Hoe u uw Coinbase Pro-belastingen moet betalen

Coinbase Pro, voorheen bekend als GDAX, is een van de meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen onder meer geavanceerde en professionele handelaren. Helaas kan het vanwege de overdraagbare aard van crypto een uitdaging zijn om uw Coinbase Pro-belastingen te betalen, en Coinbase zelf is niet in staat om u de nodige informatie over vermogenswinsten en -verliezen te geven.

In deze gids bespreken we precies hoe u uw belastingaangifte kunt doen wanneer u Coinbase Pro gebruikt.

Hoe werken cryptocurrency-belastingen??

Het simpelweg bezitten van cryptocurrencies zoals bitcoin is niet onderworpen aan belastingverplichtingen. Het zijn eerder het inkomen dat u genereert door erin te investeren, dat een vorm van belastbaar inkomen is.

De IRS behandelt crypto als een vorm van eigendom. Net als bij andere vormen van eigendom, lijdt u aan vermogenswinsten en vermogensverliezen wanneer u uw cryptocurrencies verkoopt, verhandelt of van de hand doet. Deze winsten en verliezen moeten op uw belastingen worden vermeld. 

Voorbeeld:

John koopt 2 BTC van Coinbase voor $ 14.000 en stuurt ze naar zijn Coinbase Pro-portemonnee om te verhandelen. Een maand later verhandelt John 1 BTC voor 20 ETH, die op dat moment $ 8.000 waard was.

In dit voorbeeld heeft John zijn BTC van de hand gedaan toen hij deze verhandelde voor ETH, en daarom moet hij zijn meer- of minderwaarde op de transactie berekenen. 

De kostenbasis van John in 1 BTC is $ 7.000 (14.000 / 2).

John verhandelde zijn BTC voor 20 ETH met een eerlijke marktwaarde van $ 8.000.

John erkent een meerwaarde van $ 1.000 (8.000 – 7.000) uit deze transactie die wordt gerapporteerd op IRS-formulier 8949.

Aan de andere kant, als John zijn cryptocurrency had verkocht of afgestoten voor minder dan waarvoor hij het had verworven, zou hij schrijf dat kapitaalverlies af op zijn belastingen. 

Voor een complete diepgaande duik over alles wat u moet weten over belastingen op cryptovaluta, kunt u onze Volledige belastinggids voor cryptocurrency

Coinbase Pro-belastingen – Het probleem oplossen

Coinbase Pro kan gebruikers om een ​​aantal redenen eigenlijk niet voorzien van de benodigde belastingrapporten die gewoonlijk worden ontvangen in de wereld van de aandelenhandel.

Het eerste probleem is dat veel transacties op Coinbase Pro worden genoteerd in andere cryptocurrencies. Omdat u op het moment van uw transacties de reële marktwaarde in uw lokale FIAT-valuta moet berekenen, wordt dit erg problematisch, en Coinbase Pro houdt geen gegevens over de oorspronkelijke kostenbasis / reële marktwaarde bij voor alle transacties.

Het tweede probleem (en het veel grotere) is een gevolg van de kern van cryptocurrency. Omdat u in staat bent om cryptovaluta van en naar het Coinbase Pro-netwerk te verzenden, d.w.z. bitcoin van een externe portemonnee naar mijn Coinbase Pro-portemonnee sturen – Coinbase Pro heeft geen manier om te weten tegen welke kosten (kostenbasis) u die crypto hebt aangeschaft. Kostenbasis zijn essentiële gegevens die u nodig hebt bij het berekenen van uw crypto-belastingen.

We hebben dit probleem veel dieper besproken in onze blogpost, Het belastingprobleem met cryptocurrency

Als u cryptocurrency-activiteit buiten Coinbase Pro heeft, kan de beurs u in wezen geen rapporten geven met details over uw winsten en / of verliezen. Dat leggen ze zelf uit op hun website.

Coinbase Pro belastinggids

Coinbase Pro kan me dus geen belastingrapporten geven?

Het is waar dat Coinbase Pro u geen formulieren voor vermogenswinsten en -verliezen kan sturen. Als u aan bepaalde drempels voldoet, stuurt Coinbase Pro u een zogenaamde 1099-K, maar dit document bevat geen informatie over uw winsten en verliezen en is nutteloos vanuit het oogpunt van belastingaangifte..

We splitsen uit hoe de Coinbase 1099-K werkt hier.

Als Coinbase Pro me geen belastingformulieren kan geven, hoe kan ik deze dan verkrijgen??

Om uw noodzakelijke crypto belastingformulieren, u moet rekening houden met al uw cryptocurrency-transacties, zelfs degene die buiten Coinbase Pro hebben plaatsgevonden. 

Om dit te doen, verzamelt u al uw historische cryptocurrency-gegevens die uw aankopen, verkopen, transacties, air drops, forks, gedolven munten, beurzen en swaps vormen op alle beurzen en platforms die u gebruikt.

U kunt dit doen door elk van uw handelsgeschiedenisbestanden van uw beurzen te exporteren.

Gebruik deze handelshistoriebestanden om de vermogenswinst- en -verliesberekeningen voor al uw transacties met de hand uit te voeren. Elke vermogenswinst of verliesbelastinggebeurtenis moet worden geregistreerd op formulier 8949 en uw nettowinst moet worden overgeboekt naar 1040 schema D. We doorlopen het handmatige rapportageproces in ons artikel hier: hoe u cryptocurrency op belastingen rapporteert.

Coinbase Pro belastingautomatisering

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Als u uw belastingberekeningen niet handmatig wilt uitvoeren, kunt u eenvoudig uw handelsgeschiedenis van al uw cryptocurrency-uitwisselingen rechtstreeks in crypto-belastingsoftware importeren, zoals CryptoTrader.Tax.

Coinbase Pro CryptoTrader.Tax importeren

CryptoTrader.Tax kan rechtstreeks worden geïntegreerd met Coinbase Pro en alle andere cryptocurrency-uitwisselingen. Hiermee kunt u uw handelsgeschiedenis binnen enkele seconden importeren. 

Nadat u al uw cryptotransacties in uw CryptoTrader.Tax-account heeft geïmporteerd, kunt u uw belastingrapporten over vermogenswinsten en -verliezen, inclusief IRS-formulier 8949, met een klik op de knop. 

Deze rapporten kunnen aan uw belastingadviseur worden gegeven of zelfs worden geïmporteerd in uw favoriete belastingaangiftesoftware, zoals TurboTax of TaxAct.

Gevolgtrekking

Cryptocurrency-uitwisselingen zoals Coinbase Pro kunnen hun gebruikers geen rapporten over vermogenswinsten en -verliezen verstrekken, die nodig zijn voor belastingrapportagedoeleinden. U kunt uw belastingberekeningen met de hand uitvoeren door de handelsgeschiedenisbestanden van al uw beurzen te downloaden, of u kunt het hele proces automatiseren door CryptoTrader te gebruiken..

Beginnen met CryptoTrader.Tax is helemaal gratis. U kunt zelfs een gratis voorbeeld van uw ingevulde belastingrapporten genereren om uw totale winst / verlies voor het jaar te zien. Leer meer over hoe het hier werkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me