voor belastingprofessionals: het berekenen van meerwaarden en verliezen in cryptovaluta voor klanten

Het berekenen van winsten en verliezen in cryptovaluta om te rapporteren op formulier 8949 kan een ondragelijke taak zijn voor accountants. Omdat cryptocurrency van nature overdraagbaar is en van het ene platform naar het andere kan worden verzonden, is het moeilijk om gegevens over kostenbasis en vermogenswinsten / -verliezen bij te houden. CryptoTrader.Tax is een platform dat is gebouwd om het geheel te automatiseren crypto belastingaangifte proces en maak je leven als accountant een stuk minder pijnlijk.

De basis

Cryptocurrencies zoals bitcoin worden in de ogen van de wet als eigendom behandeld, niet als valuta. Net als andere vormen van eigendom – aandelen, obligaties, onroerend goed – lijdt u vermogenswinsten en vermogensverliezen die op uw belastingaangifte moeten worden vermeld wanneer u uw cryptocurrency verkoopt, verhandelt of anderszins van de hand doet.

Onze Volledige gids voor belastingen op cryptocurrency gaat dieper in op deze basisprincipes.

Waarom Crypto-belastingrapportage zo moeilijk wordt

Omdat gebruikers van cryptovaluta voortdurend cryptovaluta van en naar verschillende platforms en cryptovaluta-uitwisselingen overbrengen, kunnen de platforms zelf niet weten hoe, wanneer, waar of tegen welke kosten (kostenbasis) hun gebruikers hun cryptocurrencies oorspronkelijk hebben verkregen. Het ziet alleen dat ze in een portemonnee op hun platform verschenen. Dit betekent dat de exchanges ook geen rapportage over deze gegevens kunnen verstrekken.

De tweede keer dat u cryptovaluta overbrengt naar of van een beurs, verliest die beurs de mogelijkheid om u een nauwkeurig rapport te geven met daarin de kostenbasis en reële marktwaarde van uw cryptocurrencies, die beide verplichte componenten zijn voor belastingrapportage. Met andere woorden, cryptocurrency-uitwisselingen hebben niet de mogelijkheid om u de nodige informatie te verstrekken om uw vermogenswinsten en -verliezen te berekenen. Dit betekent ook dat ze niet de mogelijkheid hebben om u een 1099-B te geven.

De 1099-B is het typische formulier dat klanten aan het einde van het jaar naar hun belastingadviseurs sturen, waarin hun beleggingen en activiteiten worden beschreven. Dit zijn de formulieren die accountants gebruiken om de totale vermogenswinsten en -verliezen te berekenen en komen vaak voor op platforms zoals Betterment, Etrade en andere brokerage-accounts. Cryptocurrency-uitwisselingen sturen sommige klanten een 1099-K, wat niet nuttig is voor het rapporteren van winst / verlies. Nogmaals, omdat exchanges niet de benodigde gegevens kunnen leveren, moeten accountants de 8949’s helemaal opnieuw opbouwen. Dat is waar CryptoTrader.Tax komt goed van pas.

Crypto Tax-software voor accountants

Hoe accountants CryptoTrader.Tax kunnen gebruiken

U kunt CryptoTrader.Tax samen met uw klant (en) gebruiken om de 8949 en de volledige crypto belastingrapport creatie. Leer hoe in de onderstaande opties.

1. Laat u uitnodigen door uw klant

Als uw klant al een account bij ons heeft, heeft hij de mogelijkheid om u uit te nodigen om zijn account te bekijken en te openen. Hiermee kunt u de door uw klanten ingevulde cryptocurrency-belastingformulieren rechtstreeks vanuit uw dashboard voor belastingprofessionals bekijken en downloaden. In deze omstandigheid hoeft u maar heel weinig werk te doen. Uw klant heeft al zijn volledige transactiegeschiedenis van cryptocurrency geïmporteerd en betaald voor zijn ingevulde belastingrapport. U hebt toegang tot hun belastingrapporten, ze downloaden en importeren in uw favoriete belastingaangiftesoftware zoals ProConnect, Drake, ATX, UltraTax en meer.

Voordelen

De voordelen van deze route zijn:

 1. U hoeft zich geen zorgen te maken over het factureren van uw klant voor CryptoTrader. Belastingplan – ze hebben al betaald.
 2. Als er problemen zijn met het CryptoTrader.Tax-account van uw klant, lossen zij dit meestal op met het CryptoTrader.Tax-ondersteuningsteam
 3. Er is geen werk aan uw kant nodig. Het enige dat u hoeft te doen, is de rapporten downloaden en opslaan!

2. Maak een account voor belastingprofessionals aan

Als uw klant naar u is gekomen om hulp te vragen met zijn crypto-belastingen, kunt u hem uitnodigen om CryptoTrader.Tax van uw CryptoTrader.Tax te gebruiken. Account voor fiscaal professionele. Door een Tax Professional-account aan te maken binnen CryptoTrader.Tax, heeft u één enkele locatie om al uw cryptocurrency-klanten op één plek te beheren. U kunt zoveel klanten uitnodigen als u nodig heeft op uw fiscaal professionele rekening. Uw klantendashboard biedt u een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot elk account, ontbrekende transacties te helpen afstemmen en alle klantgegevens op één locatie te beschermen (zie afbeelding hieronder). Het aanmaken van een CryptoTrader.Tax Tax Pro-account is volledig gratis. U kunt er meer over te weten komen en u aanmelden hier.

Crypto Tax professionele software Dashboard voor belastingprofessionals

Voordelen

De voordelen van het uitnodigen van uw klant zijn:

 1. Tijdwinst. U hoeft geen handmatig werk te doen.
 2. Uw klant kan gebruikmaken van de klantenondersteuning van CryptoTrader.Tax.
 3. U hoeft uw klant niet te factureren voor de kosten van CryptoTrader. Belasting – zij betalen voor het rapport.

3. Doe het werk namens uw cliënt

Als uw klant niet zo technisch onderlegd is of hier niets van wil aanraken, kunt u ook de benodigde belastingrapporten voor hem maken met CryptoTrader.Tax. Meld u in dit geval gewoon aan voor een normaal CryptoTrader.Tax-account en doorloop het proces voor het maken van rapporten.

Voordelen:

 1. Meer controle over de belastingbetrokkenheid van uw klant
 2. Prioritaire klantenondersteuning
 3. Mogelijkheid om uw klant een premie in rekening te brengen voor het leveren van een volledige, end-to-end-service 

Nadelen:

 1. U moet de transactiegeschiedenis van uw klant ophalen van hun beurzen (lees hier hoe​.
 2. Meer heen en weer nodig met uw klant

Ten slotte

Het hoeft geen pijnlijk proces te zijn om uw klanten cryptocurrency belastingaangifte te laten doen. De eenvoudigste manier om uw cryptocurrency-clients te beheren en automatisch de nodige crypto-belastingrapporten te genereren, is door een Tax Professional-account aan te maken met CryptoTrader.Tax. U kunt vandaag gratis uw account aanmaken! Begin hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me