Cryptowetten over de hele wereld

China heeft momenteel een van de meest restrictieve beleidsmaatregelen ter wereld als het gaat om cryptocurrencies. In 2013 verbood China alle bitcoin-transacties. Bovendien verbood de Chinese overheid in 2017 ook alle ICO’s en crypto-uitwisselingen. Velen gebruiken echter buitenlandse platforms die nog niet zijn voorzien van een firewall om cryptocurrency te verhandelen.

Japan, heeft daarentegen een van de meest open en progressieve benaderingen ter wereld. Bitcoin wordt daar als wettig betaalmiddel beschouwd. Een wet die in 2017 is aangenomen, erkent cryptocurrencies als legaal eigendom in het land. Als reactie op inbreuken op en hacks in beurzen, keurde Japan ook nieuwe voorschriften voor de crypto-industrie goed, waardoor beurzen zich moesten registreren bij FSA (Financial Service Agency). Alle winsten op cryptocurrencies worden gecategoriseerd als ‘diverse inkomsten’ en investeerders worden belast tegen tarieven van 15% -55%.

In Zuid-Korea, cryptocurrencies worden niet als wettig betaalmiddel beschouwd. Uitwisselingen, hoewel legaal, maken deel uit van een streng gecontroleerd regelgevend systeem. Belasting op cryptovaluta in Zuid-Korea is een grijs gebied: aangezien ze niet worden beschouwd als een valuta of een financieel actief, wordt er momenteel geen belasting geheven over winsten uit de handel in cryptovaluta.

In de V.S.. cryptocurrencies worden niet als wettig betaalmiddel beschouwd, maar de federale autoriteiten verschillen in feite in hun definitie van de term ‘cryptocurrency’ en hun regelgevingsaanpak. Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie (SEC) beschouwt cryptocurrencies bijvoorbeeld als financiële effecten. Daarentegen is The Commodities Futures Trading Commission (CFTC) beschrijft bitcoin en sommige andere cryptocurrencies als handelswaar en staat cryptocurrency-derivaten toe om openbaar te verhandelen op beurzen. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, verschillen de verdere wetten die uitwisselingen regelen per staat. Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën de dringende behoefte aan crypto-regelgeving benadrukt en een werkgroep gevormd om de mogelijkheden voor duidelijke regelgeving te onderzoeken..

LEES Het internationale Blockchain-servicenetwerk van China integreert Tezos Blockchain

Zwitserland heeft een van de meest vriendelijke omgevingen voor cryptocurrencies in Europa. Cryptocurrencies en uitwisselingen zijn volledig legaal en worden gereguleerd door lokale wetten. De Zwitserse federale belastingdienst (SFTA) beschouwt cryptocurrencies als financiële activa en zijn onderworpen aan de Zwitserse vermogensbelasting.

Momenteel, het VK heeft geen specifieke cryptocurrency-wetten. In 2018 onthulde Bank of England echter dat de cryptocurrency-regelgeving in het VK binnenkort beschikbaar zal zijn. Toch worden cryptocurrencies op dit moment niet als wettig betaalmiddel beschouwd. HMRC heeft een briefing uitgebracht over de fiscale behandeling van cryptocurrencies, waarin staat dat alle winsten uit de handel in cryptocurrencies onderworpen zijn aan vermogenswinstbelasting.

In Gibraltar cryptocurrency wordt niet als wettig betaalmiddel beschouwd, maar uitwisselingen zijn legaal en opereren binnen een goed gedefinieerd regelgevend kader. Het land heft geen vermogenswinst of dividendbelasting op cryptocurrencies, en crypto-uitwisselingen zijn onderworpen aan een vennootschapsbelastingtarief van 10%.

De Europese Unie heeft geen specifieke wetgeving met betrekking tot cryptocurrencies. Hoewel het in geen van de landen een wettig betaalmiddel is, verschillen de exacte cryptocurrency-wetten in elke individuele lidstaat. In Malta, cryptocurrencies worden door de overheid erkend als ‘een ruilmiddel, een rekeneenheid of een waardeopslag’. Estland de overheid beschouwt cryptocurrencies als “waarde weergegeven in digitale vorm”. In Luxemburg de overheid erkent dat cryptocurrencies moeten worden benaderd als ‘geaccepteerd als betaalmiddel voor goederen en diensten’.

LEES Het Lygon Blockchain-platform wordt uitgebreid voor commercieel gebruik in Australië

Regelgeving overal Latijns Amerika verschillen van de wetgevende ondersteuning tot volledige verboden. In Bolivia er is een eenzijdig verbod op cryptocurrencies en uitwisselingen allemaal samen. Terwijl in Mexico, Argentinië, Brazilië, Chili cryptocurrencies worden algemeen geaccepteerd als betaalmiddel. Ecuador is het eerste land dat zijn eigen cryptocurrency lanceert, maar verbiedt alle andere cryptocurrencies behalve het door de overheid uitgegeven SDE-token (Sistema de Dinero Electrónico). De economische crisis en de daaropvolgende vrije val van de bolívar-gemiddelde cryptocurrencies worden algemeen aanvaard in Venezuela.

Over het algemeen lijkt het erop dat blockchain-technologie en cryptocurrency de bestaande wetten snel overtreffen en een nieuw wettelijk kader vereisen. Het lijkt erop dat regeringen over de hele wereld de noodzaak van up-to-date regelgeving beginnen te erkennen. Leden van de G20 publiceerden in juni 2019 een verzoek om een ​​wereldwijd regelgevend kader voor cryptocurrencies te implementeren om de voordelen, uitdagingen en kansen die samenkomen met cryptocurrencies beter te beheren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me