De vijf belangrijkste redenen waarom u uw beleggingsportefeuille moet diversifiëren

Als u bent begonnen met het onderzoeken van de belangrijkste principes van beleggen, bent u waarschijnlijk de term tegengekomen diversificatie van de portefeuille. Als regel nummer één bij beleggen, is het een van de belangrijkste strategieën om te begrijpen, dus wat betekent de term precies?

Het is vermeldenswaard dat, hoewel een investering kan stijgen, deze ook in waarde kan dalen en dat u mogelijk minder ontvangt dan het oorspronkelijke investeringsbedrag. Investeringen in het verleden die winst hebben opgeleverd, kunnen geen toekomstige garanties bieden voor positieve resultaten.

Ten eerste moeten we kijken wat een beleggingsportefeuille is. Een portefeuille is een groep activa die wordt gehouden door een handelsmaatschappij of individuele handelaar.

Een actief kan vele vormen aannemen, zoals obligaties, aandelen, grondstoffen of derivaten. Deze activa worden door u of de beheerder van uw belegging geselecteerd na zorgvuldig onderzoek.

Veel beleggers zijn van mening dat de sleutel tot succes op de lange termijn is om goed te diversifiëren, in plaats van te vertrouwen op één vorm van activa. Onze Handelseducatie team gelooft dat de sleutel ligt in het spreiden van het risico over beleggingen met een hoog en laag risico.

Wanneer een bepaalde markt in de war raakt, bent u beter beschermd tegen grote verliezen als u het risico heeft gespreid.

Afwisseling is de sleutel

diversificatie van de portefeuille

Veel beleggers maken de fout te denken dat ze hebben gediversifieerd door aandelen in een paar bedrijven te kopen, in plaats van vast te houden aan één bedrijf. Dit is een goed idee, maar echte diversificatie van beleggingen wordt bereikt door te beleggen in een breed scala aan activaklassen. Er zijn vier traditionele soorten activaklassen; aandelen, vastrentende waarden, geldmarkt en alternatieve beleggingen zoals onroerend goed en grondstoffen.

Een andere belangrijke factor is de geografische diversiteit. IG rapporteert dat een ervaren belegger rekening houdt met trends over de hele wereld, in plaats van vast te houden aan zijn thuismarkt. Een opkomende markt kan snelle groeiperiodes doormaken in vergelijking met markten die al een sterk ontwikkelingsniveau hebben bereikt, hoewel dit een hoger risiconiveau kan inhouden.

Om dit in termen van online forexhandel te vertalen, kunt u kijken naar enkele van de meer exotische valutaparen van opkomende markten in plaats van naar gevestigde stabiele valuta’s zoals de EURO, GBP of USD..

Misschien wilt u ook lezen: De 20 beste financiële tips voor millennials

Een term die u vaak hoort, is marktkapitalisatie, die vaak door bedrijven wordt gebruikt wanneer ze verwijzen naar hun marktkapitalisatie. IG legt uit de term verwijst naar de totale waarde van alle uitstaande aandelen op de markt. Het is raadzaam om in het hele spectrum van marktkapitalisaties te beleggen, van de micro-capaandelen tot de blue-chip megacaps..

Door aandelen en obligaties te selecteren uit een verscheidenheid aan industrieën en sectoren, uw beleggingen zullen een hoger beschermingsniveau bieden tegen een economische neergang. Het kiezen van sectoren die niet worden beïnvloed door het niveau van consumentenuitgaven, zoals geneesmiddelen of nutsbedrijven, is een geweldige optie met een laag risico.

Er zijn enkele aandelen die in de cyclische categorie vallen omdat ze sterk zijn blootgesteld aan economische cycli. Deze aandelen presteren meestal goed als een economie groeit, maar tijdens periodes van economische krimp brengen ze een groot risico met zich mee. De meest voorkomende voorbeelden hiervan zijn retailers en huizenbouwers.

Risicomanagement

risicomanagement

Het is belangrijk om te onthouden dat diversificatie de risico’s van beleggen niet volledig wegneemt, hoewel het u wel zal helpen de markt te beheren. Als u momenteel 10 aandelen van verschillende bedrijven en verschillende bedrijfstakken bezit, is de kans groot dat hun aandelenkoersen niet gecorreleerd zijn. Dus als een aandeel in de war raakt, is het onwaarschijnlijk dat de andere dat zullen doen, wat betekent dat uw totale portefeuille beter wordt beschermd. IG legt uit dat een enkele worstelende aandelen slechts voor een klein percentage van uw totale blootstelling meetelt.

Lees dit artikel: Deze gids voor beleggen helpt u betere financiële beslissingen te nemen

Gestage keert terug

Dat hebben veel succesvolle investeerders bewezen een sterke diversificatie zal een portefeuille helpen de grote veranderingen in de markt te vermijden. Door een goed niveau van variëteit te creëren, beschikt u waarschijnlijk over een reeks gunstige investeringen, die de tegenvallers zullen compenseren. Fidelity heeft de jaarlijkse rendementen van verschillende portefeuilles over een periode van 89 jaar bestudeerd. Ze ontdekten dat portefeuilles met een hoog risiconiveau te oncomfortabel zouden zijn voor de meeste beleggers. De meest agressieve portefeuille in de studie bezat bijvoorbeeld 30% internationale aandelen en 70% binnenlandse aandelen, wat een gemiddeld jaarlijks rendement van 10% opleverde. Dit klinkt misschien als een stabiel rendement, maar in het beste jaar was het rendement 163%, maar in het slechtste jaar verloor het 68%. Door het activaspectrum te verbreden, kon de portefeuille de hoogte- en dieptepunten verkleinen, zonder al te veel te verliezen op de lange termijn.

Een balans tussen risico en beloning

evenwicht tussen risico en beloning

Een succesvolle investering past bij de door u gewenste risicotolerantie, die vaak gedurende uw leven zal veranderen. Het is gebruikelijk dat beleggers die met pensioen gaan, conservatieve activa kiezen, aangezien ze waarschijnlijk minder tijd hebben om zich van eventuele verliezen te herstellen. Het is niet nodig om je hele portfolio in één keer te reviseren, effectieve diversificatie kan een geleidelijk proces zijn. Het is beter om weloverwogen keuzes te maken en om te voorkomen dat er sprake is van slechte activa, met het oog op diversificatie.

We hopen dat u dit artikel over waarom u uw portefeuille moet diversifiëren, nuttig heeft gevonden. Als u geïnteresseerd bent in het diversifiëren van uw portefeuille met een online handelsaccount, zorg er dan voor dat u zich aanmeldt voor een van onze gratis cursussen voor online handelseducatie.

Volgende: hoe Michael Dell $ 1.000 in miljarden veranderde

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Het originele artikel is te vinden via IG en is geschreven door Hannah Smith.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me