FBAR-rapportagevereisten voor cryptocurrency

Is het rapport van buitenlandse bank- en financiële rekeningen (FBAR) van toepassing op cryptocurrency? Dit is een populaire vraag binnen de crypto-belastinggemeenschap waarop niemand een definitief antwoord heeft. Dit artikel geeft een overzicht van de FBAR en hoe deze van toepassing is op cryptocurrency.

*** UPDATE vanaf 18-7-2019 ***

"In reactie op een verzoek om advies van een accountantsgroep, heeft het Treasury Financial Crimes Enforcement Network onlangs verordend dat cryptocurrency-accounts van beurzen buiten het land niet openbaar hoeven te worden gemaakt..

Dat betekent dat u uw Binance-activa niet hoeft te bekennen in het Foreign Bank and Financial Accounts Report, alias FBAR. Het rapport, dat wordt ingediend op een formulier genaamd Fincen 114, is vereist wanneer de financiële activa van een belastingbetaler (contanten en effecten) in buitenlandse instellingen hoger zijn dan $ 10.000."

Meer over deze FBAR-update is te vinden in dit Forbes-artikel hier.

FBAR, wanneer is het van toepassing?

Volgens FBAR-indieningsinstructies uitgegeven door de Netwerk voor handhaving van financiële misdrijven (FinCEN), moet een persoon uit de Verenigde Staten die een financieel belang heeft in of een handtekeningbevoegdheid heeft over buitenlandse financiële rekeningen, een FBAR indienen als de totale waarde van de buitenlandse financiële rekeningen op enig moment tijdens het kalenderjaar hoger is dan $ 10.000. Een financiële rekening omvat, maar is niet beperkt tot, effecten-, makelaardij-, spaar-, direct opvraagbare, cheque-, deposito-, termijndeposito’s of andere rekeningen bij een financiële instelling (of een andere persoon die de diensten van een financiële instelling uitvoert). Een financiële rekening omvat ook een goederentermijn- of optierekening, een verzekeringspolis met een contante waarde, een lijfrentepolis met een contante waarde en aandelen in een beleggingsfonds of een soortgelijk gepoold fonds..

In de enige officiële richtlijn met betrekking tot cryptocurrency, IRS-kennisgeving 2014-21, de Internal Revenue Service (IRS) heeft bepaald dat virtuele valuta wordt beschouwd als een eigenschap, niet als valuta voor belastingdoeleinden. Zoals u kunt zien aan de hand van de definitie van financiële rekening hierboven, staat onroerend goed niet op de lijst. Daarom beweren sommige mensen dat cryptocurrency niet onder de FBAR-indieningsvereiste valt. Tot nu toe hebben noch de IRS, noch FinCEN een officiële richtlijn uitgegeven om te verduidelijken of FBAR van toepassing is op cryptocurrency. Als u het probleem op internet onderzoekt, zult u tegenstrijdige conclusies zien, sommige mensen geloven dat cryptocurrency niet onderhevig is aan FBAR, terwijl sommige mensen anders denken.

Wat zeggen professionals uit de industrie?

In juni 2014 verklaarde een IRS-analist voor de Small Business / Self-Employed Division in een webcast dat Bitcoin voor FBAR-doeleinden niet te rapporteren is “… op dit moment niet.” De IRS-analist verklaarde ook dat “FinCEN heeft gezegd dat virtuele valuta niet gerapporteerd zal worden op de FBAR, althans voor dit indieningsseizoen.” Er werden echter geen richtlijnen verstrekt voor toekomstige belastingjaren. Het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) heeft op 16 juni 2016 een brief aan de IRS gestuurd waarin de IRS wordt gevraagd om meer advies over FBAR-rapportagevereisten met betrekking tot cryptocurrency. Maar de IRS heeft nog geen antwoord gegeven.

Sommige belastingadvocaten voerden aan dat, aangezien uit een jurisprudentie blijkt dat buitenlandse online gokrekeningen onder de FBAR-indieningsvereisten vallen, buitenlandse cryptocurrency-uitwisselingen dat ook doen. Op 9 augustus 2018 leverde FinCEN-directeur Kenneth Blanco een toespraak met betrekking tot de benadering van cryptocurrency door het bureau. De toespraak leverde enkele nuttige verduidelijkingen en inzichten op, maar liet ook enkele belangrijke vragen onbeantwoord. In zijn toespraak herhaalde directeur Blanco dat ICO’s geldtransmitters zijn, die onderhevig zijn aan de antiwitwasregelgeving (AML) van het FinCEN. De toespraak van directeur Blanco suggereert ook dat bepaalde peer-to-peer-uitwisselingen geldzenders zijn. De toespraak laat echter nog steeds een aanzienlijke ambiguïteit achter.

Voorkomen is beter dan genezen

Ondanks de onzekerheid over buitenlandse rapportagevereisten, stellen veel crypto-belastingprofessionals voor om voorzichtig te zijn. Hun mening is dat het nooit kwaad kan om te rapporteren, en niet rapporteren is te riskant, aangezien in het ergste geval het niet rapporteren kan leiden tot een boete van $ 100.000 plus gevangenisstraf..

In mijn crypto-belastingpraktijk raad ik mijn klanten aan om FBAR in te dienen als ze eigenaar zijn van een crypto-uitwisselingsaccount buiten de VS en de accountwaarde op elk moment tijdens het belastingjaar meer dan $ 10.000 in USD is. Hoewel FinCEN geen advies heeft uitgebracht waarin staat dat cryptocurrency onder FBAR moet worden gerapporteerd, heeft het bureau ook geen verklaring afgegeven waarin staat dat u in de toekomst niet wordt betrokken bij FBAR-schendingen als u nu geen cryptocurrency op uw FBAR rapporteert. . Met andere woorden, FinCEN kan terugkijken en u straffen in de toekomst, en u kunt op geen enkele manier teruggaan om uw record van niet-rapportage nu te wijzigen. Er zijn geen belasting- of indieningskosten verbonden aan FBAR-indiening, het is bijna een goed idee om in te dienen. Integendeel, niet indienen loopt een groot risico en brengt je in een wereld van onzekerheid.

Sharon Yip – Crypto Belastingadviseurs, LLC

Sharon Yip is een CPA met 20 jaar fiscale ervaring in zowel de openbare boekhouding als het bedrijfsleven. Ze is de oprichtster en eigenaar van Crypto Belastingadviseurs, LLC, een belastingpraktijk die gespecialiseerd is in belasting op cryptocurrency. Het bedrijf richt zich op het bedienen van klanten die zich bezighouden met gecompliceerde cryptotransacties of fulltime betrokken zijn bij cryptocurrency. Sharon biedt uitgebreide en gepersonaliseerde zakelijke en fiscale diensten. Haar klanten zijn onder meer cryptocurrency-handelaren, mijnwerkers en bedrijfseigenaren in de crypto-ruimte.

Automatiseer de rapportage van uw cryptocurrency-vermogenswinsten door gebruik te maken van CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me