Hoe worden Cryptocurrency Hard Forks belast?

Cryptocurrency-vorken zoals de Bitcoin Cash-hardfork die plaatsvond op 1 augustus 2017 zijn tegenwoordig vrij gebruikelijk in de wereld van cryptocurrency. Met de nieuwe IRS-richtlijn dat in oktober 2019 uitkwam, is het nu duidelijk hoe hard forks met cryptocurrency worden behandeld vanuit fiscaal perspectief in de VS. In deze gids onderzoeken we wat deze gebeurtenissen zijn, evenals de best practices voor het afhandelen ervan voor uw belastingaangifte.

U kunt ook meer leren over hoe cryptocurrency in het algemeen wordt belast met onze Volledige gids voor belastingen op cryptocurrency.

Vorken voor cryptovaluta

Een cryptocurrency hard fork is een permanente afwijking van de vorige versie van de blockchain. Terwijl zachte vorken de compatibiliteit tussen de twee kettingen behouden, creëren harde vorken kettingen die niet compatibel zijn met elkaar. Iedereen die voor en tijdens de vork munten vasthield, heeft munten aan beide kettingen nadat de harde vork heeft plaatsgevonden. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op uw belastingen.

Met deze “splitsing” in de blockchain volgt het ene pad de nieuwe, geüpgradede blockchain en het andere pad vervolgt het oude pad. Over het algemeen zullen degenen in de oude keten na een korte tijd beseffen dat hun versie van de blockchain verouderd of niet relevant is en snel upgraden naar de nieuwste versie.

Een voorbeeld:

De bitcoin cash hardfork leverde één “gratis” bitcoin cash munt voor elke bitcoin die je aanhield – zolang je maar een betrouwbare portemonnee of exchange gebruikte. Als u 3 bitcoin had voorafgaand aan de hard fork, heeft u op 1 augustus 2017 3 bitcoin cash ontvangen. Vandaag zijn die 3 bitcoin cash meer dan $ 750 waard.. 

Waarom gebeuren er vorken??

Corrigeer beveiligingsrisico’s – Blockchain-software kan inherente beveiligingsproblemen hebben die moeten worden verholpen voordat een hacker er misbruik van maakt. In deze gevallen kan een harde vork nodig zijn om het grotere ecosysteem te beschermen.

Voeg nieuwe functionaliteit toe – Beheerders van cryptovaluta willen misschien nieuwe functionaliteit toevoegen die niet mogelijk is zonder een hard fork. De Byzantium-hard fork van Ethereum was bijvoorbeeld een verplichte upgrade om de privacy en schaalbaarheid te verbeteren.

Vorige transacties terugdraaien – Een hard fork kan worden gebruikt om eerdere transacties op een blockchain terug te draaien. Dit werd gezien in het geval met de harde vork om de hack op de DAO (gedecentraliseerde autonome organisatie) op de Ethereum-blockchain ongedaan te maken.

Hoe werkt de IRS-belastingcryptocurrency-vorken?

De IRS bespreekt cryptocurrency-forks in haar nieuwe richtlijnen en regels voor cryptocurrency, 2019-24

Als een bepaalde cryptocurrency die u in uw bezit heeft door een hard fork gaat die “optreedt wanneer een cryptocurrency een protocolwijziging ondergaat die resulteert in een permanente omleiding van het legacy gedistribueerde grootboek”, wordt de nieuwe gesplitste cryptocurrency die u ontvangt belast als inkomen. Uw kostenbasis in de nieuw ontvangen cryptocurrency wordt het inkomen dat u heeft erkend.

Bijvoorbeeld: als u in juli 2017 2,5 bitcoin had en 2,5 bitcoin cash ontving als resultaat van de bitcoin cash hard fork, herkent u dit ontvangen 2,5 bitcoin cash als inkomen tegen de reële marktwaarde van het bitcoin cash op het moment dat het is ontvangen. Als Bitcoin Cash die dag voor $ 500 per stuk handelde, zou u een gewoon inkomen van $ 1.250 ($ 500 * 2,5) erkennen. Uw kostenbasis in deze Bitcoin Cash wordt $ 1.250.

Als u na een hard fork geen nieuwe cryptocurrencies ontvangt, heeft u geen belastbaar inkomen. Bron: A21, A22, A23, A24

Soft Forks voor cryptovaluta

Een zachte vork van cryptocurrency “resulteert niet in het creëren van een nieuwe cryptocurrency, wat betekent dat het geen inkomsten oplevert.” Dus als uw cryptocurrency een protocolwijziging doormaakt maar wel een nieuwe cryptocurrency creëert, herkent u geen inkomen. Bron: A29

Cryptocurrency Air Drops

Als u cryptocurrency ontvangt via een airdrop (“een distributie van cryptocurrency aan de gedistribueerde grootboekadressen van meerdere belastingbetalers”), erkent u inkomsten op deze ontvangen cryptocurrency op de dag / het tijdstip waarop deze werd ontvangen. Het bedrag van de opgenomen inkomsten moet worden bepaald aan de hand van de reële marktwaarde van de cryptocurrency op dat moment. 

Als u geen cryptocurrency heeft ontvangen toen er een airdrop-gebeurtenis plaatsvond, herkent u geen inkomen omdat u het onroerend goed niet hebt ontvangen.

Cryptocurrency hard fork-belastingen

Belastingsoftware voor cryptovaluta

U kunt gebruikmaken van cryptocurrency belastingsoftware zoals CryptoTrader.Tax om automatisch rekening te houden met al uw harde vorken en airdrops in overeenstemming met de nieuwe IRS-richtlijnen.

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Importeer eenvoudig al uw cryptocurrency-transacties en -transacties in het platform. In stap 3 van CryptoTrader.Tax kunt u elke cryptocurrency toevoegen die u heeft ontvangen als gevolg van een airdrop of hard fork. Tag deze transacties gewoon als een “Fork” – of een “Airdrop” -gebeurtenis. Elk afzonderlijk wordt toegewezen met de juiste kostenbasis en reële marktwaarde in USD op het moment van ontvangst, zodat u onmiddellijk uw benodigde belastingdocumenten kunt genereren met een klik op de knop. Met behulp van CryptoTrader.Tax’s samenwerking met Intuit, u kunt deze rapporten zelfs rechtstreeks importeren in TurboTax voor eenvoudige belastingaangifte of importeer ze in uw favoriete belastingaangiftesoftware als u een belastingprofessional bent.

Jij kan ga gratis aan de slag met CryptoTrader.Tax en zie hoe gemakkelijk het uw crypto-belastingrapportage maakt, of klik voor meer informatie hoe het werkt.

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me