in gesprek met een ander door Tencent gesteund bedrijf, Bilibili Inc., dat videostreamingdiensten levert. Dus hoewel de details van het partnerschap nog moeten worden afgerond, is het waarschijnlijk dat een dergelijke samenwerking enorm zal zijn voor het massale gebruik van DCEP in China.

Deze bedrijven sluiten zich aan bij een bestaande gigant zoals Didi Chuxing, een ride-hailing-app die in 2016 fuseerde met Uber China en ook miljoenen dollars aan dagelijkse transacties heeft..

Meituan-ecosysteemMeituan-ecosysteem (afbeelding credits: GGVCAPITAL

Wat is het verschil tussen DCEP, Libra, Bitcoin en Cash? Een vergelijking

Hier is een vergelijking van de verschillende functies tussen DCEP, Libra, Bitcoin en Cash:

DCEP WEEGSCHAAL BITCOIN CONTANT GELD
Anoniem? Kan anoniem worden gemaakt Ja Ja Ja
Type gebruikte blockchain-technologie? Slim contract, asymmetrische cryptografie enz. Consortium blockchain Openbare blockchain Nihil
Efficiëntie? Hoog Hoog Laag Laag
Gedecentraliseerd? Nee Gedeeltelijk Ja Nee
Beweeglijkheid? Laag Laag Hoog Laag
Draagbaarheid? Hoog Hoog Medium Laag
Veiligheid? Hoog Hoog Hoog Laag
Offline betalingsondersteuning? Ja Nee Nee Ja
Transactiesnelheid (TPS / sec)? 220.000 1.000 7 Nvt
Toestand? Testen ondergaan In ontwikkeling In circulatie In circulatie

Bekijk ons ​​artikel over DCEP, Libra, Bitcoin en Cash vergeleken voor meer informatie.

NFC Contact gebaseerde betaling

Volgens Officiële Sina Blockchain, DCEP heeft op NFC gebaseerde betalingsopties die dat niet zijn vereisen dat apparaten online zijn tijdens de overdracht. Dit zal klaar zijn als een directe vervanging van papiergeld, aangezien DCEP bruikbaar zal zijn in gebieden zonder internetdekking. Bovendien vereist DCEP niet dat het mobiele apparaat aan een bankrekening is gebonden – wat betekent dat de bevolking zonder bankrekening ook toegang heeft tot de digitale valuta.

Met de tapbetalingsfunctie van DCEP kunnen mensen eenvoudig geld overmaken door twee telefoons tegen elkaar te tikken, zonder gebruik te maken van internet. DCEP is dus ook niet precies zoals blockchain, het is eerder hun eigen variant.

DCEP-geldautomaten?

Chinese nieuwsbronnen melden dat de Agricultural Bank of China de eerste bank zal zijn die DCEP-geldautomaten zal lanceren die digitale RMB-functies zullen hebben.

Een mandaat om Blockchain te adopteren

China heeft een landelijk initiatief opgezet om de adoptie van Blockchain vooruit te helpen. President Xi Jinping heeft opgedragen dat de ‘ontwikkeling van blockchaintechnologie in het land’ op 24 oktober moet worden versneld voor het Politiek Bureau. Deze toespraak werd ook herhaald door Li Wei, hoofd van de People’s Bank of China. In april 2020 lanceerde China het Blockchain-servicenetwerk om alle Blockchain-gerelateerde projecten in de natie te verenigen.

China heeft de “Blockchain, not Cryptocurrency” geadopteerd, waarbij de voordelen van Blockchain worden benadrukt. Aan de andere kant worden cryptocurrencies die eigen zijn aan Blockchain onderdrukt omdat Cryptocurrency Exchanges en ICO’s in het land zijn verboden.

China zal naar verwachting tegen 2020 $ 1,42 miljard USD uitgeven aan blockchain-ontwikkeling

Statista-onderzoek Verslag doen van

DCEP is een gecentraliseerde valuta

DCEP is een digitale valuta die wordt uitgevoerd op een gecentraliseerd privénetwerk – de Centrale Bank van China heeft volledige toegang tot en controle over de valuta. Dit is een enorm contrast met Bitcoin, dat een open gedecentraliseerd netwerk heeft waar geen gecentraliseerde leider is. In het geval van DCEP heeft de centrale bank van China de mogelijkheid om DCEP te creëren of te vernietigen.

Handelen in DCEP? Welke platforms ondersteunen DCEP?

Enkele uren nadat DCEP is aangekondigd, hebben verschillende (mogelijk zwendel) Chinese beurzen een lijst gemaakt IOU’s of knock-off klonen van DCEP. Het is belangrijk om te weten dat DCEP momenteel alleen wordt gedistribueerd naar banken die werken met de PBoC en niet beschikbaar zal zijn voor het publiek. Als je wilt weten wat gerenommeerde uitwisselingen zijn, bekijk dan onze gids voor beste cryptocurrency-uitwisselingen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om GEEN DCEP te verhandelen totdat het officieel is vrijgegeven, aangezien er geen garantie is dat uitwisselingen toegang hebben tot de digitale valuta.

Knock-off klonen van DCEP worden al verhandeld in (mogelijk) zwendelbeurzen.

Hoe DCEP te kopen?

Momenteel is DCEP alleen beschikbaar voor andere banken die samenwerken met de People’s Bank of China. Dit zal uiteindelijk in 2020 opengaan voor het grote publiek. Er zijn momenteel geen cryptocurrency-exchanges die DCEP verhandelen.

Is DCEP een uitdaging voor het Amerikaanse monetaire systeem??

Het overweldigende beeld lijkt ja te zijn, zowel vanuit het Chinese als vanuit het Amerikaanse perspectief. Volgens statistieken van de Wereldbank gebruiken 1,7 miljard volwassenen over de hele wereld contant geld omdat ze geen bankrekeningen hebben. Tweederde van deze bevolking heeft echter een mobiele telefoon waarmee geld kan worden afgewikkeld. Dit is wat er gebeurt in China, waar mobiele betalingen zoals Alipay of WeChat Pay meer dan 1,7 miljard klanten hebben in heel China. Momenteel verwerken de twee online betalingsbedrijven maandelijks meer betalingen dan Paypal in heel 2017 (d.w.z. $ 451 miljard). In China is het heel gebruikelijk dat straatverkopers betalen met Alipay of WeChat.

Alipay en WeChat worden geaccepteerd bij een ATV-verhuurwinkel

Nu de betalingsinfrastructuur voor mobiele portemonnees aanwezig is, zou hun samenwerking met de PBoC het antwoord kunnen zijn op de distributie van DCEP in het buitenland. Dit zou passen in het Chinese ‘Belt and Road Initiative’, dat tot doel heeft een nieuwe handelsroute aan te leggen die Azië met Europa en Afrika verbindt. Het idee is dat wanneer DCEP wordt gebruikt door mobiele portemonnees, bevolkingsgroepen langs de Belt en Road kunnen worden verbonden, waarbij bestaande financiële infrastructuren volledig worden omzeild en onbetaalde mensen de mogelijkheid krijgen om online aankopen te betalen en hun spaargeld op te bouwen..

Vertrouwen in Fed-voorzitter bereikt hoogste punt sinds Greenspan-tijdperk ...Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve

In de VS ziet de overheid geen vraag naar een digitale valuta. In een brief van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, was hij van mening dat veel van de uitdagingen die een digitale valuta wil oplossen niet gelden voor de VS. Volgens hem is het betalingslandschap in de VS al zeer competitief en innovatief, met tal van digitale betalingsopties voor consumenten. Powell merkte ook op, in navolging van de gevoelens van die Amerikaanse wetgevers die tegen Weegschaal zijn, dat een digitale betaling waarvan je elke betaling zou weten en kunt volgen, onaantrekkelijk zou zijn voor de VS..

Terwijl de House Committee on Financial Services ook ziet dat Libra potentieel aanleiding geeft tot bezorgdheid over de nationale veiligheid, waarnemers Bedenk dat de uitdaging van China niet serieus wordt genomen. Omdat aan de andere kant China zich zorgen maakt dat Libra de dominantie van de Amerikaanse dollar zal versterken en daarom werkt aan een versnelde lancering van DCEP. En het is waarschijnlijk dat China de dreiging van Weegschaal zal ontlopen.

Vanuit een breder perspectief zijn sommigen van mening dat DCEP kan worden gebruikt als wapen tegen de VS in een economische oorlog. Dit komt omdat naarmate DCEP wordt geaccepteerd over de Belt and Road, China de macht zal hebben om de economische activiteit van mogelijk de helft van de wereldbevolking volledig te bewaken en te controleren. Met DCEP kan China de uitgaven en transacties van iedereen volgen en kan het digitale activa van klanten in hun mobiele portemonnee in beslag nemen of vergrendelen. We hebben dit al gezien in China, waar, samen met het ‘sociale kredietsysteem’, miljoenen mensen al uitgesloten zijn van het kopen van vliegtickets met hun mobiele portemonnee.

Verschijning in de Chinese televisiedebatshow “Tiger Talk”

Op 29 augustus 2020 verscheen ik in de Chinese Phoenix-televisieshow “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk is een van de langstlopende shows van Phoenix TV. Elke week wordt er gedebatteerd over een groot maatschappelijk probleem of evenement, en worden experts, academici en gasten uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie. Ik werd door Phoenix Television uitgenodigd als een buitenlandse analist om het onderwerp van de week te bespreken, namelijk “DC / EP: China’s uitgave van digitale valuta, zal het de hegemonie van de Amerikaanse dollar doen schudden?”. Je kunt de aflevering bekijken hier.

Boxmining Tiger TalkGastoptreden op Tiger Talk

Implicaties van DCEP op Bitcoin en cryptocurrencies

In eerste instantie moet er altijd rekening mee worden gehouden dat DCEP en Bitcoin / cryptocurrencies enorm verschillen. Belangrijkste verschillen zijn dat DCEP niet noodzakelijk blockchain-technologie gebruikt en dat het een gecentraliseerde valuta is die onder controle staat van een gecentraliseerde autoriteit. Lees meer over de verschillen tussen DCEP, Libra, Bitcoin en Cash.

De grootschalige promotie van DCEP op de nationale televisie in augustus 2020 zet Chinese burgers echter zeker schrap en bereidt ze voor op een digitale versie van de RMB. De geleidelijke uitrol van DCEP zal de gemiddelde burger ook laten wennen aan het daadwerkelijke gebruik van digitale valuta.

Als gevolg hiervan speculeren veel mensen opgewonden over de mogelijkheid van een brug tussen DCEP en verschillende bestaande blockchain-projecten, waarbij sommige projecten beweren dat ze het eerste project zullen zijn dat op DCEP wordt gelanceerd. Houd er echter rekening mee dat we niet de volledige technische details van DCEP kennen, dus we weten niet hoe deze brug tussen blockchain en DCEP zal werken, of helemaal niet. Het feit is ook dat China momenteel erg vijandig staat tegenover cryptocurrencies, dit komt vooral door een aantal cryptocurrency-zwendel, zoals Plus Token. Als gevolg hiervan heeft de Chinese overheid verschillende bankrekeningen gesloten waarvan werd vastgesteld dat ze betrokken waren bij cryptocurrency-overdrachten en alle ICO’s, verschillende grote cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance en OKEx en enkele over the Counter-desks verboden. Daarom vinden veel cryptocurrency-kringen en discussies ondergronds plaats, zoals in privé WeChat-groepen.

In een verwarrende wending hebben de officiële mediakanalen van de CCP 参考 消息, Xinhua en CCTV de krantenkoppen naar voren geschoven dat crypto-activa tot nu toe de best presterende activa zijn. Dovey Wan, Founding Partner van Primitive Ventures, heeft opgemerkt dat de echte bedoeling achter deze media-push moeilijk te interpreteren is, maar tot nu toe ziet de Chinese cryptocurrency-gemeenschap dit als een signaal dat crypto zijn top heeft bereikt. Ondertussen zien mensen dit aan het westfront op Twitter als een bull-signaal. Momenteel, zonder verdere bewegingen of nieuws in China over DCEP of op het gebied van cryptocurrency, kunnen we alleen maar afwachten wat de volgende stap van China zal zijn..

Hmm, dit is een interessante propagandasfeer van CCP’s officiële mediakanalen als 参考 消息, Xinhua en CCTV2

de kop “cryptoasset is de best presterende asset YTD” was te zien op alle wegen, in de krant, online media en op tv

Het is zeldzaam voor zo’n gecoördineerde inspanning pic.twitter.com/2g6VDsV5SE

– Dovey “Tapijt The Fiat” Wan&# 129680;&# 129430; (@DoveyWan) 25 september 2020

Zal DeFi regeringen ertoe aanzetten om eindelijk CBDC’s te adopteren?

Decentralized Finance (DeFi) kan worden beschouwd als de cryptocurrency en blockchain-ster van 2020, omdat het de cryptocurrency-markt nieuw leven heeft ingeblazen en de broodnodige heropleving en positiviteit heeft gebracht. Maar wat is DeFi? Kortom, DeFi probeert traditioneel bankieren naar zich ontwikkelende industrieën te brengen, maar met een twist: het zou open-source, gedecentraliseerd, goedkoop zijn en zal de tussenhandel overbodig maken..

Dus wat kunnen centrale banken en de overheid doen om hun dominante status quo te behouden en tegelijkertijd te profiteren van de technologie die DeFi kan brengen? Een antwoord zou kunnen zijn om een ​​CBDC te creëren. In een Forbes artikel, suggereert de auteur dat CBDC een positieve zet zou zijn voor overheden, omdat het geld tokeniseert terwijl gebruikers kunnen genieten van de voordelen van goedkopere, snellere transacties.

Het artikel gaat ook in op onze berichtgeving over DCEP en bespreekt de voortgang van China bij het testen van DCEP in tegenstelling tot de voortgang van de introductie van een CBDC in de VS. Het suggereert dat regeringen en instellingen echter snel moeten zijn om in te halen, aangezien wekelijks nieuwe DeFi-oplossingen op het gebied van betalingen, hypotheken, verzekeringen enz. Worden gecreëerd, en dit legioen van fintech-innovators groeit. Deze innovators dagen de status quo uit, en met de toenemende voordelen van DeFi kan er binnenkort een echte concurrent zijn die om de aandacht van de burger-consument wedijvert..

Wanneer wordt DCEP officieel gelanceerd?

Er is nog geen specifiek tijdschema voor het formele debuut van DCEP. Hoewel sommige experts voorlopig aan China Daily, een nieuwskanaal in China, hebben onthuld dat voordat DCEP officieel wordt gelanceerd, er wellicht nog aanpassingen aan de oorspronkelijke plannen nodig zijn, aangezien de situatie veel “gecompliceerder” is. De experts onthullen ook dat het onduidelijk is of DCEP in de tweede helft van 2020 kan debuteren, hoewel de plannen voor de ontwikkeling ervan zeker zijn opgevoerd door de PBoC..

Notitie: Eerdere publicaties hebben naar de nationale munteenheid verwezen als CBDC.

Bijgewerkt: 7 oktober 2020 over de vraag of DeFi regeringen ertoe zou aanzetten om CBDC’s te adopteren.

Wordt door DCEP ondersteund door Gold?

Het simpele antwoord is “Nee”. Over een recente aflevering van Kitco News, journalist Max Kaiser beweerde dat China zal een door goud gedekte cryptocurrency lanceren, met de bedoeling de USD als reservevaluta te vernietigen. Hij voegde eraan toe dat China al 20.000 ton goud heeft vergaard. Dit is echter slechts speculatie – China heeft geen plannen om terug te keren naar de goudstandaard of door goud gedekte cryptocurrencies uit te geven..

Zal DCEP interoperabel zijn met andere cryptocurrencies

Er zijn veel plannen om gateways te bouwen waarmee DCEP naar andere cryptocurrencies kan worden omgewisseld. Projecten zoals Algorand hebben aangegeven DCEP te willen steunen en mogelijke bruggen te bouwen om deze valuta te ruilen. Omdat de technische details van DCEP echter niet volledig zijn onthuld, zijn dergelijke bruggen nog niet gebouwd.

Bronnen:

https://www.forbes.com/sites/lukefitzpatrick/2020/10/06/defi-may-push-governments-to-adopt-cbdcs/#2d2c1f6f3f5e

https://www.asiacryptotoday.com/how-china-and-the-world-reacted-to-xi-jinpings-blockchain-comments

https://venturebeat.com/2019/09/15/wake-up-us-federal-reserve-china-just-showed-how-digital-currency-is-done/

https://www.reuters.com/article/us-china-blockchain-idUSKBN1X704A

https://u.today/just-in-chinese-central-bank-to-launch-digital-currency-called-dcep

https://beincrypto.com/chinas-dcep-to-be-worlds-first-national-digital-currency-says-ccie-vice-chairman/

https://qz.com/1710850/chinas-central-bank-could-gain-from-a-digital-yuan-cbdc/

https://www.asiacryptotoday.com/news/china-digital-yuan-dcep/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me