Wat zijn Altcoins en waarom moet u er in 2021 op letten?

Cryptocurrencies en blockchain-technologie hebben zich gevestigd in de wereld van de reguliere economie met de astronomische waardestijging van Bitcoin rond medio 2017. Ondanks het feit dat veel van de mogelijke toepassingen van blockchain nog steeds een mysterie zijn voor het grootste deel van de bevolking, richten investeerders van over de hele wereld hun aandacht op deze alternatieve activa als middel om winst te genereren..

Het is echter niet allemaal Bitcoin. Altcoins, of alternatieve munten, zijn vormen van digitale valuta die gebaseerd zijn op dezelfde technologische principes als Bitcoin, zij het met verschillende namen en waarderingen. Cryptomunten zoals Litecoin of Ethereum kunnen een goede waarde bieden tegen relatief lage prijzen, mogelijk zelfs beter dan Bitcoin, dat veel ups en downs heeft gekend sinds zijn opmerkelijke roem drie jaar geleden..

Altcoins kan ook kansen bieden aan innovators en ondernemers om cryptocurrencies te gebruiken op veel financiële gebieden, zoals razendsnelle internationale overschrijvingen. Een goed voorbeeld van zo’n altcoin is Ripple (XRP), dat steeds populairder wordt in de cryptocurrency-markt vanwege het potentieel om snel en tegen zeer lage kosten valutatransfers te realiseren. In feite, als u de laatste XRP-nieuws vandaag, je zult de toenemende populariteit onder multinationale banken opmerken, wat laat zien hoe ver altcoins zijn gekomen sinds ze begonnen als een nieuwigheid die overschaduwd werd door het succes van Bitcoin.

Dit artikel gaat in op de meest populaire altcoins en hoe ze kunnen bijdragen aan de cryptocurrency-revolutie die zich voor onze ogen ontvouwt.

Wat zijn Altcoins?

Voordat u naar de verschillende soorten altcoins en hun potentiële toekomstige waarde gaat, moet u begrijpen wat ze werkelijk zijn en hoe ze verschillen van Bitcoin. In de meest basale termen zijn altcoins alternatieven voor Bitcoin, net zoals andere valuta’s alternatieven zijn voor de Amerikaanse dollar.

READ BBVA wint de hoofdprijs voor zijn blockchain-zakelijke kredietplatform

In tegenstelling tot reguliere valuta’s, die allemaal op min of meer dezelfde regels werken, ook al zijn ze dat wel gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, elke altcoin heeft zijn eigen aparte regelset. Ze variëren in mijntijd, de hardware die nodig is om ze te minen en transactiesnelheden en vergoedingen. Dankzij deze verschillen kunnen altcoins nuttig en waardevol blijven op de markt, zelfs ondanks hun lage waardering in vergelijking met Bitcoin.

Het is waarschijnlijk dat geen enkele altcoin ooit de verbluffende marktkapitalisatie van Bitcoin van bijna zal bereiken 120 miljard dollar, maar dat hoeft niet zo erg te zijn. Net zoals Bitcoin waardevol is gebleken voor beleggers als een (zeer volatiel) actief, dat kan worden verhandeld voor niet-digitale valuta, kunnen altcoins op een groot aantal verschillende manieren worden gebruikt, zoals het gebruik van cryptocurrency om internationaal geld te stroomlijnen en te vereenvoudigen. transfers.

Soorten Altcoins

Er zijn verschillende soorten altcoins. Ze worden bepaald door de verschillende mogelijke toepassingen en de oorspronkelijke bedoelingen van hun makers.

Stabiele munten zijn een soort altcoin die is ontworpen om de waanzinnige vluchtigheid van de meeste cryptocurrencies tegen te gaan. Hun waarde is gekoppeld aan een specifieke grondstof of index. Een van de beste voorbeelden van een stablecoin is Tether – een munt die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld. Eén Tether-token is altijd $ 1 waard, wat het een geweldige optie maakt als u op zoek bent naar een snelle en veilige manier om contant geld over de hele wereld over te maken.

Digitale tokens zijn altcoins die worden ondersteund door of gebaseerd op een reeds bestaande munt. Cryptomunten zoals de reeds genoemde Tether kunnen zowel als digitale tokens als stablecoins worden beschouwd, omdat Tether is gebaseerd op een combinatie van blockchains, waaronder Ethereum.

LEES Duitsland’s oudste Bank Hauck & Aufhäuser is helemaal klaar om in 2021 een cryptofonds uit te rollen

De definitie van waarde van de meeste crypto’s draait niet om hun prijzen in echte valuta’s, maar eerder om hun potentieel op de markt en wat ze te bieden hebben als een entiteit die parallel loopt met de decennia oude financiële systemen die onze wereldeconomie domineren. . Ze hebben ook de neiging zich te concentreren op wat Bitcoin goed heeft gedaan en wat verbeterd zou kunnen worden in dat model, waardoor elke nieuwe altcoin een interessante case study wordt van de hypothetische toekomst van cryptocurrencies..

Het komt neer op

Er zijn veel andere redenen waarom u zou moeten overwegen om in 2020 in altcoins te investeren. Litecoin bijvoorbeeld, hoewel gewaardeerd tegen een fractie van wat een bitcoin waard is, is buitengewoon aantrekkelijk in termen van hoeveel ervan daadwerkelijk kan worden gedolven. De Litecoin-blockchain kan in totaal 84 miljoen munten produceren, in tegenstelling tot de ‘magere’ 21 miljoen van Bitcoin. Combineer dat met de 2,5 minuten per munt van Litecoins mining-tijd met 10 minuten per Bitcoin, en je hebt een cryptocurrency die betere transactietijden en gebruikswaarde heeft dan de koning van crypto zelf..

Zelfs de oprichters van Bitcoin zijn doorgedrongen tot het feit dat sommige altcoins bepaalde dingen beter doen en met hun eigen alternatief zijn uitgekomen: Bitcoin Cash, dat aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp. Hoewel het niet wordt beschouwd als een van de ‘echte’ altcoins omdat het onder de Bitcoin-paraplu opereert, geeft het een duidelijk signaal af waarom we deze nieuwe munten nodig hebben en hoeveel ruimte er nog voor verbetering is in de cryptocurrency-industrie..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me