8 spørsmål du skal svare på før du investerer

Planlegger du å gjøre en investering? Når det gjelder investering, er det et vell av valg og mange beslutninger som skal tas. Å velge riktig investering for deg er nøkkelen til suksess. Alle vil sannsynligvis ha en mening om hvilken type investering du bør gjøre. Familien din vil ha anbefalinger, ideer og vil dele dem med deg. Du kan ha forretningskollegaer som har investert i det siste (eller uten hell!) Og ønsker å dele sine ˜visdom’. Venner som jobber for finansielle selskaper vil ofte ha tips og forslag til hvor du kan gjøre investeringen din. Hvis du Google, "foreta en investering", du vil bli overveldet av artikler som gir deg råd og foreslåtte investeringsmuligheter.

Med alle disse stemmene, hvordan velger du om du vil foreta en individuell investering, og hvis du har bestemt at det er riktig trekk for deg, hvilken investering er verdt pengene dine? Den beste måten å starte denne prosessen på er å ta et skritt tilbake, stille noen kalde vanskelige spørsmål og ta en fullt informert beslutning. Det er hvor Trading Education kommer med å gi deg den informasjonen du trenger for å gjøre det riktige valget for deg.

Matt Becker, skriver for The Simple Dollar, antyder at det er åtte spørsmål du må stille før du investerer i noe.

1. Hva er målet med investeringen din?

målet for investeringen din

Når folk snakker om å investere eller ha en ˜hot tip ‘av en sikker investering, kan det være lett å la seg rive med. Ideen om en sikker måte å tjene penger på er musikk i alles ører. Men det er viktig å ta et øyeblikk for å minne deg selv på hva målet med investeringen din faktisk er. Som Matt antyder, er målet ditt aldri å slå markedet eller ofte til og med å maksimere avkastningen. De beste investeringsbeslutningene er personlige mål som betyr noe for deg. Kanskje du vil ha nok penger til å reise, til å pensjonere deg godt, til å betale for at barna skal gå på universitetet.

Investeringsmål handler alltid om å ha en bestemt sum penger innen en bestemt dato for å gjøre noe viktig i livet ditt.

holde øye med målene dine og ikke la deg distrahere av det siste tipset som Matt forklarer, server dine mål med investeringsbeslutningene dine.

Se også: Bill Lipschutz: Forex Market Wizard

2. Hvordan har du det å vurdere denne investeringsbeslutningen??

Saken med å gjøre investeringer er at du aldri helt kan skille følelsene dine fra prosessen. Enten det er høyt eller lavt, det er mange vendinger underveis, og du vil sannsynligvis føle presset.

Matt har noen gode råd, og unngå å ta store investeringsbeslutninger når følelsene dine går høyt. Så når du vurderer neste investeringsbeslutning, ta et øyeblikk og vurder hvordan du føler deg, er du nervøs, engstelig, redd, anspent?

Det beste rådet er å sove på det. Det vil alltid være et annet investeringsvalg, men du kan risikere å ta en utslettende beslutning du senere angrer på grunn av dine følelser.

3. Hvor mye forstår du denne investeringen?

hvordan en investering fungerer

Ifølge Matt er de beste investeringene ofte de enkleste. Mens du kan få finanspersoner som prøver å overbevise deg om noe annet, er sannheten at komplekse investeringer vanligvis har høyere kostnader, lavere avkastning og mer utilsiktede konsekvenser. Så det er ingenting galt med å holde det enkelt.

Prøv dette som en tommelfingerregel hvis du ikke kan forklare deg hvordan en investering fungerer, på et minutt eller mindre, kanskje det ikke er det riktige valget for å nå dine investeringsmål.

Du vil kanskje også like: Eksperttips: Hvordan investere smart fra £ 50 til £ 50K

4. Hva koster denne investeringen?

Du burde gjøre alt mulig for å minimer investeringskostnadene slik at du kan se avkastning. Det er fordi jo mindre en investering koster, desto mer sannsynlig er det å gi den gode avkastningen du leter etter for å nå dine mål. Se opp for uventede kostnader også. Jo mer komplisert et investeringsvalg er, desto mer sannsynlig vil det være å ha skjulte avgifter i de bevegelige delene. Hold det enkelt og forstå kostnadene som er involvert før du investerer.

5. Hvordan passer investeringene dine sammen?

få riktig investeringsportefølje

Dette er nøkkelen til å få den rette investeringsporteføljen for deg. Ingen investeringer fungerer isolert, så velg riktig supplement. Velg en gruppe investeringer som vil samarbeide for å nå målet ditt. Når du for eksempel vurderer arbeidsgiverbeholdning, har The Simple Dollar noe godt innhold i å forstå hvordan det kan påvirke din totale aktivaallokering, og hvis kjøp av arbeidsgiverbeholdning vil knytte for mye av din økonomiske fremtid til skjebnen til din arbeidsgiver..

Som med alle disse spørsmålene, må investeringsbeslutningene dine fungere for målet ditt.

Folk leser også: Et historisk blikk på Bitcoin-pris: 2009-2020

6. Hvor lett er det å komme seg ut av denne investeringen?

Først og fremst er det verdt å gjenta Matts utmerkede poeng i artikkelen sin: du bør ikke se på å bytte investeringsportefølje så ofte. Men du vil heller ikke låse deg inn unødvendig. Å spørre deg selv hvor enkelt det vil være å komme ut av denne investeringen, er alltid et klokt grep. For eksempel er det enkelt å bytte verdipapirfond innen en 401 (k), har nesten ingen handelsavgifter og ingen skattekonsekvenser. En investering med en skattepliktig meglerkonto kan være vanskeligere å komme seg ut av og krever en del tanke først på grunn av skatter og handelsavgifter. Så er det marerittet med å komme seg ut av en hel livsforsikringsinvestering, hvor du kan miste avgifter og kanskje skylder skatt for å komme deg ut tidlig.

7. Hvem anbefaler investeringen og hvorfor?

som anbefaler investeringen

Før du investerer, vurdere personen som anbefaler ideen til deg. Er de en ekspert på sitt felt? Har de erfaring og kunnskap til å gi deg råd? Er det en upartisk anbefaling? Hvis de er noen du er i nærheten av, som et familiemedlem eller en venn, er det greit å stille spørsmål ved hvor mye de faktisk vet. Hvis det er en finansiell profesjonell, er det like greit å stille spørsmål ved hvordan de får betalt, har de nytte av at du investerer?

Ta anbefalinger fra folk som vet hva de snakker om og som har dine beste interesser i tankene, ikke deres egne. Derfor eksisterer handelsutdanning for å hjelpe deg med å ta de riktige valgene for investeringene dine.

Ikke gå glipp av: Hvor mye taper du ved ikke å investere?

8. Er det behov for å foreta en ny investering?

Det siste spørsmålet du må stille før du vurderer en ny investering er trenger du å gjøre en endring i dagens forhold? Hvis du har en portefølje som fungerer for deg, må du gjøre en endring?

Finn ut mer om å velge de rette investeringene for deg på Trading Education.

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Trading Education, kan du gi den en like og dele den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me