10 måter å tjene penger på Bitcoin [2021]

Bitcoin er litt over 10 år nå, og det har tatt verden med storm. Det har skapt mange overnattende millionærer gjennom de forskjellige okseløpene, den høyeste verdien som ble nådd i januar 2021 da den nådde en topp i overkant av $ 38.000. På grunn av sin komplekse natur og høye fortjeneste tiltrekker den alle slags mennesker, noen som utnytter andres manglende kunnskap. Mange har blitt bytte for bitcoin-svindel og ponzi-ordninger. Derfor er det viktig å vite hva bitcoin er og hvordan du faktisk kan tjene penger på bitcoin.

Hva er bitcoin?

pompøs bullish om bitcoin

Bitcoin er et kryptovaluta og verdensomspennende betalingssystem. Det er den første desentraliserte digitale valutaen, siden systemet fungerer uten en sentralbank eller en enkelt administrator. Nettverket er peer-to-peer, og transaksjoner skjer direkte mellom brukerne, uten en mellommann.

Bitcoin oppnår denne nye uavhengigheten gjennom ny teknologi og avhengighet av utrolig komplisert matematisk bevis – kalt kryptografi.

Siden ingen enkelt administrator er ansvarlig for vedlikehold eller sikkerhetskopiering av Bitcoin, blir transaksjoner utstedt i Bitcoin verifisert og registrert i en offentlig distribuert hovedbok. Denne offentlige hovedboken kalles blockchain.

Hvordan fungerer Bitcoin?

mørk netto kryptovaluta

En blockchain, som først skissert av den anonyme forfatteren Satoshi Nakamoto, er egentlig en offentlig reskontro som distribueres og vedlikeholdes av datamaskiner over hele verden via internett..

Blockchain er i stedet en delt offentlig hovedbok som hele Bitcoin-nettverket er avhengig av. Blockchain trekker navnet sitt fra den underliggende datastrukturen som består av 1 megabyte filer kalt ‘Blocks’, som egentlig er hovedbøker selv. Blokker blir ‘lenket’ sammen gjennom et komplekst matematisk bevis.

Enkelt sagt, blockchain er en form for hovedbok som – i stedet for å bli oppbevart av en bank – i stedet deles mellom Bitcoin ‘gruvearbeidere’ og ‘noder’ over hele verden..

Alle nettverksnoder (datamaskiner som kjører Bitcoin-programvare) har potensial til å få tilgang til Blockchain og se godkjente transaksjoner uten barrierer som hindrer tilgang (for eksempel en bank som betaler for sine tjenester for å opprettholde en transaksjonshistorikk).

Blockchain er i stedet avhengig av kryptografi (kunsten å skrive eller løse koder) som bevis, i stedet for å stole på en tredjepart for å autentisere og verifisere alle ventende transaksjoner før de finner sted. Prosessen med å autentisere ventende transaksjoner og samle dem inn i en blokk som skal inkluderes i Blockchain kalles “Mining”. Denne prosessen utføres av medlemmer av Bitcoin-samfunnet som kalles “Miners”.

Mining trekker navnet sitt fra metaforen at Miners mottar Bitcoin som en belønning på en lignende måte som sjeldne varer, som gull, blir utvunnet fra bakken. Gruvearbeidere er databrukere med utrolig kraftig maskinvare som løser komplekse matematiske problemer for å kryptografisk verifisere en blokk med transaksjoner, og deretter koble dem til alle tidligere transaksjoner i Bitcoin-nettverket..

Gruvearbeidere betjener Bitcoin-samfunnet ved å sikre nettverket. Prosessen med å løse det kryptografiske beviset for en blokk er ekstremt ressurskrevende. Ved å vinne løpet for å bryte 1 megabyte ‘blokker’ av transaksjoner, mottar gruvearbeidere en ‘bounty’ eller ‘belønning’ i Bitcoin. Dette er også hvordan nye Bitcoins tildeles og går inn i systemet.

Ved transaksjoner i Bitcoin utnytter parter det som kalles en “Bitcoin Wallet” for å utveksle valører i Bitcoin (BTC). Bitcoin Wallets gir brukerne både en offentlig nøkkel (adressen man sender fra eller som man mottar Bitcoin fra) samt en privat nøkkel.

En privat nøkkel er en utrolig viktig ‘signatur’ for Bitcoin-brukere, som brukes til å bekrefte ventende transaksjoner ved å gi et matematisk bevis for at de stammer fra eieren av den aktuelle lommeboken..

Når en bruker ønsker å gjøre transaksjoner i Bitcoin, blir deres intensjon signalisert på Blockchain ved å sende inn en transaksjon signert med brukerens private nøkkel. Bitcoin-nettverket validerer deretter transaksjonen ved å kontrollere at til- og fra-adressene er gyldige, at den private nøkkelen er gyldig, og at den har tilgang til nok midler til å utføre transaksjonen. Transaksjonen blir vanligvis bekreftet i nettverket i løpet av de følgende ti minuttene.

Bitcoin, som et finansielt system, er designet for å selvregulere. En ondsinnet transaksjon krever så mye beregning (og dermed strøm) at det i nesten alle tilfeller er mer lønnsomt å bruke den samme beregningskraften for å sikre nettverket i stedet og samle blokkbelønningen. Dette er det som hindrer aktører i å angripe nettverket og bevarer Blockchain fra å registrere ondsinnede eller falske oppføringer.

Brukere over hele verden kan enten skaffe seg Bitcoin som en belønning for gruvedrift og sikring av nettverket, motta kryptovalutaen som en gave eller som anbud for utførte tjenester, eller kan kjøp Bitcoin fra en online valutaveksling etter eget valg.

Misforståelser

Som med fremveksten av ny teknologi, omgir Bitcoin flere misforståelser som ikke nøyaktig beskriver hvordan Bitcoin-nettverket (eller kryptovalutaer generelt) fungerer.

Til tross for populært rykte er det ikke mulig å ‘hacke’ Bitcoin-nettverket og opprette eller utstede Bitcoins på falske måter; dette ville kreve ‘konsensus’ av hver eneste node rundt om i verden for å gjøre. På samme måte som en fysisk lommebok kan bli stjålet med valuta inne, kan Bitcoin Wallets imidlertid ha forskjellige sårbarheter avhengig av utsteder og opprinnelse, og Wallets selv kan bli angrepet.

Transaksjonspartier er pseudonymt, ettersom Blockchain ikke illustrerer navnene på partiene, men i stedet gir en tilfeldig liste over tall og bokstaver for å skildre transaksjonspartier.

Mens man kan stole på en bank for å sikre personvernet til sin bankkonto (en privat hovedbok), har alle datamaskiner i Bitcoin-nettverket potensialet til å se Blockchain og kan vanligvis se hver Wallet-saldo.

Videre er alle transaksjoner ytterligere synlige på Bitcoin-nettverket. Selv om navnene på transaksjonspartner ikke blir offentliggjort i nettverket når du bytter Bitcoin, kan sofistikert analyse av blockchain tillate tredjeparter å spore strømmer gjennom nettverket..

Fremtiden for penger?

Bitcoin tilbyr et fantastisk alternativ til det tradisjonelle banksystemet, er avhengig av uforanderlig matematisk bevis for grunnlaget, og tilbyr for første gang i menneskets historie en desentralisert valuta der tillit mellom to parter kan skaleres til det nivået der et globalt samfunn har like tilgang til et globalt monetært system som er naturlig digitalt.

Bitcoins suksess vil i fremtiden bli bestemt av hvor mange mennesker og markeder rundt om i verden som er forberedt på å akseptere det som en de facto digital valuta, og hvordan banker og andre regulatorer rundt om i verden kan oppfatte Bitcoin-nettverket som en trussel mot deres suverenitet og selve eksistensen.

Hvordan tjene penger med Bitcoin

HODLing – Kjøp og hold

Kjøp bitcoin fra en kryptokursutveksling og HODL til en fremtidig dato da verdien har steget betydelig. Begrepet HODL oppstod da en næringsdrivende feilstavet ordet hold i et bitcoinforum da han mente å si at han vil holde fortjenesten i stedet for å selge. HODLing er en form for langsiktig bitcoin-investering der du kjøper nå uten å ha til hensikt å selge i nær fremtid og satse på valutaenes langsiktige verdi.

Bitcoin-handel

Bitcoin-handel kjøper og selger på avanserte kryptovaluta-børser ved hjelp av handelskart som ligner på forex-handel for å prøve å forutsi prisbevegelser forårsaket av eksterne faktorer i markedet, for eksempel hendelser som bitcoinhalvering, regulering og bransjenyheter. Bruke teknikker som sentiment, teknisk og grunnleggende analyse for å hjelpe med handelsbeslutninger.

Bitcoin Arbitrage 

Arbitragehandel er når man kjøper bitcoin for en lav pris til den billigste børsen og deretter selger den til en høyere pris på en annen børs. Arbitragehandleren utnytter prisforskjeller mellom forskjellige børser for å oppnå et raskt lavrisikooverskudd.

Bitcoin futures trading

Bitcoin futures tillater handelsmenn å spekulere i prisen på bitcoin uten å faktisk eie bitcoin. Det satser lenge eller kort mot prisen på bitcoin over en spesifisert periode. Bitcoin futures kontrakter fungerer på samme måte som futures kontrakter for tradisjonelle finansielle eiendeler.

Bitcoin Solo Mining

 Du kan være en gruvearbeider hvis du har satt opp din egen bitcoin-gruvearbeider. Dette er en vanskelig måte å bryte på, da det kan ta lengre tid å generere blokker, avhengig av utstyret ditt, da du trenger store hashrater.

Bitcoin gruvedrift

 Et bitcoin mining pool er når bitcoin minearbeidere forener krefter for å øke hashing power slik at de genererer blokker raskere når vanskeligheter øker. Ved å samle ressursene genererer de blokker i raskere tempo, og belønningen deles i henhold til bidrag.

Bitcoin sky mining 

Du signerer en kontrakt om å leie gruveutstyr på et eksternt sted i en bestemt tid. Gruvedriften skjer eksternt på steder der det er rimelig å gruve kryptovalutaer. Du trenger ikke forholde deg til å kjøpe maskinvare, sette opp, driftskostnader som inkluderer strømkostnader, varme og støy generert av fans. Ved å investere får du daglige utbetalinger som er basert på investeringen din uten å gruve direkte.

Bitcoin Network Marketing

Det har vært en økning i selskaper som tilbyr bitcoin mining investering via en struktur der folk får henvisningsprovisjoner. De hevder å kombinere kryptovalutaer og nettverksmarkedsføring. Et typisk marked for markedsføring av bitcoin-nettverk krever at du kjøper en kontrakt for bitcoin-gruvedrift som ligner på sky mining, og deretter begynner du å tjene utbyttebeløpet avhengig av hvilken pakke du kjøper. Nettverksmarkedsføringssiden av ting kommer inn via en ordning der du får bonuser og provisjoner fra alle menneskene du henviser til det spesielle Bitcoin-nettverksmarkedsføringsnettverket. Et slikt nettverk er Gruvedrift.

Bitcoin tilknyttede programmer 

Kryptovalutaselskaper utbetaler belønninger i bitcoin for folk som henviser nye kunder til sine virksomheter. Dette er veldig vanlig i kryptokursutvekslinger for å ha tilknyttede programmer som kundene deres deler via sosiale medier for å tiltrekke seg andre brukere. For eksempel blir du med i et bitcoin-tilknyttet program og lager deretter youtube-videoer om produktet med tilknytningskoblingen i beskrivelsen, og du får betalt for alle som registrerer deg via lenken din.

Bitcoin kraner 

Bitcoin kraner er nettsteder som betaler deg i Satoshis (den minste brøkdelen av en bitcoin, 0,00000001 BTC) for å fullføre enkle oppgaver som å se på videoer, klikke på annonser, laste ned apper og fullføre undersøkelser.

Nå vet du litt mer om hva bitcoin er og hvordan folk tjener penger på bitcoin. Les mer av artikkelen vår under læringsdelen og finn ut om utveksling av kryptovaluta her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me