Ledger Nano X Guide: Complete Setup Tutorial (2020)

Ledger ga ut en ny maskinvarelommebok – Ledger Nano X. Denne nye enheten beskytter kryptovalutaene dine med militærbeskyttelse og forhindrer digital tyveri og hackere. Dette er de viktigste nye funksjonene i Ledger Nano X:

  • Stor HD-skjerm – Viser adressen til mottakeren i sin helhet uten å bla
  • Mobilsupport – (Android og iOS) støtte via Ledger Live Mobile
  • Mer lagringsplass – Installer opptil 100 forskjellige apper for forskjellige mynter.
  • Oppladbart batteri – lar enheten slås på uten kabel.

Denne guiden vil hjelpe deg med å konfigurere Ledger Nano X og lære deg de viktige funksjonene. I tillegg er vi det viktigste spørsmålet: Er Bluetooth Safe?

Ledger Nano X Review: Er det verdt å kjøpe?

Ledger Live Mobile

Kryptovaluta kan brukes på farten med Ledger Nano X

En av de største funksjonene i Ledger Nano X er støttetelefoner (både Android og iPhone). Den nye Ledger Live app tillater både sending og mottak av alle støttede kryptokurver på farten.

Appen kobles direkte til Nano X via Bluetooth, så det kreves ingen kabel. Enheten har et batteri som gjør at den kan slås aktivt på i mer enn 8 timer (avhengig av bruk), slik at Nano X kan hentes ut for å sende kryptovaluta på farten..

Porteføljemodus tillater det Ledger Live for å vise alle tilgjengelige saldoer som er lagret på Ledger Nano X. Dette er tilgjengelig selv om maskinvareboksen ikke er tilstede, slik at du enkelt kan bla gjennom porteføljen. For å sende kryptovaluta, må enheten være til stede for å signere transaksjonen via Bluetooth. Det er viktig å huske at den private nøkkelen til å signere transaksjoner aldri forlater enheten eller overføres via Bluetooth – bare den signerte transaksjonen som ikke kan endres (sikker).

Ledger Mobile-app som viser Ethereum-adressen med bekreftelse fra Ledger Nano X

Ledger Live Mobile støtter også installasjon av forskjellige apper for forskjellige kryptovalutaer via Ledger Manager. Ledger har fortalt oss at denne listen over apper vil være den samme som PC-versjonen (men da vi er i beta-testmodus, kunne vi ikke få tilgang til hele listen).

Hvordan legge til eller fjerne apper på Ledger Nano X

For å bruke forskjellige kryptovalutaer på Ledger Nano X, må appen for den mynten installeres på Ledger først. Dette gjøres via Ledger Live-appen på enten Windows, MacOS, Android eller iOS. Installer først Ledger Live, koble til Nano X og gå inn i “Manager” -grensesnittet. Appen vil kreve at du låser opp Ledger ved å angi PIN-koden og gå inn på startskjermen. Du må godkjenne Ledger Live ved å bekrefte “Tillat Ledger Manager”. Når du er koblet til, vil du se en liste over forskjellige apper som er klare til å installeres (Hvis listen din er kortere enn i det følgende bildet, oppdater firmwaren til Ledger Nano X).

Bruk Ledger Live til å installere nye apper på Nano X

Er Bluetooth-trygt?

Det enkle svaret er: Ja. En av de første bekymringene (reddit) om Ledger Nano X er kommunikasjon via Bluetooth, en form for radiokommunikasjon. Den forrige modellen (Ledger Nano S) hadde bare kabelforbindelse, som ikke ville utsette enheten for angripere i nærheten. Bluetooth er trygt å bruke i dette tilfellet fordi enheten aldri styres via Bluetooth – i stedet brukes den bare til å sende usignerte og signerte transaksjoner. Dette betyr at den private nøkkelen (nøkkelen til alle midlene) ikke er eksponert og ikke forlater enheten.

Nano X opererer med forutsetningen om at Bluetooth-tilkoblingen (som er en bærer, akkurat som USB) er kompromittert. Tillegget til BLE påvirker ikke sikkerhetsmodellen. Transaksjoner må alltid verifiseres fysisk på enheten ved å trykke på begge knappene. Videre er skjermene og knappene på Nano X direkte koblet til Secure Element (single chip architecture), som også er en forbedring av den generelle sikkerhetsdesignen..

Nicolas Bacca, CTO i Ledger

På toppen av dette fungerer Ledger Nano X forutsatt at Bluetooth er i “kompromittert” modus. Dette betyr at det aldri vil gi noen kontroll til andre eksterne enheter, og kommunikasjon er begrenset til bare signering av transaksjoner.

Kontrollpanel på Ledger Nano X tillater at Bluetooth slås på / av

Hold gjenopprettingsfrasen trygg!

Det vil være et ark der du kan skrive ned din 20-ords gjenopprettingsfrase. Dette er viktigst del fordi den fungerer som en sikkerhetskopi til enheten. Du må holde det veldig trygt, for hvis noen får tilgang til papiret, er det egentlig det samme som å stjele lommeboken din.

Ikke ta et bilde eller ha en digital kopi av listen!

Ledger Nano X Setup

  1. Velg en firesifret PIN-kode og bekreft.
  2. Skriv ned 20-ordets gjenopprettingsfrase. Ordrenes rekkefølge er også viktig.
  3. Etter at du har satt opp enheten, med den fortsatt tilkoblet, kan du gå til Nettsted for Ledger Live og last ned appen du vil bruke.
  4. Følg instruksjonene på nettstedet og bruk.

Merk: etter at du har konfigurert den, navigerer du på enheten på datamaskinen din.

Du kan motta kryptovaluta selv når enheten er offline. Det er bare når du vil sende at du trenger å koble til enheten og angi PIN-koden og logge inn.

Etter å ha lagt inn alle transaksjonsdetaljene på datamaskinen din, som et ekstra sikkerhetstiltak, kan du dobbeltsjekke detaljene på enheten. Forsikre deg om at adressen og beløpet er riktig, og bekreft.

Hvorfor bruke en hardware lommebok

Med tradisjonelle valutaer er du, brukeren, den viktigste personen. Hvis du noen gang har mistet bankkortet ditt, kan du alltid gå til banken med en slags identifikasjon og be om tilgang tilbake til kontoen din..

Kryptovaluta bryr seg imidlertid ikke om den fysiske personen, men heller den private nøkkelen som er knyttet til lommeboken. Den private nøkkelen brukes til å verifisere kontoen og transaksjonene. Alle som har tilgang til denne nøkkelen kan sende midler, og det er derfor du må holde det trygt. En annen ting er at kryptokurrency-transaksjoner ikke kan reverseres.

Maskinvare lommebøker kan beskytte deg mot disse tingene. De legger til et ekstra sikkerhetslag ved å lagre den private nøkkelen på selve enheten. Den eneste måten å hacke det på ville være å ha fysisk tilgang til maskinvarepungeboka eller med sikkerhetskopifrasen.

Papirlommebøker gir uten tvil enda mer sikkerhet. Prosessen for å sette dem opp og bruke den er imidlertid veldig komplisert. Hardware-lommebøker har en fin balanse mellom sikkerhet og bekvemmelighet.

Verdt å oppgradere?

Til et høyere prispunkt kan brukere stille spørsmålet “Er Ledger Nano X verdt oppgraderingen”. For oss er svaret avhenger.

Hvis du bruker mer enn 3 apper, bør du vurdere å oppgradere. Med et mye større minne, er Nano X i stand til å lagre mange flere applikasjoner enn Ledger Nano S. Hovedbok Nano S kan bare lagre 2-3 applikasjoner med Fastvare 1.5.5 (som Bitcoin og Ethereum app). Mens du kan komme deg rundt denne begrensningen ved å avinstallere ubrukte apper, fører den konstante byttingen ofte til forvirring og tidssvinn.

Hvis du trenger å sende store mengder kryptovalutaer på farten. Med Bluetooth-støtte kan den nye Ledger brukes med android og iPhones.

Hvis flere apper og mobilitet ikke er en stor bekymring for deg, hold deg til Ledger Nano S.

Har du klart å konfigurere Ledger Nano X? Nå er det på tide å komme i gang med å handle Bitcoin og andre kryptovalutaer? Ta en titt på kurset mitt laget i samarbeid med Jeff Kirdeikis fra Uptrennd- Bitcademy: Lær, invester & Handle Bitcoin – på under en time

Oppdatert 23. mars 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me