IRS verduidelijkt Crypto-belastingbehandeling van Like-Kind Exchange, Airdrops en FBAR-rapportage

Belangrijke personen en toezichthouders in de crypto-belastingruimte hebben gisteren (13 november 2019) een verscheidenheid aan onderwerpen verduidelijkt op de nationale belastingconferentie AICPA in Washington, DC. Onderwerpen van verduidelijking waren onder meer de fiscale behandeling rond 1031 Like-Kind-uitwisseling, airdrops, specifieke identificatie en FBAR-rapportagevereisten. Dit waren allemaal gebieden waar crypto-investeerders en crypto-belastingprofessionals vragen over hadden na de nieuw uitgegeven IRS-richtlijnen kwam uit in oktober 2019.

Zoals Kind Exchange Pre 2018

Een soortgelijke ruilbehandeling stelt een belastingbetaler in staat om de meerwaarden op transacties van onroerend goed naar onroerend goed uit te stellen. Deze techniek van uitstel van belasting wordt vaak gebruikt in de wereld van beleggen in onroerend goed en veel crypto-belastingprofessionals dachten vóór 2018 dat het ook van toepassing zou kunnen zijn op cryptocurrencies, omdat ze in de ogen van de IRS ook als eigendom worden behandeld..

De Tax Cuts and Jobs Act, die in 2018 werd opgesteld, elimineerde de mogelijkheid dat soortgelijke ruil kon worden toegepast op cryptocurrencies en vernauwde de reikwijdte tot alleen “onroerend goed”. Het liet echter de deur open voor de vraag of Like-Kind-uitwisselingsbehandeling al dan niet nog kon worden gebruikt in de jaren vóór 2018 en voorafgaand aan TCJA..

Tijdens het AICPA-evenement verduidelijkte Suzanne Sinno (General Attorney, IRS Office of Chief Counsel) dat soortgelijke ruil voor cryptocurrency nooit was toegestaan ​​- zelfs niet vóór 2018. 

Op 15 november 2019, twee dagen na het AICPA-evenement, besprak Christopher Wrobel (Special Counsel van de Associate Chief Counsel, IRS) ook gelijkaardige uitwisseling en verklaarde dat, hoewel gelijkaardige uitwisselingen vanaf 2018 niet zijn toegestaan ​​voor cryptocurrency, voor pre -2018 transacties, ze blijven een grijs gebied en zullen geval per geval worden beslist. De overgrote meerderheid van de belastingprofessionals waar we nauw mee samenwerken hier bij CryptoTrader.Tax, die experts zijn in het afdwingen van crypto-belasting, zeggen dat het de conservatieve benadering is om vóór 2018 geen soortgelijke uitwisselingen te doen. Raadpleeg hiervoor uw eigen belastingadviseur..

Je kunt gebruiken CryptoTrader.Tax om automatisch uw meer- en minderwaarden te berekenen zonder gelijkaardige behandeling. Een gelijkaardige behandeling wordt niet ondersteund.

FBAR-rapportage NIET vereist

Carole House (Cyber ​​and Emerging Tech Policy Specialist, Financial Crimes Enforcement Network) van FinCEN verduidelijkte in het panel op 13 november 2019 dat FBAR (FinCEN 114) rapportage voor cryptocurrency op buitenlandse beurzen NIET verplicht. Dit is een grote opluchting voor crypto-investeerders die een aanzienlijk aantal activa op buitenlandse beurzen zoals Binance houden. Deze investeerders hoeven geen FBAR in te dienen.

Het is nog steeds niet bevestigd of FATCA (IRS-formulier 8938) al dan niet vereist is voor buitenlandse rapportage. Volg voor updates over het laatste crypto-belastingnieuws @CryptoTraderTax op Twitter.

Airdrops

Als gevolg van de recente IRS crypto-belastingrichtlijnen die in oktober werd uitgebracht, werd de fiscale behandeling van cryptocurrencies ontvangen van airdrop-evenementen verder in twijfel getrokken. 

Christopher Wrobel verduidelijkte dat de nieuwe richtlijnen rond airdrops alleen bedoeld waren om nieuwe munten te dekken die werden ontvangen NA een hard fork-evenement. Munten die na een harde vork worden ontvangen, moeten worden behandeld als gewoon inkomen tegen de reële marktwaarde van de munt op het moment dat deze werd ontvangen. 

Deze verduidelijking betekent dat munten die voor marketingdoeleinden naar consumenten worden uitgezonden zich nog steeds in het grijze gebied bevinden om te bepalen of ze als gewoon inkomen moeten worden behandeld.. 

U kunt er meer over te weten komen hoe airdrops en hard forks hier worden belast.

Specifieke identificatie

First-in first-out is de standaard boekhoudmethode die moet worden gebruikt voor het berekenen van vermogenswinsten en -verliezen tijdens de verkoop of verkoop van uw cryptovaluta. De recente IRS-richtlijnen die in oktober 2019 uitkwamen, vermeldden echter dat specifieke identificatiemethoden ZIJN toegestaan ​​als u uw crypto-activa specifiek kunt identificeren. Het volgende is overgenomen uit de Begeleiding oktober 2019

‘A37. U kunt een specifieke virtuele valuta-eenheid identificeren door de unieke digitale identificatie van de specifieke eenheid, zoals een privésleutel, openbare sleutel en adres, te documenteren, of door records te tonen die de transactie-informatie tonen voor alle eenheden van een specifieke virtuele valuta, zoals Bitcoin, gehouden in één account, portemonnee of adres. Deze informatie moet tonen (1) de datum en het tijdstip waarop elke eenheid werd verworven, (2) uw basis en de reële marktwaarde van elke eenheid op het moment dat deze werd verworven, (3) de datum en het tijdstip waarop elke eenheid werd verkocht, geruild, of anderszins afgestoten, en (4) de reële marktwaarde van elke eenheid bij verkoop, ruil of vervreemding, en het geldbedrag of de waarde van het bezit dat voor elke eenheid is ontvangen. “

Suzanne Sinno bevestigde verder dat specifieke identificatiemethoden zoals LIFO (last-in first-out) en HIFO (hoogste in first-out) zijn toegestaan ​​als men hun crypto specifiek kan identificeren. Dit is geweldig nieuws voor handelaren in cryptocurrency, aangezien deze technieken kunnen helpen minimaliseer uw crypto-belastingplicht door uw totale winst te verminderen. 

U kunt crypto-belastingsoftware gebruiken zoals CryptoTrader.Tax om automatisch HIFO- of LIFO-berekeningen toe te passen op uw vermogenswinstrapporten. CryptoTrader.Tax omvat een volledige audittrail voor uw administratie waarin de specifieke identificatie van elke cryptocurrency-eenheid wordt beschreven en helpt u zo uw vermogenswinstverplichting te minimaliseren. 

Meer informatie over crypto-belastingen

U kunt hier meer te weten komen over belastingen op cryptocurrency en precies hoe alles wordt behandeld: De complete 2019-gids voor belastingen op cryptocurrency.

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Spreek alstublieft met uw eigen land crypto belastingprofessional, CPA of belastingadvocaat over hoe u belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me