En guide til å kjøpe Bitcoin

Mange, selv om de er nysgjerrige, viker unna å investere i Bitcoin. For det meste, fordi det virker som en komplisert investeringsmulighet, er andre klar over at det er mange Bitcoin-svindel som gjør sine runder på internett, og mange har mistet inntektene sine på denne måten. Vi kan forsikre deg om at Bitcoin har mange lønnsomme muligheter for investorer og vokser i popularitet raskere enn vi tror. Det er viktig for oss at du forstår hvordan du kjøper bitcoin og hvordan det fungerer før du investerer i det. På denne måten vil du ha all informasjon du trenger for å ta en informert investeringsbeslutning.

Før vi begynner: Her er noen viktige takeaways

  • Bitcoin ble til i 2009 og ble opprettet av programvareutvikler Satoshi Nakamoto (Pseudonym).
  • Bitcoin er en virtuell valuta, noe som betyr at den eksisterer online og ikke kan skrives ut eller trekkes tilbake.
  • Bitcoin er desentralisert og styres ikke av noen finansinstitusjon eller sentral myndighet.
  • Alle Bitcoin-transaksjoner oppbevares i en offentlig reskontro. Dette er helt gjennomsiktig, og slik kan transaksjoner spores.
  • Selv om det er nesten umulig for din Bitcoin å bli hacket, er det mulig for din Bitcoin Wallet å bli kompromittert. Derfor er det viktig at du oppbevarer den sikkert.

Det du trenger for å begynne

En ny investor trenger noen få ting før de kjøper Bitcoin. Dette inkluderer en kryptokursutvekslingskonto, personlige identifikasjonsdokumenter, en sikker internettforbindelse og en betalingsmåte. Vi anbefaler at alle Bitcoin-investorer har sin egen personlige lommebok utenfor valutakontoen. Det er mulig å få Bitcoin til spesifikke minibanker, men det er viktig å merke seg at Bitcoin-minibanker nå krever statsutstedte ID-er fra begynnelsen av 2020. Vi anbefaler ikke at nye investorer stoler på Bitcoin-minibanker.

Ivrige Bitcoin-investorer må prioritere deres sikkerhet og privatliv. Det kan hende at du ikke kan akkumulere Bitcoin fysisk, men det regnes som en dårlig idé å skryte av hvor mye Bitcoin du eier. Som nevnt tidligere er det viktig å sikre Bitcoin-lommeboken din. Alle som får tilgang til en privat nøkkel til en offentlig adresse på Bitcoin blockchain kan gjøre transaksjoner. Dette er grunnen til at den private nøkkelen din skal holdes hemmelig.

Offentlig reskontro er tilgjengelig for alle. Imidlertid kan bare transaksjoner vises. Identiteten din holdes privat. Bitcoin-transaksjoner er mer gjennomsiktige enn kontanttransaksjoner, men med Bitcoin kan den brukes anonymt.

Her er en trinnvis guide om hvordan du kjøper bitcoin

Trinn 1: Velg en passende sentral

Det er veldig viktig at du registrerer deg for en kryptovaluta-utveksling. Det vil tillate deg å kjøpe, selge og holde kryptovaluta. Vi anbefaler å velge en børs som lar deg trekke kryptoen din inn i din egen personlige lommebok for å oppbevare dem sikkert. Siden Bitcoin er desentralisert og har individuell suverenitet, tillater noen børser deg å være anonym. De fleste børser opererer autonomt og er desentraliserte også.

hvor du kan kjøpe bitcoin

Trinn 2: Bekreft og finansier kontoen din

Når du har valgt utvekslingen din, må du sørge for at du har dine personlige dokumenter tilgjengelig. Du må kanskje oppgi personnummer, detaljer om arbeidsgiveren din og et bilde av førerkortet. Denne prosessen kan sammenlignes med å åpne en meglerkonto. Du kan bruke kredittkortet ditt til å kjøpe kryptovaluta. De fleste børser lar deg koble bankkontoen direkte eller sette inn fiat-valuta i en fiat-lommebok.

Trinn 3: Bestill

hvordan kjøpe bitcoin på etoro

Når du har koblet et betalingsalternativ til kontoen din, kan du nå kjøpe Bitcoin. Børsen din vil gi deg en rekke ordretyper og forskjellige måter å investere på. De fleste børser tilbyr markeder, begrensningsordrer og tilbakevendende investeringsalternativer.

Trinn 4: Åpne en digital lommebok

En digital lommebok er der du vil beholde alle dine Bitcoin og andre kryptovalutaer. Denne lommeboken fungerer med Blockchain-teknologien. Det er mange leverandører av digitale lommebøker på nettet. Vi anbefaler at du undersøker før du velger en passende. Det er i utgangspunktet to typer lommebøker du må være oppmerksom på:

  • Hot Wallets: Hot lommebøker refererer til online lommebøker. Denne lommeboken kjører på Internett-tilkoblede enheter som datamaskiner, telefoner eller nettbrett. Disse lommebøkene er vanligvis mer sårbare fordi de genererer de private nøklene til myntene dine og er mer sårbare for hackere.
  • Kalde lommebøker: Kalde lommebøker refererer til lommebøker som ikke er koblet til internett. De blir vanligvis referert til som frakoblede lommebøker og er tryggere enn varme lommebøker, siden det ikke er avhengig av Internett-tilkoblede enheter. Kalde lommebøker lagrer din private nøkkel på noe som ikke er koblet til internett og kan komme med programvare som fungerer parallelt, slik at du kan se porteføljen din uten å sette din private nøkkel i fare.

Finnes det alternative måter å kjøpe bitcoin på?

Ja, det er det. Her er noen flere måter du kjøper Bitcoin på:

1. Bitcoin-minibanker

Bitcoin-minibanker ligner personlige Bitcoin-børser. Du kan sette inn penger i en maskin og deretter bruke den til å kjøpe Bitcoin. Den vil da bli overført til den digitale lommeboken. Bitcoin-minibanker blir veldig populære.

2. Peer to peer-utveksling

Etter å ha opprettet en konto, kan du sende P2P-forespørsler om å kjøpe eller selge Bitcoin. Dette inkluderer informasjon om betalingsmåter og priser. Du vil da kunne bla gjennom oppføringer av brukere som kjøper og selger deres Bitcoin, og velger hvem du vil handle med.

Den beste måten å beskytte bitcoin på

Som forklart tidligere lagres Bitcoins i en digital lommebok. Denne lommeboken kan være maskinvarebasert eller online. Det kan også lagres på mobilenheten, skrivebordet eller holdes på din person, ved å skrive ut dine private nøkler og adresser på papir. Du lurer kanskje på hvor trygge alle disse lommebokalternativene er? Vel, det kommer an på hvordan du administrerer lommeboken din og settet med private nøkler den inneholder. Den største faren du står overfor er å miste den private nøkkelen eller få den stjålet.

*Viktig varsel: alle som har tilgang til dine private nøkler, vil kunne utføre transaksjoner. Dette er grunnen til at vi understreker viktigheten av å sikre dine digitale lommebokontoer fra hackere.

Her er noen måter du kan beskytte kontoen din:

  • Aktiver frakoblet modus

Dette er også kjent som fryselager. Lommebøker for fryselager er ikke koblet til internett, noe som gjør det til det sikrere alternativet og hindrer hackere i å få tilgang til kontoen din via internett. Vi anbefaler at du deler bitcoinsene du eier. Oppbevar noen i en digital lommebok og resten i kjølerom.

  • Sikkerhetskopier lommeboken din

Du kan ta sikkerhetskopi av hele lommeboken veldig tidlig i kjøpsreisen. Hvis enheten mislykkes, kan en historie med regelmessige sikkerhetskopier veldig godt være den eneste måten å gjenopprette valutaen i den digitale lommeboken din. Når du tar sikkerhetskopi av lommeboken din, må du lagre den på flere steder og angi et sterkt passord.

  • Krypter lommeboken din

Kryptering er alltid gunstig når du legger til et ekstra sikkerhetslag i lommeboken din. Dette betyr ganske enkelt å legge til et sterkt, sikkert passord i lommeboken. Et svakt passord vil fremdeles bety at kontoen din er sårbar og lett tilgjengelig for hackere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me