Top 10 trend na handelsstrategieën die werken en hoe ze te gebruiken

Trendvolgende handelsstrategieën zijn vaak de meest succesvolle handelsstrategieën om te gebruiken.

Als beginner zijn dit de beste strategieën om te volgen, omdat ze vaak gemakkelijk te implementeren zijn. Door ze te gebruiken, kunt u ook leren hoe de markt werkt en ook winst maken.

Veel handelaren, zowel beginners als professionals, vertrouwen op trends. Sommigen zeggen zelfs dat je van slechts één patroon kunt leven, tenminste als je weet hoe je het moet gebruiken.

Dit betekent echter niet dat trendhandel altijd gemakkelijk is.

Misschien heb je de zin ‘de trend is je vriend’ gehoord.

Er is echter nog een andere zin die ook waar is; “De trend is je vriend tot het einde wanneer hij buigt.” Wijze woorden van professionele handelaar Ed Seykota.

Laten we, voordat we beginnen, eens kijken naar wat een trend na handelsstrategie zou moeten zijn.

Wat zou de trend moeten zijn na handelsstrategieën??

Er zijn een aantal dingen die een trendhandelsstrategie zou moeten hebben. Hier zijn een paar belangrijke dingen om naar te zoeken:

 • Ze moeten een opkomend duidelijk kunnen identificeren trend. Het herkennen van een trend is een van de eerste dingen die uw handelsstrategie zou moeten kunnen doen.
 • Vind in- en uitgangspunten. Elke trendhandelstrategie moet al een entry- en exitpunt in gedachten hebben! Als u deze niet heeft, kunt u het geen strategie noemen!
 • Spot wanneer een trend verandert. Dit kan een belangrijk moment zijn om uw strategie te veranderen en een andere te implementeren.
 • Laat u goed informeren door technische en / of fundamentele analyse. Analyse kan u helpen te ontdekken wanneer dergelijke trends zich kunnen voordoen.
 • Gemakkelijk te implementeren, leren en herhalen. Hoe meer stappen en variabelen er in uw strategie zitten, hoe meer dingen er mis kunnen gaan.

Een paar andere dingen om in gedachten te houden:

 • Wacht altijd op bevestiging van een trend voordat je handelt. Trendhandel is niet alleen kopen als de markt daalt of verkopen als de markt stijgt. Het is kopen wanneer de markt daalt, maar op het punt om omhoog te gaan en verkopen wanneer de markt op het punt staat te dalen.
 • Neem niet zomaar een strategie voor uptrends. Zorg voor een strategie die u ook kunt gebruiken in een dalende en variërende markt.
 • Gebruik een handel dagboek om al uw transacties. Op deze manier kunt u leren welke strategieën effectief zijn, welke niet en welke een beetje moeten worden aangepast.
 • Erover nadenken risicomanagement. U moet uw risico-opbrengstverhouding goed kennen voordat u een handelsstrategie implementeert.
 • Gebruik altijd stop-loss. Maak ze onderdeel van elke trendhandelstrategie die u gebruikt.

Wil je leren hoe je moet implementeren trendvolgende strategieën? Neem dan onze gratis forex handel Cursus!

Top 10 trend volgende handelsstrategieën

Laten we vast komen te zitten!

1. Bollinger-banden

Bollinger-bands, trendvolgorde handelsstrategieën

Bollinger-bands zijn uitgevonden door John Bollinger. Ze zijn een zeer nuttige indicator om in uw grafieken te hebben.

Bollinger-bands nemen dat aan prijzen zullen terugveren, als een elastische band.

Wat ze in wezen doen, is de hoogste en laagste punten laten zien die de prijs van een instrument bereikt. Ze kunnen worden gebruikt in uptrends, downtrends en zelfs in uiteenlopende markten.

Het nuttigste wat Bollinger Bands doen, is de vluchtigheid meten.

Als de banden erg ver verwijderd zijn van de huidige prijs, kan dit erop wijzen dat de markt erg volatiel is. Als ze heel dicht bij de huidige prijs liggen, betekent dit het tegenovergestelde.

Veel handelaren, vooral beginners, moeten worden geadviseerd om geen van deze twee te gebruiken.

U kunt Bollinger-banden gebruiken als onderdeel van uw trendhandelstrategie door te kopen wanneer de prijs de onderste band bereikt en te verkopen wanneer de prijs de bovenste band bereikt..

U kunt meer lezen over Bollinger-bands hier.

2. Voortschrijdende gemiddelden

bewegende gemiddelden, trend volgende handelsstrategieën

Voortschrijdende gemiddelden zijn een uitstekende manier om het onderliggende te zien trend achter een instrument en kan op de meeste grafieken worden bekeken.

Er zijn veel verschillende voortschrijdende gemiddelden, hoewel veel trendtraders ervoor kiezen om een ​​langzaam voortschrijdend gemiddelde te gebruiken.

Ze zijn een geweldige manier om u te concentreren op de werkelijke prijs en richting van een trend en kunnen traders helpen voorkomen dat tijdelijke prijsveranderingen worden aangezien voor trends..

U kunt voortschrijdende gemiddelden gebruiken in uw trendhandelstrategie door te kopen wanneer de huidige prijs onder het voortschrijdend gemiddelde daalt en vervolgens te verkopen wanneer de huidige prijs het voortschrijdend gemiddelde bereikt of erboven pieken..

Een belangrijk ding om te onthouden over voortschrijdende gemiddelden is dat ze niet kunnen aangeven of een trend zal eindigen of niet. Ze kunnen je alleen bewegingen uit het verleden laten zien. U kunt er dus niet alleen op vertrouwen.

3. Stieren- en berenvlaggen

bull en bear vlaggen, trend volgende handelsstrategieën

Stieren- en berenvlaggen zijn tegenpolen van elkaar.

Ze kunnen worden gemaakt wanneer u er een kanaalpatroon op toepast (meer over kanaalpatronen hieronder).

Het onderste deel van de beweging vertegenwoordigt de vlaggenmast en de kanaallijnen vertegenwoordigen de vlag zelf.

Als ze verschijnen, symboliseren ze dat een trend tijdelijk werd onderbroken.

Bij een bull flag zit de markt in de lift. Bij een berenvlag is de markt aan het dalen.

U kunt bull- en bear-vlaggen opnemen in uw trendhandelstrategie door de markt te betreden en een trend te krijgen en te volgen.

4. Driehoekspatronen

driehoekspatronen, trend volgende handelsstrategieën

Veel verschillende soorten driehoekspatronen en sommige mensen noemen ze wigpatronen.

Wat er meestal gebeurt met een driehoekspatroon, is dat de prijs smaller en smaller wordt en uiteindelijk uitbarst in een opwaartse of neerwaartse trend..

Hier zijn een paar veelvoorkomende driehoekspatronen waar u naar kunt kijken:

 • Symmetrisch. Zoals u kunt raden, wordt dit patroon gekenmerkt door zijn symmetrische vorm. Het kan uitbreken in een opwaartse of neerwaartse trend. Dit wordt alleen bevestigd wanneer de prijs zijn vernauwingscyclus doorbreekt.
 • Oplopend. Oplopende driehoeken vormen zich in een bullmarkt. Wanneer ze uitbreken, zullen ze meestal stijgen.
 • Aflopend.

Om driehoeken te gebruiken in uw trendhandelstrategie, moet u kopen of verkopen zodra u de lengte van de driehoek heeft bereikt.

Als de lengte van de driehoek bijvoorbeeld 50 pips is, probeer dan te kopen of verkopen wanneer de prijs 50 pips bereikt na het breken.

5. Relatieve sterkte-index

relatieve sterkte-index, trend volgend op handelsstrategieën

Relatieve sterkte-index of RSI, is een oscillator-indicator en bestaat al sinds de jaren 70 en is erg populair.

Het wordt gebruikt om te bepalen of een instrument te veel of te weinig wordt gekocht.

Van alles boven de 70% wordt gezegd dat het overgekocht is, iets lager dan 30% is naar verluidt ondergekocht.

Wat er meestal gebeurt, is dat wanneer de prijs van een instrument het overgekochte niveau bereikt, een trend zich omkeert en de prijzen beginnen te dalen..

Het tegenovergestelde is waar wanneer de prijs ondergekochte niveaus bereikt; het zal in prijs gaan stijgen.

Om deze indicator correct te gebruiken, het is het beste om vast te houden aan dagelijkse of grotere grafieken anders kunt u te veel signalen ontvangen om te kopen of verkopen.

RSI kan ook aantonen of a trend staat ook op het punt te eindigen.

Wanneer een neerwaartse trend op het punt staat te ontstaan, is dit te zien wanneer de RSI daalt terwijl de prijs dat niet doet. Dit kan een signaal zijn om te verkopen voordat de neerwaartse trend begint.

Zoals alle indicatoren en patronen in de handel, u kunt er niet alleen op vertrouwen. Dit geldt vooral als er groot nieuws uitkomt en de prijs van het instrument een duik neemt of stijgt.

6. Hoofd en schouders

met kop en schouders, trendvolgende handelsstrategieën

Het patroon van hoofd en schouders is heel gebruikelijk en symboliseert dat een trend tot een einde is gekomen en een nieuwe is ontstaan. Ze werken ook ondersteboven.

Ze worden hoofd en schouders genoemd vanwege de vorm die ze maken ziet eruit als het hoofd en de schouders van een persoon (zoals je waarschijnlijk wel zou kunnen raden!).

De schouders vertegenwoordigen ofwel twee hoge of twee lage punten, waarbij de kop de hoogste of laagste prijs is die het instrument heeft behaald.

In de rechtopstaande positie, wanneer dit patroon naar voren komt, betekent dit dat een opwaartse trend tot een einde is gekomen en dat er nu een neerwaartse trend zal beginnen. Als u een positie open heeft, is dit het moment om deze te sluiten.

Ondersteboven is er een neerwaartse trend en is er een opwaartse trend ontstaan. Dit is een perfecte gelegenheid om te kopen.

7. Kanaalpatronen

kanaalpatronen, trendvolgende handelsstrategieën

Kanaalpatronen zijn zeer nuttig en kunnen worden gebruikt in uptrends, downtrends en in uiteenlopende markten.

Ze zijn gemaakt met de kanaalpatroon-tool op uw kaartsoftware en gebruikt om hoogte- en dieptepunten in de marktprijs te lokaliseren.

U kunt ze gebruiken in uw trendhandelstrategie door te verkopen wanneer ze hogere punten bereiken en te kopen wanneer ze de lagere punten bereiken terwijl een trend gaande is. Op dezelfde manier als de hierboven genoemde Bollinger-bands.

Wees echter gewaarschuwd, het kan moeilijk zijn om te zien wanneer een trend loopt af. Als dit gebeurt, moet je je kanaalpatroon opnieuw tekenen. Zorg ervoor dat je uitkijkt naar ontsnappingsmomenten om dit te voorkomen.

Ze kunnen ook moeilijk toe te passen zijn in zeer volatiele markten.

8. Gemiddeld werkelijk bereik

gemiddeld werkelijk bereik, trendvolgorde handelsstrategieën

Het gemiddelde werkelijke bereik, vaak afgekort tot ATR, is daar een indicatie van meet de volatiliteit van de marktprijs.

In wezen, hoe groter de kaarsen, hoe groter de ATR.

Houd er echter rekening mee dat de ATR-indicator vertelt je niet de richting van de trend.

Als de prijs dichterbij of zelfs varieert, daalt de ATR. Als er een bear- of bullmarkt ontstaat, stijgt ATR. Het maakt geen onderscheid tussen een bullmarkt of een bearmarkt.

U kunt ATR in uw strategie gebruiken door deze basisregel te volgen; hoge vluchtigheid volgt meestal lage vluchtigheid en vice versa.

Met dat in gedachten, als een marktinstrument een historisch lage volatiliteit bereikt, zou dit kunnen betekenen dat als die trend breekt, er een grote uitbraak kan volgen.

Als dat gebeurt en de prijs stijgt, kan dit een teken zijn om te kopen, aangezien dit betekent dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen.

9. Dubbele toppen en dubbele bodems

dubbele tops en dubbele bodems, trendvolgende handelsstrategieën

Een ander voorbeeld van een trendstrategie die twee kanten op werkt en een trend symboliseert, is beëindigd en een nieuwe is begonnen.

Als een dubbele bovenkant verschijnt, betekent dit een opwaartse trend is tot een einde gekomen en neerwaartse trend is begonnen. Het wordt gekenmerkt door twee prijspieken. Meestal is de tweede piek kleiner.

Als er een dubbele top heeft plaatsgevonden, is dit een teken dat u moet verkopen, omdat de prijs alleen maar lager wordt.

Het omgekeerde geldt voor dubbele bodems. Ze worden gekenmerkt door twee prijsdalingen, waarbij de tweede meestal iets hoger is dan de eerste.

Wanneer dubbele bodems plaatsvinden, zou u dit moeten zien als een teken om te kopen, aangezien de prijs waarschijnlijk hoger zal worden.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat er is ook een fenomeen genaamd triple tops en triple bottoms te. Ze zijn hetzelfde als wat we hierboven hebben genoemd, maar in plaats daarvan met drie tops of drie bodems.

10. Onbalansvolume

per saldo volume, trendvolgend handelsstrategieën

Het on-balance volume, vaak afgekort tot OBV, is een indicator gebaseerd op een theorie die het volume van een marktinstrument meet.

De theorie is dat wanneer de prijs stijgt, het volume toeneemt. Het tegendeel is ook waar; wanneer een instrument in prijs daalt, neemt het volume af.

De gouden regel voor OBV is: volume gaat voor prijs. Met andere woorden, het volume zal omhoog of omlaag gaan voordat de prijzen dat doen.

Met de OBV-indicator, traders kan duidelijker zien in welke richting de prijs kan gaan.

Handelaren die naar de huidige prijs kijken, denken misschien dat er een goed moment is om te kopen, maar wanneer ze de OBV bekijken, kunnen ze zien dat er geen trend op komst is en dat het slechts een tijdelijke dip is..

De prijs kan zich voortzetten op de huidige trend die hij al volgt. In zekere zin is het vergelijkbaar met voortschrijdende gemiddelden wat betreft de manier waarop het onderliggende trends kan herkennen.

Net als veel andere indicatoren, OBV kan niet alleen worden vertrouwd. Idealiter zou je het moeten gebruiken met een andere indicator en op je instincten moeten vertrouwen.

Zie ook: Voorbereiding op forex trading: 7 gewoonten die u zullen helpen

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, zorg er dan voor dat dit de belangrijkste punten zijn.

 • Veel van de beste trend trading strategieën vertrouw op patronen die opkomen.
 • Indicatoren kunnen u helpen opsporen trends.
 • Enkele van de meest populaire trend patronen werken in beide richtingen.
 • Enig goed strategie rekening houden met risico-beloning.

Leer trendvolgende handelsstrategieën te gebruiken met onze gratis forex handelscursus!

We hebben 10 van de beste trends uitgelicht na handelsstrategieën, maar zonder een goede forex trading-opleiding, zult u moeite hebben om ze correct te implementeren.

Dat is waar Handel Onderwijs komt binnen.

We zijn experts in het leren van mensen hoe ze moeten handelen en we geloven dat iedereen kan leren hoe ze moeten handelen.

Met onze handelscursus leert u:

 • Stichting in forex trading
 • Mechanica van forexhandel
 • Geavanceerde analyse in Forex
 • Strategie in Forex

Waarom is onze cursus gratis??

Onze partnermakelaars betalen ervoor.

Ze betalen ervoor omdat ze weten dat goed opgeleide handelaren minder snel geld verliezen en stoppen met handelen.

Hoe krijg ik het?

Het volgen van de cursus is eenvoudig, u hoeft zich alleen maar aan te melden bij een van onze partners, een aanbetaling te doen, ons uw rekeningnummer te sturen en wij sturen u de gratis cursus.

Het is uw beste kans om te leren gebruiken trend volgende handelsstrategieën!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me