De belastingimplicaties van PayPal’s uitstapje naar Crypto

PayPal heeft officieel aangekondigd dat het zijn intrede zal doen in de wereld van crypto door zijn klanten in staat te stellen cryptocurrencies te kopen, verkopen en uitgeven in de PayPal-app (die ook wordt uitgerold naar Venmo in de eerste helft van 2021).

Ongeacht hoe u de aankondiging bekijkt, dit is een netto-positief voor crypto: PayPal en zijn 346 miljoen actieve accounts zullen zeker voor verdere acceptatie en bekendheid zorgen voor de activaklasse.

Een element dat bij deze aankondiging niet over het hoofd mag worden gezien, zijn de belastingimplicaties van de cryptocurrency-hub van PayPal. Miljoenen potentiële gebruikers die ervoor kiezen om de service te gebruiken om cryptocurrencies te kopen en verkopen, zullen met deze fiscale gevolgen worden geconfronteerd. In dit artikel nemen we de belastingeffecten van de cryptohub van PayPal onder de loep.

Een overzicht van belastingen op cryptovaluta

De IRS behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – moet u belastingaangifte doen wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet. 

Als u bijvoorbeeld in januari 2019 0,2 Bitcoin voor $ 2.000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 3.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U moet deze winst aangeven op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was. Dit geldt voor alle cryptocurrencies.

Voor een diepgaande duik in de basisprincipes van crypto-belastingen, ga je naar onze Volledige Crypto-belastinggids.

Wat betekent dit voor toekomstige PayPal Crypto-gebruikers?

Net als bij elke cryptocurrency-uitwisseling, zullen PayPal-gebruikers die hun cryptocurrency verkopen, uitgeven of anderszins van de hand doen op de PayPal-cryptocurrency-hub onderworpen zijn aan belastingaangiftevereisten..

Als u bijvoorbeeld 0,1 bitcoin gebruikt om een ​​nieuwe tv te kopen bij een van de 26 miljoen verkopers van PayPal, zou u een meerwaarde of verlies lijden, afhankelijk van de waardeverandering van die 0,1 bitcoin sinds u deze voor het eerst kocht of verwierf.. 

Hetzelfde geldt als u uw crypto op het PayPal-platform verkoopt.

Over uw winsten en verliezen moet uiteindelijk worden gerapporteerd IRS-formulier 8949 en elk jaar bij uw belastingaangifte ingediend. 

Als gevolg van deze vereisten wenden duizenden crypto-gebruikers zich tot gespecialiseerde crypto belastingsoftware om het belastingaangifteproces te automatiseren. Het is waarschijnlijk dat deze trend zich zal voortzetten met de komst van PayPals in de scene.

De vangst – PayPal staat momenteel geen crypto-stortingen of opnames toe

Vergelijkbaar met andere fintech-giganten die al cryptocurrency-mogelijkheden aan hun applicaties hebben toegevoegd (d.w.z.. Robin Hood, Revolut), legt PayPal uit in zijn crypto documentatie dat het zal niet stelt gebruikers in staat om cryptocurrency-stortingen en opnames te doen op zijn platform. 

In wezen zit uw crypto vast in PayPal en kunt u deze alleen op het platform vasthouden.

Hoewel dit extreem ‘anti-crypto’ is en in strijd is met de fundamentele principes van cryptocurrency, zoals zelfbewaring en peer-to-peer-overdracht, betekent dit wel dat het bijhouden van de kosten in feite gemakkelijker zal zijn voor gebruikers van PayPal-cryptovaluta. belastingaangifte eenvoudiger.

De problemen met het bijhouden en rapporteren van kostenbasis die aanwezig zijn in de traditionele cryptowereld, vloeien voort uit de overdraagbare aard van het activum. In het geval van PayPal, als u uw crypto niet naar of van het platform kunt overbrengen, wordt het vrij eenvoudig om uw kostenbasis te volgen en uw belastingen te rapporteren.

We gaan in deze blogpost hier diep in op het probleem van het volgen van de kostenbasis dat aanwezig is in traditionele cryptomarkten: Het crypto-belastingprobleem.

1099 Informatierapportage

PayPal legt in zijn cryptodocumentatie ook uit dat het zal deelnemen aan relevante 1099-informatierapportage voor gebruikers die op zijn platform cryptocurrency kopen, verkopen en transacties uitvoeren..

1099-informatierapportage bestaat al een hele tijd. Er bestaan ​​vandaag precies 20 verschillende soorten 1099’s (1099-B, 1099-K, 1099-DIV, enz.), En elk van hen heeft hetzelfde algemene doel: ze bestaan ​​om informatie te verstrekken aan de Internal Revenue Service (IRS ) over bepaalde soorten inkomsten uit niet-werkgerelateerde bronnen.

Het is nog niet duidelijk of PayPal zal volgen wat Coinbase en andere prominente beurzen doen bij het gebruik 1099-K om crypto-activiteit te rapporteren voor gebruikers die voldoen aan bepaalde kwalificerende factoren. 

Omdat ze de cryptohub gebruiken als een ‘gesloten platform’ en portemonnee-overdrachten beperken, is het mogelijk dat ze een 1099-B rapporteren, wat eigenlijk handiger is voor belastingrapportagedoeleinden. 

Hoewel het onmogelijk is om met zekerheid te zeggen, is het waarschijnlijk dat PayPal’s 1099-informatierapportage erg lijkt op dat van Robinhood, waar we in deze blogpost in detail op ingaan: Robinhood Crypto Belastingrapportage.

Gevolgtrekking

Het maakt niet uit hoe je het snijdt, de intrede van PayPal in cryptocurrency is een enorm positief punt voor de cryptocurrency-industrie. 

PayPal-gebruikers zijn onderworpen aan dezelfde regels voor belastingaangifte als gebruikers van traditionele beurzen. Het hele team van CryptoTrader.Tax is er om dit een naadloos proces te maken voor elke crypto-gebruiker, en we zullen de toegang van PayPal tot de ruimte blijven volgen, evenals de belastingimplicaties waarvan u op de hoogte moet zijn.. 

Heeft u vragen over crypto-belasting? Ons live-chat-klantenserviceteam helpt je graag! Spreek rechtstreeks met ons via de chatwidget op onze Startpagina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me