Bitcoin vervangen per vergoeding: wat betekent RBF in Bitcoin?

Inmiddels geloof ik dat je op de hoogte bent van Bitcoin-transactiekosten en Bitcoin Block-vergoedingen die mijnwerkers krijgen als beloning voor het minen van correcte Bitcoin-blokken.

Als u er niets van af weet, raad ik u ten zeerste aan mijn Bitcoin-mijnbouw artikel om te begrijpen hoe mijnwerkers werken en wat hun motivatie is.

Maar om te beginnen minen mijnwerkers Bitcoin omdat ze een blokbeloning krijgen (momenteel 12,5 BTC) plus de blokmijnvergoeding voor het succesvol minen van een Bitcoin-blok..

En van deze twee beloningen is de blokbeloning (12,5 BTC) vast, maar de blokmijnvergoeding varieert afhankelijk van het soort transacties dat ze proberen op te nemen in hun perspectiefblok..

Als vuistregel proberen miners altijd eerst die transacties op te nemen in een blok waaraan hogere transactiekosten zijn gekoppeld, en daarom moet je vaak hebben gemerkt dat je uren of zelfs dagen moet wachten om je transactie af te ronden..

Dit gebeurt vaak vanwege zeer lage transactiekosten die aan een transactie zijn verbonden.

Dit is geen ideale toestand om in te verkeren, vooral niet als u aan iemand betaalt en hij / zij zo lang moet wachten.

Aan de andere kant zit je ook vast omdat je nu niet dezelfde onbevestigde munten kunt gebruiken om de ontvanger die aan de andere kant wacht, opnieuw te betalen.

  • Dus wat is de manier om uw vastgelopen onbevestigde transactie los te maken??
  • Is er een manier om de oude transactie te vervangen??

Nou, het blijkt dat er een uitweg is en de oplossing wordt aangeroepen Vervangen door vergoedingen.

Laten we erin duiken en kijken wat het is?

Wat is RBF (vervangen door vergoeding) in Bitcoin?

Het vervangen van één versie van een niet-bevestigde transactie door een andere versie van de transactie waarvoor hogere transactiekosten worden betaald, staat bekend als RBF (Replace-By-Fees).

Dit wordt voornamelijk gedaan om een ​​oude onbevestigde transactie te vervangen die al een tijdje in de Bitcoin-mempool ligt en niet wordt uitgekozen door mijnwerkers vanwege de lage transactiekosten die eraan verbonden zijn..

Beschouw dit voorbeeld eens:

Alice stuurt 1 BTC naar Bob met 0,0001 BTC als kosten omdat het geen prioriteit was voor Alice en Bob geen haast had om zijn betaling te ontvangen.

Maar er gingen uren voorbij en later begon Bob zijn BTC te eisen omdat hij het verder wilde gebruiken om zijn activiteiten uit te voeren en transacties te voltooien die hij mogelijk zou doen.

Alice zag de vertraging en begreep de werking van de Bitcoin-transactie en besloot een nieuwe transactie uit te voeren met dezelfde output naar hetzelfde adres, maar met hogere transactiekosten. (d.w.z. via Vervangen door vergoedingen)

De transactie wordt vervolgens opgemerkt door mijnwerkers en in een blok opgepikt omdat de transactiekosten voor hen logisch zijn volgens de marktnormen. (Lees hier meer over hoe u de juiste Bitcoin-transactiekosten voor uw transactie kiest?)

Een ding om te begrijpen met RBF is echter dat het kan leiden tot dubbele bestedingsproblemen als het niet correct wordt gebruikt en daarom moet de ontvanger van de bitcoins ervoor zorgen dat een transactie in kwestie al is gegenereerd met de ‘vervangende’ functie. AAN. (zal verder in het artikel over deze functie praten).

Maar een ding om hier te begrijpen is dat als je merkt dat deze functie dat wel is AAN dan moet u wachten tot de transactie zes bevestigingen heeft gekregen voordat u deze als een succesvolle transactie kunt beoordelen.

Aan de andere kant, door deze functie op te merken, kunt u de afzender altijd vragen om gebruik te maken van RBF op de oude transactie als het te lang duurt voordat de transactie wordt bevestigd vanwege lagere kosten..

Maar u moet voorzichtig zijn bij het kiezen van het type RBF dat u wilt gebruiken?

Ja, want daar zijn ook varianten op en daar gaan we het in de volgende sectie over hebben, dus laten we de bal aan het rollen krijgen:

Varianten van Bitcoin RBF

  • Volledige RBF: De zogenaamde “volledige RBF” staat onvoorwaardelijk toe dat een transactie oudere vervangt, mits daarvoor voldoende vergoeding wordt betaald.
  • Inschrijven RBF: De “opt-in” -variant staat de vervanging alleen toe wanneer de te vervangen transacties expliciet hebben aangegeven dat ze vervanging mogelijk maken. Deze signalering gebeurt via het veld “reeks” en wordt gedefinieerd door BIP 125. Een nadeel van deze variant is dat gebruikers van tevoren moeten weten wanneer ze een transactie willen vervangen. Als gevolg hiervan wordt opt-in RBF vaak als standaard gebruikt, zelfs als het anders misschien niet nodig zou zijn.
  • Eerst gezien veilige RBF: De “first-seen-safe” -variant staat de vervanging alleen toe als aan een bijkomend criterium is voldaan: de vervangende transactie moet dezelfde output betalen als de transacties die worden vervangen.
  • Vertraagde RBF: Vertraagde RBF is een variant waarmee transacties onvoorwaardelijk kunnen worden vervangen, maar pas nadat een bepaald aantal blokken is gedolven sinds de vervangen transacties voor het eerst door het knooppunt werden gezien.

Gevolgtrekking

Mijn advies na het zien van de geweldige Bitcoin-rush en congestie van Bitcoin’s mempool in 2017 is om altijd dergelijke Bitcoin-portefeuilles te gebruiken die standaard ‘RBF’ hebben ingeschakeld, of je kunt ook portefeuilles gebruiken waarmee je de opt-in RBF-functie kunt gebruiken die aanwezig is in Electrum portemonnee.

Met de Trezor-portemonnee kunt u ook de functie Vervangen per vergoeding hebben die nodig is omdat mempool snel overbelast kan raken. U wilt tenslotte geen risico’s nemen wanneer u zakelijke betalingen doet, en u wilt altijd de mogelijkheid hebben om uw bitcoins te hergebruiken voor het geval ze vastlopen vanwege lage transactiekosten.

Ten slotte ondersteunen maar heel weinig cryptocurrencies deze functie van RBF, maar als je het ziet, is het een eenvoudige functie om aan de knooppuntzijde te implementeren. Maar toch ondersteunt cryptocurrency zoals Bitcoin Cash nog geen functie voor vervanging tegen betaling !!

Dus dat is allemaal van ons vandaag in ons artikel over de Bitcoin-serie, en we hopen dat we u hebben geholpen om de functionaliteit van Bitcoin RBF beter te begrijpen.

Vervolgens zullen we terugkomen, met een nieuw artikel over RBF dat laat zien hoe je de RBF-functie in realtime kunt gebruiken met een Electrum-achtige portemonnee !! Blijf tot die tijd The Money Mongers lezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me