Hoe u uw Gemini-belastingen doet – Uw crypto-belastingformulieren bouwen

Gemini is uitgegroeid tot een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in de VS. Veel handelaren gebruiken Gemini omdat het opereert en voldoet aan de strikte regelgeving die in de Verenigde Staten aanwezig is. Als het echter gaat om het doen van uw Gemini-belastingen en het opbouwen van uw vereiste Gemini-belastingformulieren, doen zich veel uitdagingen voor. 

Dit artikel gaat dieper in op het probleem en legt de gemakkelijkste manier uit om uw vereiste Tweelingen-belastingformulieren op te bouwen.

Een snel overzicht van hoe de IRS cryptocurrency behandelt voor belastingdoeleinden in de VS.

De IRS behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – loopt u een belastingaangifteplicht wanneer u cryptocurrency verkoopt of verhandelt voor meer of minder dan waarvoor u het heeft verworven.. 

In die zin lijkt de handel in cryptocurrency op het handelen in aandelen voor belastingdoeleinden.

Als u bijvoorbeeld in april 2018 0,1 Bitcoin voor $ 1000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 2.000 hebt verkocht, hebt u een meerwaarde van $ 1.000. U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte, en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.  

Aan de andere kant, als je je cryptocurrency voor minder hebt verkocht dan waarvoor je hem hebt aangeschaft, kan dat afschrijven dat kapitaalverlies naar bespaar geld op uw crypto-belastingen

Gemini-belastingen – Het probleem doorbreken

Gemini kan gebruikers om een ​​aantal redenen niet voorzien van de benodigde belastingrapporten die vaak worden ontvangen in de wereld van de aandelenhandel.

Het eerste probleem is dat veel transacties op Gemini worden genoteerd in cryptocurrency. Omdat u op het moment van uw transacties de reële marktwaarde in uw lokale FIAT-valuta moet berekenen, wordt dit zeer problematisch, en Gemini houdt geen gegevens over de oorspronkelijke kostenbasis / reële marktwaarde bij voor alle transacties.

Ten tweede, omdat u in staat bent om cryptovaluta in en uit het Gemini-netwerk te verzenden, kan Gemini niet weten tegen welke kostenbasis u die cryptovaluta hebt aangeschaft.. Kostenbasis zijn essentiële gegevens die u nodig heeft bij de berekening van uw crypto-belastingen.

U kunt onze complete gids lezen voor een beter begrip van hoe bitcoin-belastingen werken

Ik heb een 1099-K van Gemini – werkt dit voor het indienen van mijn crypto-belastingen?

Helaas is een 1099-K is geen nuttig document voor belastingrapportagedoeleinden. Dit document vermeldt alleen hoeveel u heeft afgehandeld op een netwerk van derden, zoals Gemini, en het bevat geen van de noodzakelijke informatie, zoals USD-kostenbasis of reële marktwaarde voor uw cryptocurrency-transacties. Gemini is vereist om je een 1099-K te sturen als je aan twee drempels hebt voldaan:

  1. Uw Digital Asset-for-USD-verkopen op de beurs bedragen meer dan 200 transacties gedurende het kalenderjaar
  2. Uw totale verkoopopbrengst van alle verkopen van Digital Asset-for-USD is hoger dan $ 20.000 gedurende het kalenderjaar.

Zoals hierboven besproken, moet u, om cryptocurrency op uw belastingen correct te rapporteren, de kostenbasis, de reële marktwaarde en winst / verlies rapporteren voor elke verkoop-, handels- of andere belastbare gebeurtenis die u tijdens het kalenderjaar oploopt. Het juiste formulier dat u nodig hebt om dit te melden, is IRS-formulier 8949, niet 1099-K.

Beurzen zoals Gemini hebben eigenlijk niet de mogelijkheid om gebruikers nauwkeurige belastingformulieren te geven. We breken dit probleem op en waarom het bestaat in ons artikel: Het belastingprobleem met cryptocurrency.

Dus als Tweelingen me mijn benodigde belastingformulieren niet kunnen geven, hoe kan ik ze dan krijgen??

Om uw noodzakelijke crypto belastingformulieren, u moet al uw cryptocurrency-gegevens verzamelen waaruit uw aankopen, verkopen, transacties, air drops, forks, gedolven munten, beurzen en swaps bestaan ​​over alle beurzen die u gebruikt.

U kunt dit met de hand doen door al uw handelsgeschiedenisbestanden van uw beurzen te exporteren en de meer- en minderwaarde-transactie voor elke transactie uit te voeren. Elke belastinggebeurtenis moet worden geregistreerd op formulier 8949 en uw netto winst moet worden overgeboekt naar uw 1040 dienstregeling D. We doorlopen het handmatige rapportageproces in ons artikel hier: hoe u cryptocurrency op belastingen rapporteert.

Gemini belastingaangifte

Crypto-belastingsoftware

Als alternatief kunt u crypto-belastingsoftware gebruiken zoals CryptoTrader.Tax om het volledige belastingaangifteproces te automatiseren. 

Tijdens gebruik crypto belastingsoftware, u importeert eenvoudig al uw handels- en transactiegeschiedenis van al uw beurzen in het platform. De software zal deze gegevens automatisch sorteren en opschonen en uw vereiste belastingformulieren produceren met een klik op de knop. U kunt de korte videodemo hieronder bekijken om te zien hoe u uw Gemini-transacties kunt importeren.

U kunt deze gegenereerde belastingrapporten aan uw belastingadviseur geven, ze zelf indienen of ze uploaden naar uw favoriete belastingaangiftesoftware, zoals TurboTax voor cryptocurrency of TaxAct met behulp van de CryptoTrader.Tax-partnerschappen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me