Hoe om te gaan met cryptocurrency-mijnbouw en uitzetten op uw belastingen

Cryptocurrency die wordt ontvangen via mijnbouw- of staking-beloningen, wordt voor belastingdoeleinden op twee manieren behandeld. Andere factoren spelen ook een rol, afhankelijk van het feit of uw mijnbouwactiviteiten worden behandeld als een zakelijke entiteit of gewoon als een hobby. Dit artikel geeft een uitsplitsing van elk van deze twee belastbare gebeurtenissen en legt de implicaties uit van het rapporteren van uw crypto- en bitcoin-mijntransacties op uw belastingen.

1. Crypto die wordt ontvangen uit mijnbouw of uitzetten, wordt als inkomen behandeld

Het eerste belastinggebeurtenis waarvan u op de hoogte moet zijn, zijn inkomsten uit mijnbouw. Als u munten mijnt, heeft u inkomen op de dag dat de munt is "gemaakt" op uw rekening tegen de inruilwaarde van die dag.

Als u bijvoorbeeld met succes 0,25 ETH hebt gewonnen op 15 juni 2018, hebt u een inkomen van ongeacht de USD-waarde van 0,25 ETH op 15 juni 2018. Dit inkomen moet worden gerapporteerd. Hetzelfde geldt voor cryptovaluta die wordt ontvangen door beloningen uit te zetten.

Als u de reële marktwaarde in USD niet hebt bijgehouden voor alle specifieke datums waarop u gedolven crypto hebt ontvangen, kunt u eenvoudig uw mijntransacties uploaden naar crypto belastingsoftware automatisch ontvangen rapporten met deze gegevens.

2. Handelen of verkopen van uw gedolven crypto

Omdat crypto wordt behandeld als onroerend goed voor belastingdoeleinden, het is onderworpen aan regels voor kapitaalwinsten en -verliezen, net als aandelen, obligaties en onroerend goed.

Daarom, wanneer u de cryptocurrency die u hebt gedolven verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet, realiseert u een vermogenswinst of -verlies op het activum waarover moet worden gerapporteerd formulier 8949.

Lees ons artikel over voor een diepgaand artikel over hoe cryptocurrency in het algemeen door de IRS wordt behandeld voor belastingdoeleinden crypto-belastingen hier.

Een voorbeeld

Je hebt met succes 1 Bitcoin gedolven op 1 maart 2018. Destijds was deze bitcoin $ 7.000 waard. Een maand later verzilver je deze gedolven bitcoin door hem te verkopen voor US dollars voor $ 7.500.

In dit voorbeeld zou u $ 7.000 aan inkomen aangeven op uw belastingaangifte voor 2018. U zou ook een vermogenswinst van $ 500 rapporteren – aangezien uw bezit in waarde is gestegen voordat u het verkocht.

Laten we ook zeggen dat u onder de schijf van de inkomstenbelasting van 24% valt.

In dit geval zou u $ 1.680 aan inkomstenbelasting verschuldigd zijn (7.000 * 0,24).

Omdat uw meerwaarde was korte termijn (korter dan een jaar aangehouden), zou uw meerwaarde ook worden belast tegen uw marginale belastingtarief, in dit geval 24%. U bent dus ook $ 120 aan vermogenswinstbelasting verschuldigd (500 * 0,24).

In totaal zou je $ 1.800 (1.680 + 120) aan belastingen verschuldigd zijn over deze mijnbouwactiviteit.

Wat als mijn cryptovaluta in waarde daalde voordat ik hem verkocht??

Laten we zeggen dat in het bovenstaande voorbeeld uw bitcoin is gedaald tot $ 6.000 voordat u deze verkocht. In dat geval lijdt u een minderwaarde en geen meerwaarde. Dit verlies wordt in mindering gebracht op uw belastbaar inkomen (tot een drempel) en bespaart u daadwerkelijk geld op uw aanslagbiljet. We hebben een compleet artikel geschreven waarin wordt uitgelegd hoe je ermee om moet gaan crypto-verliezen voor belastingdoeleinden hier.

Bitcoin-mijnbouw

Bitcoin-mijnbouw als hobby versus mijnbouw als bedrijf

Als u cryptocurrency mijnt als een hobby, u neemt de waarde van de verdiende munten op als "ander inkomen" op regel 21 van Formulier 1040 Schema 1. Uw mogelijkheid om eventuele kosten die verband houden met de mijnbouw af te trekken is beperkt – uitgaven zijn gespecificeerde aftrekkingen die onderworpen zijn aan de 2% -regel.

Aan de andere kant, als u uw mijnbouwactiviteiten als een zakelijke entiteit runt, rapporteert u de inkomsten over Schema C. In dit scenario kunt u uw uitgaven in verband met uw bedrijf volledig aftrekken (als u ze kunt bewijzen). Over de nettowinst van het bedrijf wordt inkomstenbelasting geheven.

Weet u niet zeker of uw bedrijf als een bedrijf of een hobby moet worden beschouwd? Zie het volgende artikel van de IRS waarin de twee worden uitgelegd hier.

Uitgaven – Zakelijk versus Hobby

Wat de uitgaven betreft, als uw mijnbouwactiviteiten zijn opgezet als een C-schema, kunt u een aftrekpost nemen voor computerapparatuur die u koopt (als afschrijving, onderworpen aan alle regels) en uw andere uitgaven (voornamelijk elektriciteit, misschien een thuiskantoor). Maar u moet die kosten kunnen aantonen, zoals met een aparte elektriciteitsmeter of op zijn minst uw computerapparatuur laten aansluiten op een draagbare elektriciteitsmeter, zodat u kunt zien hoeveel van uw elektriciteitsrekening in uw bedrijf is gebruikt..

Tenzij uw uitgaven erg hoog zijn, zullen ze de extra waarschijnlijk niet compenseren belasting voor zelfstandigen u betaalt als schema C-bedrijf, dus u betaalt waarschijnlijk minder belasting als u het inkomen als hobby-inkomen opgeeft en de uitgaven vergeet.  

Als uw situatie complex is, kan het voor u nuttig zijn om met een gekwalificeerd persoon te spreken crypto belastingprofessional om uw opties op te splitsen.

CryptoTrader.Tax voor bitcoin en cryptomining

Crypto-belastingsoftware

Omgaan met de gegevens die worden geleverd bij het minen en verhandelen van cryptocurrency kan snel een tijdrovende taak worden. CryptoTrader.Tax is belastingsoftware die door duizenden cryptocurrency-miners wordt gebruikt om hun cryptovaluta die ze ontvangen van mining en staking effectief te verzoenen met USD-waarden op het moment van de transactie. Een volledig inkomstenrapport kan door alle gebruikers worden geëxporteerd met details over het inkomen dat is gekoppeld aan crypto-activiteit. Bovendien bouwt de applicatie automatisch uw formulier 8949 op voor uw meer- en verliestransacties.

Bekijk waaruit een volledig belastingrapport bestaat hier.

U kunt dit gegenereerde rapport nemen en het aan uw belastingadviseur geven om het in te dienen of het eenvoudig uploaden naar software voor belastingaangifte, zoals TurboTax Cryptocurrency of TaxAct.

Bekijk de onderstaande video voor een stapsgewijze uitleg over hoe u uw cryptocurrency-mining of staking-transacties naar CryptoTrader kunt brengen..

* Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me