Berekeningen van cryptocurrency-belasting – FIFO, LIFO, HIFO en specifieke ID

Voorafgaand aan de nieuwe 2019 IRS-belastingrichtlijnen voor cryptocurrency, het was niet expliciet duidelijk welke kostenmethode u moest gebruiken bij het berekenen van uw meerwaarden en verliezen in cryptovaluta voor uw belastingaangifte. Vanwege deze onzekerheid gebruikte de meerderheid van de handelaren in het verleden FIFO (first-in first-out), aangezien dit als de meest conservatieve benadering werd beschouwd. De nieuwe richtlijn voor 2019 verklaart officieel dat specifieke identificatiemethoden zoals LIFO (last-in, first-out) of HIFO (hoogste in, eerst uit) kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat u specifieke cryptocurrency-eenheden specifiek kunt identificeren. Dit is een zeer goede zaak voor handelaren in cryptocurrency en het biedt hen een geweldige mogelijkheid om belasting te besparen. 

Hoe kan ik specifiek een eenheid van cryptocurrency identificeren?

Volgens de IRS-richtlijnen kunt u specifiek een eenheid van cryptocurrency identificeren als u records heeft die de volgende informatie bevatten:

  1. De datum en tijd waarop elke eenheid is verworven,
  2. Uw basis en de reële marktwaarde van elke eenheid op het moment dat deze werd verworven,
  3. De datum en tijd waarop elke eenheid is verkocht, geruild of anderszins is verwijderd, en
  4. De reële marktwaarde van elke eenheid bij verkoop, ruil of vervreemding, en het geldbedrag of de waarde van het onroerend goed dat voor elke eenheid is ontvangen

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax volgt automatisch al deze informatie voor u, zodat u met vertrouwen specifieke kostenberekeningsmethoden zoals HIFO of LIFO kunt gebruiken. Al deze informatie wordt opgenomen in uw volledige Audit Trail-rapport dat CryptoTrader.Tax naar al zijn gebruikers exporteert..

Ben je in de war hoe belastingen op cryptocurrency werken? U kunt onze Volledige 2019-gids over crypto-belasting voor een volledige storing.

Hoe werken FIFO, LIFO en HIFO?

FIFO (first-in first-out), LIFO (last-in first-out) en HIFO (hoogste in first-out) zijn gewoon verschillende methoden die worden gebruikt om winsten en verliezen in cryptovaluta te berekenen. Vanuit boekhoudkundig oogpunt “verkoopt” elke methode specifieke activa in een andere chronologische volgorde, wat uiteindelijk leidt tot verschillende totale meer- of verliescijfers op papier. We zullen hieronder uiteenzetten hoe elke methode werkt.

FIFO

Het gebruik van first-in-first-out werkt precies zoals het klinkt. De eerste munt die u (chronologisch) koopt, is de eerste munt die wordt geteld voor een verkoop.

Een voorbeeld:

Je koopt 10 ETH op Coinbase op 15 januari 2018 voor $ 500 per stuk. Twee weken later koop je er nog 3 voor $ 600. In juni 2018 verkoopt u 5 ETH voor in totaal $ 3.000. 

Hoe werkt dit met FIFO?

Om uw meerwaarde op deze transactie te berekenen, moet u weten tegen welke prijs u die ETH hebt gekocht.

Omdat we FIFO gebruiken, is de aankoopprijs van die 5 ETH die je in juni hebt verkocht $ 2.500, aangezien elk exemplaar voor $ 500 is gekocht in de eerste groep die je hebt gekocht (5 * $ 500).

Doe dan de wiskunde:

$ 3.000 (verkoopprijs) – $ 2.500 (aankoopprijs of kostenbasis) = $ 500 meerwaarde.

Zoals je kunt zien, verkopen we door FIFO te gebruiken de munten die we als eerste hebben gekocht. Als eerste erin, als eerste eruit.

LIFO

LIFO werkt precies het tegenovergestelde van FIFO. In plaats van de eerste munten die je hebt verworven, te verkopen, verkoop je de laatste munten die zijn binnengekomen (d.w.z. de meest recente munten die je hebt verworven).

Laten we, om dit verder te illustreren, exact hetzelfde voorbeeld van hierboven gebruiken.

Als we LIFO gebruiken, zou onze kostenbasis (of oorspronkelijke aankoopprijs) van de 5 ETH die we in juni hebben verkocht $ 2.800 bedragen ($ 600 + $ 600 + $ 600 + $ 500 + $ 500). 

Doe dan de wiskunde:

$ 3.000 (verkoopprijs) – $ 2.800 (aankoopprijs of kostenbasis) = $ 200 meerwaarde

Zoals je kunt zien met LIFO, halen we uit de laatste munten die we hebben gekocht – in dit geval hebben we 3 ETH gekocht voor $ 600, dus we verkopen deze groep munten eerst. Zodra die groep weg is, verkopen we de 2 ETH die zijn gekocht voor $ 500. In dit voorbeeld leidde het gebruik van LIFO tot een totale winst van $ 200, terwijl FIFO tot een totale meerwaarde van $ 500 leidde.

In een periode van stijgende cryptocurrency-prijzen, zal het gebruik van LIFO leiden tot aanzienlijk minder totale belastbare winsten. Het beschermt ook uw vroegst gekochte cryptocurrency, zodat deze niet meteen wordt “verkocht”. Dit kan leiden tot andere voordelen, zoals het verlengen van de houdperiode van uw cryptocurrency. Onthoud dat vermogenswinsten op lange termijn (activa die langer dan een jaar worden aangehouden voordat ze worden afgestoten) worden belast tegen het langetermijntarief voor vermogenswinst, dat lager is dan het belastingtarief voor vermogenswinst op korte termijn..

HIFO

Highest-in first-out (HIFO) werkt precies zoals het klinkt. U verkoopt eerst de munten met de hoogste kostenbasis (oorspronkelijke aankoopprijs).

HIFO kan worden gebruikt als een “belastingminimalisatie” -methode, aangezien het zal leiden tot de laagste vermogenswinst en de grootste vermogensverliezen, het beste van twee werelden. Houd er rekening mee dat netto vermogensverliezen kunnen worden gebruikt om andere inkomsten tot $ 3.000 dollar te compenseren (het resterende bedrag wordt overgedragen naar toekomstige belastingjaren).

Als we ons voorbeeld hierboven gebruiken, zou HIFO feitelijk tot dezelfde totale winst leiden als LIFO. Maar u kunt zich voorstellen hoe een scenario met honderden transacties zou werken: eerst uw munten met de hoogste kosten verkopen om uw meerwaarden te minimaliseren.

Maak een notitie

Het is belangrijk op te merken dat de IRS graag met terugwerkende kracht werkt wanneer het advies uitbrengt. Let bijvoorbeeld op 2019-24, dat de meest recente leidraad was die duidelijkheid bood over deze specifieke identificatievraag, werd uitgegeven in 2019, maar kan nog steeds worden toegepast op transacties die plaatsvonden vóór 2019. Dit betekent dat bepaalde belastingbetalers die FIFO in voorgaande jaren hebben gebruikt, redelijkerwijs kunnen teruggaan en belastingaangiften van voorgaande jaren wijzigen met behulp van een andere, specifieke identificatiekostenmethode. 

Zoals altijd dient u uw CPA of belastingprofessional in cryptovaluta.

Wat zijn de voordelen van HIFO en LIFO in vergelijking met de traditionele FIFO?

Het gebruik van HIFO of LIFO in plaats van FIFO kan leiden tot een kleinere totale meerwaarde op papier. Methoden zoals LIFO kunnen u ook beschermen tegen het betalen van de kortetermijnwinst op korte termijn door de houdperiode van uw cryptocurrency te verlengen..

Specifieke identificatie Cryptocurrency-belastingen

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Belastingsoftware voor cryptovaluta, zoals CryptoTrader.Tax kan automatisch al uw belastingaangiftes voor cryptovaluta afhandelen. Upload eenvoudig uw crypto-transactiegeschiedenis naar het platform en genereer uw benodigde crypto belastingrapporten met een klik op de knop. Het platform ondersteunt verschillende kostenberekeningsmethoden, zoals FIFO, LIFO en HIFO. 

U kunt de belastingrapporten die het platform genereert naar uw belastingadviseur brengen of ze eenvoudig uploaden naar uw belastingaangiftesoftware, zoals TurboTax of TaxAct.

* Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting-, investerings- of juridisch advies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me