Melding van gestolen of verloren cryptocurrency voor belastingdoeleinden

Het verliezen van cryptovaluta door het afsluiten van een beurs, portemonnee-hacks, oplichting en andere gebeurtenissen is tegenwoordig helaas gebruikelijk in de wereld van cryptocurrency. Vanuit fiscaal oogpunt worden deze gebeurtenissen niet allemaal hetzelfde behandeld, en het hangt grotendeels af van de specifieke omstandigheden. Deze gids bespreekt de meest voorkomende vormen van diefstal en cryptoverlies en de mogelijke manieren om deze vanuit fiscaal oogpunt in de VS te behandelen..

Disclaimer: dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als fiscaal, juridisch of investeringsadvies. Het gebied van belasting op cryptocurrency is constant in ontwikkeling en is niet zwart-wit. Bespreek met uw eigen belastingdeskundige, CPA of advocaat hoe u de belasting van digitale valuta moet behandelen.

Opmerking – als uw cryptocurrency simpelweg in prijs is gedaald voordat u deze verkocht, wordt dit beschouwd als een kapitaalverlies of een investeringsverlies. Dit is anders dan sommige van de verliezen die we hieronder bespreken. Lees onze gids op voor meer gedetailleerde informatie hoe u omgaat met kapitaalverliezen voor uw cryptocurrency.

Verschillende scenario’s voor cryptoverlies

Als het gaat om het aftrekken of indienen van cryptocurrency-verliezen, zijn er verschillende situaties van toepassing op verschillende belastingregels binnen de VS.De meest voorkomende vormen van cryptocurrency-verliezen die we hier zien op CryptoTrader.Tax staan ​​hieronder vermeld:

 1. Verlies van slachtoffers – (bijv. Wallet-toegang verloren, verzonden naar verkeerd adres)
 2. Verlies van diefstal – (bijv. Exchange / Wallet gehackt, gestolen munten)
 3. Investeringsverlies – (Grijs gebied = bijv. ICO Scam, Exchange Shutdown)

Elk scenario van verlies van cryptocurrency valt onder een van deze drie classificaties: verlies door ongeval, verlies door diefstal of (kapitaal) verlies. Het is aan U hoe u uw verliezen wilt behandelen en rapporteren. De drie categorieën worden hieronder nader toegelicht.

Crypto-slachtofferverlies

Verliezen door slachtoffers

Een slachtofferverlies is schade, vernietiging of verlies van eigendommen als gevolg van een van deze identificeerbare gebeurtenissen:

 1. Plotselinge gebeurtenis – snel, in plaats van geleidelijk of progressief
 2. Onverwachte gebeurtenis – gewoonlijk onverwacht en onbedoeld
 3. Ongewone gebeurtenis – geen dagelijkse gebeurtenis

Na 2017, na de Belastingverlagingen en banenwet werd in de wet omgezet, vele vormen van slachtofferverliezen die voorheen aftrekbaar waren formulier 4684, komen niet meer in aanmerking voor aftrek. Zoals te zien op de IRS-site hier, de enige eigenschap die als aftrekbaar slachtoffer kan worden geclaimd, moet een federaal verklaarde ramp zijn.

In het geval van cryptocurrency, elke keer dat u nalatig uw cryptocurrency verliest, zou het een slachtoffer zijn dat niet aftrekbaar is voor belastingdoeleinden.

Voorbeelden van slachtoffers waarvoor u geen belastingvoordeel zou krijgen, zijn onder meer:

 • Munten die verloren zijn gegaan door verlies van toegang tot privésleutels & portemonnees
 • Munten die verloren zijn gegaan door verzending naar onjuiste adressen
 • Andere nalatige vormen van cryptoverlies

Als u denkt dat u een uniek geval heeft, of als u vragen heeft over een ongevalverlies in het algemeen, is het altijd een goed idee om dit te bespreken met een gekwalificeerde belastingprofessional in cryptovaluta.

diefstal verliezen cryptocurrency-belastingen

Diefstalverliezen

Een diefstal is het wegnemen en verwijderen van geld of eigendommen met de bedoeling de eigenaar ervan te beroven. Het nemen van eigendommen moet illegaal zijn volgens de wet van de staat waar het plaatsvond en moet gebeuren met criminele bedoelingen.

Veelvoorkomende verliezen door diefstal van cryptocurrency zijn onder meer:

 • Gestolen munten
 • Gehackte portefeuilles
 • Gehackte Exchange-accounts

Net als bij verliezen door slachtoffers hierboven, na 2017 nadat de Tax Cuts and Jobs Act werd aangenomen, zijn diefstalverliezen niet langer aftrekbaar op Formulier 4684. Als uw cryptocurrency is gestolen en wordt geclassificeerd als verlies door diefstal, is het onwaarschijnlijk dat u dit kunt afschrijven. U kunt meer lezen over de details van deze regels in het IRS-richtlijnen hier.

Het melden van uw verloren crypto als een investeringsverlies is de enige benadering die een belastingvrijstelling mogelijk maakt. Zoals u hieronder zult lezen, is het onduidelijk welke cryptoverliesscenario’s in aanmerking komen voor de investeringsverliesstatus. We raden aan om een ​​belastingprofessional te raadplegen met een unieke situatie. Ons team helpt u graag met het doorverwijzen naar iemand.

ICO-zwendelbelastingen

Investeringsverliezen (kapitaalverlies)

Het is niet expliciet duidelijk of gebeurtenissen zoals ICO-zwendel of uitval van beurzen (zoals Mt. Gox) kunnen worden behandeld als een investeringsverlies. Bij het schrijven van dit artikel hebben we veel belastingprofessionals ondervraagd die bekend zijn met cryptocurrency, en ze zijn het niet allemaal eens over de juiste behandeling.

Beleggingsverliezen zijn vergelijkbaar met een verlies dat u zou lijden als u een aandeel of een andere vorm van onroerend goed koopt en het vervolgens verkoopt voor minder dan waarvoor u het hebt verworven. Hetzelfde geldt voor het verkopen van bitcoin voor minder dan waarvoor u het heeft aangeschaft.

Dit type kapitaalverlies is te rapporteren op formulier 8949, waar u uw kostenbasis in het onroerend goed, de reële marktwaarde op het moment dat u het vervreemdde, en de nettowinst of het nettoverlies moet vermelden. Zoals we bespreken in onze bitcoin kapitaalverliezen gids, tot $ 3.000 netto vermogensverliezen zijn aftrekbaar in een bepaald jaar. Grotere verliezen worden overgedragen naar toekomstige belastingjaren. Dit is het basisproces voor het rapporteren van de meeste cryptocurrency-transacties.

Er bestaat geen zwart-witrichtlijn van de IRS voor deze specifieke scenario’s, dus uiteindelijk moet u uw discretie gebruiken bij het classificeren en indienen van deze gebeurtenissen. We zullen de verschillende opties hieronder doorlopen.

ICO-zwendel

Volgens Alexander Leruth, oprichter & CEO van Leruths en CFO van Ahrvo, “De juiste methode zou zijn om het als gestolen te behandelen, wat een persoonlijk verlies is dat niet in aanmerking komt voor 8949.” Leruth legt verder uit: “je zou kunnen proberen om het te claimen op 8949 en zeggen dat de waarde van de investering in wezen werd gedaan tegen $ 0, maar dat is een risicovolle positie om in te nemen.”

Aan de andere kant, Pasha Malik, medeoprichter en voorzitter van Thyor-adviesgroep (een fiscaal compliance-bedrijf), stelt dat men “SEC-richtlijnen moet gebruiken, tenzij anders vermeld. Behandel ICO in het algemeen als een aanbieding van effecten en erin investeren zou een kapitaalinvestering zijn. Dus een scam zou een kapitaalverlies zijn op 8949. In zo’n geval wordt het vaak aanbevolen om een ​​rapport op te vragen van de FBI, de lokale politie of SEC of Financial Crimes Division dat je deze investering als fraude en scam hebt aangemeld. Het rapport is bedoeld voor uw eigen IRS-auditbescherming."

We hebben veel belastingprofessionals ondervraagd bij het schrijven van dit stuk en er waren veel verschillende meningen over de juiste behandeling van ICO-zwendel.

Als u uiteindelijk een ICO-zwendel claimt als een investeringsverlies, wordt het geïnvesteerde bedrag op formulier 8949 afgetrokken.

Als ik bijvoorbeeld $ 5.000 zou investeren in ruil voor wat mij werd verteld dat 20.000 tokens van XYZ zouden zijn in een ICO die frauduleus bleek te zijn, dan zou mijn 8949 een verkoopinvoer bevatten met een kostenbasis van $ 5.000, een opbrengst van $ 0 en een $ 5.000 verlies.

Exchange afsluiten

Exchange-shutdowns zoals die van Cryptopia en Mt. Gox heeft een vergelijkbaar grijs gebied als frauduleuze ICO’s.

Sommige professionals beweren dat dit een investeringsverlies zou zijn dat kan worden gerapporteerd op 8949, en daarom ontvangt u een belastingvoordeel, terwijl anderen beweren dat een beursstop een niet-aftrekbaar persoonlijk verlies zou zijn..

Matt Metras, een ingeschreven agent en specialist op het gebied van cryptocurrency-belasting bij MDM financiële diensten, zegt dat een beursstop “zeker beter past op 4684 [Casualty Loss], maar niemand wil dat horen, aangezien 4684 grotendeels verdwenen is na belastingverlagingen en banenwet.” Matt gaat verder met te zeggen dat “er een genuanceerd argument is waarom het een investeringsverlies zou kunnen zijn, maar dat het een risicovolle positie is om in te nemen.”

In onze enquête voor het schrijven van dit artikel zagen de meeste belastingprofessionals een beursstop als een verlies door een ongeval en dus niet als een aftrekbare gebeurtenis. Dit is zeker de meer conservatieve benadering die vanuit fiscaal oogpunt moet worden gevolgd. Er was echter geen volledige consensus onder professionals.

crypto gestolen munten belastingen

Hoe u uw gestolen en verloren munten kunt melden binnen CryptoTrader.Tax

Nu we de drie verschillende soorten verliezen hebben besproken en hoe ze kunnen worden toegepast in verschillende cryptocurrency-scenario’s, zullen we nu het proces van het genereren van uw crypto belastingrapporten om deze verliezen op de juiste manier op te nemen in CryptoTrader.

Ongeval niet-aftrekbaar

Als u uw verloren munten wilt classificeren als niet-aftrekbare slachtoffers, navigeert u naar stap 3 in de CryptoTrader.Tax-webapp. Hier moet u de optie “Diefstal & Slachtoffers ”tabblad.

Crypto-belastingdiefstal

U moet het “type” selecteren om een ​​slachtoffer te zijn en vervolgens kunt u een beschrijving toevoegen aan dit verlies voor uw eigen administratie. In het bovenstaande voorbeeld is de beschrijving “Lost Wallet Access” geselecteerd.

Deze verliezen door slachtoffers worden niet weergegeven op uw 8949 nadat u uw rapport heeft uitgevoerd. Ze zullen worden weergegeven in het “Lost and Stolen Coins Report” en de dollarwaarde van de hoeveelheid verloren cryptocurrency wordt gedetailleerd voor uw administratie. Met deze verliezen hoeft u verder niets te doen, omdat ze niet aftrekbaar zijn.

Onthoud dat mogelijke verliezen door slachtoffers onder meer verloren privésleutels, uitval van een beurs en andere gebeurtenissen kunnen zijn. Het is aan u hoe u uw verlies wilt classificeren.

Diefstalverliezen

Om diefstalverliezen met de app te melden, navigeert u opnieuw naar Theft & Tabblad Slachtoffers in stap 3. Deze keer moet u “type” selecteren als diefstal.

crypto belastingverlies

Deze diefstalverliezen hebben ook geen invloed op formulier 8949. Ze zullen verschijnen op het “Lost and Stolen Coins Report” met de dollarwaarde van het aantal gestolen munten dat voor uw administratie wordt vermeld..

Investeringsverliezen

Ten slotte kunt u uw beleggingsverliezen op een vergelijkbare manier rapporteren. Navigeer opnieuw naar stap 3, maar selecteer het type ‘Investeringsverlies’.

bitcoin fiscale verliezen

Dit is het enige type verlies dat van invloed is op formulier 8949 op uw belastingaangifte. Zoals hierboven besproken, zullen investeringsverliezen worden afgetrokken en uw winsten op 8949 verminderen. Het is een grijs gebied om te bepalen welke scenario’s in aanmerking komen voor dit type classificatie, dus u dient uw discretie te gebruiken en met uw belastingadviseur te overleggen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me