Bitcoin Erstatt etter gebyr: Hva betyr RBF i Bitcoin?

Nå tror jeg at du vet om Bitcoin-transaksjonsgebyrer og Bitcoin Block-avgifter som gruvearbeidere får som en belønning for å bryte riktige Bitcoin-blokker.

Hvis du ikke vet om det, anbefaler jeg sterkt at du leser meg Bitcoin Mining artikkel for å forstå hvordan gruvearbeidere fungerer og hva som er deres motivasjon.

Men for det første, gruver gruvearbeidere Bitcoin fordi de får blokkbelønning (12,5 BTC for tiden) pluss gruvearbeidsavgiften for vellykket gruvedrift av en Bitcoin-blokk.

Og ut av disse to belønningene er blokkbelønningen (12,5 BTC) fast, men blokkgruvedriftavgiften varierer avhengig av hva slags transaksjoner de prøver å inkludere i deres perspektivblokk..

Som en tommelfingerregel prøver gruvearbeidere alltid å inkludere disse transaksjonene i en blokk som har høyere transaksjonsgebyrer, og det er derfor du ofte må ha lagt merke til at du må vente i flere timer eller til og med dager for å få gjennomført transaksjonen..

Dette skjer ofte på grunn av veldig mindre transaksjonsgebyr knyttet til en transaksjon.

Dette er ikke en ideell tilstand å være i, spesielt når du betaler til noen og han / hun må vente så lenge.

På baksiden sitter du også fast fordi du nå ikke kan bruke de samme ubekreftede myntene til å betale tilbake mottakeren som venter på den andre siden.

  • Så hva er måten å fjerne den fast ubekreftede transaksjonen?
  • Er det noen måte å erstatte den gamle transaksjonen?

Vel, det viser seg at det er en vei ut og løsningen kalles Bytt etter gebyrer.

La oss dykke inn og se hva det er?

Hva er RBF (erstatt av avgift) i Bitcoin?

Å erstatte en versjon av en ubekreftet transaksjon med en annen versjon av transaksjonen som betaler et høyere transaksjonsgebyr er kjent som RBF (Replace-By-Fees).

Dette gjøres for å primært erstatte en gammel ubekreftet transaksjon som ligger i Bitcoin-mempoolen en stund og ikke blir plukket av gruvearbeidere på grunn av lave transaksjonsgebyrer knyttet til den..

Tenk på dette eksemplet:

Alice sender 1 BTC til Bob med 0,0001 BTC som gebyrer fordi det ikke var en prioritet for Alice, og ingen av Bobene hadde det travelt med å motta betalingen sin.

Men timer gikk og senere begynte Bob å kreve sin BTC da han ønsket å bruke den videre til å kjøre sin virksomhet og fullføre transaksjoner som han kunne gjøre.

Ser forsinkelsen og forstår hvordan Bitcoin-transaksjonen fungerer, bestemte Alice seg for å utstede en ny transaksjon med samme utgang til samme adresse, men med et høyere transaksjonsgebyr. (dvs. gjennom Erstatt av gebyrer)

Transaksjonen blir deretter lagt merke til av gruvearbeidere og blir hentet i en blokk fordi transaksjonsgebyret gir mening for dem i henhold til markedsstandardene. (Les mer her om hvordan du velger passende Bitcoin-transaksjonsgebyrer for transaksjonen?)

En ting å forstå med RBF er imidlertid at det kan føre til doble utgiftsproblemer hvis de ikke brukes riktig, og det er derfor mottakeren av bitcoins må sørge for om en transaksjon i spørsmålet allerede er generert med ‘erstatnings’ -funksjon. . (vil snakke om denne funksjonen videre i artikkelen).

Men en ting å forstå her er at hvis du merker at denne funksjonen er så må du vente til transaksjonen får seks bekreftelser før du kan bedømme den som en vellykket transaksjon.

På den annen side, ved å legge merke til denne funksjonen, kan du alltid be avsenderen om å bruke RBF på den gamle transaksjonen hvis det tar for lang tid før transaksjonen blir bekreftet på grunn av vedlagte lavere avgifter.

Men du må være forsiktig med å velge hvilken type RBF du vil bruke?

Ja, for det er også varianter av det, og det er det vi skal snakke om i neste avsnitt, så la oss få ballen til å rulle:

Varianter av Bitcoin RBF

  • Full RBF: Såkalt “full RBF” tillater ubetinget en transaksjon å erstatte eldre så lenge den betaler et tilstrekkelig gebyr.
  • Opt-in RBF: “Opt-in” -varianten tillater kun erstatning når transaksjonene som erstattes eksplisitt har signalisert at de tillater erstatning. Denne signaliseringen gjøres via “sekvensfeltet” og defineres av BIP 125. En ulempe med denne varianten er at brukerne må vite på forhånd når de måtte ønske å erstatte en transaksjon. Som et resultat blir opt-in RBF ofte brukt som standard, selv når det ellers ikke er nødvendig.
  • Først sett-sikker RBF: Den “først sett-sikre” -varianten tillater kun erstatning hvis et ekstra kriterium er oppfylt: erstatningstransaksjonen må betale alle de samme resultatene som transaksjonene som erstattes.
  • Forsinket RBF: Forsinket RBF er en variant som gjør at transaksjoner kan erstattes ubetinget, men først etter at et gitt antall blokker er utvunnet siden de erstattede transaksjonene ble sett av noden..

Konklusjon

Mitt råd etter å ha sett 2017s store Bitcoin-rush og overbelastning av Bitcoins mempool er alltid å bruke slike Bitcoin-lommebøker som som standard har ‘RBF’ aktivert, ellers kan du også bruke lommebøker som lar deg bruke den opt-in RBF-funksjonen som er tilstede i Electrum lommebok.

Trezor-lommeboken lar deg også ha funksjonen Erstatt etter gebyr som er nødvendig fordi mempool raskt kan bli overbelastet. Tross alt vil du ikke ta sjanser når du betaler i virksomheten, og du vil alltid ha muligheten til å gjenbruke bitcoins i tilfelle de sitter fast på grunn av lave transaksjonsgebyrer.

Til slutt støtter svært få kryptokurver denne funksjonen i RBF, men hvis du ser det som en enkel funksjon å implementere på nodesiden. Men likevel støtter ikke kryptokurrency som Bitcoin Cash erstatningsfunksjonalitet ennå !!

Så det er alt fra oss i dag i vår artikkel om Bitcoin-serien, og vi håper vi har hjulpet deg med å få en bedre forståelse av Bitcoin RBF-funksjonalitet.

Deretter kommer vi tilbake, med en ny artikkel om RBF som viser hvordan du kan bruke RBF-funksjonen i sanntid ved hjelp av en Electrum-lignende lommebok !! Inntil da fortsett å lese The Money Mongers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me