Bitcoin-oplichting: hoe u ze kunt vermijden

wat is bitcoin-handelaar

In de loop der jaren is er een aantal zorgen gerezen met betrekking tot de cryptocurrency- en ICO-markten, vooral met betrekking tot het gebrek aan beleggersbescherming in vergelijking met traditionele markten..

Net als bij elke investering zijn er risico’s verbonden aan het handelen op de markt voor cryptocurrency. Voor nieuwe investeerders kan het begrijpen van bitcoin en andere cryptocurrencies een beetje ingewikkeld zijn en dit maakt ze het ideale doelwit voor oplichters. Er is een grote kans op fraude en manipulatie en het is absoluut noodzakelijk dat potentiële investeerders zichzelf informeren over de vluchtige aard van cryptocurrency en wanneer ze misleidende informatie ontvangen..

Controlelijst: hoe een Bitcoin-zwendel te detecteren

We hebben een handige checklist samengesteld om nieuwe of potentiële investeerders te helpen bij het identificeren van oplichting op bitcoinwebsites:

 • Controleer of de website veilig verbinding maakt via https (niet http). Als het adres begint met “http” in plaats van “https”, zijn de gegevens die u naar de website verzendt niet veilig.
 • Zorg ervoor dat u het woord ‘veilig’ of een hangslotpictogram in de adresbalk van uw webbrowser kunt zien. Dit geeft aan dat de website inderdaad veilig is.

  Als de URL merkbare spelfouten bevat, is de kans groot dat de website nep is.

 • Als u nog meer slechte grammatica, onhandige formuleringen of spelfouten op de website aantreft, ga dan voorzichtig te werk.
 • Als de website abnormaal hoge winsten belooft, ga dan voorzichtig te werk. Dit hoeft niet per se op een oplichterij te duiden, maar het moet worden gemarkeerd.
 • Probeer de “over ons” -pagina te vinden en controleer of er informatie is over de mensen die voor het bedrijf werken of dat het bedrijf is geregistreerd. Ga voorzichtig te werk als er weinig tot geen informatie is.
 • Controleer of andere gerenommeerde websites linken naar de website waarop u zich bevindt. Dit geeft u een indicatie dat de site kan worden vertrouwd en een goede reputatie heeft.
 • Controleer altijd op beoordelingen of getuigenissen van eerdere gebruikers. De cryptogemeenschap verspreidt het nieuws over oplichting meestal snel.
 • Wees op uw hoede voor websites die aanbevelingen van beroemdheden claimen. Veel investeringszwendel vervalst de goedkeuring van beroemdheden.
 • Leer zoveel mogelijk over cryptocurrency-uitwisselingen en hoe ze werken. De markt voor cryptocurrency is complex. Doe het onderzoek voordat u investeert.

Drie belangrijke Bitcoin-zwendel waar u op moet letten

Phishing

Phishing is de meest voorkomende van alle bitcoin- of cryptocurrency-gerelateerde oplichting. Deze zwendel vindt meestal plaats wanneer een belegger een ongevraagde e-mail ontvangt, die beweert afkomstig te zijn van de bank of in dit geval uw crypto-exchange of portemonnee-aanbieder. Deze e-mail bevat een link die u naar een site leidt die er identiek uitziet als de exchange of wallet die u gewoonlijk gebruikt. Zodra u uw accountgegevens op deze niet-officiële pagina invoert, hebben de oplichters alles wat ze nodig hebben om in te loggen op uw echte account en uw geld te stelen.

Valse uitwisselingen en portefeuilles

Wees voorzichtig met bitcoin-uitwisselingen. Sommige zullen potentiële investeerders verleiden met promotie-aanbiedingen die onrealistisch klinken, terwijl andere investeerders onder druk zetten om een ​​account aan te maken en geld te storten. Zelfs zo ver gaan als het aanbieden van bonussen. Er zijn ook oplichters die geavanceerde nep-portemonnee-apps hebben gemaakt, waarmee de gebruiker de app kan downloaden en registreren. Deze apps zijn gemaakt om kritieke accountinformatie te stelen.

Frauduleuze ICO’s

Veel potentiële investeerders zijn geïnteresseerd in het genereren van hoge rendementen op de markt voor cryptocurrency. Voor degenen die op de begane grond willen binnenkomen, is de gemakkelijkste optie voor de gemiddelde persoon om munten of tokens te kopen via een ICO. Alleen al in 2018. ICO heeft in totaal $ 11,69 miljard opgehaald. Oplichters hebben misbruik gemaakt van potentiële investeerders door nep-ICO’s te maken en mensen te overtuigen om een ​​cryptocurrency te kopen die niet bestaat. Daarom is het van vitaal belang geworden om getuigenissen en recensies zoals deze Bitcoin-handelaarrecensie te lezen om de legitimiteit te testen en meer inzichten te krijgen.

Als u eenmaal in een oplichterij heeft geïnvesteerd, is de kans klein dat u uw geld terugkrijgt. Dit geldt voor alle internationale oplichting, vooral cryptocurrency is bijzonder moeilijk te herstellen. We raden u aan zoveel mogelijk onderzoek te doen naar elke cryptocurrency waarin u geïnteresseerd bent. Cryptocurrencies zijn speculatief, complex en brengen aanzienlijke risico’s met zich mee. De prestaties zijn soms onvoorspelbaar en er is geen garantie dat bij elke poging een hoog rendement wordt behaald.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me