10 geweldige tips om te stoppen met slechte geldgewoonten

Het is ons zeker allemaal overkomen. Ondanks hoe voorzichtig we zijn of zelfs als we de beste bedoelingen hebben, is het zo gemakkelijk om in de problemen te komen met uw geld. Geld uitgeven is beslist leuk; het is eigenlijk een van de meest verlichtende dingen om te doen in het leven. Er is echter een grens en we moeten uitzoeken waar we die kunnen trekken.

Iedereen heeft op zijn minst een paar slechte bestedingsgewoonten. Sommigen van hen zijn misschien vrij klein, zoals bijvoorbeeld elke ochtend ontbijt en koffie kopen in plaats van zelf te maken en thuis te eten. Anderen houden zich echter bezig met veel zwaardere uitgaven, waarbij roekeloze creditcarduitgaven betrokken zijn.

Sommige mensen kunnen gewoon de neiging niet weerstaan ​​om alles te kopen wat ze zien en willen, of ze het nu echt nodig hebben of niet. Dit is niet gezond en kan veel gevaarlijke situaties veroorzaken, zoals niet in staat zijn om jezelf te voeden, huur te betalen, je collegegeld te betalen, geld te sparen voor slechte dagen, etc. Niet alleen dat, maar deze slechte bestedingsgewoonten leiden je weg van de financiële stabiliteit die u wenst.

Om te voorkomen dat u in dergelijke slechte situaties terechtkomt of meer schulden opbouwt dan u aankan, is het belangrijk dat u uw slechte geldgewoonten erkent en zo snel mogelijk verandert..

Het goede nieuws is dat u dit probleem kunt verhelpen. We zullen een paar zeer effectieve oplossingen noemen die u zullen helpen te leren hoe u kunt stoppen met het weggooien van geld. Niet alleen dat, maar we zullen ook de nadruk leggen op andere, redelijkere manieren waarop u uw geld en tijd kunt investeren. Als u slimmer uitgeeft, gaat uw geld uiteindelijk zeker verder.

We leven in een consumptiemaatschappij, daarom moeten we slimme bestedingsgewoonten aanleren om te voorkomen dat we wegzinken in de oceaan van goederen die we willen.

Bekijk onze tips om te stoppen met slechte geldgewoonten die u wellicht nuttig vindt bij het beheren van uw inkomen en besluit te investeren in online handelen.

Geef toe dat je een probleem hebt

slechte geldgewoonten, geef toe dat je een probleem hebt

Allereerst moet u toegeven dat u een probleem heeft. Het lijkt er vaak op dat mensen hun slechte bestedingspatroon niet echt erkennen of zichzelf blijven verdedigen als hen wordt gevraagd waarom ze vastzitten in een bepaalde slechte situatie.

In de meeste gevallen geven die roekeloze spenders pas toe dat ze een probleem hebben nadat ze zichzelf al onder een enorme schuldenberg hebben begraven, uit hun appartement zijn gezet of dagenlang honger hebben. Niemand wil in die ongunstige positie terechtkomen. Daarom moeten maatregelen worden genomen voordat het te laat is.

Een van de gemakkelijkste manieren om uw slechte geldgewoonten te identificeren en geld te besparen, is door uw uitgaven bij te houden.

Dat brengt ons naar onze volgende tip …

Houd uw uitgaven bij

Zo krijg je een duidelijk beeld van wat er echt aan de hand is en het is waarschijnlijk een van de beste tips om te stoppen met slechte geldgewoonten.

Een van de gemakkelijkste slechte geldgewoonten om in te vervallen, is het niet bijhouden van uw uitgaven. Met contactloos betalen, online winkelen en meerdere accounts, kunt u geld uitgeven voordat het zelfs maar op uw account staat. De beste manier om hiermee te stoppen, is door bij te houden hoeveel u uitgeeft.

Probeer bijvoorbeeld de app van uw bank te downloaden, zodat u uw afschriften altijd kunt controleren en noteer elke keer dat u uw auto bijtankt of merkt wanneer uw maandelijkse abonnementen van uw rekening worden afgeschreven. Door uw uitgaven bij te houden, kunt u zien waar u kunt besparen en wat u kunt veranderen.

Begin met het volgen van uw aankopen gedurende een maand. U kunt ze ook onderverdelen in categorieën, zoals huur, boodschappen, restaurants, enz. Bereken uw totale uitgaven voor elke categorie en kijk waar u kunt bezuinigen.

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om te zien waar uw geld elke maand verdwijnt. We garanderen dat u verrast zult zijn om te zien hoeveel u uitgeeft aan zaken als koffie, snacks, drankjes, enz.

Mis niet: Waarom is investeren zo veel beter dan sparen??

Koop geen dingen die u zich niet kunt veroorloven

Het klinkt simpel, toch? Toch slagen zoveel mensen er niet in.

Met gemakkelijk krediet beschikbaar voor alles, van mobiele telefoons tot banken, kan het gemakkelijk zijn om ja te zeggen tegen dure dingen, wetende dat u het in de loop van de tijd kunt afbetalen.

Met rente, boetes voor terugbetalingen en de moeilijke financiële omgeving is het echter onverstandig plannen te sluiten voor dingen die u zich niet kunt veroorloven, tenzij het echt nodig is.

Stel uzelf de vraag: “Heb ik dit echt nodig?”

We snappen dat het moeilijk is. We worden omringd door advertenties van aantrekkelijke producten die ons leven kunnen verbeteren, ons imago en onze levensstijl kunnen verbeteren en we willen ze zo graag. Zelfbeheersing oefenen is echter essentieel om te overleven in onze huidige omgeving en je moet ervoor zorgen dat het gebeurt.

Zie ook: Hoe kunt u beginnen met beleggen zonder geld??

Winkelen

Het mooie van leven in zo’n op commercie georiënteerde samenleving is dat we opties hebben. We hebben zelfs zoveel opties om ons heen dat er gewoon geen excuus is om zoveel uit te geven aan iets dat tegen een lagere prijs te vinden is.

Internet is een geweldig hulpmiddel om geld te besparen. Doe wat onderzoek in plaats van gewoon te kopen wat u gewend bent. Misschien kan uw kruidenierswinkel elders veel goedkoper worden gedaan, of misschien kunt u enkele kortingsbonnen of kortingscodes vinden. Als u een grote aankoop doet, zoals een auto of een tv, kijk dan eens rond op verschillende sites en u krijgt de allerbeste prijs. Kijk rond voor verkopen en kortingen of gebruik kortingsbonnen. Daar is niets mis mee.

Gebruik contant geld

gebruik contant geld, slechte geldgewoonten

We zijn al gewend om voor alles te betalen via draadloze kaarttransacties. Als blijkt dat u veel meer op uw kaart uitgeeft dan u denkt, kunt u proberen contant geld te gebruiken?

Als je een avondje uit gaat of vrienden ontmoet, neem dan het bedrag dat je prettig vindt uit te geven in contanten en laat je kaart thuis. Als je jezelf echt wilt testen, neem dan genoeg geld op voor een week en probeer je kaart helemaal niet te gebruiken. Het zien van een paar munten in uw portemonnee is veel levendiger dan alleen maar op uw kaart tikken.

Deze tip gaat hand in hand met het volgende …

Maak een budget

Maak eens een contant budget voor, laten we zeggen, een week, en kijk hoe ver u hiermee komt?

Het opstellen van een budget is het meest elementaire, eenvoudige en belangrijke financiële advies dat iemand u kan geven.

Als je het iemand vraagt, zullen ze je vertellen dat ze er waarschijnlijk geen nodig hebben. Zij zijn echter waarschijnlijk degenen die verrast zijn als ze zien dat hun bankrekening zo laag is aan het einde van de maand..

Nadat u uw uitgaven voor een maand (of een week) heeft bijgehouden, maakt u een eenvoudig budget door al uw uitgaven bij elkaar op te tellen. Vergeet niet om ook een bepaald bedrag toe te voegen om te sparen.

Tegenwoordig zijn er tal van handige applicaties die u eenvoudig kunt downloaden op uw mobiele apparaat en die u verder kunt helpen bij het analyseren van uw bestedingspatroon en het maken van een budget..

Geen impulsaankopen meer

geen impulsaankopen, slechte geldgewoonten

U kunt impulsaankopen niet vermijden, we maken ons allemaal schuldig aan het doen ervan. Of je nu een kledingwinkel passeerde en een cool shirt zag dat je niet kon weerstaan ​​te kopen, of je aan het browsen was op Amazon en per ongeluk iets zag in het gedeelte ‘aanbevolen’ waarvan je dacht dat het interessant was, we hebben het allemaal gedaan en er is geen manier om het vermijden.

U moet echter niet vergeten dat dat het doel is van al die bedrijven; om te proberen u items te verkopen die u in de eerste plaats nooit had overwogen te kopen.

Wat we voorstellen om impulsieve uitgaven te vermijden, is gewoon even wachten voordat u tot aankoop overgaat. Bedenk of u het echt nodig heeft of het zich kunt veroorloven. Als u dit specifieke artikel echt wilt hebben, zeg dan tegen uzelf dat u het binnen een paar dagen zult kopen. Dit geeft u wat tijd om uw prioriteiten te heroverwegen. Je zult merken dat je waarschijnlijk geen interesse meer hebt in het item of het helemaal vergeten bent.

Werk aan je geduld

Het concept van geduld oefenen klinkt vrij eenvoudig, maar toch zijn veel mensen niet geduldig en handelen ze niet naar hun impulsen. Heb je ooit gehoord van het kopen van koorts? Dat is wanneer je echt enthousiast wordt over een product en het koopt voordat je zelfs maar de prijs hebt gecontroleerd of overweegt of je het zelfs nodig hebt. Deze eerste opwinding over, laten we zeggen, een paar schoenen of een mooi horloge, zou niet de drijvende kracht moeten zijn achter uw aankoopbeslissingen. Gun uzelf wat tijd, minimaal 24 uur voordat u het koopt. Slaap er een nachtje over. Dit zal u helpen een meer rationele keuze te maken.

Oefen dankbaarheid

Neem even de tijd om al het goede dat je in het leven hebt te erkennen. Je voelt je misschien gestrest en denkt dat je meer verdient, maar de realiteit is dat er mensen zijn die het zoveel erger hebben dan jij.

Herinner jezelf aan alle goede en stabiele dingen waarvan je kunt genieten en die je vaak als vanzelfsprekend beschouwt. Je hebt een vaste baan, een goed appartement, een dak boven je hoofd, eten, water, vrienden en familie die je kunnen helpen en veel meer dan andere mensen in hun leven.

Als je echt dankbaar kunt zijn voor alle dingen die je in je leven hebt, zou je kunnen beseffen hoe weinig je eigenlijk nodig hebt.

Investeer in handelen

investeren in handelen

Voor onze laatste tip om te stoppen met slechte geldgewoonten, wilden we iets voorstellen dat je zou kunnen intrigeren en je op een bepaalde manier zou kunnen helpen als je een extra inkomen nodig hebt om de levensstijl die je nastreeft te betalen.

Als het u eenmaal is gelukt om uw financiën op orde te krijgen en te leren hoe u redelijkerwijs kunt uitgeven en geld kunt besparen, denk dan eens aan forex trading. In plaats van objecten te kopen die u binnen een paar maanden zult vergeten, kunt u in uzelf en uw vaardigheden investeren?

Waarom leert u niet hoe u een succesvolle forextrader wordt en toetreedt tot de meest liquide markt ter wereld?

In plaats van de hele dag door de online winkels te bladeren en je af te vragen wat je moet kopen, kun je je vaardigheden als handelaar ontwikkelen en geld verdienen in plaats van het roekeloos uit te geven.?

Wij, bij Handelseducatie, zijn toegewijd aan het helpen van mensen met een visie en een passie om te leren en vooruitgang te boeken in de kunst van het handelen. Daarom geven we onze forex trading cursus: “De ultieme gids voor forex trading”, Gratis voor iedereen die handelaar wil worden en er carrière van wil maken.

We bieden het aan dankzij onze partnermakelaars die goed opgeleide en intelligente handelaren willen zien die blijven rondhangen en profiteren van de markt.

In onze cursus leer je:

  • Stichting in FOREX Trading
  • Mechanica van FOREX-handel
  • Geavanceerde analyse FOREX-handel
  • Strategiehandel voor FOREX-handel

Neem voor meer informatie over het ontvangen van onze gratis handelscursus op elk gewenst moment contact met ons op via [e-mail beveiligd].

Laatste gedachten:

In dit artikel hebben we het gehad over slechte geldgewoonten en hoe slechte uitgaven een enorme last kunnen vormen voor uw financiën en u in een zeer ongemakkelijke positie kunnen achterlaten..

Het gebruik van de tips om te stoppen met slechte geldgewoonten die we hierboven hebben genoemd, is een geweldige manier om te beginnen. Door uw financiële stabiliteit te verbeteren, kunt u naar het grotere geheel gaan kijken en meer redelijke en voordelige manieren bedenken om uw tijd en geld te investeren. Een van die manieren is om een ​​forextrader te worden. Onthoud dat succes één beslissing verwijderd is!

Bij Handelseducatie we willen u helpen en begeleiden, zodat u het meeste uit uw geld kunt halen. Een goede manier om dat te doen, kan zijn om ervoor te zorgen dat u niet in slechte geldgewoonten vervalt. Geld dat wordt bespaard, kan geld worden om te investeren.

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me