150 millioner skattebetalere må svare på dette kryptovaluta-spørsmålet på det nye IRS-skatteskjemaet

To dager etter at IRS ga ut deres oppdaterte og etterlengtede ny skatteveiledning for kryptovaluta i oktober 2019 sirkulerte byrået et utkast til ny 1040 Tidsplan 1 for den kommende skattesesongen 2019. På dette nye skatteformularet, som vil bli fylt ut av alle skattebetalere på en eller annen måte (ca. 150 millioner), er det et sjekk “ja” eller “nei” spørsmål helt øverst:

“Har du mottatt, solgt, sendt, byttet eller på annen måte fått noen økonomisk interesse i hvilken som helst virtuell valuta når som helst i løpet av 2019?” Ny 1040 plan 1 kryptovaluta

Dette er en veldig stor avtale. Under straff for mened vil 150 millioner skattebetalere nå måtte erklære om de handlet med virtuelle valutaer som bitcoin.

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Hvordan beskattes kryptovaluta?

Kryptovaluta som bitcoin selv skattlegges ikke direkte. Med andre ord, rett og slett å eie bitcoin skaper ikke skatteplikt. Snarere er det gevinster og tap du pådrar deg når du kjøper, selger og handler kryptovalutaer som skaper gevinst og tap som til slutt må rapporteres på selvangivelsen..

Slik fungerer det: IRS behandler kryptovalutaer som skattemessige eiendommer, ikke som valuta. Akkurat som andre eiendomsformer da – aksjer, obligasjoner, eiendom – pådrar du deg en skatterapporteringsforpliktelse når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen din for mer eller mindre enn du kjøpte den for. 

I denne forstand ser kryptovalutahandel ut som å handle aksjer for skattemessige formål.

For eksempel, hvis du kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i april 2019 og deretter solgte den to måneder senere for $ 4000, har du en gevinst på $ 2000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skatteklasse du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst. 

På baksiden, hvis du solgte kryptovalutaen din for mindre enn du kjøpte den for, kan du avskrive det tapet for å spare penger på skatteregningen. Alt dette kan høres kjent ut for deg, da det er nøyaktig hvordan skatter på aksjer (en form for eiendom) fungerer.

For et komplett dypdykk kan du lese blogginnlegget vårt Guide til 2019 for avgifter i kryptovaluta

Hvorfor øker skattemyndighetene skattemyndighetene i kryptovaluta?

Skattemyndighetene er bekymret for at kryptovaluta blir brukt som et verktøy for å unngå skatt. Ved å legge til denne obligatoriske avkrysningsboksen i den nye 1040 Schedule 1, må alle amerikanske skattebetalere erklære om de har eller ikke har brukt kryptovaluta på en eller annen måte. Skattemyndighetene bruker dette som et verktøy for å øke etterlevelsen av kryptokurrencyskatt og redusere hvitvasking / skatteundgåelse.

Det er ikke behov for panikk

Dette er ikke verdens ende. Når som helst det er en ny aktivklasse med høy vekst som dukker opp, vil samfunn og regjeringer sakte finne ut hvordan den skal smelte inn i den nåværende verden. Dette er ganske enkelt utviklingen av kryptovalutaer som bitcoin blir mer mainstream. For at masseadopsjon skal skje, må reglene rundt kryptovaluta være tydelige. Klarhet lar hverdagslige mennesker få et nivå av komfort og fortrolighet med en ny eiendel som bitcoin.

Slik rapporterer du kryptovaluta på skatten

For å arkivere og rapportere kryptotransaksjoner på riktig måte, må du fylle ut IRS-skjema 8949.

Du vil liste opp alle salg, handler og disposisjoner i kryptovaluta på skjema 8949 (bildet nedenfor) sammen med datoen du kjøpte kryptoen, datoen du solgte eller handlet, inntektene dine (virkelig markedsverdi), kostnadsbasis og gevinst eller tap . Når du har oppført hver handel, summerer du dem opp nederst og overfører dette beløpet til 1040-planen D. Inkluder begge disse skjemaene med den årlige selvangivelsen..

For en detaljert gjennomgang av rapporteringsprosessen, se artikkelen vår på rapporterer kryptovaluta på skatten din. Du kan også se den korte videoen nedenfor for å se et eksempel på skjema 8949 som fylles ut. 

Som alltid er det lurt å konsultere en skattefagmann angående din spesifikke situasjon.

Hva du skal gjøre hvis du har “glemt” å rapportere krypto på tidligere års skatteretur

Kanskje du har glemt, eller bare ikke var klar over at du trengte å sende inn kryptokapitalgevinster og -tap på selvangivelsen. Det er en ærlig feil. Hvis du er i denne situasjonen, er den beste tilnærmingen å endre tidligere års avkastning. Vi går gjennom denne prosessen i blogginnlegget vårt her om endring av krypto selvangivelser.

IRS nye 1040-kryptovaluta

Skattprogramvare for kryptovaluta

Å beregne alle gevinster og tap på kryptovaluta og rapportere dem på 8949 kan til tider bli en vanskelig oppgave. Bytte av kryptovaluta er ikke mye hjelp når det gjelder skatterapportering (lær hvorfor her), og ingenting er oppgitt i USD.

Skatteprogramvare for kryptovaluta som CryptoTrader.Tax er en løsning som er laget for å automatisere hele kryptoskattrapporteringsprosessen for handelsmenn og kryptokurrencybrukere. De tilbyr også et verktøy spesielt for skattefagfolk. Bare importer handelene dine og transaksjonene fra børsene dine til programvaren, og den vil generere dine nødvendige skattedokumenter som 8949 med et klikk på en knapp.

IRS 1040 kryptovaluta

Du kan ta med dine genererte skatterapporter til skatteprofesjonen eller bare laste dem inn i skatteregistreringsprogramvare som TurboTax eller TaxAct. Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me