Hoe u uw Coinbase-belastingen kunt betalen

Coinbase is uitgegroeid tot een van de grootste en meest gebruikte cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Helaas is het nog steeds een pijnlijk proces om uw Coinbase-belastingen af ​​te handelen en uw benodigde Coinbase-belastingformulieren samen te stellen. In deze gids splitsen we deze problemen op en bespreken we precies hoe u uw Coinbase-crypto-activiteit over uw belastingen kunt rapporteren.

Een overzicht van crypto-belastingen

Cryptocurrencies zoals bitcoin worden als eigendom behandeld door de IRS. Andere vormen van eigendom waarmee u wellicht bekend bent, zijn onder meer aandelen, obligaties en onroerend goed.

Net als deze andere vormen van eigendom, zijn cryptocurrencies onderhevig aan regels voor vermogenswinst en -verlies en moeten ze hier in de VS over uw belastingen worden gerapporteerd (evenals in andere landen, waaronder de VS). UK, Canada, en Australië​.

Simpel gezegd, wanneer u uw crypto verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet, loopt u een meerwaarde of een kapitaalverlies op uit de investering. Over deze winsten en verliezen wordt gerapporteerd IRS-formulier 8949 en bij uw belastingaangifte gevoegd.

Voorbeeld

Mitchell koopt in april 2018 0,1 Bitcoin voor $ 1000 en verkoopt het twee maanden later voor $ 2.000. 

In dit voorbeeld heeft Mitchell een meerwaarde van $ 1.000. Hij vermeldt deze winst op zijn belastingaangifte, en afhankelijk van onder welke belastingschijf Mitchell valt, betaalt hij een bepaald percentage van de belasting over de winst. Tarieven fluctueren op basis van zijn belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.  

Als Mitchell aan de andere kant een verlies leed in plaats van een winst, de zijne crypto-verlies zou eigenlijk zijn belastbaar inkomen verminderen en zijn totale belastingaanslag voor het jaar verlagen.

Bekijk onze blogpost voor een volledig overzicht van hoe belastingen op cryptovaluta werken: De complete 2020-gids voor crypto-belastingen.

Coinbase-belastingen en IRS

Moet u belasting betalen op Coinbase??

Kortom, het hangt ervan af. 

U hoeft mogelijk geen belastingen te ‘betalen’ als u alleen vermogensverliezen had (d.w.z. u bent geld kwijtgeraakt op al uw crypto-investeringen); u moet echter zeker nog uw crypto-activiteit rapporteren – zelfs als u alleen verliezen had op uw belastingaangifte voor het jaar. 

Voorbeeld

Sara koopt 10 ETH voor $ 1.000 op Coinbase. Twee maanden later verkoopt ze ze voor $ 800.

In dit scenario is Sara geen geld “verschuldigd” in de vorm van belastingen omdat ze een kapitaalverlies leed; ze is echter nog steeds verplicht om dit verlies op haar belastingaangifte te vermelden.

Hoe Coinbase-belastingen te melden

U rapporteert uw cryptotransacties van Coinbase, net zoals u zou doen wanneer u aandelen op een effectenbeurs zou kopen en verkopen. 

U moet alle belastbare gebeurtenissen die voortvloeien uit uw crypto-activiteit op uw belastingen rapporteren.

EEN belastbaar feit is een specifieke actie die een belastingaangifteverplichting activeert. Telkens wanneer een van deze ‘belastbare gebeurtenissen’ plaatsvindt, activeert u een vermogenswinst, vermogensverlies of inkomensgebeurtenis die moet worden gerapporteerd. Zo simpel is het. 

Het volgende is overgenomen uit de IRS-richtlijnen met betrekking tot wat wordt beschouwd als een belastbare gebeurtenis in de wereld van crypto:

  • Crypto verhandelen of verkopen voor fiatvaluta (zoals USD) 
  • De ene crypto verhandelen voor een andere cryptocurrency
  • Crypto uitgeven om een ​​goed of dienst te kopen
  • Crypto verdienen als inkomen (baan, geleverde dienst enz.)

Voorbeeld 1:

Christopher kocht in juli 1 BTC voor $ 5.000 van Coinbase. Twee maanden later verkoopt hij die 1 BTC voor $ 7.000. Christopher erkent een meerwaarde van $ 2.000 op de verkoop / verkoop van zijn 1 BTC. 

Het verkopen van bitcoin voor USD is een belastbare gebeurtenis en de winst van $ 2000 moet worden vermeld op de belastingaangifte van Christopher.

Voorbeeld 2:

Meg koopt 20 XRP voor $ 50 op Coinbase. Een maand later verhandelt ze de 20 XRP voor 0,05 ETH. Op het moment van de transactie is de reële marktwaarde van 0,05 ETH $ 70. Meg erkent een meerwaarde van $ 20 op deze transactie van haar XRP. Het verhandelen van een crypto voor een andere activeert een belastbare gebeurtenis en Meg rapporteert deze winst op haar belastingen.

Voorbeeld 3:

John koopt 1 ETH voor $ 100 op Coinbase. Een week later gebruikt hij zijn 1 ETH om een ​​nieuwe flatscreen-tv te kopen. Op het moment van aankoop heeft zijn 1 ETH een reële marktwaarde van $ 120. John erkent een meerwaarde van $ 20 door het afstoten van zijn 1 ETH om zijn tv te kopen. Dit is een belastbaar feit en de bijbehorende winst wordt vermeld op de belastingaangifte van John. 

Winst en verlies rapporteren op IRS-formulier 8949

Over elke belastbare gebeurtenis en elke meerwaarde en elk verlies uit uw cryptotransacties moet worden gerapporteerd IRS-formulier 8949 (hieronder afgebeeld). We bespreken precies hoe u dit formulier kunt invullen in onze blogpost hier: Hoe cryptocurrency over belastingen te rapporteren.

Coinbase-formulier 8949

Coinbase belastingdocumenten

Op dit punt vraagt ​​u zich misschien af ​​of Coinbase belastingdocumenten verstrekt om dit gemakkelijker te maken?

Het korte antwoord is ja, dat doen ze. 

Coinbase biedt gekwalificeerde gebruikers 1099-K, 1099-MISC en een transactiegeschiedenis CSV-bestand voor belastingaangifte. 

Helaas maken deze belastingdocumenten het rapportageproces niet noodzakelijkerwijs gemakkelijker voor gebruikers. Vaak maken ze het verwarrender.

Als je verder in deze documenten wilt duiken, analyseren we ze allemaal in onze blogpost hier: Rapporteert Coinbase aan de IRS?

Hoe u uw Coinbase-belastingen kunt betalen

Dit is tot nu toe veel informatie geweest. Nu u een basiskennis heeft van hoe Coinbase werkt vanuit het oogpunt van belastingaangifte, gaan we door een volledig voorbeeld laten zien hoe u uw coinbase-belastingen kunt betalen..

Stap 1: Download uw transactiegeschiedenis CSV-bestand

De eerste stap voor het rapporteren van uw meerwaarden en verliezen van uw Coinbase-handelsactiviteit is om al uw historische transacties bij elkaar te brengen.

U kunt belastingsoftware voor cryptocurrency gebruiken, zoals CryptoTrader.Tax om automatisch uw transactiegeschiedenis voor u op te halen, of u kunt het CSV-bestand ‘Transactiegeschiedenis’ rechtstreeks vanuit uw Coinbase-account downloaden en de berekeningen handmatig uitvoeren.

Lees hoe u uw CSV-bestand met transactiegeschiedenis van Coinbase downloadt hier.

Stap 2: Bereken uw winsten en verliezen

Zodra u uw administratie heeft met alle transacties die u op Coinbase heeft gedaan, kunt u beginnen met het berekenen van de meerwaarde of het verlies van elke belastbare gebeurtenis (verkopen, verhandelen, enz.).

Als mijn transactiegeschiedenis bijvoorbeeld ongeveer zo was als hieronder, zou ik mijn vermogenswinst op deze manier berekenen.

1/2/19 KOOP 0,0849329 BTC @ $ 800

2/2/19 VERKOOP 0,0849329 BTC @ $ 940

$ 940 – $ 800 = $ 140

Voor dit enkele belastbare evenement (verkoop van 0,0849329 BTC), erken ik een winst van $ 140.

Stap 3: Rapporteer elke winst / verlies op formulier 8949

Zodra u alle winst- en verliesberekeningen heeft uitgevoerd, hoeft u ze alleen maar te rapporteren Formulier 8949.

Op basis van het bovenstaande voorbeeld zou ik één vermelding opnemen voor een meerwaarde van $ 140 uit het belastbare feit van de verkoop van mijn BTC.

Pro-tip: Als u een groot aantal transacties heeft of veel verschillende crypto-uitwisselingen heeft gebruikt, kan het u veel tijd besparen om te gebruiken CryptoTrader.Tax om uw formulier 8949 automatisch in te vullen op basis van uw transactiegeschiedenis.

Stap 4: meld elk crypto-inkomen

Als je inkomsten hebt uit mijnbouw of uitzetten of cryptocurrency hebt verdiend via Coinbase Verdien, zorg ervoor dat u dit apart van uw vermogenswinsten / -verliezen rapporteert.

U kunt er meer over te weten komen mijnbouw / uitzetten van inkomen hier.

Stap 5: Dien uw belastingaangifte in

Zodra al uw aangifte is voltooid, bent u klaar om uw belastingaangifte in te dienen. 

CryptoTrader.Tax Coinbase-rapportage

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Als u andere cryptocurrency-uitwisselingen dan Coinbase hebt gebruikt of als u een groot aantal transacties heeft, kunt u zien hoe het belastingaangifteproces voor al uw transacties behoorlijk hoofdpijn kan worden. 

CryptoTrader.Tax is gebouwd om dit probleem op te lossen en het hele rapportageproces voor cryptovaluta te automatiseren. 

Het aanmaken van een account is geheel gratis. U kunt uw Coinbase-account rechtstreeks aan het platform koppelen, evenals elke andere beurs die u gebruikt, en uw historische aankopen, verkopen en transacties met één klik op de knop importeren..

Zodra al uw transactiegeschiedenis in uw account is geïmporteerd, zal CryptoTrader.Tax al het rekenwerk doen en automatisch al uw benodigde crypto belastingformulieren voor jou (inclusief formulier 8949).

Deze rapporten kunnen naar uw belastingadviseur worden gestuurd of zelfs in uw favoriete archiveringssoftware worden geïmporteerd TurboTax of TaxAct

U kunt er meer over te weten komen hoe CryptoTrader.Tax hier werkt.

Demo voor belastingrapportage van Coinbase

U kunt het exacte belastingrapportageproces van Coinbase zien dat wordt gedemonstreerd met CryptoTrader.Tax in de korte video hieronder.

Vragen?

Heeft u nog andere vragen over uw Coinbase-belastingen? Ons team doet dit al een hele tijd en we beantwoorden graag al uw vragen! Neem rechtstreeks contact met ons op via [email protected]

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me