IRS-brief 6174 & 6173 voor cryptocurrency – Wat moet ik doen?

De IRS begint hardhandig op te treden tegen personen die transacties hebben uitgevoerd met Bitcoin en andere cryptocurrencies, maar dit niet hebben gerapporteerd over hun belastingen.

Onlangs zijn er berichten dat sommige belastingbetalers waarschuwingsbrieven hebben ontvangen van de IRS. Deze letters zijn er in drie varianten 6173, 6174 en 6174-A, en ze hebben specifiek betrekking op cryptocurrency-holdings:

“We hebben informatie dat u een of meer rekeningen met virtuele valuta heeft of had, maar dat u uw transacties met virtuele valuta, waaronder cryptovaluta en niet-cryptovaluta, mogelijk niet correct heeft gerapporteerd.”

IRS-brief 6174 A. IRS-brief 6174-A

Hoe wordt cryptocurrency belast in de VS..?

De IRS behandelt cryptocurrencies als onroerend goed voor belastingdoeleinden, niet als valuta. Net als bij andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – loopt u een belastingaangifteverplichting wanneer u uw cryptocurrency verkoopt of verhandelt voor meer of minder dan waarvoor u het hebt verworven..

Als u bijvoorbeeld in april 2018 0,1 Bitcoin voor $ 1000 hebt gekocht en deze twee maanden later voor $ 2.000 hebt verkocht, heeft u een meerwaarde van $ 1.000.

U vermeldt deze winst op uw belastingaangifte en afhankelijk van de belastingschijf waar u onder valt, betaalt u een bepaald percentage aan belasting over de winst. De tarieven fluctueren op basis van uw belastingschijf en ook afhankelijk van of het een winst op korte of lange termijn was.

Om deze winsten en verliezen op uw belastingen te rapporteren, moet u gegevens hebben over uw kostenbasis en eerlijke marktwaarde voor elke verkoop of verhandeling van uw cryptocurrencies op het moment van verkoop. De kostenbasis is gewoon het bedrag dat u inlegt om het actief te verwerven. De reële marktwaarde is slechts de dollarwaarde die u hebt ontvangen bij verkoop of vervreemding van het actief.

Als we bij het bovenstaande voorbeeld blijven, is uw kostenbasis $ 1.000 en uw reële marktwaarde $ 2.000. U zou elk van deze cijfers samen met de winst van $ 1.000 uit de transactie op uw belastingdocumenten vermelden. Dit proces zou bekend moeten klinken als u in aandelen belegt of handelt, aangezien het hetzelfde rapportageproces is dat aandelenhandelaren doorlopen.

U kunt onze 2019 lezen Belastinggids voor cryptocurrency voor een completer en grondiger overzicht.

Wat moet ik doen met de IRS-brief?

Allereerst ben je niet de enige als je deze brief hebt ontvangen. De IRS stuurde meer dan 10.000 van deze brieven naar veel vroege Coinbase-klanten – niet alleen vermoedelijke belastingfraude. Wat u moet doen, hangt af van het soort ontvangen brief. Brief 6174 & 6174-A zijn geen actieletters. Dit betekent dat u niet op deze brieven hoeft te reageren als u aan alle crypto-belastingaangifteverplichtingen hebt voldaan die in de brief worden beschreven. In deze brieven wordt u aangeraden gewijzigde of achterstallige aangiften in te dienen als u denkt dat u de afgelopen jaren niet op de juiste manier crypto-belastingen hebt ingediend..

Daarentegen vereist brief 6173 uw actie. Als u niet op tijd op deze brief reageert, wordt uw belastingrekening gecontroleerd door de IRS. Je moet doorlezen "Wat u moet doen op de ‘reageren vóór’-datum hierboven" sectie over de brief en verstrek de nodige documenten aan de IRS. Een gekwalificeerde belastingprofessional samen met de hulp van CryptoTrader.Tax-rapporten kan u helpen bij het navigeren door de vereisten van brief 6173.

Je kunt gebruiken IRS-formulier 1040X om de belastingaangiften van vorig jaar te wijzigen.

U kunt ook populaire softwareprogramma’s voor belastingaangifte gebruiken, zoals TurboTax om een ​​amendement in te dienen.

Het is belangrijk op te merken dat dit educatieve brieven zijn die door de IRS zijn verzonden en dat u deze mogelijk ontvangt ondanks dat u volledig voldoet aan al uw crypto-belastingrapportage. De bedoeling van dit soort mechanismen is om de naleving van de belastingaangiftes voor cryptocurrency te verbeteren en niet noodzakelijk om de belastingbetalers te straffen..

Cryptocurrency rapporteren over uw belastingen

U hebt twee formulieren nodig voor het daadwerkelijke rapportageproces wanneer u uw belastingen indient of in dit geval wijzigt: het 1040 Schema D en de 8949. De 8949 is het belangrijke formulier dat u moet maken om de aangiften van uw voorgaande jaar te wijzigen.

U gebruikt de 8949 om elke bitcoin en cryptocurrency te detailleren belastbaar feit die zich gedurende het jaar hebben voorgedaan, evenals de winsten en verliezen die u bij elke transactie realiseerde. Tel deze bij elkaar op aan de onderkant van de 8949 en breng het totale bedrag vervolgens over naar schema D.Lees het volgende voor meer informatie over hoe u uw Bitcoin over belastingen kunt rapporteren.

De uitdaging

Omdat cryptocurrency-gegevens vaak verspreid zijn over veel verschillende beurzen, portefeuilles en andere platforms, kan het voor gebruikers moeilijk zijn om al hun activiteiten op formulier 8949 te rapporteren.

De meeste transacties worden genoteerd in andere cryptocurrencies en niet in Amerikaanse dollarwaarden, wat bijdraagt ​​aan dit probleem. Als klap op de vuurpijl kunnen cryptocurrency-uitwisselingen hun gebruikers niet voorzien van nauwkeurige belastingrapporten vanwege de overdraagbare aard van digitale valuta.

In ons artikel kunt u meer lezen over waarom exchanges gebruikers geen nauwkeurige belastingrapporten kunnen geven: Het belastingprobleem met cryptocurrency.

De oplossing – Crypto Tax-software

Veel cryptocurrency-gebruikers wenden zich tot belastingcalculators voor cryptovaluta om hen te helpen bij het automatiseren van het hele proces van het bouwen van formulier 8949 en andere belastingaangiften voor hun cryptocurrency-transacties.

U kunt software gebruiken zoals CryptoTrader.Tax om automatisch uw vereiste formulieren te genereren. Deze formulieren kunt u vervolgens aan uw accountant overhandigen zodat deze uw eerdere belastingaangiftes bij hen goed kan aanpassen, of u kunt de formulieren gebruiken om zelf uw belastingaangifte te wijzigen..

Hieronder vindt u een video waarin wordt uitgelegd hoe het CryptoTrader.Tax-platform werkt.

Praat met een belastingdeskundige die bekend is met belasting op cryptocurrency

Zoals altijd is het slim om een ​​belastingprofessional te raadplegen als u dit soort brief van de IRS heeft ontvangen.

Omdat bitcoin en cryptocurrency echter nog zo’n nieuw concept is, zijn veel accountants niet bekend met hoe het digitale activum fiscaal wordt behandeld. Het is belangrijk om met iemand te praten die bekend is met crypto.

Daarom hebben we een directory samengesteld met crypto-belastingprofessionals die in de ruimte werken voor onze gebruikers

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of belastingadvocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me