Opsplitsing van de nieuwe IRS-belastingrichtlijnen voor cryptocurrency

Voor het eerst sinds 2014 heeft de IRS nieuwe belastingrichtlijnen voor cryptocurrency uitgegeven in de vorm van een compleet cryptocurrency FAQ en een officiële Revenue Ruling: 2019-24. Deze nieuwe richtlijn legitimeert veel van de aannames die eerder werden gedaan door toonaangevende crypto-belastingbedrijven en belastingprofessionals in de branche. De richtlijnen bieden ook duidelijkheid over enkele van de grijze gebieden binnen de wereld van cryptocurrency, inclusief de fiscale behandeling van forks & airdrops, toegestane kostenbasismethoden en uitspraken rond cryptocurrency-overdrachten.

Opmerking – we bieden een overzicht van de belasting op cryptocurrency en hoe cryptocurrency wordt belast in onze blogpost: De complete gids voor belastingen op cryptocurrency. Het kan nuttig zijn om dit te lezen voordat u verder gaat.

Nieuwe IRS Crypto-belastingrichtlijnen

De belangrijkste verduidelijkingen en afhaalrestaurants van de nieuwe IRS-richtlijnen worden hieronder besproken.

Cryptocurrency harde vorken

Als een bepaalde cryptocurrency die u vasthoudt een harde vork die “zich voordoet wanneer een cryptocurrency een protocolwijziging ondergaat die resulteert in een permanente omleiding van het oude gedistribueerde grootboek”, wordt de nieuwe geforkte cryptocurrency die u ontvangt, belast als inkomen. Uw kostenbasis in de nieuw ontvangen cryptocurrency wordt het inkomen dat u heeft erkend.

Bijvoorbeeld: als u in juli 2017 2,5 bitcoin had en 2,5 bitcoin cash ontving als resultaat van de bitcoin cash hard fork, herkent u dit ontvangen 2,5 bitcoin cash als inkomen tegen de reële marktwaarde van het bitcoin cash op het moment dat het is ontvangen. Als Bitcoin Cash die dag voor $ 500 per stuk handelde, zou u een inkomen van $ 1.250 ($ 500 * 2,5) erkennen. Uw kostenbasis in deze Bitcoin Cash wordt $ 1.250.

als jij niet ontvangen nieuwe cryptocurrencies na een hard fork, heeft u geen belastbaar inkomen. Bron: A21, A22, A23, A24

Soft Forks voor cryptovaluta

Een soft fork van cryptocurrency “resulteert niet in het creëren van een nieuwe cryptocurrency, wat betekent dat het geen inkomsten oplevert.” Dus als uw cryptocurrency een protocolwijziging doormaakt maar wel een nieuwe cryptocurrency creëert, herkent u geen inkomsten. Bron: A29

Cryptocurrency Air Drops

Als u cryptocurrency ontvangt via een airdrop (“een distributie van cryptocurrency aan de gedistribueerde grootboekadressen van meerdere belastingbetalers”), erkent u inkomsten op deze ontvangen cryptocurrency op de dag / het tijdstip waarop deze werd ontvangen. Het bedrag van de opgenomen inkomsten moet worden bepaald aan de hand van de reële marktwaarde van de cryptocurrency op dat moment. 

als jij deed niet elke cryptocurrency ontvangt wanneer een airdrop-gebeurtenis plaatsvond, herkent u geen inkomen zoals u dat niet deed te ontvangen het eigendom.

Kostenbasis

Voorafgaand aan deze nieuwe richtlijn was het onduidelijk hoe belastingbetalers de kostenbasis voor hun cryptocurrency-activa moesten toewijzen. De IRS heeft dit onderwerp officieel verduidelijkt in de nieuwe uitspraak.

Specifieke identificatie kan worden gebruikt als een boekhoudmethode voor het verhandelen van crypto-activa. Dit betekent dat belastingbetalers kunnen selecteren welke eenheden en veel cryptocurrency ze op een bepaald moment verkopen, zolang ze deze specifiek kunnen identificeren en de kostenbasis van de eenheden kunnen ondersteunen.. 

Om specifiek een eenheid cryptocurrency te identificeren, moet u de volgende informatie opnemen:

  1. De datum en tijd waarop elke eenheid is verworven,
  2. Uw basis en de reële marktwaarde van elke eenheid op het moment dat deze werd verworven,
  3. De datum en tijd waarop elke eenheid is verkocht, geruild of anderszins is verwijderd, en
  4. De reële marktwaarde van elke eenheid bij verkoop, ruil of vervreemding, en het geldbedrag of de waarde van het onroerend goed dat voor elke eenheid is ontvangen

Als u uw cryptocurrencies niet specifiek kunt identificeren, gaat u standaard naar een first-in-first-out (FIFO) -basis. Bron: A36, A38

Je kunt gebruiken CryptoTrader.Tax en specifieke kostenberekeningsmethoden zoals LIFO om uw winsten en verliezen in cryptovaluta te berekenen. Je hebt ook de mogelijkheid om standaard naar FIFO te gaan binnen het CryptoTrader.Tax-rapportageplatform.

Belastingbetalers zijn verplicht een administratie bij te houden die voldoende is om de ingenomen standpunten over belastingaangiften vast te stellen. Daarom is het een goede gewoonte om gegevens bij te houden waarin ontvangsten, verkopen, uitwisselingen of andere disposities van virtuele valuta en de reële marktwaarde van de virtuele valuta worden gedocumenteerd.. 

CryptoTrader.Tax helpt haar gebruikers door hen de standpunten die ze innemen op hun belastingaangifte correct te documenteren met een volledig audit trail rapport. Dit rapport documenteert elk belastbaar feit en de bijbehorende transactiegegevens. U kunt deze audittrail bewaren voor uw administratie.

Overdrachten van cryptovaluta: geen belastbare gebeurtenissen

Hoewel dit al eerder werd opgehelderd, is het de moeite waard om te herhalen, en de nieuwe richtlijn herhaalt dat het simpelweg overdragen van cryptocurrency van het ene platform of van de ene wallet naar het andere is NIET een belastbaar feit.

“Als u virtuele valuta overmaakt van een portemonnee, adres of rekening die aan u toebehoort, naar een andere portefeuille, adres of rekening die ook van u is, dan is de overboeking een niet-belastbare gebeurtenis, zelfs als u een informatieretour ontvangt van een beurs of platform als gevolg van de overdracht. ” Bron: A35

Dus zelfs als u een 1099-K van uw cryptocurrency-uitwisseling deze gebeurtenissen zijn niet belastbaar en dragen niet bij tot uw vermogenswinsten of -verliezen. Dit is goed nieuws voor iedereen die kennisgevingen heeft ontvangen 6174-A, 6173, CP2000, of andere 1099-K’s. 

Het is eigenlijk dit probleem van cryptocurrency-overdrachten en bijbehorende 1099-K’s die ervoor zorgen dat uw belastingverplichting extreem hoog lijkt. We hebben dit het belastingprobleem met cryptocurrency hier bij CryptoTrader.Tax genoemd, en u kunt meer lezen over waarom exchanges zoals Coinbase hun gebruikers geen nauwkeurige belastinginformatie kunnen geven hier.

IRS Nieuwe belastingrichtlijnen voor cryptocurrency

Belastingsoftware voor cryptovaluta

Belastingsoftware voor cryptovaluta zoals CryptoTrader.Tax is gebouwd om het gehele crypto-belastingrapportageproces te automatiseren, en alle nieuwe IRS-richtlijnen zijn al ingebouwd in de CryptoTrader.Tax-belastingrapportage-engine. U kunt uw gewenste crypto belastingformulieren door simpelweg uw beurzen te verbinden, uw trades te importeren en uw rapporten te genereren met één klik op de knop. 

IRS nieuwe richtlijnen voor crypto

Gewoon importeer deze rapporten in TurboTax, stuur ze naar uw accountant, of deponeer ze zelf!

Ten slotte

Het is geweldig om te zien dat de IRS duidelijkheid verschaft over de belasting op cryptovaluta en zo de groeiende industrie verder legitimeert. Duidelijke richtlijnen van regelgevende instanties zullen ongetwijfeld helpen bij een grotere marktacceptatie. Als de regels duidelijk zijn, voelt iedereen zich prettiger bij het spelen van het spel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons gewoon een bericht @CryptoTraderTax

Disclaimer – Dit bericht is alleen voor informatieve doeleinden en mag niet worden opgevat als belasting- of investeringsadvies. Spreek alstublieft met uw eigen land fiscaal deskundige, CPA of belastingadvocaat over hoe u belasting van digitale valuta moet behandelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me