Aan de slag: wat zijn de basisbouwstenen van cryptocurrency?

Als je erover nadenkt om in cryptocurrency te gaan, onlangs hebt geïnvesteerd, of als het al een tijdje geleden is en je een uitstekend geheugen hebt, herinner je je misschien het gevoel van overweldigende verwarring, verwarring en verbijstering dat opkwam. Een gedachte in de trant van dat ‘crypto speelt zeker in de cryptische aard van digitale financiën’ is misschien bij je opgekomen. Als dat zo was, en je gedachten vertroebelden en fronste je wenkbrauwen toen je probeerde te worstelen met de smeltkroes van technologie, financiën en gebrek aan begrip, dan ben je niet de enige.

De duik in het duistere diepe einde van Bitcoin, blockchain en niet-bestuurd bankieren kan behoorlijk overweldigend aanvoelen als iemand niet het juiste reddingsvest heeft om te helpen bij de duik. Of erger nog, het verkeerde reddingsvest in de vorm van ‘ondersteuning’ van mensen die graag denken dat ze het begrijpen als ze geen idee hebben wat het verschil is tussen een cryptovork en het bestek op de eettafel..

Online bronnen zijn zeker nuttig, maar als je geen greintje basiskennis hebt en de technologisch gedreven termen probeert te begrijpen, kan Layman net zo goed zijn tas pakken en naar huis gaan en zijn papieren portemonnee achterlaten..

Maar als Layman zijn koffers had gepakt, zouden we niet het complexe huwelijk van innovatieve opwinding hebben dat gepaard gaat met cryptocurrency. (Of misschien denk ik aan Satoshi Nakamoto, maar aangezien we de naam van de maker van Bitcoin niet kennen, kunnen we vermoeden dat hij door Layman gaat en accuraat is.)

Satoshi Nakamoto en zijn raadselachtige aanwezigheid brachten ons Bitcoin en leidden ons door het konijnenhol van cryptocurrency.

Het is acceptatie, het is wat er op de markt gebeurt, het is technologie, politiek en financiën, allemaal verpakt in een gecompliceerde bundel van innovatie die we kunnen volgen of afzien.

Als we de prijs van Bitcoin als voorbeeld nemen – het is vaker gestegen en gedaald dan een vijfjarige die leert fietsen, maar in de ups-downs is het enige dat constant toeneemt, de interesse die mensen hebben in het. En deze constante moet een reden hebben. Het concept van gedecentraliseerd geld – een valuta zonder regeringen en belastingen en verborgen kosten – heeft een interesse gewekt die is uitgegroeid tot een bruisende industrie.

Als we naar de statistieken kijken, heeft cryptocurrency het afgelopen jaar meer aandacht gekregen dan Oprah Winfrey. Initiële muntenaanbiedingen – een manier waarop cryptocurrency-startups fondsen kunnen werven die vergelijkbaar zijn met die van openbare aanbiedingen – hebben maar liefst $ 5,6 miljard USD binnengehaald. Dit zijn miljarden geïnvesteerd in projecten die zijn gebaseerd op een idee dat nog geen tien jaar oud is.

Er is niet alleen interesse, er is ook optimisme. Google Trends laat zien dat de vraag ‘wat is Bitcoin’ over de hele wereld veel meer wordt onderzocht dan de vraag ‘zal Bitcoin falen’.

Er is belangstelling gewekt en bankrekeningen zijn niet het enige dat dit kan bewijzen.

Of het nu een bubbel is – zoals velen het hebben genoemd – een gok of een regelrechte zwendel, het is er nu en het is een hot topic en alleen al om die reden is het misschien de moeite waard om iets te weten over de innovatie die zich ontwikkelt tot meer dan alleen een rimpel in de vijver, maar een nieuwe golf van potentieel.

Dus wat doe je als je een gloednieuwe interesse hebt en er niets van af weet??

Uit ervaring kan iedereen met iets nieuws u vertellen dat het is alsof u met blokken bouwt; het is een proces. Je leert één ding, met de hoofdpijn en de overwinningen, en dan leer je meer. Er zijn zoveel facetten in cryptocurrency dat het onmogelijk zou zijn om ze op één stuk wit papier te schetsen. Maar met elk nieuw aspect komt er nieuwe kans.

Kansen zoals struikelen over de ‘nieuwe favoriete rapartiest’ van meer dan twee mensen, of gapen naar de belachelijke bedragen die onopgelost blijven in een artistieke, op cryptocurrency geïnspireerde puzzel.

We nemen u mee door wat volgens ons de drie belangrijkste basisbeginselen van cryptocurrency zijn.

Bouwsteen nummer één – Money Talks:

Cryptocurrency is gericht op geld. Het gaat over financiën en het staat in de titel zelf. Naar cryptocurrency wordt verwezen als de volgende stap in de evolutie van geld en gelukkig hoef je geen Warren Buffet te zijn om dat te begrijpen.

In de moderne wereld zijn er geen valuta’s – digitaal of nationaal – die enige echte inherente waarde hebben. De waarde wordt bepaald door hoe gemakkelijk een handelaar de valuta accepteert als betaalmiddel. Bitcoin en de meeste cryptocurrencies voldoen aan de eigenschappen die nodig zijn om als geld te functioneren, maar met als bijkomend voordeel dat het dit beter doet dan de meeste traditionele valuta’s. Ondersteund door het feit dat het vertrouwt op wiskundig bewijs als basis, biedt cryptocurrency op Blockchain-technologie de opmerkelijke eigenschap dat het teder is zonder de hoofdpijn van het bankwezen..

Wat ons leidt naar …

Bouwsteen nummer twee – Technologie is belangrijk:

Cryptocurrency werkt op basis van de baanbrekende technologie die blockchain is.

Geblokkeerde hersenen?

Nee. Blockchain. Het is een database die op veel computers bestaat en door meerdere gebruikers tegelijk wordt gedeeld. Als er nieuwe sets records, of ‘blokken’, aan de database worden toegevoegd, groeit deze. Elk nieuw blok linkt naar het vorige blok en vormt een ketting. Als we het hebben over “gedecentraliseerde” cryptocurrency, betekent dit dat de database niet wordt beheerd door een enkele instantie, centrale bank of overheid. In plaats van dat één entiteit de keten beheert, krijgt iedereen die bij het netwerk betrokken is een kopie van de volledige database. Elk nieuw blok wordt via een onomkeerbaar proces aan het grootboek toegevoegd en wordt bovenop oude blokken gebouwd, die voor altijd bewaard blijven. Dit maakt het onmogelijk om de ketting te manipuleren en vervalste documenten, valse transacties en andere verzonnen informatie hebben geen kans om in de blokkades te infiltreren..

Maar als iedereen een exemplaar heeft, heeft iedereen dan toegang tot mijn geld? Goede vraag! En gelukkig niet. Alle blokken zijn versleuteld in een uniek geautomatiseerd patroon, dus hoewel iedereen toegang heeft tot alle “informatie”, is het zo complex dat het onmogelijk zou zijn om de database te decoderen. In plaats daarvan bezit elke gebruiker die een nieuw record aan een bepaalde keten toevoegt, zijn eigen unieke cryptografische sleutel. Als de sleutel voor u privé blijft, heeft niemand anders de mogelijkheid om uw transacties te manipuleren.

Dit geeft ons een proces dat onafhankelijk (gedecentraliseerd) transparant is (iedereen heeft toegang tot de administratie) en veilig (alleen jij hebt toegang tot je geld). De voordelen hiervan zijn overduidelijk. Het heeft een verminderd risico, veilige gegevensbetrouwbaarheid en verborgen transacties zijn zo duidelijk als een dag. Het klinkt als een idee waar iedereen aan boord zou moeten springen.

Maar niet alle partijen zijn het erover eens, en dus vinden we de problemen van …

Bouwsteen nummer drie – politiek:

Afgezien van de prijzen van cryptocurrency, is dit een van de meest volatiele aspecten van digitale valuta.

Burgers houden ervan of haten het, of kunnen niet beslissen welke kant van het hek ze willen zitten. Nieuws over regeringen van landen die cryptocurrency in de wet opnemen of verbieden voor legaal gebruik, is gebruikelijk. Het is een nieuw idee en de toepassingen – of misbruiken – zijn nog steeds onduidelijk, dus het is alleen maar logisch dat autoriteiten nog niet helemaal klaar zijn om alles wat blockchain is te accepteren. Het is des te logischer dat banken ontevreden zouden zijn over het idee van legaal gedecentraliseerd geld.

Dit is een onderdeel van cryptocurrency dat constant verandert, waar je ook bent. Wanneer de prijzen van cryptocurrency beginnen te stabiliseren, kunnen we dit aspect zien volgen. Voorlopig kunnen we echter alleen maar gissen naar hoe nationale regeringen zouden kunnen handelen.

Een ding waar we zeker van kunnen zijn, is dat …

Bouwsteen nummer vier – uw keuze

… Is geheel aan jou.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me